Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cumparaturi pt BB

Featured Replies

am citit acum ca bebe plange daca il pui in patut pentru ca e prea mare pentru el si ca trebuie pus in leagan micutz... Ei bine nu am luat asta in calcul! acu trebe sa iau si leagan? :)

Mai zice ca sa pui o hainuta a mamei in patut sa simta mirosul ei ca sa adoarma linistit. Dar si cum ramane cu sufocatul si hainuta asta ? :occasion14:

Daniella, nu cred ca e musai sa iei leagan, eu ziua il tineam in landou si daca era vremea frumoasa il tineam in gradina, daca ploua puneam husa de ploie si ieseam la plimbare, tineam uneori si landoul in casa, da noaptea nu l-am lasat sa doarma in landou.

am citit acum ca bebe plange daca il pui in patut pentru ca e prea mare pentru el si ca trebuie pus in leagan micutz... Ei bine nu am luat asta in calcul! acu trebe sa iau si leagan? :)

Mai zice ca sa pui o hainuta a mamei in patut sa simta mirosul ei ca sa adoarma linistit. Dar si cum ramane cu sufocatul si hainuta asta ? :)

Eu am pus in patut pe langa laturile lui paturi infipte bine intre saltea si grilaj, ca sa micsorez putin locul. Iar pe fata am tinut-o cumva infasata intr-o paturica cat timp a stat acolo, pentru ca era destul de frig. Oricum in primele saptamani nu prea misca si nu poate trage singura ceva peste ea. Apoi eu nu prea dormeam, la fiecare minut deschideam ochii sa vad daca mai respira :) .

Poti si tu sa-i faci un fel de cosulet dintr-o plapuma de ex, pe care sa-l amenajezi in patut.

Eu am tras paturul langa patul in care dormeam eu in asa fel incat atunci cand deschideam ochii sa ii vad fatza :P . Patutul statea aiurea, ocupa locul, dar asa l-am tinut cateva saptamani pana m-am mai acomodat.

Se recomanda ca la fiecare culcat copilului sa i se intoarca capul, astefel incat sa doarma pe ambele parti ale capului ca sa nu ramana cu el cumva turtit. tot de aia se recomanda sa nu se lase copilul cu fata in sus, ci intr-o parte, da ca nu ramana cu capul turtit la spate (ca mine :occasion14: ). In primele saptamani (poate chiar luni?) merge pentru ca bebele nu isi poate intoarce singur capul si sta cum il pui. Dupa aia e lupta psihilogica :P .

l-ai pus in patut normal de copil deci?

Am incercat sa il culc in patutul lui da pina la urma a dormit cu mine in pat, la mine sotul in perioada aia venea acasa numa la sf de saptamina, asa ca puneam copilul pe mijlocul patului si noaptea cind voia titi treceam eu ori la stinga ori la dreapta.

La mine dennis si-a intors capul singur de la citeva zile, poate si din cauza ca era mai mare, nu stiu, noaptea nu l-am culcat niciodata pe burta.

si al prietenei mele care a fost la 3,840kg si apoi a luat ca fat frumos in greutate, tot asa a intors capul dupa cateva zile.

dupa o luna lor le.a recomandata sa-l culce pe burtica ... si nu a facut colici pana acum

ati dormit cu lampa de veghe aprinsa in camera ?

l-ai pus in patut normal de copil deci?

Am incercat sa il culc in patutul lui da pina la urma a dormit cu mine in pat, la mine sotul in perioada aia venea acasa numa la sf de saptamina, asa ca puneam copilul pe mijlocul patului si noaptea cind voia titi treceam eu ori la stinga ori la dreapta.

La mine dennis si-a intors capul singur de la citeva zile, poate si din cauza ca era mai mare, nu stiu, noaptea nu l-am culcat niciodata pe burta.

si culcat in pat cu tine, a mai acceptat sa se culce apoi singur ?

• Author

Mi-am luat buretele ala pt masa de infasat , i-am luat si perie la BB , pompitza de nas si forfecutza de unghii.

Acum cumpar scutece: am luat Pampers , Babylove ( DM ) si Fixies. Vreau sa le incerc.

Daniella , vorbeai de nush ce Pampers tu....nou si mai bun ca celelalte. Care e , te rog?

Sa ma laud si eu: am reusit sa organizez hainele de bebelus, am puse frumos in raftul bebelui toate hainele 0-3 luni si in alt raft paturici, lenjeriile de patut, prosoapele de bebe si sacii de dormit 0-3 luni. intr-o saptamana-doua trebuie sa le spal si sa le aranjez frumos la loc. Nu le-as spala mai devreme sa nu se prafuiasca totusi intre timp. Oricum sunt spalate, dar ma gandesc sa fie proaspat spalate ca au stat prin diferite colturi ale casei, in genti si plase.

dar sunt off, ca n-am cumparat nimic :D

Eu n-am luat inca scutece, ia sotul dupa ce nasc, la spital nu imi trebe ca dau ei.

Pisoi tu parca mai ai o luna nu? le poti spala cu o saptamina inainte de nastere

• Author
Nici mie nu-mi trebuie la spital , dar am luat pt acasa. Al meu cumpara repede , nu se uita la pretz...mai bine iau eu preventiv :D

Eu n-am luat inca scutece, ia sotul dupa ce nasc, la spital nu imi trebe ca dau ei.

Pisoi tu parca mai ai o luna nu? le poti spala cu o saptamina inainte de nastere

Sissi, o luna si cateva zile, asa e.

dar ma gandesc ca cine stie, poate sa vina si mai repede si sa nu ma prinda totusi pe picior gresit.

haine am o gramada, am gasit inclusiv noi noute cu eticheta, cine stie de la cine primite sau cand cumparate. sincer pana se naste nu cred sa mai cumpar ceva, dar dupa ce le spal si usuc, o sa fac inventarul sa vad daca nu cumva mi-ar lipsi ceva.

Simona: Pampers are 3 culori la ambalaj: alb, verde si orange. Ala alb e Premium Care. Ala am luat pt nastere, pachet mic pt new born (nr.1) de 33 bucati, ca toata lumea a spus ca nu mai intra dupa zece zile in ala si raman cu ele. Aici a fost echivalentul a 6 euro.

Apoi am luat servetele Pampers senzitiv, un pack oferta de 6 pachete si a fost tot cam asa 6,2 euro.

Astea cred ca o sa ma tina mult, ca eu as vrea sa spal funduletul la fiecare schimbat daca sunt acasa. Dar mai vedem ...

Doctorul, prietenul lui9 tati, pentru fund ne-a recomandat Mustela, a zis ca e inbatabil (a incercat si restul) si iti ajunge un an 1 tub. In cazul asta probabil ca voi lua toata gama Mustela, ca inteleg ca asa e bine sa te hotarasti la una si sa iei toata gama aceeasi firma. Dar sa vad ce zice si neonatologul azi. Dar Mustela unde se gaseste? La farmacie? La hipermarket nu am vazut.

Nici nu stiu: oare ce trebuie sa intreb eu azi???

Mi-a venit mobila, dar numai maine ma apuc sa pun lucrurile in ea, ca nu am avut timp sa o curat. Si m.am dus azi sa inteb de 2 saltele ergonomice oferta la juma de pret (lichidare de stoc 2008) 600 €! pai 1.200€ m.a costat toata mobila, 8 m liniari de sus pana jos. Ce naiba sunt asa scumpe saltelele astea? tb sa ma duc azi sa caut alta sursa ... poate la ikea. Saptamanile astea doua ss-au dus 2.500€ asa ... cu mana curenta la scara, cameretta, carucior si cateva maruntisuri ce am luat deocamdt pt bebe si din listoiul meu de 25 de puncte (tot mai adaug, ca to tmai imi au seama ca ar mai trebui una alta: sa schimb plafoniera, o lampa de veghe, cuvertura la patul din camera de tineret, lenjerii de o persoana pentru cine o dormi cu bebelusha, un DVD pentru muzica linistitoare in camera ei etc) nu am taiat decat cateva puncte ce le-am primit cadou si inca vreo 2-3 ... in rest astept expozitia ... Vanzatoarea de la Chicco mi-a spus ca e ceva, aliniat la reducerile celorlalti participanti, dar ca nu e asa mare ...

si al meu cumpara la fel de rpd, fara a se uita la pret, de aceea face crize cand mergem la cumparaturi si eu iau toate etichetele la rand ... "cantaresc" produsele etc
  • Author
Eu pt leagan am luat saltea de cocos , cica-i buna tare. Am dat vreo 20.30 pe ea. Mai mult nu. Pt pat am una veche , o sa iau una noua cand av fi cazul.

eu de saltele zic de pat de tineret, la patut am una de la ikea nu stiu din ce e, dar era 40euri si am luat cu oferta la jum.

deci 2 saltele normale de 1 pers, reduse 50% 600 € nu e enorm?

spune rpd, te rog, ce intreb neonatologul, ca tb sa plec

• Author

n-am fost acasa cand ai pus intrebarea , banui ca esti plecata , dar eu la-s intreba ce analize se fac la copil , daca-tzi face pt boli metabolice la nastere , daca-i da antibiotice , daca-i da glucoza sau altecele fara sa te intrebe.

sau nu la intrebari dinastea te referi?

eu de saltele zic de pat de tineret, la patut am una de la ikea nu stiu din ce e, dar era 40euri si am luat cu oferta la jum.

Nu e enorm, am luat si noi simbata trecuta slatele pt patul mare tre sa vina pe la mijlocul lui septembrie, au fost la reducere de la 1200eurola 649 plus Lattenroste, suportul ala de pe care pui saltelele alea au fost in jur de 170 de euro la reducere, deci se poate si mai scump, am vazut aici saltele de 4000 de euro.

Eu Salteaua la patut am luat-o din spuma rece (Kaltschaum)am dat acum trei ani 120 de euro, aia de cocos am inteles ca cu timpul face cocoloase, acu nu stiu cit e de adevarat

• Author

Nu e enorm, am luat si noi simbata trecuta slatele pt patul mare tre sa vina pe la mijlocul lui septembrie, au fost la reducere de la 1200eurola 649 plus Lattenroste, suportul ala de pe care pui saltelele alea au fost in jur de 170 de euro la reducere, deci se poate si mai scump, am vazut aici saltele de 4000 de euro.

Eu Salteaua la patut am luat-o din spuma rece (Kaltschaum)am dat acum trei ani 120 de euro, aia de cocos am inteles ca cu timpul face cocoloase, acu nu stiu cit e de adevarat

Bine ca mi-ai zis , sa fiu atenta la urmatoarea. Asta-i numai pt Wiege si n-o sa stea decat cateva luni in ea. Poate macar atata tzine :occasion14:

Pt ce pat mare , vorbitzi voi? De adult? sau ala de tineret 70 X 140 ???

Da simona vb de patul nostru matrimonial.

Am uitat, dimensiunea la o saltea e de 100 pe 200

Patul meu dim camera fetii, de la mobila de tineret, de fapt doua paturi ca doua sertare suprapuse, ala de jos se trage si apare al doilea pat, sunt dimnesiune normala de 1 pat adult: 90 x 200.

Tati a spus ca nu merita sa blocam atatia bani in saltelele astea ortopedice, cand nimeni nu va dormi acolo (decat ocazional) pana cand fetita va avea spre 3 ani, nu? Si ca intre timp o sa apara alte saltele poate mai grozave, sau vreo recenzie proasta la astea si o sa vreau sa le schimb sau cine stie ... Pana la ce varsta tinem copilasii in ptatutul de lemn cu gratii (care are)?

• Author

Daniella , al meu patutzul cu gratii e 70 X 140 si gratiile se dau jos si se modifica nush ce si apare un pat de tineret in care copilul poate sta pana pe la 7-8 ani , depinde de marime.

Si eu as spune la fel ca tine cu saltelele. Dar Sissi vorbea , cred , de saltelele de la patul ei , acolo merita investitzia. Si noi ne-am luat d-alea cu 7 zone , deocamdata sunt impachetate , cand vine patul nou le probam :D

Pana la ce varsta tinem copilasii in ptatutul de lemn cu gratii (care are)?

pana cand ii ies picioarele printre gratii :D si-apoi se revinde celui de la care l-ai cumparat (ca-ntre timp i-a trebuit iar :D ).

adica asa am facut noi.

Daniella , al meu patutzul cu gratii e 70 X 140 si gratiile se dau jos si se modifica nush ce si apare un pat de tineret in care copilul poate sta pana pe la 7-8 ani , depinde de marime.

Si eu as spune la fel ca tine cu saltelele. Dar Sissi vorbea , cred , de saltelele de la patul ei , acolo merita investitzia. Si noi ne-am luat d-alea cu 7 zone , deocamdata sunt impachetate , cand vine patul nou le probam :P

ce inseamna cu 7 zone? si cat ati dat pe el. Una matrimoniala ergonomica, vine ccirca cat 2 de alea de 1 persoana ortopedice.

Am vzut la Ikea, salteaua pe care am luat-o fetii este din spuma poliuretanica, cu husa lavabila din bbc.

Nici nu mai stiu daca v-am spus (memoria imi joaca in continuare multe feste, desi parca stau mai bine ca prin luna a 7-a cand eram complet devastata): ieri am spalat tot pentru fetita (toate lenjeriile, prosoapele, husa de saltea, aparatorile de pat, scutece de bumbac, cearsafurile alea cu elastic, sacul de dormit si cele cateva hainute si sosetele pe care le-am luat). Mai am de spalat doar alea de la cele 3 carucioare si de la premergator si daca oi mai achizitiona ceva ... . Ca vad ca tot car acasa ... :P

Am luat si pentru patul din camera de tineret o lenjerie frumoasa (mi se potriveau bine culorile si nu am putut sa rezist), saltelele ne mai trebuie si am ajuns la concluzia ca o sa luam ceva clasic, adica relaxa, pana cand mutam copila in patul ei mare, atunci o sa-i luam una ergonomica potrivita si pentru perioada de crestere.

Am strans si rufitele de afara. Doamne ce drag mi-e sa umblu cu hainutele astea minuscule ... parca ma intorc fetita si ma joc cu hainute de papusi. Sosetelele sunt cele mai impresionante ... ce mici sunt ... Am si pierdut una ... nu stiu unde o fi ... prin alea de pat pierduta cred ... , dar nu am gasit-o nici la impachetat :floare: