April 28, 201016 yr comment_34856 Ingrediente:o caracatita si apa! Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot. Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina. Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul. Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri. Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata! Inca una si gata! Report
April 28, 201016 yr comment_34859 Daca-ai sti de cand vreu s-o fac!!!!!!E super super bun, am mancat de multe ori la restaurant, cu un fir de ulei de masline deasupra si lamaie.Cand fac, vin cu poza . Edit Brava Eataly! Report
April 28, 201016 yr comment_34860 eataly, doar un lucru nu mi-e clar, sare ai pus?? sau nu e nevoie, ca eu cu sarea in bucate sunt foarte sensibila, daca nu e, mai bine rod mere si banane! Report
April 28, 201016 yr comment_34862 Ingrediente:o caracatita si apa! Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!Inca una si gata! Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta! In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb! Report
April 28, 201016 yr Author comment_34863 eataly, doar un lucru nu mi-e clar, sare ai pus?? sau nu e nevoie, ca eu cu sarea in bucate sunt foarte sensibila, daca nu e, mai bine rod mere si banane! Eu nu pun. Pentru mine ajunge lamaia.Sotul isi pune in farfurie. Ingrediente:o caracatita si apa! Scuzati-mi euforia, dar sunt atat de bucuroasa ca am gasit aceasta reteta, ca nu-mi incap in piele. Caracatita am fiert-o pentru o ora.Cand am intepat-o cu furculita si furculita a alunecat usor in ea, am stins focul si am lasat-o la racit in apa.In apa in care a fiert.Dar nu de tot.Am taiat o sticla de plasic si am introdus caracatita calda.Am presat-o fara mila.O sa-si mai lase apa, dar nici o grija, se v-a transforma in gelatina.Deasupra am pus o folie de plastic si am asezat o greutate, eu o conserva de rosii.Am lasat-o in frigider toata noaptea.Am taiat sticla, si iata rezultatul.Feliata si gata de a fi servita.Un mezel bun si fara E-uri.Un fir de ulei de masline, suc de lamaie, si gata!Inca una si gata! Eataly, tu vrei sa ma corupi? Inca n-am facut niciodata mancare cu caracatita (si nici cu fructe de mare). In plus, nici n-am mancat vreo dihanie de asta in viata mea! Dar, tu-mi faci pofta! In afara de ulei de masline si lamaie nu se pune nici o alta aroma? Io n-am habar cum miroase sau ce gust ar avea caracatita, de asta intreb! Crede-ma!Nu are nevoie de alte arome.Ulei si lamaie, la sfarsit.Si un pahar de vin alb, dar asta e alta poveste! Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita. Are gust de mare. Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust. Report
April 28, 201016 yr comment_34864 eu cred ca sunt ca sotul tau, in afara de lamaie si ulei de masline, in mod abolut sigur as pune si sare! eu mai mai mancat caracatita si era si cu un prah de chili, nici asta nu e rau! Report
April 28, 201016 yr comment_34865 Crede-ma!Nu are nevoie de alte arome.Ulei si lamaie, la sfarsit.Si un pahar de vin alb, dar asta e alta poveste! Daca Adriana a reusit sa o faca pe Gabriela, sa manance scoici... poate eu te fac pe tine, sa mananci caracatita. Are gust de mare. Incearca la restaurant, asa o portie mica, pana dai de gust. Cine stie.... poate ai succes si ma corupi! Daca pap vreodata caracatita, tie iti zic intai! Report
April 28, 201016 yr comment_34933 vreau si euuuuuu, ca mie imi plac dar nu gasesc caracatita la mine in sat. Report
April 30, 201016 yr Author comment_35268 vreau si euuuuuu, ca mie imi plac dar nu gasesc caracatita la mine in sat. Nici congelata?Ar merge si asa! Mi-ai dat o idee pentru duminica.Grazie! Cu placere.Te astept cu impresii! Report
April 30, 201016 yr comment_35314 Reteta asta merita premiul "Cea mai tare reteta" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Report
May 1, 201016 yr Author comment_35415 Reteta asta merita premiul "Cea mai tare reteta" https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif Multumesc Dragos! Eataly, felicitari pentru reteta, mi se pare geniala! Multumesc Ralu, asa am zis si eu cand am gasit reteta.Vedeam in supermarket salam de caracatita, dar n-am avut incredere sa-l cumpar. Report
May 1, 201016 yr comment_35496 Foarte simpla si usor de facut. o alternativa la salata "caracatita si cartofi" pe care o fac des...o sa o incerc si eu! Report
May 7, 201016 yr comment_36359 Daca am promis,am promis!Am facut salamul,a iesit super!In mijloc sunt chiftelutele de sepii. Report
May 9, 201016 yr comment_36613 Fetelor, ce mincati voi aici? Intrebare: salamul asta nu se poate praji nitelus? Sau pune pe gril? Ce consistenta are? Report
May 9, 201016 yr comment_36618 Wow Eataly ce fain ti-a iesit !Am si eu cateva intrebari, daca nu e cu suparare ....caracatita ta era congelata sau proaspata? Daca e proaspata este vreo metoda de curatare?...intreb si eu ca prostu' , ca nu am facut niciodata.Auzisem ca se bate inainte de fierbere, sau ceva de genul.. Report
May 10, 201016 yr Author comment_36659 Lizura, caracatita e deja fiarta, eu n-as mai supune "Mezelul" la un alt proces termic.Are consistenta caracatitei fierte. Elena-A, eu cumpar caracatita decongelata, de obicei e deja batuta, cel putin asa am inteles.Ramane moale.Daca o cumperi proaspata, poti sa o bati.Eu ii scot "ciocul", in rest nu are nevoie de alt tratament "cosmetic"! Report
May 11, 201016 yr comment_36868 Am luat azi caracatita, am bagat-o la congelator si zilele astea o fac ! Report
May 14, 201016 yr comment_37092 Am facut salamul astazi, e foarte foarte bun.Am avut o caracatita mica de 500 de gr, pe care am pus-o intr-o sticla mica de 500 ml, am probat nu stiu cate borcane pana ce am dat de unul cu diametrul care-mi trebuia mie, in asa fel incat sa-l pun deasupra.L-am pus la congelator pentru cateva ore, cand l-am scos s-a taiat foarte fain cu cutitul, felii subtiri de tot.Zilele astea pun poze (am restante, dar trebuie sa le transfer de pe un computer pe altul, in fine sper sa-mi fac timp zilele astea).Socrii mei au zis ca-i foarte bun si ca nici nu se compara cu cel pe care-l mancam la restaurant. Adica asta-i mai bun, aromat.Acum ma duc sa ma culc ca-s franta. Report
May 14, 201016 yr Author comment_37183 Am sa o inghesui si eu in ceva mai mic, eu o pusesem in sticla de 1 l si juma'!Arata tare bine! Report
May 14, 201016 yr comment_37213 Am sa o inghesui si eu in ceva mai mic, eu o pusesem in sticla de 1 l si juma'!Arata tare bine! Da, unica poza pe care-am reusit s-o fac bucatelor de aseara.Eu il refac cu siguranta, borcanul cu pricina mi-l pun deoparte ca sa intre in sticla si data viitoare (l-am imbracat in pellicola, apoi l-am pus peste caracatita, apoi l-am legat bine cu ata de bucatarie).Al meu cand a vazut cum era combinata caracatita in sticla, etc, era cam sceptic.Rezultatul l-a dat gata!Eataly ! Report