August 3, 201016 yr comment_51651 Fetelor, ce-ati mai scris cat am fost eu plecate 1. Daniela, si mie mi s-a intamplat la fel, am fost speriata de toata lumea cat de greu o sa fie si intr-un fel a fost bine asa pentru ca ce a urmat dupa nastere nu a fost nici 50% din cate mi s-au povestit . 14 treziri pe noapte?? doamen de unde le scot oamenii astia? Eu ma trezeam la 2-3 alaptari si atunci schimbam si scutecul la inceput ca nu intelesesem ca pipi e f bine absorbit si nu trebuie schimbat la fiecare. Chiar voiam sa zic, de unde scoate lumea astfel de "scoruri".Unu ca nu toti copii sunt la fel.Da poti avea unul care are crize de colici ore in sir, sau unul care sa te trezeasca doar odata pe noapte.Mie chestia asta cu generalizarea mi se mae o mare tampenie venita din partea unui parinte ca si sfat pt un parinte care se afla la primul copil. Daca copilul meu a fost un "dracusor" nu inseamna ca si al tau va fi la fel. Este de stiut ca nu o sa mai dormi 8 ore continuu,da nici ca vei fi un zombi. Ce trebuie stiu e ca fiecare copil are personalitatea lui, cum eu cu sora mea nu suntem la fel, nici copilul meu nu va fi ca al tau. Daniela nu mai apleca urechea la astfel de "discutii", bucura-te de sarcina si de bebele care o sa vina, egal ca vei sta treaza 20 din 24 sau doar 10din 24, este copilul tau pe care ti l-ai dorit, nu tb sa privim ca si cum ar fi un calvar pt noi primele lui ale bebeului. Report
August 3, 201016 yr comment_51654 Ioana, cata dreptate ai Stii care e faza faina? Metabolismul femeii gravide se modifica incet incet in asa fel incat spre data nasterii deja nu mai dormi o noapte intreaga. Coclurile de somn se schimba si dupa ce nasti lipsa de somn nu se resimte asa cum pare la prima vedere. Eu abia dupa trei luni de la nastere am inceput sa simt lipsa de somn si asta numai pentru ca ma incapatanam sa nu dorm ziua odata cu bebele asa cum era normal. daca as fi facut-o sigur nu aveam probleme nici la 3 luni dupa nastere. Natura are grija de tot, inclusiv de somnul mamei. trebuie doar sa o ascultam. Si apropo de copiii mai 'rai'. Am o amica care a nascut putin inaintea mea un copil care a plans luni in sir. S-a dovedit pana la urma ca avea otita probabil din spital, de cand se nascuse. O otita care nu a prezentat simptomele obisnuite (gen febra). Deci copilul ala nu a fost rau, pur si simplu a fost bolnav. Eu cred ca sunt copiii mai neastamparati, care dorm mai putin, sau care dorma mai putin noaptea si mai mutl ziua, dar cred ca daca mama se muleaza pe programul copiluui nu va avea cine stie ce probleme. Acum asta e teoria mea, sunt f curiaosa cum va fi cu bebe doi . Report
August 3, 201016 yr comment_51656 Pisoi, de acum ai deja experienta cu primul, asa cum spuneai tb sa te mulezi dupa bb si programul lui, sa te odihnesti cand doarme si el.Plus ca dacai ai ajutor(si Daniela am inteles ca va avea) poti sa te intinzi si daca e ceva te trezeste persoana care te ajuta. Plus ca de multe ori stresul care si-l creeaza singura mama trece foarte usor si la bebe de aici si starile copilului si asta mai ales cand alaptezi exclusiv la san. Report
August 3, 201016 yr comment_51659 da, Pisoi, deci m-am intalnit duminica cu sora din Italia a prietenei mele si cu barba-su si ei au povestit ca in primul an copilul lor dormea max 10 min zi sau noapte si ca pe timp de noapte se trezeau de 14-15 ori cu randul sa acopere noaptea. Acum copilul are aproape 2 ani si au spus ca inca se trezeste de 4-5 ori pe noapte doar ca sa planga (nu de frig, cald, foame, ud), si plange vreo 10 min asa, timp in care ei trebuie sa-l linisteasca ... dupa care adoarme la loc. De altfel, un copil extrem de vesel, care rade tot timpul si e foarte nazdravan! la fel bebele prieteni mele, nascut acum pe 14 iunie, nu doarme ziua decat max 10 min si numai in brate la maica-sa. In schimb noaptea are o repriza de 5 ore de somn (dupa baie si alaptare doarme 5 ore). I-am spus sa-i puna cearsaf de ala ca la custiel de papagali sa creada ca e noapte ... . Deci ce poate sa faca mama cu copilul in brate toata ziua, pe care trebuie sa-l legene sa nu planga. El de fapt plange de foame, deoarece ar manca in continuu si medicul i l-a bagat la regim, pt ca luase prea mult in greutate (manca nonstop): intai la 3 ore, acum la 4 ore poate manca. Si a celei din Italia la fel spunea ca si al ei manca nonstop zi si noapte, dar nu l-a bagat la regim. Cu caruciorul si noi suntem inca nehotarati si destul de derutati. Tu ai luat cu roti de-alea mari care se umfla sau cu roti din silicon? Dar tu ai luat carucior. Pai si inteleg ca tu ai luat carucior si cos masina pentru primul an dupa care ai cumparat altele pentru 1-3 ani. Eu as vrea sa evit sa cumpar de doua ori si sa iau si carutul si scaun de masina (Cu sistemul isofix - care vad ca e scump rau) pentru 0-3 ani. Report
August 3, 201016 yr comment_51660 Pisoi, de acum ai deja experienta cu primul, asa cum spuneai tb sa te mulezi dupa bb si programul lui, sa te odihnesti cand doarme si el.Plus ca dacai ai ajutor(si Daniela am inteles ca va avea) poti sa te intinzi si daca e ceva te trezeste persoana care te ajuta. Plus ca de multe ori stresul care si-l creeaza singura mama trece foarte usor si la bebe de aici si starile copilului si asta mai ales cand alaptezi exclusiv la san. Da, eu in principiu sunt de parere ca totul va trece, oricat de greu ar fi si ca trebuie sa stam calme si relaxate pe cat posibil, desi la primul bebe ti-e frica de tot mai ales cand e mic nou-nascut. Si daca parintii sunt relaxati trebuie sa fie si bebe. Prietena mea e la al doilea bebe (e drept dupa 11 ani) nu e stresata, dar totusi bebe nu doarme, de cate ori am fost la ea, ca am stat 3 ore sau 5, bebe a fost numai in brate si nu a dormit deloc, sau 10 min dupa alaptat, atat.Cred ca la noi o sa fie bine si bebelina foarte cuminte..., nu iau chiar in serios ca toata lumea ma sperie acu ... ca vai ce epuizare va veni, dar totusi oleak de cui au bagat in capul meu ... deci capul o fi defect Report
August 3, 201016 yr comment_51661 4. si eu nu vreau sa iau pompita sau batista bebelusului sa incerc doar cu ser fiziologic sa apa de mare. 5. cu colicile mi-a spus si terapeuta ca merge bine si cu Bowen ori le elimina, ori le tolereaza mai usor. Report
August 3, 201016 yr comment_51664 Daniella, un magazin cu de toate pentru copii este pe Ion Mihalache.Lumea Copiilor parca ii zice. Inca nu am fost, dar au si site pe net ca sa vezi exact ce si cum.. da un search cu Google dupa el ca nu stiu daca am voie sa pun link Hainute dragute si bune gasesti la Kiabi.. au deschis un magazin in Carrefour Orhideea si sigur mai sunt si in alte hipermarketuri. Pe asta il stiu ca e mai aproape de mine... Report
August 3, 201016 yr comment_51666 rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla. si care pot fi manevrate individual , as adauga eu. la care te referi?la cele ce rotiile se misca stanga dreapta? ceva in genul :http://www.tradoria.de/product/gallery/12195696/14525636 Daniela, in Baneasa City Center ai fost?Sau la Miniblu? O idee buna e cu Baby expo,da parca sa ramai fara carut pana atunci e aiurea.Fetele de pe DC nu stiu mai multe ca acolo e o enciclopedie ambulanta .Poti intreba pe fete si eventual iti iei de pe net,poate gasesti cu ceva reduceri. pai nu voi fi fara carucior si tot restul decat primele 10 zile, iar primele 10 zile, nu cred ca va fi cazul sa scot bebelusul din casa. De aia spuneam ca imp ar fi ce mananca, acceosriile de patut si de baita, astea ar fi suficient pentru primele 10 zile, zic eu ... cu lipsa de experienta insa ... NU am fost la Baneasa, am vrut sa merg WE trecut dar au intervenit diverse si nu am ajuns decat in cartier la Ocean si Cora, care au o oferta destul de saracuta de carucioare, patuturi accesorii si nici un consultant. De aia spun ca ar fi util sa merg la un magazin doar de carucioare si astfel de accesorii pentru copii 0-3 ani.Magazinul ala de la Vatra luminoasa, Toy Zone, sau Z nu mai stiu cum se chema s-a desfiintat.De Miniblue nu stiam ca au ce trebuie pentru bebei, am incercat sa ma uit acum pe net, dar vad ca au site-ul in constructie si doar adresa magazinelor.o sa incerc sa merg saptamana asta ... chestia e ca nu mai pot umbla prea mult, dupa 2 ore de umblatura prin magazine imi vine sa plang de durere de picioare ... iar genunchii nu mai spun ce ma dor cand urc/cobor scari..., cred ca nu voi mai putea urca scara (de acasa si de la birou) foarte curand.... sau poate ma ajuta Bowenul.... La serviciu cand ma ridic de pe scaun, sau acasa din pat, zici ca am 1 tona in bazin .. o fi de la intinderea ligamentelor, articulatiilor, pregatirea bazinului etc Report
August 3, 201016 yr comment_51667 Tu ai luat cu roti de-alea mari care se umfla sau cu roti din silicon? Dar tu ai luat carucior. Pai si inteleg ca tu ai luat carucior si cos masina pentru primul an dupa care ai cumparat altele pentru 1-3 ani. Eu as vrea sa evit sa cumpar de doua ori si sa iau si carutul si scaun de masina (Cu sistemul isofix - care vad ca e scump rau) pentru 0-3 ani. Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata. Ai inteles gresit, am luat carucior cu:- cosulet pentru masina (plus iso-fix)- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani. Report
August 3, 201016 yr comment_51668 Daniella, un magazin cu de toate pentru copii este pe Ion Mihalache.Lumea Copiilor parca ii zice. Inca nu am fost, dar au si site pe net ca sa vezi exact ce si cum.. da un search cu Google dupa el ca nu stiu daca am voie sa pun link Hainute dragute si bune gasesti la Kiabi.. au deschis un magazin in Carrefour Orhideea si sigur mai sunt si in alte hipermarketuri. Pe asta il stiu ca e mai aproape de mine... nu stiam de magazinul asta, am vazut ca au lista in care mentioneaza ca au 50 modele de carucioare si de toate ... o sa il vizitez. Merci de pont Am fost duminica la Kiabi, este unul foarte mare in Ocean Militari. Dar de bebei nu aveau decat un coltisor ... aveau intradevar hainute, paturici de pat si saci de dormit, aveau prosoape si halate, lenjerii, aveau si protectia aia de pat, dar era doar pe 2 laturi si eu ma gandesc ca e mai bine sa fie pe 4: 1 sa nu fie curent (la mine in casa e curent - noi tinem perne sul la usa noaptea ca ne trezeam cu nasul infundat - nu stiu daca e de la gaura de la hota, sau altceva ce nu am dibuit inca) si 2 sa nu se loveasca de tabliile/barele de lemn (nu neaparat acum cand e mic si nu se misca asa de tare, dar mai tarziu cand incepe sa fie mai mare si mai miscatoare. Tu ai luat carucior? Report
August 3, 201016 yr comment_51669 Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata. Ai inteles gresit, am luat carucior cu:- cosulet pentru masina (plus iso-fix)- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani. landou? sau sta in fund ? Report
August 3, 201016 yr comment_51672 3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)ia Philips4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa cit e bebe e bine sa ii iei temperatura rectal, aici asa recomanda5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).6.pompa san (Philips Avent/Chicco)am eu pompa chicco ,nu o recomand, nu e chiar asa de buna7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)eu am chicco cu aburi, sunt multumita de el8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)paduri pt suntiene eu am folosit si o sa folosesc chicco Sissi, merci mult! o sa incerc sa merg pe recomandarile tale, fiind produse testate. Auziti, in primele 10 zile dupa ce vin din spital cu bebelina o fi musai pompa de san?febra aia a laptelui am sanse mai mari sa vina la spital in primele 3 zile de la nastere, sau acasa ? La inceput se produce mai mult lapte decat poate bebeul sa suga si tebuie golit sanul? sau o folositi doar daca plecati de acasa fara copil pentru a-i lasa o masa... ? Report
August 3, 201016 yr comment_51680 Eu cit am stat in spital cu dennis am folosit pompa electrica ca sa vina laptele si v-am zis a venit la 4 zile de la nastere, mie moasa mi-a recomandat sa las dusul cu apa calda pe sini cind sunt prea plini ,eu nu am facut febra laptelui, am folosit si pompa Chicco, da nu tragea calumea, oricum conteaza foarte mult ca bebele sa apuce sfircul corect, dennis avea forta si simteam calumea cind tragea.Noi am iesit cu dennis din primele zile, nu am stat in casa, bine atunci stateam la curte si fiind cald il tineam toata ziua in landou in curte, nu am avut probleme.Daca bebe papa bine nu mai e nevoie sa golesti sinul.Landou nu este pina la 4 ani. Report
August 3, 201016 yr comment_51699 Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata. Ai inteles gresit, am luat carucior cu:- cosulet pentru masina (plus iso-fix)- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani. landou? sau sta in fund ? Sta in fund sau se poate inclina spre spate ca sa doarma. Doarme f bine in el. Report
August 3, 201016 yr comment_51731 Rotile sunt maricele si sunt din cele care se umfla. In 1 an si 10 luni de cand il avem le-am umflat doar odata. Ai inteles gresit, am luat carucior cu:- cosulet pentru masina (plus iso-fix)- cosulet (sau nu stiu cum sa-i zic...) pentru copil putin mai maricel, l-am pus in el de pe la 8 luni si tot in el o tinem si acum si merge pana pe la 4 ani. landou? sau sta in fund ? Sta in fund sau se poate inclina spre spate ca sa doarma. Doarme f bine in el. se poate inclina, dar nu se lasa la orizontala pentru bebe 0 luni pai si pana la 8 luni ai avut alt carucior, nu? Report
August 3, 201016 yr comment_51732 Eu cit am stat in spital cu dennis am folosit pompa electrica ca sa vina laptele si v-am zis a venit la 4 zile de la nastere, mie moasa mi-a recomandat sa las dusul cu apa calda pe sini cind sunt prea plini ,eu nu am facut febra laptelui, am folosit si pompa Chicco, da nu tragea calumea, oricum conteaza foarte mult ca bebele sa apuce sfircul corect, dennis avea forta si simteam calumea cind tragea.Noi am iesit cu dennis din primele zile, nu am stat in casa, bine atunci stateam la curte si fiind cald il tineam toata ziua in landou in curte, nu am avut probleme.Daca bebe papa bine nu mai e nevoie sa golesti sinul.Landou nu este pina la 4 ani. Landou stiu e pana la max 7-8 luni, dar eu nu vreau landou ci carucior sport care sa se lase si la orizontala cand e bebe nou nascut.Si noi stam la curte si o sa scoatem bebelusha in curte, ma gandeam ca nu neaparat plecam in primele 10 zile la plimbari cu bebe. Dar ... da, nu stiu in ce scoatem bebele sa doarma in curte daca nu avem nici carut, nici cos, nici landou Sa ma mai gandesc .... deci sa inteleg ca tie pompa nu ti-a folosit pai e mai bine oricum sa astept iesirea din spital, sa vad daca imi trebuie sau nu pompa asta ... Report
August 3, 201016 yr comment_51758 Daniela in linkurile puse de mine ai sa vezi carucioarele acelea care au asa zisul landouuite mai dau odata un exempluhttp://www.elektrones.de/index.html?kinderwagen_max_-_kinderwagen_inkl._mega-zubehoerpaket.htm fata de cele cu landou din plastic(desi mie astea imi plac)http://www.kinderwagen.com/chicco-trio-enjoy-fun-travelsystem-europe Report
August 4, 201016 yr comment_51786 se poate inclina, dar nu se lasa la orizontala pentru bebe 0 luni pai si pana la 8 luni ai avut alt carucior, nu? Asa e, nu se lasa la orizontala.Pana la 8 luni am avut acelasi suport de carucior, doar ca am folosit la el cosul de maxi-cosi. Carutul asta avea si un al treilea cos (landou?), care era pentru nou nascuti, era drept-drept, dar noi nu l-am cumparat din prima si pana la urma nu l-am mai luat deloc pentru ca ne-am descurcat foarte bine cu cosul maxi-cozi pana pe la 8 luni. Report
August 4, 201016 yr comment_51934 Pisoi, acum am priceput: lamurita bustean!Multi parinti imi spun ca landoul nu e util decat de 3-4 ori ... prima luna si e si mare si greu de manevrat! Report
August 4, 201016 yr comment_51936 si acum vestea cea buna pentru mine: tanaaaam! Am primit, adica tati, de la alt prieten de-al lui tot dr (Asta e stomatolog dragul de el) suport cu cadita si masa de infasat. Si un carusel cu luminite si zdranganele. iupiii! a pomenit ca ne mai da si landoul ... (fiu-su' are 1 an si 7 luni) deci am taiat cadita + masa de infasat de pe listaazi am cuparat protectiile de pat si o paturica de bbcpt restu de cumapraturi mai astept sa-mi vina mobila fetitei, ca nu am unde le pune si tebuie sa mai adaug:18. sistem de muzica pentru bebelusha (+ multa muzica slow, ambientala si clasica)19. un robot bun care sa-mi faca sucul de legume si fructe pentru bebelusha. Aveti sugestii? cand trecem la diversificare cum produceti suc de morcov si suc de mar? Report
August 4, 201016 yr comment_51937 si domn dr a zis ca cel mai util e sa luam caruciorul sport care se lasa la orizontala si scaunul de masina bun, cu sistem izofix si pt 0-3 anicu maxi cosi a zis ca nu-i de acord pentru coloana si plamani deci si azi ramane cum am stabilit mai ieri-alalteieri o sa-l intrebam cu caruciorul si pe celalalt dr orelistul ce parere are ... si vineri poate imi cer audienta la neonatolog ... Report
August 5, 201016 yr comment_51973 19. un robot bun care sa-mi faca sucul de legume si fructe pentru bebelusha. Aveti sugestii? cand trecem la diversificare cum produceti suc de morcov si suc de mar? pentru suc trebuie storcator de fructe http://www.klient.ro/ke_simgs/ke_prod_0972976001192465780.big.jpgl-am cumparat si eu cind eram insarcinata, in 14 ani l-oi fi folosit de vreo 10 ori una dintre multele achizitii inutile Report
August 5, 201016 yr comment_51994 Adriana Daniela, eu nu am avut storcator de fructe si nici nu i-am simtit lipsa. imagineaza-ti ca la inceput daca bea o lingurita-doua. dar asta e dupa 4-6 luni, cand incepi tu diversificarea. Mai e pana atunci. Eu la inceput am dat morcovul sau marul pe razatoare si am stors in pumn sau chiar in castron, ca se lasa zeama imediat. Aia putina care iti trebe. Ce sa faci cu ditamai cantitatea? Doar le vrei proaspete, nu? Multe sucuri nu i-am dat oricum. Mai tarziu am inceput sa fac smoothies, adica bagam la blender banana, zeama de portocala (stoarsa in mana sau la chestia aia de stors citrice), mango, iaurt si eventual zeca zmeura sau capsuni, dar nu neaparat. A baut din asta de a rupt! Cum ziceam, eu nu am obisnuit-o cu sucuri si nici acum nu bea decat naturale sau smoothies. Report
August 5, 201016 yr Author comment_52038 Si eu am tot vrut sa-mi iau apoi....nu am mai luat. M agandeam sa iau pt noi. Pt BB cred ca-i inutil . Si eu storc portocalele cu chestia aia de mana , am una de plastic , albastra , apoi o arunc in masina de spalat. Storcatorul trebuie demontat...etc...vreme pierduta. Mie-mi place sucul de porticala cu pulpa ,asa cum iese la storcatorul de mana. cand sunt bucatzile prea mari , le bag in blender .Pt cea mica o sa-l strecor. Report
August 5, 201016 yr Author comment_52062 ieri ma pun sa desfac maxi-cosi si sa-l spal. Ok. Se uita al meu pe el , si face o desoperire: Asta se poate fixa pe Fahrgestell !!!( rotzi d-alea ca la carutz , suport , nush cum ii zicetzi voi)Eu zic, sec: N-avem , l-am cumparat fara !El: pai , si nu potzi sa cautzi unul? Report