March 12, 20197 yr comment_250877 Nu stiu cat de mult cunoasttei voi cascavalul maturat si de care ati mancat voi pana acum. Asa ca va recomand cel mai bun cascaval din Olanda. S-or lauda olandezii ca au mai mult de 300 de soiuri de cascaval... canci. Au variatii pe teme de... cascaval, dintre care 290 sunt identice dar au alt nume. DECI... Reypenaer! Sub numele Reypenaer se face cascaval cu trei grade de maturare. 1 an, 2 ani, 2.5-3 ani. Cascavalul maturat bine are anumite caracteristici. In primul rand, nu poate fi feliat pentru ca se "faramiteaza". asadar trebuie taiat in bucatele. Pentru ca e "tare". Nu beton, doar tare. D-aia se si faramiteaza. Apoi, are chestii zgrumturoase in el, se simt la mestecat. Multi cred ca sunt graunte de sare. Nu sunt graunte de sare ci e grasime cristalizata. Gustul este... divin. Merge perfect cu un sherry batran, un porto batran, un vin bun la fel de batran, Cele trei feluri de Reypenaer arata asa, in ordinea timpului de maturare. Maturat 1 an Maturat 2 ani Maturat 3 ani Dupa cum vedeti, si la branzeturile pot intra in categorii de VSOP sau XO. Nu oricine, insa, isi poate permite sa si obtina etichetele astea. Ca fapt divers, in magazine se gaseste foarte greu cascavalul asta. Doar cascavalariile mai selecte au asa ceva. Eu il cumpar mereu de pe aeroport de la duty free (ca sa zic asa). Si site-ul lor https://www.reypenaercheese.com/en/ Report
March 12, 20197 yr comment_250878 se poate comanda si de pe site mersi ca ni l-ai aratatnu-l cunosteam Report
March 12, 20197 yr comment_250883 Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! ? ? Report
March 13, 20197 yr comment_250896 fiecare...cu-ale mele! asa zicea o fosta colega la noi au inceput sa faca cas proaspat si urda.am luat sambata o bucata de urda cremoasa si dulce, o bunatate! bineinteles ca nu tine decat 2-3 zile, nefiind pasteurizata sau tratata cumva, urda isi pierde repede prospetimea. mi-a ramas o bucata pe care am pus-o in congelator si e f buna si dezghetata. dar eu intentionez s-o folosesc la o placinta dulce. Report
March 13, 20197 yr comment_250905 Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! ? ?pentru Italia e Europa I Post NL Pakket-€14,17tot 14€ dau si eu pentru parmigiano care vine din Italia Report
March 13, 20197 yr comment_250921 Bine că nu am supermercatul ăla prin drumurile mele? Eu am doua Unes langa mine.Unul deschis pana la miezul noptii. Report
March 13, 20197 yr comment_250923 Am postat la Etichete dar astăzi am desfăcut in sfârșit pachetul. E kerrygold cheddar și arată așa: Tare m-ati facut curioasa sa incerc Reypenaer. O sa ma uit sa vad daca il gasesc pe undeva pe aici, daca nu, cand am sa zbor prin Amsterdam, am sa ma uit dupa el la aeroport. Edited March 13, 20197 yr by Wowerful Report
March 13, 20197 yr comment_250946 imi place aspectul, mie imi plac astea mai tarisi pe mine m-a facut Dragos curioasa cu cascavalu maturat Report
March 24, 20197 yr comment_251416 voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament? Report
March 25, 20197 yr comment_251452 voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament? Daca nu-l consumi imediat pe tot, l-as taia in doua. 3 bucati si l-as pune in vid.Daca consumi zilnic si mult, atunci hartie sau un prosop de bucatarie.Chit ca se usuca , dar nu mucegaieste sau prinde miros. Prietena mea il congeleaza, eu nu am incercat. Report
March 25, 20197 yr comment_251462 eu il tin intr-o cutiebucatile de 1 kg pe care le cumpar sint sub vid, le tin in frigider mult si bine, si peste data de expirare scrisa pe cutii si nu au absolut nimicapoi il scot de sub vid cind incep sa il folosesc si il tin in cutiede cind il cumpar pe asta, care e exceptional calitativ, nu se mai intimpla nici sa mucegaiasca nici sa se usuce Report
March 25, 20197 yr comment_251466 tocmai l-am inceput unul si nu vreau sa-l stric ca altul nu mai capat. era vidat, acum nu mai e. momentan e in plasticul original plus un elastic nu am aparat de vid si nici nu vreau sa-l inghetin ce cutie sa-l bag, de metal, de carton? sau in hartie de copt plus prosop sau numai una dintre ele? Report
March 25, 20197 yr comment_251471 Eu votez prosop!Daca te cunosc bine, nu apuca sa se usuce prea tare!? Report
March 25, 20197 yr comment_251475 deocamdata nu l-am folosit la gatit, numai ca aperitiv cu balsamico din ala vechi de abia se prelinge din sticla la gatit am din ala care se poate cumpara de aici. cred ca dani avea dreptate la etichete, la asta nu-i nimic in plus, decit lapte, sare si cheag Report
March 25, 20197 yr comment_251476 Cutia mea e de plastic cumparata de la ei http://www.latterialagrande.it/latteria/wp-content/uploads/2015/06/Confezione-ermetica.jpgchestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidratadar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic Report
March 26, 20197 yr comment_251488 Cutia mea e de plastic cumparata de la ei http://www.latterialagrande.it/latteria/wp-content/uploads/2015/06/Confezione-ermetica.jpgchestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidratadar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic Da vezi e chestie de papila.Mie imi ramane mucegaiul ala in nas, dar daca se usuca, partea uscata o rad la paste si nu arunc nimic. Am avut si eu cutie dar parmigiano asta al meu sufera de claustrofobie , prefer prosopul. Report
August 13, 20197 yr comment_254985 ieri am cumparat un pic de Roquefort Aseara baguette + roquefort+ miere Report
August 13, 20197 yr comment_254986 ieri am cumparat un pic de Roquefort Aseara baguette + roquefort+ miere Ce apetisant arata! Ce miere e ? Nu am mancat niciodata roquefort, ar trebui sa.mi fac curaj sa incerc, sa vad cand Edited August 13, 20197 yr by bristena Report
August 13, 20197 yr comment_254988 nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai bunadaca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placa Report
August 13, 20197 yr comment_254989 nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai bunadaca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placaSaru-mana, o sa incerc Report
August 19, 20197 yr comment_255009 Ma intorsei din Romanica si, printre altele... Am mai luat de la sibieni si branza de oaie, de capra, urda si branza de burduf. Astea nu le mai pozez asa ca ma credeti pe cuvant Report