Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ale NOASTRE :) Azi in bucatarie - la gramada

Featured Replies

in sfarsit: cartofi noi prajiti, cu cambozola, cu somon la gril, salata verde si usturoi verde.

nu-i de azi, e de la sfarsitul asta de saptamana, ca eu atunci apuc sa fac "la gramada". la unele am si poze, sa vad cand le-oi descarca.

- piure de spanac, urzici si leurda

- tarta cu aluatul Gelutzei cu umplutura de spanac+uzici+cas

- muffins, unele cu rabarbar, altele cu gem de macese (heciumpeci)

- prajitura cu rabarbar si spuma de albus. asta era speciala pentru mine, am zis ca ma tine cateva zile... da' de unde :)

- paine "wasa"

- o pizza cu peste (cu aluat din ce mi-a ramas de la wasa)

- inca o tura de muffins cu rabarbar (ca primii s-au topit intr-o ora)

- o agliata verde din: branza proaspata (facuta de mine din kefir), leurda, putin cascaval uscat si un "praf" de chimen

mai aveam in plan si o tocanita de ciuperci, da' n-am mai putut. o fac azi :floare:

Acu' doua zile:

- ciorba de pui cu fidea

- o placinta cu pui, mazare si porumb, postata de cineva pe-aici, dar nu mai stiu de cine

Tarta cu morcovi si zucchini ( eu am inlocuit cu dovlecei)a Anettei si checul Stellei. Le-am lasat la racit si apoi le-am pus in congelator, imi trebuie pe miercuri.

post-508-13371831423678_thumb.jpg

post-508-13371832232628_thumb.jpg

Tarta cu morcovi si zucchini ( eu am inlocuit cu dovlecei)a Anettei si checul Stellei. Le-am lasat la racit si apoi le-am pus in congelator, imi trebuie pe miercuri.

crinckels by Any, fursecuri cu nuci by Laura, vanillekipferln by Maya

toate executate by me

imi trebuie pe luni

:P

cartofi noi cu carnati,salata: mancare muncitoreasca, i-a trebuit omului azi :lol:

• Author

cartofi noi copti in unt si rozmarin langa o pulpa de pui si castraveti murati de vara dupa tehnica rapida kimchi.

Supa de azi m-a luat prin surprindere si pe mine.

Am cumparat un pachet de circa 1 kg de spinari de pui din care am inlaturat cam 150 g de grasime. Taietei de casa am de la tara de la o matusa de-a Conexiunii,leguma, bouquet garni, sare, piper U Know.

Soacra-roatta -care in momentul de fata este cu lingura in farfurie - mi-a confirmat si dansa ca are gust de gaina de la tara. Nu e meritul meu. Asa o fac totdeauna. Sa fi fost de multele oase?

moftanescu sintetic dar natural, am trait s-o vad si pe asta :pupic:

mancare de iarna: chiftelute din ficat de pui tunate cu hribi si cartoafe, toate astea laolalta, iar garnitura o salata de ceapa, castraveciori murati by me, neste kalamata dezosate, inevitabilii cartofi fierti, marar din belsug si o tzara de maioneza indulcita cu smantana.

• Author

Ieri am facut o mancare scazuta de post cu: (in ordinea aparitiei)Untdelemn de masline, ceapa, champignons, usturoi, orez, pasta de rosii, vin, spanac (in ultimele cinci minute)

Pateu din ficateii de pui - 1kg. Ducem azi si la parinti.

Azi, am de la ora 5 A.M. pe foc dulce, racituri de curcan

And the day is young...

Si am mai avut un borcan de kefir pe care cineva mi l-a mutat din drum, nu am omogenizat din cand in cand dupa obicei si s-a separat zerul. Pe acesta din urma l-am supt cu paiul, am strecurat(cu greu) kefirul ingrosat, cam 500 ml, i-am dat un praf de sare si l-am pus intr-un tifon, in sita, la scurs/fermentat in frigider peste noapte.

sefule, eram "precisa" ca ti-am scris atunci, dar se pare ca am uitat. o fac acum :hug:

de cand mi-am facut lapte de migdale cu perdea am invatat ca se poate face cu succes si kefir cu perdea. :) torn kefirul gros in sita peste care am asternut bucata de tifon/perdea si apoi "mulg" kefirul. iese frumos si destul de usor. iar ciupercuta cu sufera, cel putin a mea nu a dat semne de nemultumire.

Si eu folosesc des perdeaua. Una sintetica foarte deasa. Cand fac branza, tofu, cand ingros iaurtul sau kefirul, sau la un consome rece de rosii.

Dar kefirul il strecor intr-un bol de plastic transparent subtire "de unica folosinta" :tongue3: pe care l-am gaurit sita cu o andrea inrosita in foc. Gauri mari ( ø 3-4 mm) si dese. Se potriveste la tzanc peste galetusa de plastic de smantana de 1 l. Coada sitei nu dezechilibreaza "instalatia" . In sidila - perdea - m-as teme ca grauntii mici de kefir, puisorii :) i-as trece cu vederea.

Cand am facut branzica moale kefirul era separat complet de zer (pe care l-am supt cu paiul) si foarte foarte gros. A trebuit sa bat cu sita in galetusa ca sa se scurga, dar s-a rezolvat.

Si mai adaug un item la bucatarelile de azi: clatite cu urda si marar. Mgalavaisul e la rece.

la toate chinurile voastre, indraznesc sa vin cu o relatare din experienta culinara proprie:

orice kefir sau iaurt sau smantana mai...subtire se ingroasa eficient si fara gres punand intr-un vas malai, acoperit cu tifon si turnat apoi produsul supus ingrosarii

iese IMPECABIL, dupa scurgerea unui timp oarecare(de azi pe maine, de exemplu)

PS: cam asa se face si labeneh, din care se pot confectiona si bilute, spre a fi puse in ulei de masline, dupa cum stiti

• Author

....

la toate chinurile voastre, indraznesc sa vin cu o relatare din experienta culinara proprie:

orice kefir sau iaurt sau smantana mai...subtire se ingroasa eficient si fara gres punand intr-un vas malai, acoperit cu tifon si turnat apoi produsul supus ingrosarii

PS: cam asa se face si labeneh, din care se pot confectiona si bilute, spre a fi puse in ulei de masline, dupa cum stiti

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :hug:

Dar ne vom simti si mai bine, cand vom incerca tehnica pe care ne-o propui, cu atat mai mult in cazul in care se va dovedi efectiva.

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :tongue3:

....

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :hug:

Dar ne vom simti si mai bine, cand vom incerca tehnica pe care ne-o propui, cu atat mai mult in cazul in care se va dovedi efectiva.

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :tongue3:

chiar daca nu au fost puse ghilimele la pasajul cu pricina, ele puteau fi "adulmecate" :)

spor la treburi!

(si crede-ma, maestre, ca metoda indicata e fara gres - o sa te convingi)

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :)

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :hug:

acuma....am si eu un of:

tehnica propusa de mine nu e numai efectiva :) , ci de-a dreptul eficienta

:)

:tongue3:

• Author

Nu ne chinuim de loc, pentru ca ne place la nebunie in bucatarie :lol:

Iti multumim frumos pentru tip-ul culinar pe care nu-l cunosteam. :happy1:

acuma....am si eu un of:

tehnica propusa de mine nu e numai efectiva :-* , ci de-a dreptul eficienta

:)

:hungry:

Nu am absolut nici o indoiala.

Da... a cam fost in romglish =)) . Am .... realizat =)) si eu, dar am lasat-o cum a cazut.

Reiterez multumirile sincere. De-abia astept sa incerc.

Deocamdata murez niste alge uscate chinezesti in zeama ramasa de la kimchi.

bors dintr-o gaina

sarmale cu varza si podbal

chiftele fara numar - fara numar

muschiulet - ala mic, tenderloin?- cu champinioane brune si cartofi noi, sos de smantana-pasta de ardei-mustar

carnat Plescoi la gratar

salate din toate verziturile, rosii,castraveti

foietaj cu susan si cascaval

somloi-galuska

bomboane rafaello (si mai aveam fursecurile declarate)

am avut musafiri si ieri si azi, plus traista de facut

Eu m-am jucat astazi de-a proletarul din fabricile de havane ale lui Fidel...

Am avut la dispozitie un muschi de vitel, pe care l-am convins mai cu binele, mai cu pumnul, sa devina foita de trabuc... Am calit niste ceapa si usturoi verde taiate neglijent, ardei kapia rosii si verzi, hribi si pancetta ciopartite asisderea. Pudra de parmezan batran, marar verde si salvie, umplutura este gata! Rulat havana si apoi panelita. Garnitura de penne cu sos din pulpa de rosii, busuioc proaspat si usturoi, plus putin piparus. Cam atat, la inceput de saptamana nu trebuie sa exageram :occasion15:

Eu m-am jucat astazi de-a proletarul din fabricile de havane ale lui Fidel...

Am avut la dispozitie un muschi de vitel, pe care l-am convins mai cu binele, mai cu pumnul, sa devina foita de trabuc... Am calit niste ceapa si usturoi verde taiate neglijent, ardei kapia rosii si verzi, hribi si pancetta ciopartite asisderea. Pudra de parmezan batran, marar verde si salvie, umplutura este gata! Rulat havana si apoi panelita. Garnitura de penne cu sos din pulpa de rosii, busuioc proaspat si usturoi, plus putin piparus. Cam atat, la inceput de saptamana nu trebuie sa exageram :(

drace, ca la mine pe ulita nu vor sa se plimbe viteii, toti se duc la tine ! :(

sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :blink:

azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :occasion15:

sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :blink:

azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :occasion15:

nici la mine pe alee nu defileaza turme ca in vestul salbatic, de abia am aprobare sa plimb in lesa niste specimene canine frustrate ca o matza le tine din scurt :(

dar cum toti motanii se trag de la tara, daca nu, inventeaza ceva... asa ca vanez periodic prin proximitatea relativ apropiata o leguma, o faptura... :(

sa-ti fie de bine muschiul umplut ! :(

azi n-am timp de gateli elaborate, asa ca am sa fac rapidescu o salata sa potolesc concertul matzelor. :(

nici la mine pe alee nu defileaza turme ca in vestul salbatic, de abia am aprobare sa plimb in lesa niste specimene canine frustrate ca o matza le tine din scurt :)

dar cum toti motanii se trag de la tara, daca nu, inventeaza ceva... asa ca vanez periodic prin proximitatea relativ apropiata o leguma, o faptura... :)

cre' ca am sa merg si eu la vinatoare in weekend. :blink: iar daca nu ma intorc cu un mistret, incerc reteta ta pe un muschiulet de sus scrofa domestica. :)

merci pt. idee. :occasion15:

cre' ca am sa merg si eu la vinatoare in weekend. :blink: iar daca nu ma intorc cu un mistret, incerc reteta ta pe un muschiulet de sus scrofa domestica. :(

merci pt. idee. :occasion15:

nu-i mare lucru, daca va fi un mistret domesticit pentru contrast as inlocui pancetta, de fapt as completa-o cu putina carne rosie maruntita cat vrei tu, poate sa fie vita dar este gingasa, chiar berbecut, dar atunci se modifica putin verdeturile, sau mai bine iepure, desi este atat de dragalas :(

• Author

dupa supa de vita, de pasare, a urmat o supa de midii cu alge uscate wakame, ciuperci Mun, legume fidelute(iclusiv chili) si sos de peste. cam de doua ori pe luna.

Spanac cu ochiuri

Niste napolitane fanteziste :occasion15: umplute cu urda dulce amestecata cu o budinca de vanilie, o tasnitura de cognac si o legatura de marar verde - Nu aveam chef sa fac clatite.

• Author

De dimineata am fost la o macelarie de unde am cumparat oase de vita pentru un fond.

Cand i-am cerut macelarului sa-mi toace de doua ori niste umar de vita + seu a devenit suspicios si m-a intrebat de cenu cumpar pasta de mici de la el. Adevarul e ca o face foarte buna, dar asa pierd eu tot hazul.

Pana la urma s-a induplecat iar pasta mea e la frigider la odihna, condimentata dupa reteta veche de la "carul cu bere"

• Author

Daca as fi avut mozzarella si nu cas proaspat de capra (Domnul sa-i dea zile lungi socrului meu :rolleyes: ) se chema ca am facut o insalata caprese, caci a aparut pe piata busuiocul proaspat italian.

Langa ea, cartofi noi cu unt si rozmarin.