Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Branzeturi

Featured Replies

Nu stiu cat de mult cunoasttei voi cascavalul maturat si de care ati mancat voi pana acum. Asa ca va recomand cel mai bun cascaval din Olanda. S-or lauda olandezii ca au mai mult de 300 de soiuri de cascaval... canci. Au variatii pe teme de... cascaval, dintre care 290 sunt identice dar au alt nume.

DECI... Reypenaer!

Sub numele Reypenaer se face cascaval cu trei grade de maturare. 1 an, 2 ani, 2.5-3 ani. Cascavalul maturat bine are anumite caracteristici. In primul rand, nu poate fi feliat pentru ca se "faramiteaza". asadar trebuie taiat in bucatele. Pentru ca e "tare". Nu beton, doar tare. D-aia se si faramiteaza. Apoi, are chestii zgrumturoase in el, se simt la mestecat. Multi cred ca sunt graunte de sare. Nu sunt graunte de sare ci e grasime cristalizata. Gustul este... divin. Merge perfect cu un sherry batran, un porto batran, un vin bun la fel de batran,

Cele trei feluri de Reypenaer arata asa, in ordinea timpului de maturare.

Maturat 1 an

REYPENAER%20PUNTJE-500x500.jpg

Maturat 2 ani

REYPENAER%20VSOP%20PUNTJE-500x500.jpg

Maturat 3 ani

REYPENAER%20XO%20PUNTJE-500x500.jpg

Dupa cum vedeti, si la branzeturile pot intra in categorii de VSOP sau XO. Nu oricine, insa, isi poate permite sa si obtina etichetele astea.

Ca fapt divers, in magazine se gaseste foarte greu cascavalul asta. Doar cascavalariile mai selecte au asa ceva. Eu il cumpar mereu de pe aeroport de la duty free (ca sa zic asa).

Si site-ul lor

https://www.reypenaercheese.com/en/

Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! ? ?

fiecare...cu-ale mele! asa zicea o fosta colega :rolleyes:

la noi au inceput sa faca cas proaspat si urda.

am luat sambata o bucata de urda cremoasa si dulce, o bunatate! bineinteles ca nu tine decat 2-3 zile, nefiind pasteurizata sau tratata cumva, urda isi pierde repede prospetimea. mi-a ramas o bucata pe care am pus-o in congelator si e f buna si dezghetata. dar eu intentionez s-o folosesc la o placinta dulce.

Daaa, confirm!!!! E belea!!! Am luat acum 3 ani, cand am fost in Olanda. Si-acum as mai lua, de n-ar fi asa scump transportul.... Dar, poate mai mergem, candva, pe-acolo. Sau vine careva incoa' si ne aduce!!! ? ?

pentru Italia e Europa I Post NL Pakket-€14,17

tot 14€ dau si eu pentru parmigiano care vine din Italia

Am postat la Etichete dar astăzi am desfăcut in sfârșit pachetul. E kerrygold cheddar și arată așa:

post-1728-0-41108600-1552483491_thumb.jpeg

Tare m-ati facut curioasa sa incerc Reypenaer. O sa ma uit sa vad daca il gasesc pe undeva pe aici, daca nu, cand am sa zbor prin Amsterdam, am sa ma uit dupa el la aeroport.

Edited by Wowerful

• 2 weeks later...
voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament?

voi cum pastrati un calup mai mare de parmigiano? invelit in folie de plastic sau in hartie/pergament?

Daca nu-l consumi imediat pe tot, l-as taia in doua. 3 bucati si l-as pune in vid.

Daca consumi zilnic si mult, atunci hartie sau un prosop de bucatarie.

Chit ca se usuca , dar nu mucegaieste sau prinde miros.

Prietena mea il congeleaza, eu nu am incercat.

eu il tin intr-o cutie

bucatile de 1 kg pe care le cumpar sint sub vid, le tin in frigider mult si bine, si peste data de expirare scrisa pe cutii si nu au absolut nimic

apoi il scot de sub vid cind incep sa il folosesc si il tin in cutie

de cind il cumpar pe asta, care e exceptional calitativ, nu se mai intimpla nici sa mucegaiasca nici sa se usuce

tocmai l-am inceput unul si nu vreau sa-l stric ca altul nu mai capat. era vidat, acum nu mai e. momentan e in plasticul original plus un elastic hello.gif

nu am aparat de vid si nici nu vreau sa-l inghet

in ce cutie sa-l bag, de metal, de carton? sau in hartie de copt plus prosop sau numai una dintre ele?

post-1215-0-48750700-1553531301_thumb.jpg

deocamdata nu l-am folosit la gatit, numai ca aperitiv cu balsamico din ala vechi de abia se prelinge din sticla headbang.gif

la gatit am din ala care se poate cumpara de aici.

cred ca dani avea dreptate la etichete, la asta nu-i nimic in plus, decit lapte, sare si cheag

Cutia mea e de plastic cumparata de la ei

http://www.latterialagrande.it/latteria/wp-content/uploads/2015/06/Confezione-ermetica.jpg

chestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidrata

dar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic

Cutia mea e de plastic cumparata de la ei

http://www.latterialagrande.it/latteria/wp-content/uploads/2015/06/Confezione-ermetica.jpg

chestia e ca daca se usuca nu-l mai poti hidrata

dar daca face un pic de mucegai (deci umiditate) desi nu ar trebui, il dai departe si maninci, ca n-are nimic

Da vezi e chestie de papila.

Mie imi ramane mucegaiul ala in nas, dar daca se usuca, partea uscata o rad la paste si nu arunc nimic. :lol:

Am avut si eu cutie dar parmigiano asta al meu sufera de claustrofobie :) , prefer prosopul.

• 4 months later...

ieri am cumparat un pic de Roquefort :P

post-4-0-21355000-1565688123_thumb.jpg

Aseara baguette + roquefort+ miere :P

post-4-0-29787900-1565688065_thumb.jpg

Ce apetisant arata! Ce miere e ?

Nu am mancat niciodata roquefort, ar trebui sa.mi fac curaj sa incerc, sa vad cand

Edited by bristena

nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte

nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai buna

daca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placa

nu stiu, erau niste ramasite intr-un borcan adus de Marco de la munte

nu's cum sa-ti zic, seamana cu gorgonzola dar eu cred ca are gust mai puternic, plus ca e un pic mai putin cremoasa, asta de aseara s-a intins bine pentru ca statul in masina desi in frigiderul portabil a inmuit-o nitel, era numai buna

daca-ti plac gusturile puternice o sa-ti placa

Saru-mana, o sa incerc

Ma intorsei din Romanica si, printre altele...

post-102-0-63468400-1566219292_thumb.jpg

post-102-0-06366200-1566219318_thumb.jpg

post-102-0-68688700-1566219339_thumb.jpg

post-102-0-39482300-1566219363_thumb.jpg

Am mai luat de la sibieni si branza de oaie, de capra, urda si branza de burduf. Astea nu le mai pozez asa ca ma credeti pe cuvant :P