Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ITALIA ... aiutoooo!

Featured Replies

ioi, eu numai acum a citit pe aici. ziceam ca nu e pentru mine...

bine ca sunteti bine... sa fie bine pentru toata lumea https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

ma bucur ca sunteti bine, am trecut si eu prin asta si stiu cum e

Lili, tu ce faci, cum sunteti?

cine mai era? Gabriela?

sper ca si la voi sa fie bine

va doresc numai bine si sanatate

Bristena iti multumesc ca te-ai gandit la noi.Eu sunt bine mersi la mama acas :toothy9; .Eu de la Adriana am aflat :thumleft: .

O intrebare urgenta am si eu la voi, cele din Italia: am aflat ca 15 august, sf. Maria, e sarbatoare legala, intrebarea mea e cum sint tratate sarbatorile legale? Se lucreaza, nu se lucreaza? Restaurantele, magazinele sint inchise? Daca totul decurge bine, in acea zi voi fi in Venetia, as vrea sa stiu daca am ce face sau programez altceva...

Va multumesc anticipat! :thumleft:

Aproape toata lumea are liber, cu exceptia catorva restaurante. Magazinele in mod sigur vor fi inchise, cel mult cateva ( 1-2) deschise pana la amiaza.

O intrebare urgenta am si eu la voi, cele din Italia: am aflat ca 15 august, sf. Maria, e sarbatoare legala, intrebarea mea e cum sint tratate sarbatorile legale? Se lucreaza, nu se lucreaza? Restaurantele, magazinele sint inchise? Daca totul decurge bine, in acea zi voi fi in Venetia, as vrea sa stiu daca am ce face sau programez altceva...

Va multumesc anticipat! :violent1:

In timpul sarbatorilor legale teoretic nu se lucreaza.

Dar Venetia traieste din turism deci un bar si un restaurant ar trebui sa le gasesti deschise, mai putin magazinele teoretic, practic nu stiu. Anul asta cade si luni si lunea dimineata magazinele sunt oricum inchise iar pentru unele restaurante e tot zi de inchidere, ca sunt toate deschise in weekend.

Incerc sa-i scriu unei prietene sa o intreb dar nu stiu cite sanse am sa-mi raspunda pentru ca e in vacanta acum in Bavaria :lol:

Prietena mea imi spune ca, restaurantele sunt toate deschise si aici eu presupun ca intra si barurile, magazinele deschise in mod sigur sunt cele de souveniruri, crede ca sunt inchise insa cele de imbracaminte, supermercaturile micute, parfumeriile adica cele pentru bastinasi nu turisti :violent1:

O sa-ti placa, Venezia e superba si e unica, dar na, traind din turism te seaca la portofel, mai ales daca o sa vrei sa te plimbi cu gondola :blink:

Iubesc Venetia, am fost acum vreo 10 ani doar cu copilul, acum vreau sa ma duc doar cu barbatul, dar sigur nu ma dau cu gondola. Astept idei si sugestii, ma streseaza putin chestia cu parcarile, data trecuta am fost cu grup si nu m-a durut capu'

Pentru a evita costurile mari si aglomeratia ar fi de preferat sa iti parchezi masina pe uscat, in Mestre: fie aproape de calea ferata(langa gara), fie in parcarea San Giuliano, aflata aproape de apa, cand mergi in directia Venetia. Poti lua apoi un tren sau autobuz catre centrul istoric(traversezi Podul Libertatii) sau un autobuz pe apa (din San Giuliano).
  • 11 months later...

Am nevoie de ajutorul vostru si anume recomandarile voastre pentru ce anume este musai sa vizitezi prin Nordul Italiei.

Avem ca prim obiectiv: Passo di Stelvio insa pana ajungem la el mai putem sa ne oprim si dorim sa vedem diverse obiective turistice de prin Nord.

Ce ne recomandati sa vedem prin Nordul Italiei. Pe unde sa ne oprim?

Nord vest sau nord est?

Apoi buna intrebare.

Cred ca mai tare Nord Vest pentru ca e mai aproape de zona unde dorim sa ajungem - Passo di Stelvio.