March 27, 201214 yr Author comment_139448 Ma filam de la distanta cu tanti de la brînzarie, care deja se îndrepta zîmbind spre Roquefort, iar eu de colo, cer Dubliner. "Nu avem." Nu au deloc în sortiment Acu' tre' sa ma îndrept spre alte brînzarii Saptamîna trecuta, mi-am luat o bucata din fluturas si una de Stilton. Papillonul îl vroiam asa... gol, iar Stiltonul era rezervat pentru o creatie speciala. Voiam sa-i "creez" cuiva drag, care ar putea mînca dimineata, la prînz si cina, Stilton cu nuca prajita si capsune proaspete, o supa picanta. Fara capsune! Din pacate Mike mi-a cam schimbat planurile, dar acum nu-mi mai sta nimic în cale, asa ca, cuscra draga, asteapta-te la o supa picanta pe care cred c-o patentez Pîna una alta, voiam sa va spun ceva despre Stilton. Ati stiut ca pentru un calup de 8 kg de Stilton, este nevoie de 78 litri de lapte?! Asta ca sa nu va mire pretul de la 30 euro pe kila de Stilton maturat si lecker! Varianta tînara a Stiltonului, cînd înca este alb, are o tenta acrisoara, este farîmicios si tare. Se vinde si asa în unele locuri, însa asa, mie nu îmi place.Stiltonul maturat, cînd deja devine crem-bej, cremos, si are o aroma si miros "ciupercos", nucos... este mmmmmmmm, atunci o întelegeti pe Uma. Cu cît îmbatrîneste, Stiltonul devine mai cremos, si cu toate ca devine si tot mai picant, tot mai delicata e cremozitatea si aroma ciupercoasa pe care eu o ador!Uma, si aici ne "potrivim" la fix! Nu-mi place deloc brînza combinata cu capsune! Stilton în fata, Roquefort în spate Report
April 28, 201214 yr comment_146118 Adriana, daca ai ocazia , data viitoare incearca sa iei marca papillon . eu o prefer net celuilalt. voilà Stellina l-am gasit la Géant la Briançonin curind tartifletteAstia-s ai lui Stefano astia pentru MarcoJ'adorenelipsitul Comtési brinza asta care n-are gust de brinza dar care mie si lui Marco ne place Miine seara racletteN-are treaba cu Franta da' eram fericita ca l-am gasit si l-am cumparat Report
April 28, 201214 yr comment_146119 "Boursin" - alta branza pe care as putea sa o mananc in fiecare zi Report
April 29, 201214 yr comment_146146 Si mie imi place enorm si mi--l cumpar de fiecare data, ieri cind am ajuns ne-am facut un sandwich enorm cum imi faceam la Bucuresti pe vremea studentiei si inauntru am pus o cutie intreaga de Boursin. Azi maninc rocquefort cu capsuni si nuci prajite Report
April 29, 201214 yr comment_146158 Ahhhhh, branza de capra e delicioasa, si stiltonul, si , si, si....toate-mi plac, si dulci si sarate, si puturoase, si bleu, si tari ca sapunul, si molcutze...asta este pasiunea mea...branza. cat despre capsuni, gasii la piata vineri frantzuzesti de le zice gariguette, un deliciu si astea...ma duc sa dau iama intr-o branza de gruyere din aia buna *rau * https://www.google.ch/search?q=fraises+gariguette&hl=fr&rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&prmd=imvnse&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=fBudT6jsGs3ptQbfiu1Q&ved=0CGEQsAQ&biw=1920&bih=965 Report
April 29, 201214 yr comment_146171 Ti odio! Ai si de ce, a fost exceptionala Acu tre sa ma duc sa fac Grasshopper pie a lu' Nigella, apoi iti povestesc Report
April 29, 201214 yr comment_146172 ... branza de gruyere din aia buna *rau * Este! Dintre "cascavaluri" gruyere-ul imi place cel mai mult! Si mie imi place la nebunie branza - numai sa nu fie sarata rau sau fada..in rest...mmmm branza ) Report
April 29, 201214 yr comment_146180 Iat-o, sublima eu am simtit nevoia sa pun putina miere deasupra, a fost ceva nemaipomenit alaturi de felii de baguette, mersi Uma de idee Report
April 29, 201214 yr comment_146187 Adi ma bucur mult ca ti-a placut Sa incerci cand ai ocazia si cu Stilton Report
April 30, 201214 yr comment_146289 Cu fromage blanc azi am facut crema asta de intins pe piine sau pe orice se doreste adica am amestecat-o cu chiboulette/erba cipollina/schnitlauch si sare Report
May 2, 201214 yr comment_146681 Spunea cineva aici de o branza densa de oaie, care se usca la fel ca si pecorino.Confirm. [ asa arata (sapunelul meu mai am din ea si acum sta frumos rasa in cutie. Am cumparat branzica de asta vreau sa fac sos cald cu ea (am luat acum prima data de asta si sper sa nu fie de aia parfumataa ca ...... sotul meu nu o sa vrea nici sa guste macar) de obicei cu mucegai interior cumpar gorgonzola, iar cu mucegai alb brie, camembert. Report
May 2, 201214 yr comment_146687 blue cheese de la castel(lo) ♥♥♥ e parfumată exact cât trebuie. părerea mea. Report
May 11, 201214 yr comment_148180 blue cheese de la castel(lo) ♥♥♥ e parfumată exact cât trebuie. părerea mea. Exact! Chiar ma bucur ca nu este parfumata tare ptr ca .......... papam singura sau deloc. Sunt incantata. Sos inca nu am facut dar sa ii fac o proba am pus o felie deasupra de lasagne si chiar mi`a placut. Report
October 28, 201213 yr Author comment_167765 [center]Am luat si eu Roquefort Société, dar nu mi se pare mai bun ca cel cu fluturasul, Papillon. Oricum, tot bun e. L-am servit cu jeleu de zmeura... mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm! [/center] Report
October 28, 201213 yr comment_167768 Fain, am niste gelatina de struguri facuta in anii trecuti, cred ca o reciclez cu roquefortul congelat, cu ocazia asta vad si cum se comporta decongelat. Report
October 28, 201213 yr Author comment_167807 Il decongelezi în frigider, nu? Sînt curioasa cum se comporta. Sa-mi zici si mie. [center]Acu cîteva zile brînza de capra cu jeleu de smochine verzi si seminte de mustar. Leckeeeer! [/center] Report
October 28, 201213 yr comment_167811 o sa-l decongelez in jucarica noua "Fresco", o sa-ti zic cum e Report
December 1, 201213 yr comment_172912 Affogato di Sabbionara 15 zile "affogat" in vin rosu si iese minunatia asta. Report
December 1, 201213 yr Author comment_172926 Am luat pentru prima data un Bleu d’Auvergne. "Roquefort de vaci" Normal ca mi-a placut Lili cum da pe limba brînza asta, cu vin rosu? Eu am luat un Stilton cu Porto (din ala turnat prin mijlocul rotii de brînza). Nu mi-a placut. Prefer sa-l beau pe lînga http://farm7.staticflickr.com/6169/6184763678_fa1a2030fa.jpg Report
December 1, 201213 yr comment_172929 Si mie place Portul...dar nu cu Stilton. La Stilton as prefera un vin alb un pic acidulat, sec. Report
December 1, 201213 yr comment_172931 Nu stiu cum era Stiltonul ala injunghiat cu Porto, dar sigur mi-ar placea sa-l incerc. Affogatul asta, are un gust decis, aromat.Dar totusi indulgent cu papilele gustative.Eu l-am servit cu o marmelata speciala pentru branzeturi facuta de mine.Nu vreau inca sa stric surpriza.Mai am de pozat produsul final.Acu probabil depinde si fiecare cu ce fel de vin a fost tratat.Eu am luat asta iarna din Sappada(Dolomiti) branza maturata in bere si mi-a placut si aia enorm. Report