Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

cumparaturi pt BB

Featured Replies

3 in 1 au recomandat oamenii pe aici, pentru ca faza new born iti trebuie landou si dupa 7-8 luni ar trebui sa cumperi altul gen carucior sport, de cand sta copilasul in fundulet. Apoi scaun de masina iti trebuie oricum. Daca faci achizitia treptat a celor 3 te costa si mai mult si ramai cu mai multe chestii de care nu mai ai nevoie dupa (Asa cadrul e mereu la fel). Mai e si cum spunea Vaxile ca arata in reclama la 3 in 1: de obicei bebelusul adoarme in masina, iar cu cosuletul il poti lua cu tot cu cos si il poti pune direct in carucior.

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :rolleyes:

• Author

da, Garmastanul este nemtesc si scrie in prospect ca poate fi folosit din luna a 8-a pt a pregati mamelonul pt alaptare fara dureri, adica ar trebui sa-l inmoaie sa reziste la rontaiala si sa nu se intareasca cand vrei sa-i dai sa suga.

Nu avem moasa, imediat dupa nastere copilul este luat in primire de neonatolog care ii face tot ce trebuie si toate testele. Cu neonatologul discuti de atunci ce e de copil si eventual cu un pediatru. Nu am auzit pe nimeni sa mearga sa vb inainte cu cei doi medici.

Am zis asta presupunand ca nu avetzi moasa. Eu o intreb pe a mea toate cele...

acum recent am intrebat-o de lampa d-aia de incalzit copilul la schimbat...Voi ce parere avetzi? Trebuie? Moasa spune ca la un copil nascut in august nu e nevoie.

Cumnata mea , cu BB nascut in octombrie m-a pus sa o cumpar. Acum am asa:

una bucata lampa
2 pareri diferite
un barbat care nu vrea sa o monteze :rolleyes:

• Author

3 in 1 au recomandat oamenii pe aici, pentru ca faza new born iti trebuie landou si dupa 7-8 luni ar trebui sa cumperi altul gen carucior sport, de cand sta copilasul in fundulet. Apoi scaun de masina iti trebuie oricum. Daca faci achizitia treptat a celor 3 te costa si mai mult si ramai cu mai multe chestii de care nu mai ai nevoie dupa (Asa cadrul e mereu la fel). Mai e si cum spunea Vaxile ca arata in reclama la 3 in 1: de obicei bebelusul adoarme in masina, iar cu cosuletul il poti lua cu tot cu cos si il poti pune direct in carucior.

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :rolleyes:

Al meu e 2 in 1 , dar Maxi-Cosi nu cred sa se fixeze pe el. Adica are si landou , se face si sport..

Oricum , cum am mai zis , in Maxi-Cosi nu-i bine sa-l lasi uitat , ii strici spatele. La noi asta spune orice medic. De asta s-a inventat cosuletzul ala pt casa de tzi-am pus poze.

:tongue3: fiind la primul copil, nu as vrea sa imi umplu casa de lucruri inutile

spre ex pompa si biberoane, tetine, suzete nu voi cumpara inainte, ca poate nu am nevoie (daca alaptezi exculsiv la san si inca de la inceput este foarte probabil sa nu ai nevoie). Mai e si varianta sa nu-i placa lui bebe un anumit tip de tetina sau de biberon si apoi trebuie sa incerci sa le schimbi...

ma cuprinde o groaza si o frustraresa sa ma duc la cumparaturi. Nu ma pricep, ca asa e la primul bb si mi-e tare greu sa iau decizii, plus e o oferta asa de variata si atata reclama la chestii inutile.

Mi-e groaza sa cumpar hainute prea multe/mici/mari, biberoane prea multe si nepotrivite si o gramada de scule pe criterii gresite: carucior dupa ce-l folosesc de 3 ori si dau 700 euro pe el sa-mi para rau ca l-am luat pe ala si nu pe altul ... :rolleyes:

cu maxi cosul ala nu siu ce e, eu zic de scaun de masina, in care sta bebe la drum oricat de lung) in masina si din masina daca doarme il iei cu tot cu cosul si-l pui in carucior

intrebarea e merita 3 in 1 in final sau e mai bine sa le iei pe fiecare separat, chiar daca te duce mai mult.

Uite darkul zice ca e greu, Sissi zice ca e usor si bun, Vaxile zicea tot ca e greu .... =))

Oricum ce m-am tot googalit ieri am vazut ca fiecare cu greutatea si performantele sale ...

Hai ca plec oleak in recunoastere. Nu cred ca iau nimic ca nu sunt lamurita cu multe inca ..., doar ma orientez si vin la raport ... :help:

Io n-am de gand sa-i dau nimic de colici , ceaiuri eventual , daca o fi nevoie...Cred ca m-ar bate moasha sa ma prinda cu medicamente :D. Aici se merge mai mult pe natural. Iar medicamentele care vin din SUA , UK....nu-mi inspira incredere. In UK se vinde ADVIL la Aldi !!!!

Daniella , nu te lua dupa ce spun unii si altzii , ia-te dupa doctor. ( Moasa voi nu avetzi ,nu? ). Si intreaba un pediatru bun de colici si alte chestii...

Simona, din pacate in Ro pana si medicii recomanda chestii care aici nu s-ar da.Eu am experienta asta.S-a recomandat de catre pediatru(nu-mi mai aduc aminte numele medicamentului) un medicament care era interzis aici .Si din pacate multi parinti la primul copil merg pe "mana" pediatrului si-si indoapa copilul cu toate medicamentele.

Eu nu zic ca e musai, citeam de la parintii cu experienta avantaje si dezavantaje ale diferitelor carucioare, eu chiar nu stiu ce sa cumpar, ca sa nu-mi iau tzeapa, avand in vedere ca e printre cele mai costisitoare cumparaturi si pe care o folosesti cel mai mult, trebuie sa fie practic, usor de folosit, sanatos-comod pt bebe! Intreb tocmai ca nu stiu :unsure:

Tu trebuie sa te duci in magazin si sa "probezi".Eu am stat 2 ore sa aleg un carucior.Eram si eu si al meu zapaciti rau de tot ca nu reuseam sa nehotaram si nu era pentru noi, cand o sa ne vina randul o sa fie prapad:)

Al meu e 2 in 1 , dar Maxi-Cosi nu cred sa se fixeze pe el. Adica are si landou , se face si sport..

Oricum , cum am mai zis , in Maxi-Cosi nu-i bine sa-l lasi uitat , ii strici spatele. La noi asta spune orice medic. De asta s-a inventat cosuletzul ala pt casa de tzi-am pus poze.

Poate sa fie si 2 in 1, ideea cu 3-ul era ca aveai scaunelul de masina pana pe la 4-5 luni.Si nu e chiar asa de nasol sa lasi copilul in MAxi Cosi.Nepoatele mele stateau si cate 2-3 ore in el, una are 8 alta 4 ani si sa vezi ce frumoase si zvelte sunt.

:lol: fiind la primul copil, nu as vrea sa imi umplu casa de lucruri inutile

spre ex pompa si biberoane, tetine, suzete nu voi cumpara inainte, ca poate nu am nevoie (daca alaptezi exculsiv la san si inca de la inceput este foarte probabil sa nu ai nevoie). Mai e si varianta sa nu-i placa lui bebe un anumit tip de tetina sau de biberon si apoi trebuie sa incerci sa le schimbi...

ma cuprinde o groaza si o frustraresa sa ma duc la cumparaturi. Nu ma pricep, ca asa e la primul bb si mi-e tare greu sa iau decizii, plus e o oferta asa de variata si atata reclama la chestii inutile.

Mi-e groaza sa cumpar hainute prea multe/mici/mari, biberoane prea multe si nepotrivite si o gramada de scule pe criterii gresite: carucior dupa ce-l folosesc de 3 ori si dau 700 euro pe el sa-mi para rau ca l-am luat pe ala si nu pe altul ... :lovestory:

cu maxi cosul ala nu siu ce e, eu zic de scaun de masina, in care sta bebe la drum oricat de lung) in masina si din masina daca doarme il iei cu tot cu cosul si-l pui in carucior

intrebarea e merita 3 in 1 in final sau e mai bine sa le iei pe fiecare separat, chiar daca te duce mai mult.

Uite darkul zice ca e greu, Sissi zice ca e usor si bun, Vaxile zicea tot ca e greu .... :P

Oricum ce m-am tot googalit ieri am vazut ca fiecare cu greutatea si performantele sale ...

Hai ca plec oleak in recunoastere. Nu cred ca iau nimic ca nu sunt lamurita cu multe inca ..., doar ma orientez si vin la raport ... :D

Daniela, totul pleaca si de la cat de fortoasa esti sa zicem asa.Apoi tb sa vezi daca iti intra in porbagaj, fiinca in momentul in care il strangi vei avea nevie de spatiu, este odata scheletul apoi landoul(la inceput) daca mai ai si ceva cumparaturi cam greu.

• Author
Ioana , nu-i vb de frumoase si zvelte , si la 8 ani nu potzi sa-tzi dai seama....hernia de disc se face mai tarziu....

La colici ajuta ceaiul de Fenchel,punga de aia de cauciuc cu apa calda la burtica,sau burta goala pe burta goala :drool: ,baita calda.Denise mai facea cîte o colica nasoala seara si am primit ceva picaturi pe baza de plante.Din astea îi puneam cîteodata în sticla cu lapte înainte de somnul de noapte.Dar peste zi,cel mai bine functiona asa:Eu sau Dan ne întindeam pe pat,canapea,fotoliu..etc,ridicam bluza Denisei si o puneam cu burtica ei pe burtile noastre goale.Liniste deplina! :(

Numai na,ca nu puteam sta toata ziua asa, mai puneam apa calda în Wärmflasche la burtica :(

http://www.nunon.de/images/produkt_fehn_waermflasche_391084.jpg

În general ,colici fac mai mult bbii care nu au tzîtza,ci sticla.

Laptele agitat iar nu e bun,ca e plin de besici de aer,ceeace provoaca colici.E bine ca dupa ce scuturati laptele sa-l lasati sa se odihneasca,sa iese aerul.Nu uitati sa-l puneti putin în sus cu capul pe umar pîna rîgîie.În acest timp mîngîiati bb pe spate si daca aveti noroc nu doar rîgîie bine,ci trage si un pîrtzulica.Asta e important pentru bb cu lapte la sticla.

Daniella abia astept sa vad ce carut o sa iei, fa cum a zis ioana, mergi , probeaza vezi de intra in portbagaj si apoi hotariti ce luati.

Eu am dat pe carutul chicco o groaza de bani da uite ca il folosesc si la al doilea copil si e in stare foarte buna si dupa ce nu il mai folosesc il pot da mai departe.

Nici aici dr nu da la orice stranut medicamente, mai ales antibiotice,se recomanda sa ai in casa paracetamol pt febra si kochsalzwasser(nu stiu exact ce e in romaneste poate ma ajuta fetele de DE)cind am intrebat pediatru ce pompita sa folosesc pt muci mi-a zis ca in primele luni sa nu folosesc nici-o pompita ci sa ii pun in fiecare nara cite o picatura 2 de kochsalzwasser daca are nasul infundat.Mucoasa nazala a bebelusilor e foarte sensibila, l-am ascultat si nu am avut probleme.Pt colici, v-am zis mi-a dat globuli de musetel si ulei de masat burtica, numa ca noi nu am avut asa mari probleme, ceiul a iesit din discutie ca pina la 6 luni nu a acceptat altceva in afara de lapte, eu in schimb am baut in perioada alaptari ceai de Fenchel.

• Author

E solutzie salina , cel putzin eu asa-i zic.

Fenchel-ul nu stiu ce e in Rom , in franceza e Fenouil. Ceaiul se face din semintze , nu din bulb si arata ca niste semintze de chimen.

Mie chiar imi place la gust. E bun si pt digestie :floare:

Fenicul parca ii zice in romana.

Apropos de lampa, eu pe dennis l-am nascut la sf lui iunie si in spital cind il schimbam tot timpul dadeam drumul la lampa aia, dupa ce ne-am externat a fost vreo 2 saptamini de frig si ploi si a trebuit sa folosim lampa, eu o am ,daca o sa fie nevoie o folosesc.

• Author

Noi n-am montat-o inca , o sa o pun in dulap si in cazul in care trebuie , dam repede gauri :floare:

La noi acum e frig si ploaie si temperatura in casa nu scade sub 21 de grade.

Ioana , nu-i vb de frumoase si zvelte , si la 8 ani nu potzi sa-tzi dai seama....hernia de disc se face mai tarziu....

eh, hernia o poti face si de la altceva.Plus ca daca stai sa te gandesti putin, pozitia copilului in Maxi cosi aduce putin cu cea din burtica, iar 2-3 ore nu mi se pare deloc mult,plus ca " te poate vedea" pe cand in cos vede jucarelele.Dar nah, parerile sunt impartite.In De se spune una, in It alta, in Ro iara altceva.Acum fiecare face cum crede el de cuviinta. :floare:

Maya merci mult de sfaturi. Auzisem de burta lui tati, dar nu stiam exact procedura: burta goala pe burta goala si ca merge si la mami.

De unde se cumpara punga aia de colici?

eu sunt total impotriva antibioticelor si in general a medicamentelor, decat daca sunt din plante sau naturiste ceva. Eu nu iau antibiotice si nici analgezice, cu exceptia foarte rar a paracetamolului sinus, sau ceva remedii de la plafar ceva pe baza de plante sau homeopat.

insa sunt asa de speriata, toata lumea a inceput sa ne spuna acum sa ne mai odihnm cat putem ca ne asteapta o perioada ... vai de lume ... cu 14-15 treziri pe noapte, ziua nu-i timp sa mergi nici la wc ... extenuare psihica si fizica, incat am zis sa ascult care e cel mai bun remediu pt colici (Ca mi s-a prezentat tabloul sub forma ca celelalte care se recomanda in Romania nu au nici un efect) si de asemenea pt durerile de dinti. Acum dupa cum gandim noi (io cu tati) pozitiv si ne incurajam, bebelusha noastra o sa fie cuminte, ca nici in timpul sarcinii draga de ea nu ne-a necajit cu nimic, ci numai bucurie si fericire ne-a adus! Chiar e o perioada foarte fericita in viata noastra :)

am fost ieri un pic pe la magazine (hipermarketuri de-astea mari unde gasesti de toate si toate brandurile si pret de la mic la mare).

Ioana stai linistita ca si noi ne-am uitat o gramada si tot nimic nu am decis inca!

Cateva idei sunt ca:

1. cu caruciorul

- cosul ala de masina e frant la mijloc, nu e plan drept. Apoi am intebat si medicul si scrie si pe el ca e de la 0 luni si pana la ... 9 kg sau 13/15/18 kg depinde de model

- mie una mi s-au parul cam grele piesele ... unde poate acum m-am obisnuti sa nu ridic; si nu prea imi place materialul ala sintetic din care erau astea toate. Ma asteptam sa fie si din bbc

- nu stiu rotile cum trebuie sa fie: mari/mici? duble? silicon?

oricum nu am fost inca la un magazin specializat numai de carucioare sa le vedem pe toate expuse, sa ne explice cineva, sa intrebam ce dorim etc

- in mare parte dupa ziua de ieri ne-am cam hotarat sa luam un carucior bun cu toate cerintele noastre (ala sport se lasa de tot jos si are si protectii, deci nu vad la ce imi mai trebuie landoul care e si mare, greu, dificil de manevrat) si un scaun de masina bun de la 0 la 3 ani. Landoul mi se pare mare, greu si dificil de manevrat, avand in vedere ca se lasa complet pe spate caruciorul sport, cred ca am tot ce imi trebuie. Voi l-ati folosit mult landoul? In alta ordine de idei merge si 2 in 1, dar nu iei pe principiul sa iei ce e mai bun si fiecare mai apropiat de cerintele tale, pt ca trebuie sa iei la pachet. Ma informez in continuare si o sa merg la magazin de carucioare, dar la noinu prea sunt. E un singur Chicco in Bucuresti daca va puteti imagina, cat despre restul fac doar distributie sau vand doar on line.

2. cu protectia aia de pat, astia sunt mari banditi: dau doar 2 laturi si trebuie sa iei 2 seturi ca sa acoperi toate laturileel are rol doar sa nu traga curentul, sau si sa nu se loveasca bebele de barele/tabliile de lemn, nu? atunci as spune ca trebuie pe 4 parti, nu pe 2. Mi-a spus insa o prietena ca are la Chicco 2 modele, dintre care cea groasa acopera toate cele 4 laturi

3. M-am hotarat si nu am sa cumpar sac de dormit, deoarece sunt prea grosi (intr-adevar erau 3 variante dar si cel mai subtire tot gros mi s-a parut mie). Pai unde culc eu bebelushul 12 luni/an in sac de dormit ca se cloceste pe timp de vara mai ales, cand pot sa-l acopar cu un cearsaf sau o paturica ventilata bagata saub marginile de la pat, exact cum folosesc italienii asternuturile, cu cearsaf sub paturica si ambele ancorate bine sub saltea, de nu le miscam noi adultii, dar un bebeu. Care ar fi motivul pt care as baga copilul in sac de dormit mai-septembrie?

4. am vazut ca pampersii cei mai buni sunt aia albi optimum care (cam cu 33% mai scumpi decat cei verzi), si pentru primul pachet o sa iau de aia, dar nu un pachet mare, ci unul mic (adica gen 36 sau asa ceva), pentru ca daca nu vor fi buni (marimea sau alergie) raman cu 90 de scutece aiurea. Dupa ce fac testele si vad ce ii merge bine si i se potriveste am sa incep sa cumpar pachete mari.

5. in ceea ce priveste gama de cosmetice astept intai sa vb cu neonatoloaga si cu pediatra si sa cumpar la inceput cate un tub mic, pentru testare sa nu raman si cu cremele aiurea daca nu-i merg bebelusei

Una peste alta, cel mai bine pentru mine ar fi sa atept Baby Expo editia de toamna, care e in septembrie, unde vin toti importatorii si expozeaza toate brandurile, unde poti vedea, testa si compara si preturile sunt de importator/producator, adica mult mai mici decat la magazin, plus sunt diferite oferte. Singura chestie e ca eu nasc in prima sapt de septembrie si targul e 16-19 septembrie. Deci eu cu fetita o sa fim deja acasa in jur de 7-9 septembrie si in primul rand sper sa fiu in stare de o umblatura toata ziua la targ, dar si trebuie sa ma gandesc ce anume trebuie sa am in alea 10 zile de inceput si de care nu ma pot lipsi.

cred ca neaparat imi vor trebui:

PRIORITATE 1:

1.cadita de baie si masa de infasat, plus scutecele alea de diftina de pus in cada – vreo 5

2.primii pampersi (Optimum care) si servetele umede eventual (pampers sensitive)

3.produsele cosmetice pentru baita si toaleta bebeului

crema pt fundulet Sudocrem/Bepanthen/Lanozine/Weleda); prima farmacie

gel de dus + sampon Mustela/Chicco, Bubchen, A-derma, Sanosan

Pudra

ser fiziologic pentru nasuc/Apa de mare Sterimar

4.protectia de pat Chicco; lenjerie speciala de pat bebeu;

Mai e ceva de care nu ma pot lipsi primele 10 zile (excluzand hainutele pe care le voi primi cadou :) de la prietene), dupa iesirea din spital??? Sau din cele de mai sus de care ma pot lipsi 10 zile? cred ca nu ...

Si de la targ sa iau restul adica, PRIORITATE 2:

1.caruciorul sport Peg Perego/Mclaren/Chicco

2.scaunul de masina de la 0-3 ani Peg Perego/Mclaren/Chicco/Maxi cosi

3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)

4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte :) Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa

5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).

6.pompa san (Philips Avent/Chicco)

7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)

8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)

9.lenjerii de pat si paturici (eventual protectia de pat daca nu o luam pana atunci) + ceva pt plan inclinat

10.perna pt alaptat Chicco

11.covorasul de activitati

12.foarfecuta de unghii Chicco

13.periuta dinti din cauciuc (Philips Avent/Chicco)

14.scaunul pentru masa Ped Perego/Baby ideal

15.cosmetice ecologice si prima farmacie

16.carusel muzical si alte jucarii/zdranganele/jucarii de dinti

17.body (maneca scurta si lunga cu nasturi jos), salopete, camasute, pantalonasi, sosete, rochite, babetici

O fi buna, organizarea, sau in alea 10 zile o sa-mi dau cu capul de pereti ca nu am diverse?

aaa Ioana si Simona, in cosul de masina, asa frant cum e el, daca scrie de la 0 luni e voie sa stea maxim 3 ore deodata in primele 4 luni. Am intrebat si asistenta.

am fost ieri un pic pe la magazine (hipermarketuri de-astea mari unde gasesti de toate si toate brandurile si pret de la mic la mare).

Ioana stai linistita ca si noi ne-am uitat o gramada si tot nimic nu am decis inca!

Cateva idei sunt ca:

1. cu caruciorul

- cosul ala de masina e frant la mijloc, nu e plan drept. Apoi am intebat si medicul si scrie si pe el ca e de la 0 luni si pana la ... 9 kg sau 13/15/18 kg depinde de model

- mie una mi s-au parul cam grele piesele ... unde poate acum m-am obisnuti sa nu ridic; si nu prea imi place materialul ala sintetic din care erau astea toate. Ma asteptam sa fie si din bbc

- nu stiu rotile cum trebuie sa fie: mari/mici? duble? silicon?

oricum nu am fost inca la un magazin specializat numai de carucioare sa le vedem pe toate expuse, sa ne explice cineva, sa intrebam ce dorim etc

- in mare parte dupa ziua de ieri ne-am cam hotarat sa luam un carucior bun cu toate cerintele noastre (ala sport se lasa de tot jos si are si protectii, deci nu vad la ce imi mai trebuie landoul care e si mare, greu, dificil de manevrat) si un scaun de masina bun de la 0 la 3 ani. Landoul mi se pare mare, greu si dificil de manevrat, avand in vedere ca se lasa complet pe spate caruciorul sport, cred ca am tot ce imi trebuie. Voi l-ati folosit mult landoul? In alta ordine de idei merge si 2 in 1, dar nu iei pe principiul sa iei ce e mai bun si fiecare mai apropiat de cerintele tale, pt ca trebuie sa iei la pachet. Ma informez in continuare si o sa merg la magazin de carucioare, dar la noinu prea sunt. E un singur Chicco in Bucuresti daca va puteti imagina, cat despre restul fac doar distributie sau vand doar on line.

2. cu protectia aia de pat, astia sunt mari banditi: dau doar 2 laturi si trebuie sa iei 2 seturi ca sa acoperi toate laturileel are rol doar sa nu traga curentul, sau si sa nu se loveasca bebele de barele/tabliile de lemn, nu? atunci as spune ca trebuie pe 4 parti, nu pe 2. Mi-a spus insa o prietena ca are la Chicco 2 modele, dintre care cea groasa acopera toate cele 4 laturi

3. M-am hotarat si nu am sa cumpar sac de dormit, deoarece sunt prea grosi (intr-adevar erau 3 variante dar si cel mai subtire tot gros mi s-a parut mie). Pai unde culc eu bebelushul 12 luni/an in sac de dormit ca se cloceste pe timp de vara mai ales, cand pot sa-l acopar cu un cearsaf sau o paturica ventilata bagata saub marginile de la pat, exact cum folosesc italienii asternuturile, cu cearsaf sub paturica si ambele ancorate bine sub saltea, de nu le miscam noi adultii, dar un bebeu. Care ar fi motivul pt care as baga copilul in sac de dormit mai-septembrie?

4. am vazut ca pampersii cei mai buni sunt aia albi optimum care (cam cu 33% mai scumpi decat cei verzi), si pentru primul pachet o sa iau de aia, dar nu un pachet mare, ci unul mic (adica gen 36 sau asa ceva), pentru ca daca nu vor fi buni (marimea sau alergie) raman cu 90 de scutece aiurea. Dupa ce fac testele si vad ce ii merge bine si i se potriveste am sa incep sa cumpar pachete mari.

5. in ceea ce priveste gama de cosmetice astept intai sa vb cu neonatoloaga si cu pediatra si sa cumpar la inceput cate un tub mic, pentru testare sa nu raman si cu cremele aiurea daca nu-i merg bebelusei

Una peste alta, cel mai bine pentru mine ar fi sa atept Baby Expo editia de toamna, care e in septembrie, unde vin toti importatorii si expozeaza toate brandurile, unde poti vedea, testa si compara si preturile sunt de importator/producator, adica mult mai mici decat la magazin, plus sunt diferite oferte. Singura chestie e ca eu nasc in prima sapt de septembrie si targul e 16-19 septembrie. Deci eu cu fetita o sa fim deja acasa in jur de 7-9 septembrie si in primul rand sper sa fiu in stare de o umblatura toata ziua la targ, dar si trebuie sa ma gandesc ce anume trebuie sa am in alea 10 zile de inceput si de care nu ma pot lipsi.

cred ca neaparat imi vor trebui:

PRIORITATE 1:

1.cadita de baie si masa de infasat, plus scutecele alea de diftina de pus in cada – vreo 5

2.primii pampersi (Optimum care) si servetele umede eventual (pampers sensitive)

3.produsele cosmetice pentru baita si toaleta bebeului

crema pt fundulet Sudocrem/Bepanthen/Lanozine/Weleda); prima farmacie

gel de dus + sampon Mustela/Chicco, Bubchen, A-derma, Sanosan

Pudra

ser fiziologic pentru nasuc/Apa de mare Sterimar

4.protectia de pat Chicco; lenjerie speciala de pat bebeu;

Mai e ceva de care nu ma pot lipsi primele 10 zile (excluzand hainutele pe care le voi primi cadou :) de la prietene), dupa iesirea din spital??? Sau din cele de mai sus de care ma pot lipsi 10 zile? cred ca nu ...

Si de la targ sa iau restul adica, PRIORITATE 2:

1.caruciorul sport Peg Perego/Mclaren/Chicco

2.scaunul de masina de la 0-3 ani Peg Perego/Mclaren/Chicco/Maxi cosi

3.Baby phone (Philips Avent/Chicco)ia Philips

4.Termometru (Philips Avent/Chicco) Mia- spus o prietena care lucreaza ca si asistenta in Italia la neonatologie ca ei nu folosesc termomentele de ureche/frunte pentru ca nu sunt deloc exacte :) Barba-su, tot asistent a zis: daca il pui bine este exact, totul e sa il bagi bine in urechiusa cit e bebe e bine sa ii iei temperatura rectal, aici asa recomanda

5.biberoane, tetine, suzete si peria de curatat biberoane (Avent, sticla sau BPA 0% ).

6.pompa san (Philips Avent/Chicco)am eu pompa chicco ,nu o recomand, nu e chiar asa de buna

7.sterilizator (Philips Avent/Chicco)eu am chicco cu aburi, sunt multumita de el

8. sutiene pt alaptat si paduri (Jolidon sau Triumf)paduri pt suntiene eu am folosit si o sa folosesc chicco

9.lenjerii de pat si paturici (eventual protectia de pat daca nu o luam pana atunci) + ceva pt plan inclinat

10.perna pt alaptat Chicco

11.covorasul de activitati

12.foarfecuta de unghii Chicco

13.periuta dinti din cauciuc (Philips Avent/Chicco)

14.scaunul pentru masa Ped Perego/Baby ideal

15.cosmetice ecologice si prima farmacie

16.carusel muzical si alte jucarii/zdranganele/jucarii de dinti

17.body (maneca scurta si lunga cu nasturi jos), salopete, camasute, pantalonasi, sosete, rochite, babetici

O fi buna, organizarea, sau in alea 10 zile o sa-mi dau cu capul de pereti ca nu am diverse?

• Author

Weleda n-are crema de funduletz ,cel putzin nu d-aia groasa , eu vreau sa iau gama intreaga dar pt crema iau Bepanthene.

Aici se recomanda sa se spele BB fara gel de dus si cu apa curata in care se pune putzin lapte de mama.

Cu Maxi-Cosi am avut dreptate , stiam eu!!! ( ca n-are voie mai mult decat cateva ore in el) :scratch:

Weleda n-are crema de funduletz ,cel putzin nu d-aia groasa , eu vreau sa iau gama intreaga dar pt crema iau Bepanthene.

Aici se recomanda sa se spele BB fara gel de dus si cu apa curata in care se pune putzin lapte de mama.

Cu Maxi-Cosi am avut dreptate , stiam eu!!! ( ca n-are voie mai mult decat cateva ore in el) :scratch:

2-3 ore am spus si eu, nu o zi intreaga.

Cat de cremele de fundulet, nu exagerati cu ele.

Daniela, tu ince zona a bucurestiului stai.Stiu ca erau magazine gen Piticot sau asa ceva undeva prin 13 Septembrie si zona Diham, acolo aveau si patuturi si carucioare.

Aparatorile alea de pat sunt decat pt zona capului si lateralele de sus(zona capului) nu pt tot patutul.

Landoul poate fi folosit pana pe la 4-5 luni in functie de cat de mare este copilul.Dar poti lua un alt tip de carut, ceva in genul http://www.jago24.de/index.php?s=11&suchfeld=Kinderwagen+%28KDW01%29&partner=14, care nu are landoul acela din plastic dur.

rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla, asa ceva

http://www.jago24.de/index.php?s=11&suchfeld=Kinderwagen+%28KDW01%29&partner=14

Cat de produsele cosmetice mergi la DM, im mare cred ca au cam ce e si in DE.

stau aproape de Diham, in zona Titan

Dar s-au cam desfiintat magazinele cu articole de copii

Unde zici tu la Diham?

era un magazin parca mergand dinstre Diham spre (am un lapsus cum se numeste sensul ala giratoriu), deci nu spre potcoava si directia opusa.Apoi mai e unul parca(sau era) pe mihai bravu, venind dinspre pasajul muncii spre ferdinand pe partea dreapta, cred ca undeva pe la Baba Novac.

Astea erau pe vremuri, acum nu stiu,desi parca cand am fost in primavara in tara le-am ochit.

Uite maine intreb ce magazine mai sunt prin zona.

• Author

rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla.

si care pot fi manevrate individual , as adauga eu.

rotile la carut ar fi bine sa fie din cele mai maricele care se si unfla.

si care pot fi manevrate individual , as adauga eu.

la care te referi?la cele ce rotiile se misca stanga dreapta? ceva in genul :

http://www.tradoria.de/product/gallery/12195696/14525636

Daniela, in Baneasa City Center ai fost?Sau la Miniblu?

O idee buna e cu Baby expo,da parca sa ramai fara carut pana atunci e aiurea.Fetele de pe DC nu stiu mai multe ca acolo e o enciclopedie ambulanta :D .Poti intreba pe fete si eventual iti iei de pe net,poate gasesti cu ceva reduceri.

Fetelor, ce-ati mai scris cat am fost eu plecate :D

1. Daniela, si mie mi s-a intamplat la fel, am fost speriata de toata lumea cat de greu o sa fie si intr-un fel a fost bine asa pentru ca ce a urmat dupa nastere nu a fost nici 50% din cate mi s-au povestit :D . 14 treziri pe noapte?? doamen de unde le scot oamenii astia? Eu ma trezeam la 2-3 alaptari si atunci schimbam si scutecul la inceput ca nu intelesesem ca pipi e f bine absorbit si nu trebuie schimbat la fiecare.

2. Carutul.

Noi am cautat timp de 4 weekenduri prin toate magazinele posibile carut care sa se potriveasca nevoilor noastre. Si de fiecare ata plecam mai nelamuriti acasa :D . erau atatea posibilitati si atatea preturi incat nu stiam ce sa alegem. Intr-un final ne-am oprit la doua modele, unul mai ieftin si mai simplu si unul mai scump si mai complex, maxi cosi. Sotul meu l-a cumparat pe cel din urma, dar nu a cumparat de cat 2 in 1, ca a avut posibilitatea asta piesele vanzandu-se si separat; nu a cumparat cosul pentru nou nascut in care bebele sta intins. A luat doar cosul de nou nascut care merge si la masina si carutul in care sta mai maricel fiind,, plus evident suportul de carut in care se potrivesc cele doua.

Cosul de bebe care se potriveste si la masina si la carut:

- are niste protectii speciale pentru nou nascut care se scot cand bebele creste putin mai mare, isi tine singur capul si nu mai incape in ele

- dupa ce se scot protectiile, cosul poate fi folosit pana bebele implineste 1 an sau nu mai stiu cate kg

- pentru masina a avut nevoie de iso-fix, un suport care se fixeaza pe scaunul de la masina si pe care se fixeaza la randul lui cosul; cosul se scoate si se fixeaza la loc ori de cate ori e nevoie pe iso-fix, iar iso-fix-ul ramane fixat in masina mereu.

In cosul asta de bebe ni s-a recomandat sa nu tinem mai mult de 2 ore consecutiv bebelina.

Motivul: o sedere mai indelungata i-ar impiedica o dezvoltare normala a plamanilor.

Nu ne-a impiedicat sa facem calatorii lungi, dar faceam pauze la fiecare doua ore in care scoteam bebelina, o intindeam, o schimbam, hraneam, plimbam in brate, masam etc.

Cand plecam la plimbare cu bebelina, in cosul asta o puneam, oricum mai mult de o ora singura la plimbare nu stateam pentru ca trebuia sa o schimb si sa o hranesc si in plus oboseam, asa ca veneam acasa. Pentru mine a fost suficient.

In carucior are doua pozitii asa ca atunci cand a crescut mai mare a putut sa stea in fundulet foarte bine, asa ca l-am folosit pana pe la 8 luni fara probleme.

Concluzie: Noi am fost extrem de multumiti de cosul asta. O sa il folosim si la bebe doi pentru ca e in perfecta stare de functionare (trebuie doar curatat, sa vad cum scot eu totul de pe el).

In cosul celalalt, pentru bebei mai mari, inca ne plimbam. A fost fuarte fain si inca este, fara nici un fel de problema.

Carutul e cam greu e adevarat, dar se pliaza bine si eu in general nu prea il pus/scot din portbagaj ca se ocupa sotul de el.

4. Colici: mandra mea nu a avut decat cateva crize de colici si am trecut cu bine peste ele fara medicamente si fara ceaiuri.

5. Nas infundat: noi am folosit de la farmacie o solutie salina pana cand am reusit sa o invatam sa sufle nasul. Am fost f multumiti de ea.

6. Creme de fundulet: am acasa tot ce e pe piata aici, bepanten & co, dar am observat ca nu functioneaza decat la inceput putin, apoi gata. Asa ca noi avem doua variante: spalat cu ceai de musetel sau baie indelungata (cand bebele e mai mare si se joaca in cada - iese de acolo cu pielea alba ca peste tot :D ).