March 31, 201016 yr comment_30595 Reteta am gasit-o navigand in blogosfera bulgareasca.Gasisem reteta si pe retetarul Paneangeli, dar era varianta sarata. 330 gr faina00125 ml lapte cald(eu am mai pus 4-5 linguri)50 gr unt moale50 gr zahar15 gr drojdie arome Am preparat maiaua:drojdie, miere, putin lapte.Am lasat la crescut. Report
March 31, 201016 yr Author comment_30598 Am adaugat maiaua la faina, am adaugat laptele in care am dizolvat zaharul, si am framantat. Am adaugat si untul moale, bucatele. Aluatul obtinut l-am lasat o ora la crescut. Dupa o ora, am impartit aluatul in 8 parti egale, am format suluri. le-am inodat.Am format intr-o parte ciocul si in cealalta coada. Ochii i-am facut din cuisoare si stafide taiate.Mi-au placut mai mult cu virgula cuisoare. Le-am uns cu galbenus, si am copt la 200 de grade cam 20 de minute. Tare dragalase ca idee de Pasti,dar nu numai.Pentru copii, la o petrecere. Gustarea de la 4, ca in cazul meu. cateva le-am presarat si cu zahar graunte. Report
March 31, 201016 yr comment_30604 Cît sînt de dragute,porumbitele tale! (da' cred ca ar trebui mutate la panificatie) Report
March 31, 201016 yr Author comment_30615 Daca trebuiesc mutate, mutati-le.Dar incet, ca zboara! Multumesc Maya! Report
March 31, 201016 yr comment_30632 Credeam ca ai facut "colomba" mica, dar in forma asta sunt si mai frumoase. Report
March 31, 201016 yr comment_30635 Ce dragute sunt... Eataly, da' mataluta stii ceva rusa/bulgareasca? Nu de alta dar nu e prima reteta cu astfel de inspiratie... Oricum ar fi, felicitari! Sorina Report
March 31, 201016 yr Author comment_30636 Credeam ca ai facut "colomba" mica, dar in forma asta sunt si mai frumoase. Nu le-as fi tradus!Ramaneau colombe, ca panettone!Erau traduse puisori, dar, parca-s porumbite! Ce dragute sunt... Eataly, da' mataluta stii ceva rusa/bulgareasca? Nu de alta dar nu e prima reteta cu astfel de inspiratie... Oricum ar fi, felicitari! Sorina Nu stiu, maica!Bine ar fi fost.Traiasca Google Translate!Cum globalizarea are si partile ei bune, si internetul ajuta, de ce nu!Multumesc, Sorina! Report
March 31, 201016 yr comment_30640 Pot sa le fac si sarate nu? adica sa pun doar un pic de zahar si sa le folosesc pt micul dejun? Report
March 31, 201016 yr comment_30644 Minunate porumbitele tale! Acum mi-am amintit ca am primit si eu de la o matusa dintr-un sat din judetul bacau citeva pupeze,facute exact dupa modelul porumbitelor tale,numai ca le crestase cu un forfecut(sau cutitas) pe cap,iar aluatul formase chiar o creasta de pupaza.Multumesc mult de tot ca mi-ai amintit de minunatiile acelea! Report
March 31, 201016 yr comment_30646 Mamistef te iubesc! Pupeze le zicea, bata-le norocul , mai aveam putin si-mi crapa capul , nu-mi aminteam cum se numeau cele din amintirile mele . Pupeze da! Am sa fac pupeze ca-n copilarie , sarut mana Eataly Report
March 31, 201016 yr comment_30655 Si eu primeam la bunica in Neamt la parastase. Erau facute din aluatul colacilor.Ce amintiri........ Report
March 31, 201016 yr comment_30667 cat de faine au iesitam facut si eu ceva asemanator in varianta de 'vrabiute', dar nu se compara cu porumbitele tale si coapte Report
March 31, 201016 yr comment_30668 Ce frumoase sunt bunica mea ne facea pt,noi copii pupeze''le zicea le punea si fulgi de la perne de ornament...ce amintiri frumoase... Report
March 31, 201016 yr comment_30670 Daca trebuiesc mutate, mutati-le.Dar incet, ca zboara! Multumesc Maya!Nu,nu trebuiesc mutate,sînt eu cu capu' în nori Egal,tot faine-s porumbitele! Report
March 31, 201016 yr comment_30671 ce faine ti-au iesit.felicitari Eataly traiasca google translate!ma folosesc de el foarte des Report
April 1, 201016 yr Author comment_30724 Pot sa le fac si sarate nu? adica sa pun doar un pic de zahar si sa le folosesc pt micul dejun? Da, in retetarul de la Paneangeli, in mijlocul nodului aveau bucatele de salam. Minunate porumbitele tale! Acum mi-am amintit ca am primit si eu de la o matusa dintr-un sat din judetul bacau citeva pupeze,facute exact dupa modelul porumbitelor tale,numai ca le crestase cu un forfecut(sau cutitas) pe cap,iar aluatul formase chiar o creasta de pupaza.Multumesc mult de tot ca mi-ai amintit de minunatiile acelea! Cu placere Stef!Pupeze, porumbite, ma bucur ca avem si noi .Credeam ca-i vreo traditie exclusiv bulgareasca. cat de faine au iesitam facut si eu ceva asemanator in varianta de 'vrabiute', dar nu se compara cu porumbitele tale si coapte Multumesc Cecilia.Ba's dragute si ale tale.Mie imi plac.Cred ca au fost incantarea copiilor. Ce frumoase sunt bunica mea ne facea pt,noi copii pupeze''le zicea le punea si fulgi de la perne de ornament...ce amintiri frumoase... Asa e Geany, amintirile de la bunici sunt cele mai frumoase. Daca trebuiesc mutate, mutati-le.Dar incet, ca zboara! Multumesc Maya!Nu,nu trebuiesc mutate,sînt eu cu capu' în nori Egal,tot faine-s porumbitele! Cum spuneti voi, pentru mine e bine! ce faine ti-au iesit.felicitari Eataly traiasca google translate!ma folosesc de el foarte des Multumesc, Gabriela. Report
April 1, 201016 yr comment_30744 Lili,ce frumoase sunt!Si ce amintiri frumoase ai starnit cu ele! Report
April 2, 201016 yr Author comment_30847 Multumesc Mimi.Eu am crezut ca-i o "specialitate" bulgareasca doar.Ma bucur sa vad ca multe dintre voi le recunosc, chiar si sub forma de pupeze.Eu una nu am mai vazut forma aceasta.Si m-am indragostit imediat de ele.Merg facute cu orice aluat dospit, chiar si cel de paine. Report
April 2, 201016 yr comment_30862 Ce dragalase sunt!!Eu pupezele le stiu altfel, impletite... sau cel putin asa le face mamaia.. si din aluat de paine/colac.La astea noi le ziceam porumbei Report
April 3, 201016 yr comment_31029 Multumesc mult pt reteta! M-am distrat si eu azi cu copiii facandu-le! Data viitoare o sa dublez cantitatile sa iasa mai multe. Iaca aici si dovada: Report
April 4, 201016 yr Author comment_31184 Ce frumoase sunt!Sigur copiilor le-a placut si sa le faca, si sa le manance! Report
April 6, 201016 yr comment_31373 Eataly, mi-ai facut fetita fericita nu sunt asa de reusite, dar ne-am bucurat de ele si cat le-am facut si cand le-am mancat. le-am umplut cu rahat ca asa a fost cererea Report
April 7, 201016 yr Author comment_31491 Eataly, mi-ai facut fetita fericita Acesta a fost scopul meu.Asa cum m-am distrat eu cu Manu, la facut si mancat. Report