June 25, 201016 yr Author comment_44159 Eu l-am gasit alac.Faina de alac. Eu le-am gasit ca doua chestii diferite... dar sunt hotarata sa aprofundez, sper doar sa gasesc ceva mai concret... Report
June 25, 201016 yr Author comment_44160 Am inebunit cautand sa ma lamuresc si pana la urma nu am ajuns la nici un rezultat, asa ca apelez din nou la voi...Am cumparat o faina integrala de 'farro'... cum se cheama, bre, in romaneste tipul acesta de 'grau'? Asta am inteles... dar la ce corespunde in limba romana? Eu am gasit ceva de genul spelt... dar, eu de chestia asta nu am auzit pana acum...Stiti voi mai mult decat mine?Va multumesc mult de tot! Sorina Sorina, nu cred ca are corespundent ca si traducere in romana decat ca si denumirea latina.Daca ma insel si fetele l-au intalnit deja, astept si eu ca-s curioasa.Eu una nu l-am intalnit.Cred ca acum mai nou a aparut si la noi odata cu produsele bio.Ca si aspect e la fel ca si graul normal, dar am inteles ca aroma este o alta.Sa-mi spui cum ti se pare si daca intr-adevar aduce la gust putin cu nuca. Am gasit o chestie tare interesanta.Diferenta dinte graul normal si graul Tritricum(farro) este ca si diferenta dintre fragute si capsuni Si eu am incercat dupa denumirea in latina, asa am aflat putina informatie... A, si chiar scrie pe punguta ca e indicat pt dulciuri...Si eu sunt curioasa... deabia astept sa o pun la munca... mai ales la cati bani am dat pe ea 2,5euro pe 400g. Intr-adevar e bio, dar totusi cam scumpisor... Report
June 25, 201016 yr comment_44190 A dat Maya reteta simpla simpla cum s-o faci in casa ...da nush sa dau link... Report
June 25, 201016 yr comment_44191 A dat Maya reteta simpla simpla cum s-o faci in casa ...da nush sa dau link... Despre ce reteta e vorba? Report
June 25, 201016 yr comment_44193 Reteta cum se face quoark in casa simplu simplu...da nu stiu sa dau link(oare o sa invat vreodata??)AAaahaa l-a dat(linku')eatali mai sus scuze nu vazui....Buna dimineata se vede ca dorm in papuci...scuze... Report
June 25, 201016 yr comment_44202 Reteta cum se face quoark in casa simplu simplu...da nu stiu sa dau link(oare o sa invat vreodata??)AAaahaa l-a dat(linku')eatali mai sus scuze nu vazui....Buna dimineata se vede ca dorm in papuci...scuze... Geany, incearca sa urmezi pasii descrisi de mine la Incercari de toate felurile. Fa acolo cateva incercari, sa vedem daca reusesti. Report
June 25, 201016 yr comment_44206 Foxyy in seara asta nu reusesc de ai mei dar luni e sotul de serviciu iar, si incerc poate m-oi descurca,pana atunci ne luptam 4 pe calculator si n-am sanse(abea pot sa trag cu ochiul la ce ati scris voi),luni pun eu coptii la punct si am mai mult timp... Report
July 9, 201016 yr comment_46621 Deci, din cate am inteles eu pe-aici... farro e arpacas. Dar ce sunt astea?! Si la ce folosesc?! Report
July 9, 201016 yr comment_46623 La o analiză mai atentă, par a fi frunze de sfeclă de zahăr. Dar eu nu am răţuşte acasă... Report
July 9, 201016 yr comment_46648 Sint ceea ce aici se numesc costine, eu am avut in gradina mai mari, aveau tulpina alba. Le poti fierbe si apoi minca cu ulei si sare deasupra, sau pune la tarte sarate. Mie imi plac mult. Report
July 9, 201016 yr comment_46649 Nu ,e bietola. sau mangold ( parca in germana) côtes de bettes pe franceza etc...in romana nu stiu cum ii zice .parca in engleza e swiss chard http://www.google.ch/images?hl=en&q=swiss%20chard&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi Report
July 9, 201016 yr comment_46664 Bine... fie ce-or fi... poa` le bag intr-o tarta sarata intr-o zi... daca n-or putrezi prin frigider. Report
July 10, 201016 yr comment_46677 eu le fierb si le mananc cu un fir de ulei de masline, sunt yammi rau. am facut si tarta si mai ales o supa libaneza cu linte si frunzele aste, o bunatate. Report
July 10, 201016 yr comment_46704 eu le fierb si le mananc cu un fir de ulei de masline, sunt yammi rau. am facut si tarta si mai ales o supa libaneza cu linte si frunzele aste, o bunatate. Stella!!!! Apai asa spune, draga mea! M-ai salvat cu cina stapanului pentru o saptamana! Trait in Egipt, ii place mancarea arabeasca. Am linte, am frunze... mai trebuie sa-mi povestesti procedeul supei libaneze! Astept cu sufletul la gura! Report
July 10, 201016 yr comment_46735 Pardon , ca azi am muncit , abia acum am intrat .reteta o pusese elena antony pe culinar. Report
July 11, 201016 yr comment_46850 Deci, din cate am inteles eu pe-aici... farro e arpacas. Dar ce sunt astea?! Si la ce folosesc?! Deci, aici dupa cum zice stella, se cheama "bette" sau "blettes" si sînt frunzele unei varietati de sfecla.Partea verde se prepara cam ca spanacul, partea alba se curata de ate, se opareste si se serveste cu un sos de friptura, ca garnitura. Report
July 11, 201016 yr comment_46895 Deci, din cate am inteles eu pe-aici... farro e arpacas. Dar ce sunt astea?! Si la ce folosesc?! Deci, aici dupa cum zice stella, se cheama "bette" sau "blettes" si sînt frunzele unei varietati de sfecla.Partea verde se prepara cam ca spanacul, partea alba se curata de ate, se opareste si se serveste cu un sos de friptura, ca garnitura. Deci, clar e frunza de sfeclă de zahăr! ...pe care bunica o toca mărunt, o amesteca cu brânză de vaci şi o dădea la răţuşte şi la curcuţe. Mulţumesc Alexandru pentru idei! Report
July 11, 201016 yr comment_47035 Seamana mult dar nu e ea, pentru ca frunza bunicii avea sfecla in pamint, asta n-are nimic, incearca sa o fierbi si sa o maninci asa ca pe spanac, asa vezi exact gustul pe care il are si vezi daca-ti place. Eu am facut-o si in tigaie inabusita cu un cartof bucatele. Dar mie imi place mult in toate felurile. Report
July 25, 201115 yr comment_97631 Speriata iar dar bine A fost o zdruncinatura puternica, Puffy dormea de n-avea aer, s-a trezit doar cind eu am urlat la Marco sa-i zic sa vina la mine.Noroc cu el ca era foarte calm si atitudinea lui m-a facut si pe mine sa ma linistesc mai repede Unul dintre avantajele de a avea copii mari Din cite se stie pina acu nu sunt pagube decit cite o crapatura in vreo casa, acu incep telejurnalele si ma uit. Stefano s-a speriat insa si mai bine pentru ca el era mai aproape de epicentru spre munti si le-au cazut lucrurile de pe rafturi in birou si au fugit toti in strada.Norocul meu a fost ca eram acasa, daca eram la serviciu ma speriam si mai tare. Pentru cine nu stie despre ce e vorba fost un cutremur la 14.32 de 4,4 grade cu epicentru in zona asta. Report
July 25, 201115 yr comment_97643 Eu eram la munca,sunt afara din Torino,dar nu am simtit nimic,nici eu nici colegele sau colegii.Am auzit la stiri la radio,si imediat dupa,o colega a primit un telefon de la mama ei,care simtise.Oare suntem toti nesimtiti? Report
July 25, 201115 yr comment_97670 Nu, depinde in ce loc esti, ce faci in momentul ala Nici soacra-mea nu l-a simtit ca era in pat sub mine adica in aceeasi casa Inclusiv la serviciu unele colege de la etajul II l-au simtit celelalte de la etajul I nu. Report
July 26, 201115 yr comment_97714 ma bucur ca sunteti bine, am trecut si eu prin asta si stiu cum e Lili, tu ce faci, cum sunteti? cine mai era? Gabriela? sper ca si la voi sa fie bine va doresc numai bine si sanatate Report