April 7, 201016 yr comment_31584 Incep eu... am vazut reteta de macrou marinat si cum mie imi place la nebunie am zis sa-mi incerc norocul.Intrebare intrebatoare: cum se cheama macroul in italiana?Multumesc din suflet pt un eventual ajutor! Sorina Report
April 8, 201016 yr comment_31658 Se cheama sgombro Sorina, nu costa mult, vreo 3 euro si ceva kilogramul. Costind asa putin mi s-a intimplat sa nu vrea sa mi-l curete pe motivul asta. Dar proaspat il gasesti la orice pescarie cred, cel putin eu aici l-am gasit si la pescaria de la supermarket si la cea de la piata. Report
April 24, 201016 yr comment_33974 Ah, ce bine ca este topic de nelamuriri italienesti, deja deschis.Intrebarea numaru` 1: Sub ce denumire gasesc praf de copt?2. Exista vreun iaurt normal in tara asta?! Unul bun, cremos si neindulcit! Ce marca?!3. Ce faina folosesc pt. aluaturi dospite? Cand imi mai amintesc, mai intreb.Mercic! Report
April 24, 201016 yr comment_33976 1.Lievito in polvere2.Da!Cel grecesc!Simplu, de la Mevgal!Au si cu miere si nuci!Mie imi place si cel Intero , marci diferite.3.Farina 00.Mai poti combina cu manitoba , sau grano duro cand faci paine.Eu de obicei le combin in proportii diferite. Report
April 24, 201016 yr comment_34003 1.Lievito in polvere2.Da!Cel grecesc!Simplu, de la Mevgal!Au si cu miere si nuci!Mie imi place si cel Intero , marci diferite.3.Farina 00.Mai poti combina cu manitoba , sau grano duro cand faci paine.Eu de obicei le combin in proportii diferite. oh, merci! Credeam ca lievito in polvere e drojdia uscata de la noi Report
April 24, 201016 yr comment_34004 1.Lievito in polvere2.Da!Cel grecesc!Simplu, de la Mevgal!Au si cu miere si nuci!Mie imi place si cel Intero , marci diferite.3.Farina 00.Mai poti combina cu manitoba , sau grano duro cand faci paine.Eu de obicei le combin in proportii diferite. oh, merci! Credeam ca lievito in polvere e drojdia uscata de la noi Ala e lievito di birra.Gasesti "lievito per dolci".Cu placere! Report
April 25, 201016 yr comment_34170 Ah, ce bine ca este topic de nelamuriri italienesti, deja deschis.Intrebarea numaru` 1: Sub ce denumire gasesc praf de copt?2. Exista vreun iaurt normal in tara asta?! Unul bun, cremos si neindulcit! Ce marca?!3. Ce faina folosesc pt. aluaturi dospite? Cand imi mai amintesc, mai intreb.Mercic! La Coopul de linga tine gasesti si manitoba, daca vrei sa o combini, in proportie de 30% cu 00 la aluaturi dospite.Lievito di birra, drojdia proaspata o gasesti in cubulete de 25 de gr in raionul cu brinzeturi, iaurturi.Iaurtul normal este pe linga cel grecesc de care ti-a zis Lili orice iaurt pe care scrie naturale dupa care oricum te uiti pe eticheta sa vezi daca are vreo porcarie in el, de regula e in marginea raionului de iaurturi, o marca buna si simpla care mie imi place e Vipiteno, uita-te si la cele marca Coop si in genere nu te uita la marcile cunoscute, gen Danone.Mai intreaba Report
April 25, 201016 yr comment_34199 Aha!Deci stii unde sta Cristinica, si deci va cunoasteti!Secretoaselor! Report
April 25, 201016 yr comment_34252 Aha!Deci stii unde sta Cristinica, si deci va cunoasteti!Secretoaselor! Stiu unde sta dar ea e foarte ocupata si n-am reusit sa ne intilnim, dar nu pierdem speranta Report
April 26, 201016 yr comment_34438 Oh... macar de ne-am cunoaste Problema este ca am un bunic extrem de spontan. Daca zice SI, iesim la cumparaturi, dar daca zice NO, e posibil sa comand msnitoba de pe Internet Dar tot imi iau eu o zi libera... Multumesc Adriana pentru raspunsuri. Report
April 27, 201016 yr comment_34650 Am primit o chestie pe care scrie : BRESAOLA MAGATELLO / FIOR DI PASCOLI (la ingrediente zice ca e carne de bovina)Arata ca un muschi uscat, poate afumat, gros cat bratul meu.Intrebare : ce e si cum o folosesc. O fi un mezel si se mananca asa cum e ?Sau il pun la ceva ca si condiment? (are un miros cam pregnant si e cam cruda, adica tare ;gust picant) Report
April 27, 201016 yr comment_34652 Am primit o chestie pe care scrie : BRESAOLA MAGATELLO / FIOR DI PASCOLI (la ingrediente zice ca e carne de bovina)Arata ca un muschi uscat, poate afumat, gros cat bratul meu.Intrebare : ce e si cum o folosesc. O fi un mezel si se mananca asa cum e ?Sau il pun la ceva ca si condiment? (are un miros cam pregnant si e cam cruda, adica tare ;gust picant) O tai felii subtiri de tot (ideal ar fi daca ai avea feliator), o pui pe farfurie/platou, deasupra pui ulei de masline, sucul de la o lamaie doua, deasupra pui rucola (eu inainte o condimentez cu sare, otet si ulei de masline) si daca ai parmigiano reggiano taiat feliute subtiri de tot ca niste schije. Report
April 27, 201016 yr comment_34663 Deci bine m-am gandit ca e un fel de mezel. Dar mie mi se pare cam tare de mestecat. Report
April 27, 201016 yr comment_34664 Deci bine m-am gandit ca e un fel de mezel. Dar mie mi se pare cam tare de mestecat. Tocmai din cauza asta se taie feliile foarte foarte subtiri. Report
April 27, 201016 yr Author comment_34772 Multumiri pt sgombro! Am sa casc ochii data aviatoare la cumparaturi... Sorina Report
April 28, 201016 yr comment_34957 Am primit o chestie pe care scrie : BRESAOLA MAGATELLO / FIOR DI PASCOLI (la ingrediente zice ca e carne de bovina)Arata ca un muschi uscat, poate afumat, gros cat bratul meu.Intrebare : ce e si cum o folosesc. O fi un mezel si se mananca asa cum e ?Sau il pun la ceva ca si condiment? (are un miros cam pregnant si e cam cruda, adica tare ;gust picant)Exact cum spune any,sau mai poti face rulouri din feliute subtiri(aproape transparente)si umplute cu crema de branza care-ti place,frecata cu ce-ti place,sau umplute cu salata,oricum merg stropite cu zeama de lamaie...in rest servite ca aperitiv,rulate pe grisine...gustul ti se pare ciudat ca nu ai mai mancat asa trebuie ea sa fie,in timp se obisnuiest ''papila'..Este f. sanatoasa,indicata si in curele de slabire,are putine kalorii... Report
May 27, 201016 yr Author comment_39127 Branza Quark???????Cum se cheama branza asta pe aici? Este, nu este? Cu ce se poate inlocui? Si tot asa... orice informatie e bine venita...Multumesc mult de tot! Sorina Report
May 27, 201016 yr comment_39134 Branza Quark???????Cum se cheama branza asta pe aici? Este, nu este? Cu ce se poate inlocui? Si tot asa... orice informatie e bine venita...Multumesc mult de tot! Sorina Eu o gasesc la un magazin chemat "Iperbiobottega", adusa din Germania.La Lidl au dar cu fructe.Sa o inlocuiesti? Se poate, cu o branza moale, cremosa, mai lichida decat ricotta, philadelphia. As hazarda un Crème de Crème. Report
June 25, 201016 yr Author comment_44087 Am inebunit cautand sa ma lamuresc si pana la urma nu am ajuns la nici un rezultat, asa ca apelez din nou la voi...Am cumparat o faina integrala de 'farro'... cum se cheama, bre, in romaneste tipul acesta de 'grau'? Asta am inteles... dar la ce corespunde in limba romana? Eu am gasit ceva de genul spelt... dar, eu de chestia asta nu am auzit pana acum...Stiti voi mai mult decat mine?Va multumesc mult de tot! Sorina Report
June 25, 201016 yr comment_44096 Am inebunit cautand sa ma lamuresc si pana la urma nu am ajuns la nici un rezultat, asa ca apelez din nou la voi...Am cumparat o faina integrala de 'farro'... cum se cheama, bre, in romaneste tipul acesta de 'grau'? Asta am inteles... dar la ce corespunde in limba romana? Eu am gasit ceva de genul spelt... dar, eu de chestia asta nu am auzit pana acum...Stiti voi mai mult decat mine?Va multumesc mult de tot! Sorina Sorina, nu cred ca are corespundent ca si traducere in romana decat ca si denumirea latina.Daca ma insel si fetele l-au intalnit deja, astept si eu ca-s curioasa.Eu una nu l-am intalnit.Cred ca acum mai nou a aparut si la noi odata cu produsele bio.Ca si aspect e la fel ca si graul normal, dar am inteles ca aroma este o alta.Sa-mi spui cum ti se pare si daca intr-adevar aduce la gust putin cu nuca. Am gasit o chestie tare interesanta.Diferenta dinte graul normal si graul Tritricum(farro) este ca si diferenta dintre fragute si capsuni Report