February 1, 201115 yr comment_75252 Adriana merci! Mi-au luat colegii o multime de mezeluri si branzeturi de la fabrica aia!!! buneee rau! N-am avut timp de poze sunt tot pe fuga de vreo 2 saptamani! si fug, si fug ...si imi mai trag sufletul pe aici doar cate un pic cu cititul, ca de scris nici aia nu mai reusesc, dar tot e o placere sa va ceteasca omul! La parmezanul de copii scrie si fara lactoza. Si asta e marketing (adica si parmezanul de adulti e fara lactoza?)?La ala de la fabrica nu scrie nr. de luni pe ambalaj, dar acolo au intebat si le-a spus 36. oare asa o fi? In schimb, pungi de alea perforate nu mi-au luat. Ce ma fac ca nu am curaj sa incep parmezanul in cazul asta? Pot cumva oare sa prepar eu pungile prin intepare? Report
February 1, 201115 yr comment_75255 Incepe-l linisitita doar n-o sa te opreasca o punga gaurita Fa tu niste gaurele intr-o punga si incepe-l. Report
February 2, 201115 yr comment_75400 daca se mucegaieste iar sa vezi ce te boscorodesc...tb sa boscorodesc pe cineva ... . Deci il scot imediat din punga aia de vid si cum il pastrez? Report
February 2, 201115 yr comment_75401 In primul rind incepi sa-l maninci, in al doilea rind dupa ce ai inceput sa-l maninci il pui intr-o punga in care faci gaurele ca sa poata respira.Dupa aia eu nu stiu nici cit o sa-l tii nici cit e de uscat nici cit e de bun/nebun deci nu pot preconiza daca si cind o sa mucegaiasca. Report
February 4, 201115 yr comment_75645 Eu bucata de parmigiano o tin invelita intr-un prosop de bucatarie, asa respira si nu mucegaieste.Se usuca si mai bine, daca apuca.Dar cum noi avem macar o masa de pasta sau risotto se termina destul de repede.Asta cand nu-l servim ca aperitiv. Report
February 5, 201115 yr comment_75773 Let's get cheesy tonight Cre'ca astia de la Real or auzit cand am zis ca nemtii nu stiu ce este branza adevarata...ori s-o fi speriat masinica mea cand am zis ca tre' s-.o scot la plimbare in Francia. Nush care o fi fost motivul...cert e ca ieri la cumparaturi m-am ales cu astea, yu-huuu Naja...tot nu imi satisface paleta mea de preferinte, insa pana ajung iar in Franta, merge. Oricum e de rau...daca am descoperit izvorul de Reblochon la 5 km departare Dilema mea e: ce beau la ele? Recomandati-mi ceva, ca in seara asta vreau sa le dau cep. Report
February 5, 201115 yr comment_75790 Eu bucata de parmigiano o tin invelita intr-un prosop de bucatarie, asa respira si nu mucegaieste.Se usuca si mai bine, daca apuca.Dar cum noi avem macar o masa de pasta sau risotto se termina destul de repede.Asta cand nu-l servim ca aperitiv. Asa am procedat si eu, m-am gandit ca e mai bine decat in plastic. Insa e clar: il tin prea mult dupa ce ii dau cep. Daca stiu ca nu mai am drum in Italia, o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta ! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat. Report
February 5, 201115 yr comment_75802 In cazul asta, nu-ti ramane decat sa-l congelezi.Il tai bucati, cat crezi tu ca folosesti.E un caz extrem, dar eficient. Report
February 5, 201115 yr comment_75877 ati congelat voi vreodata parmezanul? mai e bun dupa aia? se mai poate razui si mai are savoare si consistenta? Report
February 5, 201115 yr comment_75882 o buc de 1 kg o tin un an, dramuind-o la sange (din pacate mai pierd ca la un mom dat mucegaieste pe ext si tb sa tai prima feliuta pt a indeparta mucegaiul. Eu cred ca voi nu tineti parmezanul desfacut mai mult de 2-3 luni, poate nici atat. Asta e diferenta ! ca eu nu am de unde ma aproviziona si vreau sa o lungesc prea mult si probabil odata desfacut are un termen de garantie limitat. Nu inteleg de ce preferi sa il tii un an si sa arunci periodic din el, si nu te bucuri de el cit e bun si apoi sa iei un altul din magazinele noastre? Eu inteleg dorinta de a folosi produse de calitate, dar daca nu se gaseste intotdeuna originalul iti garantez ca exista si "copii" demne de tot respectul. Eu am luat de curind parmezan Zanetti (are si el niste inscriptii pe el, dar zau ca nu m-a interesat asta) si e mai mult decit multumitor. Indiferent cit de scump sau greu de gasit a fost un produs eu gasesc ca e mai bine sa-l consum atunci cind e in totalitatea calitatilor lui decit sa il las sa se faca praf prin frigider sau sa se usuce pe afara in loc sa-l maninc. Cred ca in nicio tara nu e posibil sa gasesti toate brinzeturile la un loc, daca gasesti parmezan original, cu siguranta lipseste telemeaua, daca ai si telemea atunci nu ai feta si tot asa, nu vad altfel cum te poti impaca cu gindul decit aprovizionindu-te atunci cind iesi pe afara, sau apeling in dorul originalului la replici de calitate ale aceluiasi produs. Stiu ca Mozzarella e ceva anume, de exemplu, eu insa iau foarte des Paladin, o mozzarella foarte pe gustul meu, chiar daca vaca care a donat laptele nu e din Italia Report
February 5, 201115 yr comment_75883 Ma gandisem la acelasi lucru, de aia mi-am si procurat 2 buc de 1 kg, care pana in iunie cand ajung dasta urmatoare in Italia ar trebui sa-mi ajunga. O sa dau zor cu mancantul, insa oricum nu facem paste zilnic ca italienii sa fie acelasi consum. Sper eu insa ca 2-3 luni tine bucata inceputa, cam asa retin din experientele precedente. Report
February 5, 201115 yr comment_75884 Eu "parmezan" de-asta de care gasesc in magazinele noastre pun si pe ochiuri, pe salate, pe legume la gratar, pe tot ce prind, numai pe paste nu prea pun ca-s mai "disociata" de felul meu PS- mai prefer sa fac un lucru: cind am cite ceva bun dar care "nu tine", prefer sa-l impart la prieteni, care nici ei nu ma uita cind vin de pe undeva cu ceva deosebit Report
February 5, 201115 yr comment_75885 cand e proaspat merge si la salate sau ca atare la aperitiv, apoi cand se mai intareste merge doar ras (la paste, gratinuri... nu-i rau nici pe ochiuri sau te miri ce-uri) Report
February 5, 201115 yr comment_75888 Eu congelez parmezan bucati, si e ok.fac si eu cum face Carmella, cand am mai mult mai dau si la prieteni. oricum eu sunt aproape de Italia, si pot avea rapid "di quello buono" ,basca gasesc si la mine-n sat la branzar unul exceptional. Report
February 6, 201115 yr comment_75968 Branza in "burduf" de coaja de brad. Si inca de-aia maturata Un mucegai tip camembert facut de alta firmacas de vaca. Report
February 6, 201115 yr comment_76106 Am gasit Nasalul! Splendid, exact o branza pe gustul meu:Multumesc de pont. Saptamana asta l-am cautat din nou la Metro si la Real nu l-am mai gasit! Daca gasiti mozzarella aceasta de bivolita, nu o ocoliti e bunaaa (i-am vazut si la TV, la "viata satului" sau "ferma"): Report
February 7, 201115 yr comment_76188 Am gasit Nasalul! Splendid, exact o branza pe gustul meu: "Ca o orice poveste de succes, succesul branzei de Nasal incepe cu o legenda, transmisa cu piosenie din generatie in generatie. Niste tarani din Nasal au furat o parte din branza grofului care stapanea satul. Ca sa nu fie prinsi, au ascuns rotile de branza intr-o pestera de la marginea localitatii. Zile la rand, ei nu au cutezat sa intre in pestera si sa isi ia acasa prada, de teama sa nu fie prinsi. Si-au luat, totusi, sufletul in dinti si au mers ca sa isi recupereze branza furata. Alimentul lasat in grota capatase o crusta si o culoare rosiatica. Atunci cand au gustat-o, satenii au descoperit ca branza avea un gust delicios. In cele din urma, potrivit zilcalei: „Prostul care nu-i fudul, parca nu e prost destul“, pentru ca s-au laudat prin sat cu branza furata, ei au fost prinsi si pedepsiti. Taranii au marturisit nobilului secretul pesterii. De atunci, acesta isi depozita branzeturile in peste- ra-minune de la Nasal. La petreceri, groful isi servea oaspetii cu branza speciala. " Report
May 20, 201115 yr comment_89707 Piacentinu Ennese e un cascaval cu sofran din lapte de oaie.Este un cascaval sicilian produs in provincia Enna.Se aseamana la gust cu pecorino dar cu gust pronuntat de sofran. Report
May 21, 201115 yr comment_89774 Il stiu, tre sa-ti placa sofranul noi am fost azi la Briancon si am refacut stocul de brinzeturi Roquefort http://www.roquefort-societe.com/Comtè http://www.comte.com/accueil.htmldiverseun camembert no name, sa vedem cum va fisi brinza alba care ne place mie si lui Marco Report
May 21, 201115 yr comment_89778 Eu fac o recomandare din inima brinzei de Horezu, uscata, parmezanata E excelenta, foarte pe gustul meu, are un foarte vag gust amarui, nu atit de pronuntat ca parmezanul, e mincabila si ca atare si rasa (in toate formele) peste alte preparate. Puteti vedea cum arata mai jos http://www.julie.ro/product/91/a9cadde07bc48d2bf1f328bb1a5d3c84/Branza-Horezu-Five-C-De-Oaie-Cca-400gr.html Am vrut sa iau si eu Nasal, dar cind am vazut cit costa m-am lasat pagubasa... Report
May 22, 201115 yr comment_89789 [i]Neil Armstrong coboara din modulul lunar si vede pe nisipul selenar un tip ciudat, cu palariuta mica, neagra, cu opinci si chimir. Creatura intinde hotarat mana catre Armstrong: - Servus, io mi-s Ion ! Astronautul, siderat, il intreaba: - Si de unde esti tu ? - Apai din Sibiu , dara. - Si cu ce ai venit aici ?! - Cu branza![/i] Socrul meu a trimis cele cateva oi la stana, dar caprele le tine aproape Cas de oaieCas de capraBranza framantata de oaieBranza framantata de capraUrda de capra Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa se rade excelentUn "parmezan" romanesc Report
May 22, 201115 yr comment_89804 Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa se rade excelentUn "parmezan" romanescUn "pecorino" romanesc, fiind facut din lapte de oaie, parmigiano e facut din lapte de vaca Report
May 22, 201115 yr comment_89806 Un cas afumat de oaie de anul trecut tare-ca-piatraaa se rade excelentUn "parmezan" romanescUn "pecorino" romanesc, fiind facut din lapte de oaie, parmigiano e facut din lapte de vaca "Parmezanul" romanesc e altul, unul cumparat din hypermarket. Gata ras. Report