Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Branzeturi

Featured Replies

• Author

Si mie place Portul...dar nu cu Stilton. La Stilton as prefera un vin alb un pic acidulat, sec.

Cu bautul de vin "pe lînga", ma refeream în sensul ca nu-mi place mie combinatia asta a lor cu înfiptul de vin în brînza. Vinul rosu nu prea-l beau oricum deloc, eventual il stric cu cola :) Si eu as prefera pe lînga Stilton un vin alb.

Lili, tie probabil ca ti-ar fi placut si asta, pentru ca si altora care au probat, si le plac si alte brînzeturi "aromate" cu vin rosu, le-a placut.

Vinul rosu mi-l place cel mai mult la coq au vin. Deci gatit :)

Maya , aici preferintele noastre culinaresti se despart . am impartit *fluturasul*, tot ce e cu mere, si zeci de alte retete,dar la vin , eu mi-s taranca ;

nu-mi place defel champagnie-a, nici vinul alb nu ma da pe spate, in schimb fan vin rosu :P

chiar si la peste :P .

Nu cred ca mi-ar place nici mie stiltonul injunghiat cu porto.

eu am luat din piata la pret de contrabanda :) un gruyere extravieux....are deja o tenta rozalie spre coaja...si e splendid.

sa nu uit sa-i fac poza :)

• 3 weeks later...

Foxyy ai grija cu branzeturile ca unei colege i le-au confiscat! Nu mai stiu exact de ce, adica mai precis n-a stiut ea sa-mi zica fiindca nu vorbeste franceza!

Tin pumnii sa fie bine poate bem un vin rosu la asa minunatii!

Foxyy ai grija cu branzeturile ca unei colege i le-au confiscat! Nu mai stiu exact de ce, adica mai precis n-a stiut ea sa-mi zica fiindca nu vorbeste franceza!

Tin pumnii sa fie bine poate bem un vin rosu la asa minunatii!

N-ai voie cu ele in bagajul de mana - nema lichide sau mancare in bagajul de mana. Dar la cala n-am avut probleme pana acum!

Sa vad ce vin bun gasesc in duty-free... :occasion14:

• 3 weeks later...

N-ai voie cu ele in bagajul de mana - nema lichide sau mancare in bagajul de mana. Dar la cala n-am avut probleme pana acum!

Branzeturi n-am avut in bagaje de mana,dar cu tartine,banane si mere n-am avut probleme niciodata.Acu' depinde si peste cine dai si ce aparate au.Am avut calatorii in care,in aceeasi zi, intr-un loc la detectorul de metal m-au pus pana si sa ma descalt si sa scot colierul de aur de la gat(evident cu pipait peste tot) si in altul am trecut fara nici un sunet macar.

Booon,eu am insa si-o intrebare la topic si rog cunoscatorii sa-mi dea si mie niste idei.

S-a facut asa ca m-am capatuit cu o bucata de branza raclette.Stiu ca lumea o cauta si n-o gaseste.Eu o am,dar nu stiu in ce-as putea-o folosi,caci n-am aparatul de raclette.S-o pun in aluat,s-o folosesc la omleta, sau se mananca asa cum e? :)

Traditional nu exista aparat de raclette, era o tepusa tinuta la focul din vatra, asa poate iti vine vreo idee si gasesti o utilizare.

Poate are stella alte idei!

Banuiesc ca se topeste si-n cuptor, nu??

Booon,eu am insa si-o intrebare la topic si rog cunoscatorii sa-mi dea si mie niste idei.

S-a facut asa ca m-am capatuit cu o bucata de branza raclette.Stiu ca lumea o cauta si n-o gaseste.Eu o am,dar nu stiu in ce-as putea-o folosi,caci n-am aparatul de raclette.S-o pun in aluat,s-o folosesc la omleta, sau se mananca asa cum e? =))

o poti taia patrate si o poti topi intr-o tigaie normala, un pic, cind incepe sa se topeasca o iei si o pui pe cartofi fierti sau copti in cuptor intregi, si maninci,

daca iti place poti sa o pui si peste omleta

o poti taia patrate si o poti topi intr-o tigaie normala, un pic, cind incepe sa se topeasca o iei si o pui pe cartofi fierti sau copti in cuptor intregi, si maninci,

daca iti place poti sa o pui si peste omleta

Yeeee,cred c-asa pe cartofi ii fac 'botezul'. La gust nici nu stiu cum e in stare 'bruta',sta in frigider impachetata in folie de cum am primit-o si am depistat doar mirosul ceva mai specific decat la celelalte tipuri pe care le folosim,adevarat nu prea multe caci desi ne place branza,suntem mai mult pe linia celor traditionale si nu suntem mari cunoscatori in celelalte. :-*

Mersi frumos de idee =)) ,caci pe net nu gasisem mare lamurire in afara de raclettele cu legume si diferite variante,de-aia am zis sa-ntreb inainte sa fac vreo 'non-consumabila'. :-*

• Author

o sa-l decongelez in jucarica noua =)) "Fresco", o sa-ti zic cum e :rolleyes:

Sorella mea am decongelat la Sfintu Stefano rocquefort in Fresco si a fost perfect

Misto! O sa congelez si eu o bucatica, si o s-o dezghet in frigider, sa vad ce spune. Poate se comporta bine, ca de multe ori îmi ramîn brînzeturi.

• 1 month later...

Mie imi place branza cu pere, dar o branza cu pere in ea n-am mai mancat.

Am remediat rapid si-am cumparat-o. :biggrin:

post-9-13626502242517_thumb.jpg

Adriana daca gasesti produse de la firma asta "La Bottera" le recomand.

post-9-13626502689658_thumb.jpg

Miroase, dar nu-i moale ca textura e semi-dura.Se simte para si olfactiv si gustativ.

• 11 months later...
  • 2 weeks later...

Daca va place cascavalul dur ,recomand cu incredere Primma Donna

post-1267-13938682390239_thumb.jpg

L-am descoperit recent si le-am incercat pe primele 2 din poza. O incantare adevarata, atat singur ,cat si in compania strugurilor sau nucilor.

• 2 years later...

Cumparate din Auchan Brasov:

post-9-14695407372167_thumb.jpg

post-9-14695407632131_thumb.jpg

post-9-14695407958728_thumb.jpg

post-9-14695408255059_thumb.jpg

post-9-14695408463537_thumb.jpg

Cea de oaie e dementiala, pretul este de 50 si ceva de lei kilu'.

Cea de vaca aduce la gust cu emantall-ul, pretul 40 si ceva kilu'.

Mai aveau si alte sortimente, musai le incerc pe toate.

Daca le gasiti nu le ocoliti.

• 2 years later...

crembai asta e ca un tomino de-ala de-l facem cu speck pe el?

cred ca scrie crembri, deci aduce a brie, probabil.

tocmai am schimbat ochelarii :hug:

Tocmai ce le-am cumparat si eu brie (de cand cu supermarketul la usa :rolleyes: ) domnul Geany a mancat dar a zis ca de obicei''f. bun,da' sa nu mai iei '' =)) =)) surpriza a venit de la Ale' caruia ii place f. mult ,o mananca cu grisine ,zice ca el vrea sa manance ''sofisticat'' :rolleyes: .... =)) =)) Asa ma amuza hunii astia ai mei...
:rolleyes: Noi nu avem masina personala,asa ca faceam cumparaturile doar la magazinasele din apropiere,acum cu asta gasesc de toate,numa' bunica nu-i pe acolo,desi daca asi cauta bine-bine,cine stie?! :rolleyes: ... =))