November 28, 200916 yr comment_1917 La inceputul lui Octombrie are loc intr-o localitate situata la 19 kilometrii de Torino , Carignano ,sarbatoarea dedicata topinamburului.Cum sunt mare fun a acestui "cartof"( cartof canadez, cartoful saracului), nu am putut sa o ratez! O zi frumoasa , numai bine de colindat, gustat ,savurat. La intrare ne astepta un concurs de frumusete! Aici toaletatura. Detalii: Report
November 28, 200916 yr Author comment_1923 Vedeta zilei era dansul: Si un alt soi roz, eu n-am avut inca onoarea sa-l intalnesc. Un soi de praz care mi-a sarit in ochi. In piata centrala piat cu tot felul de produse locale. Pentru prima oara am mancat mozzarella calda proaspat facuta. Si pentru ca nu m-am indurat sa dau 4 euro la kil pentru topinambur, i-am luat de la mine din piata cu 2 euro am cumparat alte delicatese:Pateu din slanina cu ierburiaromate.De servit ca atare ,pe paine sau cum m-a sfatuit doamna de la care l-am cumparat , de pus mingiute la congelator si folosit la fripturi(arrosti). Si Prosciutto crudo di cinghiale(Jambon crud de mistret) Cam atat , de la fata locului a transmis pentru voi Lili, in arta Eataly! Report
November 28, 200916 yr comment_1934 Foarte frumoase pozele Lili. Cum este topinamburul la gust - mai dulceag ca sweet potato sau la fel cu gustul cartofului obisnuit? si cum se pregateste?Ce bunatati acolo - mozarella proaspata - yummm - ce norocoasa esti! Ai incercat pateul - mai are si altceva in compozitie in afara de untura si ierburi? Report
November 28, 200916 yr Author comment_2063 Multumesc Cristina.Topinamburul pentru mine ,are gust de anghinare.Nu dulce.Se poate prepara in acelasi mod precum cartoful. Pateul l-am mancat o parte pe paine, o parte l-am congelat si-l folosesc la fripturi, sa dea gust.Mai continea usturoi si ceapa, atat!O minunatie! Report
November 29, 200916 yr comment_2409 Eataly,Am calatorit si eu cu tine, acum,frumoase locuri, placuta povestirea,cu ocazia asta am mai vazut si eu putin soare... tot nu m-am prins ce e cu topinamburul, pan` la urma e cartof...sau seamana cu , cartofu`? :mrgreen: e tare frumoasa Italia,multe locuri pline cu traditii care s-au pastrat, impotriva atator schimbari...eu mai astept poze cu ceva povestioare Report
November 29, 200916 yr comment_2433 nico, topinambour e un fel de cartof. gustul se aseamana putin cu anghinarea. eu am mancat la prieteni. inca nu am cumparat sa fac. dar caut o reteta si cand gasesc la piata fac o incercare. Report
November 29, 200916 yr comment_2436 frumoase pozele din Italia ,Eataly.si asa am aflat de existenta topinamburului Report
November 29, 200916 yr Author comment_2441 Eataly,Am calatorit si eu cu tine, acum,frumoase locuri, placuta povestirea,cu ocazia asta am mai vazut si eu putin soare... tot nu m-am prins ce e cu topinamburul, pan` la urma e cartof...sau seamana cu , cartofu`? :mrgreen: e tare frumoasa Italia,multe locuri pline cu traditii care s-au pastrat, impotriva atator schimbari...eu mai astept poze cu ceva povestioare Multumesc Nico, esti o draguta!Cum spune si Stela e ceva ce seamana cu un cartof, desi am citit ca planta face parte din familia florii soarelui.Florile sunt chiar frumoase.TOPINAMBUR, topinamburi, s.m. Plantă erbacee originară din America de Nord, cu tulpina înaltă și flori mari, galbene (Helianthus tuberosus), asemănătoare cu floarea-soarelui, dar de la care se consumă tuberculii mari cu gust pronunțat de anghinare; pop. nap-porcesc; din fr. topinambour. Copiat din Dictionarul gastronomic explicativ. frumoase pozele din Italia ,Eataly.si asa am aflat de existenta topinamburului Multumesc Duchess. Si eu am aflat de existenta lui duar cand am venit in Italia.Prima oara l-am mancat crud , taiat lamele in salata mixta.Uitat pentru o perioada de timp, acum incet incet castiga teren in bucataria italiana si nu numai. Report
November 29, 200916 yr comment_2721 Fetelor,asta e poza topinamburului toamna cand e inflorit. La noi creste pe malul digului.Taranii de aici il trateaza ca pe o buruiana.Nimeni nu stie ca radacina este comestibila.Daca ar sti cat costa in Italia,s-ar apuca de recoltat....si de export. Report
November 30, 200916 yr comment_2904 Un soi de praz care mi-a sarit in ochi.Lili, e porro di Cerverehttp://www.porrocervere.com/Pe anul asta e prea tirziu, dar la anul poti mere si acolo Report
November 30, 200916 yr comment_2906 La noi creste pe malul digului.Presupun ca cei care il vind il cultiva dar si aici creste pe marginea drumului, linga noi a crescut ani de-a rindul tot ca o buruiana, la marginea unui lan de porumb. Report
November 30, 200916 yr Author comment_2927 Eataly,te-ai plimbarit superbe poze! Multam fain, Taylor! Un soi de praz care mi-a sarit in ochi.Lili, e porro di Cerverehttp://www.porrocervere.com/Pe anul asta e prea tirziu, dar la anul poti mere si acolo Vezi , n-am fost atenta! Multumesc Adriana! L-am trecut in agenda! Report
May 11, 201115 yr Author comment_88434 Sambata, in centru au organizat Piata Internationala cu ocazia Adunarii Alpinilor.My link.Eu am profitat de ocazie.Din departare, stiam ce ma astepta: covrigi! Ei, erau peste tot: Dar sa trecem la lucruri mai interesante: cascaval maturat in carbune paine cu masline 'Nduja-specialitate calabreza: pasta de carnati cu ardei iute, picanta, dar picanta. Gulash Varza murata Cel mai frumos gratar: carnati unguresti. Report
May 11, 201115 yr Author comment_88438 N-am rezistat. In sfarsit e gata gulash-ul. Taraba cu bere ceha era cea mai aglomerata. Si bineinteles si taraba cu nelipsitii mici si manele la maxim: Eu abia asteptam sa ajung acasa cu: covrigi austrieci si muschi de mistret Calvados de cand il cautam! Strudel austriac de mere si fructe de padure.Excelent! Si cascavalul din lapte de bivolita pe care nu l-am pozat, l-am mancat. Report
May 11, 201115 yr comment_88469 Lilly, Multumim de masa si de plimbare.Daca nu ziceai unde esti si vedeam doar gulyasul,varza si carnatii,as fi crezut ca esti la vecinii nostrii din Ungaria.Cat despre Calvados,nu mai spun nimic.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
May 11, 201115 yr comment_88491 Lilly, superbe pozele, atomosfera, mancarea, berea, Calvados, tot. Trebuie sa fie foarte fain sa fii acolo in mijlocul lor. Report
May 12, 201115 yr Author comment_88504 Ei, erau peste tot:Eram sigura ca te-ai dus sa-i pozezi De fapt "ei" au fost duar un pretext.Am fost atrasa de alte lucruri. Lilly, Multumim de masa si de plimbare.Daca nu ziceai unde esti si vedeam doar gulyasul,varza si carnatii,as fi crezut ca esti la vecinii nostrii din Ungaria.Cat despre Calvados,nu mai spun nimic.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Da, taraba lor m-a atras ca un magnet.Calvados-ul este o descoperire recenta.Cam greu de gasit si aici. Lilly, superbe pozele, atomosfera, mancarea, berea, Calvados, tot. Trebuie sa fie foarte fain sa fii acolo in mijlocul lor. Multumesc, Gabi.Au fost trei 4 zile in care Torino a rasunat de veselie.A fost frumos chiar si cu jumatate de oras paralizat de atata aglomeratie.A coincis si cu o zi din Turul Italiei la ciclism. Report
May 12, 201115 yr comment_88534 Eataly multumim de priveliste/foto , ca si pentru placerea de a impartasi cu noi minunatiile acelea ! mai plimba-ne si mai arata-ne ...e o incantare! Report
May 12, 201115 yr comment_88537 Eataly multumim de priveliste/foto , ca si pentru placerea de a impartasi cu noi minunatiile acelea ! mai plimba-ne si mai arata-ne ...e o incantare! subscriu. covrigii aia si branza m-au terminat Report
May 13, 201115 yr comment_88737 pe mine m-au dat gata prosciuto crudo di cinghiale (l-am cumparat si eu din Montepulciano ...acu vreo 10 ani ...absolut fabulos pentru degustatorii de prosciuto ... ) si muschiuletul de mistret! calvadosul ce este ? Report
May 14, 201115 yr comment_88804 Calvados este un alcool facut din mere , de fapt din distilarea cidrului( ca e mare productie in normandia) . daca este facut cum trebuie e senzational.Eu una ma "aprovizionez" ( am o prietena care sta in normandie si-mi trimite mereu ) doar din asta http://www.laribaude.com/presentation_162.htm si imi place grozav si "pommeau" , care este mai dulceag si merge in loc de "porto" http://www.laribaude.com/notre_boutique_227.htm?num_boutique=10980&num_langue=65776&sessionid=612713575&liste_dep=1&num_categorie=40309&num_produit=115606&Npage=detail.asp Report