March 18, 201214 yr comment_137125 Am si pe maine asa ca maine ma relaxez. pai si un' te relaxezi, nu-n bucatarie? pulpe de curcan cu smantana si ciupercimici de curcan- doar i-am dat pe gratarrulada din piept de curcan umpluta cu cascaval afumat, ardei rosu si ciupercisote de telina si morcovun fel de gulas tot cu curcancarnati de plescoi prajiti in vederea efectuarii unei fasolicipulpe de pui la cuptortre sa mai fac niste snitele din pulpa de porc pana pleaca fi-miu am avut un curcan de 3.6kg si l-am dovedit! si-n plus, o multime de hartii...ca tot in bucatarie le-am facut. Report
March 20, 201214 yr Author comment_137562 Dupa ani si ani, azi am gasit capelin proaspat. M-am aruncat! Dar aveau si sprot proaspat.M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.Lotul era "infestat" cu anchois Si vanzatoarea a fost amabila si m-a lasat sa-i aleg.Am petrecut mai bine de o ora si jumatate sa obtin si sarez pretioasele fileuri.Level asian and somethin' fishy: In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum. Report
March 20, 201214 yr comment_137599 Dar aveau si sprot proaspat.M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.Lotul era "infestat" cu anchois si care-s mai ochiosi? Report
March 20, 201214 yr Author comment_137642 Dar aveau si sprot proaspat.M-am uitat la pestisori, se uitau pestisorii la mine Si unii se uitau cu ochii mult mai mari decat ceilalti.Lotul era "infestat" cu anchois si care-s mai ochiosi?Anchoishttp://static.guim.co.uk/sys-images/Guardian/Pix/pictures/2011/1/17/1295275700699/Anchovies-007.jpgSprothttp://www.irecipenote.com/irecipe/wp-content/uploads/2011/11/Sprat.jpg Report
March 20, 201214 yr comment_137817 In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.Ce e aia? Report
March 21, 201214 yr Author comment_137888 In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.Ce e aia? Garum? Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni.Somethin' fishy!http://en.wikipedia.org/wiki/Garumhttp://www.coquinaria.nl/english/recipes/garum.htm Report
March 21, 201214 yr Author comment_137889 Prima mea incercare in domeniul sarateleor cu branza.Aluatul se odihneste. Report
March 21, 201214 yr comment_137892 In bucatrie, intre geamuri, la soare, intr-un borcan ermetic a debutat primul meu experiment de obtinere a ceea ce stramosii nostri numeau garum.Ce e aia? Garum? Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni.Somethin' fishy!http://en.wikipedia.org/wiki/Garumhttp://www.coquinaria.nl/english/recipes/garum.htmMultumesc! Report
March 21, 201214 yr comment_137894 Garum? Este echivalentul romanilor (antichitate dar si acum se poate gasi de cumparat) al sosului de peste (Nam Pla). In esenta, sunt anchois proaspete, macrou ( romanii foloseau intestinele)sarate si lasate sa fermenteze la soare cateva luni. wow! mda! Report
March 21, 201214 yr Author comment_137940 Prima mea incercare in domeniul sarateleor cu branza.Aluatul se odihneste. Trei tavi de saleuri cu branza (branza de burduf proaspata, amestecata cu branza de burduf densa, stagionata).Le-am pensulat cu galbenus, presarat cu susan si sare mare. In aluat am pus si un dram de piper alb macinat cu o lamela de macis (fleur de macis, mace) Nu-mi pare rau.Au iesit de poveste! Acum aerisesc casa, caci mirosul e tantalizant. :floare: Am primit certificatul de excelenta de Soacra-roatta.Basta! M-am laudat destul. Report
March 21, 201214 yr comment_137998 Basta! M-am laudat destul.sefule, nu e voie sa te lauzi si atat. hai cu ploconul pe la han, sa halim cu totii, macar virtual Report
March 25, 201214 yr Author comment_138859 Am facut si naploitanele de post cu lamaie macinata si rahaturi. Am prajit si macinat condimentele pentru garam masala.Am pregatit marinata pentru chiken tikka masala (kefir, usturoi, ghimbir, pasta mea de chili si garam masala) Report
March 25, 201214 yr comment_138957 ciorba radauteanafasole cu carnatifasole facaluita cu maioneza si usturoigratar - ceafa si muschi de porc, pulpe de pui, peste - astea le-a facut omu'sos picant ptr gratar, dovlecei si broccoli sote, mujdei de usturoi, mamaligasnitele din 1,7kg muschi de porcomleta cu cascaval + salate nika dulce, primit reprosuri Report
March 26, 201214 yr comment_139094 ciorba radauteanafasole cu carnatifasole facaluita cu maioneza si usturoigratar - ceafa si muschi de porc, pulpe de pui, peste - astea le-a facut omu'sos picant ptr gratar, dovlecei si broccoli sote, mujdei de usturoi, mamaligasnitele din 1,7kg muschi de porcomleta cu cascaval + salate nika dulce, primit reprosuri Si nu le-ai dat bataie? Report
March 26, 201214 yr comment_139196 nika dulce, primit reprosuri Si nu le-ai dat bataie? ba da, de cap! Report
March 29, 201214 yr Author comment_139734 Au rasarit urzicile !(de fapt mai de mult, dar acum sunt mai accesibile din punct de vedere financiar) Borsh! Report
March 29, 201214 yr Author comment_139754 Ieri am avut trei oale pe aragaz si nu am putut sa consemnez De oala cu bors de urzici am spus. O supa din piept de vita + ciolan cu maduva - maduva fierbinte pe paine prajita, cu un praf de sare si unul de piper e ceva decadent. Am marinat doi ... makroi dupa reteta de la brathering. Sambata vor fi numai buni. -------------------- Azi am intins un aluat de pizza si am rulat minipizzele venusiene - Afro'(dite) . In doua versiuni: - alla marinara - de post. Doar pasta de rosii, ulei de masline si busuioc + oregano- de dulce cu acelasi sos + mozarella & "prosciutto" (nu chiar prosciutto original, ci un produs romanesc de la kaufland rezonabil de apropiat)...inca 8 minute la cuptor. Report
March 30, 201214 yr comment_139997 Eu fara poze, supa de pui cu taitei, si din copane, aripi pui cu smantana si ardei copti, cu mamaliga. Report
March 30, 201214 yr comment_140128 mancare de cazan ptr meseriasi: ciorba de pui cu ardei iuti, pulpe si piept cu sos de rosii si usturoi, piure de cartofi cu gogosari.seara a executat omul scrumbii de Dunare, carnati si pulpe de pui la gratar Report
April 11, 201214 yr Author comment_142468 Am muncit ca un excroc.La 8 dimineata eram gata.Asta dupa o noapte la servici.Unde am si muncit.Si gata de mers la piata dupa verdeturi.In 45 de minute am grillat si marinat 1.24 kg de zucchini. Concomitent, din marginile semicilindrice am facut o supa-crema + ceapa inabusita, pastarnac, un cartof, mixer stick si mult marar verde tocat.Apoi am primit de la parinti comanda de supa de salata.Am facut-o si pe aia.Si pentru ca cineva a avut amabilitatea sa fie dragut cu mine (baietu' pe care am avut placera sa-l ... ) tocmai i-am pus la frigider cativa capsuni trasi in ciocolata. And the day is young! Young my foot! - dimineata a fost pentru mine 22:35 din ziua de ieri. Dupa masa se intoarce Mama cu roata de la tantane-su de la tara cu doi miei pentru cele trei familii ale noastre din locatailtate.(bogdaproste, tata-moshu! )Ghici cine trebuie sa-i transeze? Report
April 11, 201214 yr comment_142469 Am muncit ca un excroc.[i]Chiar ca!!! [/i]Ghici cine trebuie sa-i transeze?[i]Ai nevoie de ajutor? [/i] Report
April 11, 201214 yr comment_142505 D-apai sa zici bogdaproste, ca io de 4 ani nu am mai pus carnita de miel pe papile. Sa imi pui si mie o pozna, macar sa ma pot oftica. Report
April 11, 201214 yr comment_142637 lapo, pînă vine maestru cu poza mielului de la tata-moşu, te poţi oftica la poza asta, cotlet de miel local, cu pedigree, făcut pe grătar Report
April 15, 201214 yr Author comment_143341 lapo, pînă vine maestru cu poza mielului de la tata-moşu, te poţi oftica la poza asta, cotlet de miel local, cu pedigree, făcut pe grătar M-am oftikat si eu si am venit fara poze. Hristos a inviat!In zi de Pasti nu se prea gateste, mai ales cand usa de la frigider nu se mai poate inchide de atatea bunatati, dar...Dar, dupa preparatele de miel din dimineata Invierii, cineva - nu dau nume - a dorit ceva mai marin.- Miel de mare cat poftesti Dar nu poci pentru ca sa rezist la un apel culinar nciodata. Ma relaxeaza, anuleaza stressul, ma amuza.De cele mai multe ori. Am facut inventarul.- Midii. Checked!- Paste . Prezent.- Rosii cherry. Aici!- Peperoncini. Este.- Untdelem de masline. Avem.- Vin. Berechet - Patrunjel ... Patrunjel!- Permiteti sa... - zice leurda - a fost consumat la drob, tocanita si bors.- Fa un pas inainte! Si atunci am reinterpretat in stil personal reteta de calamarata cu ce aveam.Ready in no time. Nici nu pot fi acuzat ca am gatit. Report
April 18, 201214 yr comment_143980 Eu am chef de paste astazi, asa ca m-am gandit la niste penne, dar pentru ca am avut comenzi de doua feluri m-am conformat, sa nu dau nastere vreunui razboi mondial In prima varianta am calit o ceapa tocata, cateva capere si masline feliate, anchois si niste ton ramas de aseara, un pumn de rosii decojite, deci din alea care au gust in perioada asta a anului si busuioc proaspat, rupt neglijent cu mana la final. Deoarece solicitantul a cerut si parmezan, ceea ce ar atrage reintroducerea instant a pedepsei cu moartea in peninsula taliana, i-am oferit un ulei picant si posibilitatea sa presare branza pe al doilea fel.Adica un ragu compus din ceapa de apa si usturoi, calite dimpreuna cu un ardei si cateva ciuperci porcesti aduse de mine prin contrabanda din croatia vara trecuta, putin muschi de vita facut julien cu un satar, vin rosu, maghiran si doua frunze de salvie. Cam atat Report