February 14, 201214 yr Author comment_129899 Obosit si fara inspiratie am rasucit in graba, doua rulouri alla pizzaiola din lipii libaneze, "mozzarella" romaneasca, sunca, pasta de tomate frecata cu untedlemn de masline si busuioc + oregano uscate, proaspat macinate. Trase in film alimentar si "coapte" la micro~ Report
February 16, 201214 yr Author comment_130328 Care creier pane cu piure de cartofi si gogonele, care salata de ton. Report
February 17, 201214 yr Author comment_130577 Azi am facut ... atletism Fond.De fapt doua probe de fond si o ... stafeta. Am facut un fond de legumesi unul din oase de vita cu maduva, rumenite in cuptor.Odata terminat fondul de vita am predat stafetaunei supe din cap de piept de vitaSi am avut o supa extrordinara,maduva fierbinte cu sare si piper pe paine prajitazgarciuri, cartilagii, carnita moale si aromata, grasimescoase fierbinti pe blid de lemn si roase / mestecate cu obrajii manjiti de grasime.Mai muscam din cand in cand din cate un ardei iute murat... Report
February 17, 201214 yr comment_130609 salata de tonchorbe gore - again, de data asta cu miel (superb!) Report
February 18, 201214 yr comment_130708 Zilele astea, la gramada...- pireut- bocconcini din piept de pui cu faina de linte- rulada omleta a la Taylor cu varii feluri de branza si mortadella- placinta de branza si placinta de mere cu aluatul de post a lui Boni- tarta sarata fara blat a la Any- tortul ciocolatos fara oua a la Any (asta-i de maritat)... si nu mai stiu... Report
February 18, 201214 yr Author comment_130770 pe la 4 AM am facut o salata cu cartofi fierti de cu seara, ceapa marinata, oua fierte, 'straveti murati, masline + untdelemnul lor, aromata cu piper verde macinat de-a valma cu rozmarin uscat si o lamela de macis (mace, fleur de macis) Asta s-a dus la parintii mei impreuna cu supa de vita la care Conexiunea a preparat si niste galuste. Am de la mama de mai bine de doi ani un aparat de spritat biscuiti, pe care nu l-am folosit niciodata.Sub ochiul critic al Mammaroattei am framantat primul meu aluat de biscuiti, care se odihneste deocamdata la loc cu racoare... Report
February 20, 201214 yr Author comment_131157 Incepe postul.Saptamana alba.Mamaliga cu branza. Pentru maine: Soya alla cacciatora Report
February 20, 201214 yr comment_131181 Azi am facut:- sos de spanac thai (putina smantana dulce, o cutie de lapte gros de cocos, zeama de la un sfert de lamaie si condiment green thai curry)- un orez simplu- merele pentru o placinta de mere, mmmm...- un ceai Report
February 21, 201214 yr Author comment_131437 Azi am facut:- sos de spanac thai (putina smantana dulce, o cutie de lapte gros de cocos, zeama de la un sfert de lamaie si condiment green thai curry)Foarte interesant.Trebuie sa incerc si eu. Report
February 25, 201214 yr Author comment_132097 Azi am refacut mini pizzele "http://www.bitvertiser.com/emos/funny/afro-emoticon.gifdite" Succes pe toata linia ... tava Report
February 27, 201214 yr Author comment_132382 Inca nu am comis nimic, dar mai spr pranz fac paste cu ceapa ca-s si de post si dureaza putin.Voi incerca pe ele si "parmezanul vegan". Report
February 28, 201214 yr Author comment_132663 I-am facut lui Giunior piept de pui intr-o combinatie care noua ne place foarte mult:Bere, mustar, sos de soia, miere (ulei+unt, ceapa, usturoi) Report
March 3, 201214 yr Author comment_133901 O supa din varza cruda, cu ceva ceapa inabusita, dafin, oregano, cimbru, marar, piper.Acrita/sarata cu moare de la castraveti. Report
March 3, 201214 yr comment_133975 ciorba de burtamazare cu inimi si pipotecaltabos2 tavi cu pizzagratar de porc si doradasalata din verzituri Report
March 3, 201214 yr comment_133977 ciorba de burtamazare cu inimi si pipotecaltabos2 tavi cu pizzagratar de porc si doradasalata din verzituri Bravo Moatzo si eu fac pizza in seara asta .Restul de pe lista ma fac ca nu le vad, mai ales ciorba de burta . Report
March 4, 201214 yr Author comment_134176 Azi am incins o tigaie, am pus ulei de masline, apoi o lingurita de sos de soya si am innabusit ciuperci pleurotus. Am accentuat aroma de ciuperci tot cu ciuperci. Trambita piticului deshidratate si macinate impreuna cu cateva boabe de piper si o tusa de oregano uscat. La final am tocat micrometric o jumatate de catel de usturoi.Foarte bune cu mamaliga. Report
March 9, 201214 yr comment_135202 Eu ieri/aseara... - maioneza- salata de vinete cu ceapa si maioneza- pipote si inimioare de curcan cu maioneza- pateu din ficat de curcan- cornurile pufoase, jumatate cu branza si jumatate cu mortadella si branza. Iar mama a facut mucenicii muntenesi care acum stau la uscat... deabia astept sa mi-i faca azi.Ar cam fi cazul sa invat sa mi-i fac si singura. Report
March 13, 201214 yr Author comment_136013 Azi stiu ca am bucatarit: Am facut o supa din gaturi de curcan. Am grilat o caserola de zucchini si apoi i-am marinat pe toate gusturile (de la noi): a. Ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, oregano, busuioc, cimbru, foarte putin usturoi. b. Ulei de susan, sos de soya, usturoi (pe saturate!), ghimbir, miere, suc de lamaie, chili Am preparat apoi un fulmedames pour ma dame Pe romaneste "icre" de fasole din bob - vicia fava Report
March 14, 201214 yr Author comment_136284 Repetitio est mater studiorum. Batranii mei parinti poftesc placinta cu ceapa. De post.[i]Repetitio est mater studiorum[/i] Ce repetiţio ? Prima repetitiţio caci nu am mai facut niciodata pana acum. Am incropit aluatul de la minipizzele Afro' (asta mi-a iesit de doua ori pana acum). Pana a crescut - si a crescut minune mare ! - am preparat umplutura. Asta e simplu, nu trebuie carte de bucate O greseala tot am facut. Am impaturit placinta pe masa si m-am chinuit sa o transfer in tava. S-a cam mototolit. Dar va ramane la noi.E doar o repetitiţio cu ceapa. Pana sambata ma pun la punct (si virgula) si placinta o sa o acopar direct in tava.Mai am 12 minute si vad ce a iesit. Report
March 14, 201214 yr comment_136286 deci 'neatale ai facut doar repetitie...da' placinta ptr parinti cand o desavarsesti?iar ai ocupat bucataria? are dreptate mamaroata cand te exileaza, si eu te-as surghiuni. cand si cand Report
March 18, 201214 yr Author comment_137120 Azi am gatit "ca un excroc" (stiu ca-i duminica, Doamne, iarta-ma!) Supa mea de alge wakame cu calamari uscati, ciuperci shiitake uscate, midii, ghimbir, chili, usturoi si fasiute de morcov, ardei rosu California, frunze de praz, ridiche neagra, telina radacina, si brocoli. Sos de stridii, zahar de palmier si suc de lamaie. Ah! Frunze de coriandru. Zero grasimi. Dovlecei si pleurotus grilate apoi marinate cu usturoi, ghimbir, sos de soya, ulei de masline, apa, suc de lamaie, ierburi mirositoare. Conopida la aburi al dente, sprayata cu putin untdelemn de masline, tavalita prin pesmet aromatizat de Mandea si data la cuptor. Ufff! De la 9 la 11:35 cu spalatul vaselor cu tot.Am si pe maine asa ca maine ma relaxez. Report