June 14, 201016 yr comment_42342 Reteta e originara din regiunea Limousin. În principiu, reteta originala zice ca ciresele trebuiesc lasate cu sîmburi, eu unul însa îi scot întotdeauna, deci va voi descrie reteta asa cum o prepar. 500g cirese bine coapte, curatate de cozi si de sîmburi 3 linguri de zahar3 linguri de faina3 oua1/4 l lapte (nedegresat)un praf de sarefacultativ : vanilie, un paharel de kirsch. Daca ati observat ca în afara de cirese, ingredientele corespund unei preparatii de clatite, nu v-ati înselat. Se unge o tava cu unt, se dispun ciresele într-un singur strat, deasupra se toarna aluatul obtinut prin amestecul celorlalte ingrediente.Cuptor 180°C, +/- 35min (se verifica prin introducerea unai lame de cutit în mijlocul preparatiei, lama trebuie sa iasa curata). Cine vrea, poate presara cu zahar pudra, eu unul prefer fara.Se poate prepara si cu alte fructe, caise, prune, zmeura, etc. Daca eliminati zaharul din aluat, puteti încerca sa faceti preparatii sarate, cu dovlecei si ricotta, rosii din cele cît cireasa si brînza farîmitata, felii de roquefort, mazare si jambon taiat cuburi, dupa cum va tuna prin imaginatie. Report
June 14, 201016 yr Author comment_42345 Pe cuvînt,cu sîmburi iese mai buna!!! Stiu, dar de dragul dintilor mei, o prefer fara Report
June 14, 201016 yr comment_42346 Cum poa' s-arate prajiturica...... S-o anuntat cirese relativ ieftine la Edeka, sper sa fie si bune. Report
June 14, 201016 yr comment_42375 Super ti-a iesit poza!!!! PS. nu da cu piatra, dar asta nu e clafoutis? Report
June 14, 201016 yr Author comment_42380 Super ti-a iesit poza!!!! PS. nu da cu piatra, dar asta nu e clafoutis? Ba da, scrie în subtitlu Report
June 14, 201016 yr comment_42405 Negresit maine se incearca. Am deja 2 prajiturele cu cirese pe maine. Sper sa scap de ciresele din frigider inainte sa se strice Merciiii Report
June 14, 201016 yr comment_42416 Waw, ce simpla si de efect este... cu siguranta am sa incerc si varianta sarata si cea dulce.Multumesc mult pt idei! Sorina Report
June 15, 201016 yr comment_42505 Nici daca ne puneam de acord, nu postam prajituri cu cirese la aceiasi ora(aproximativ).Ar fi cazul sa incerc si varianta ta! Report
June 15, 201016 yr comment_42514 Facut azi asta, in varianta XXXL Simt ca crap Super buna. Maine e pe lista reteta lui Etaly, ca azi daca mai prestez una precis crapam toti Report
June 15, 201016 yr comment_42515 E atat de simplu,incat sigur o incerc.Sper sa nu ma fac de rusine si sa iasa,ca de obicei la astea simple dau cu bota in balta.Oricum o sa vin la raport.Cred ca duminica. Report
June 15, 201016 yr Author comment_42526 Nici daca ne puneam de acord, nu postam prajituri cu cirese la aceiasi ora(aproximativ).Ar fi cazul sa incerc si varianta ta! O, e normal, a început sezonul la cirese, si cum nu dureaza mult....Dar oricum, gînd la gînd cu bucurie.Am sa o încerc si eu pe a ta dar as fi tentat sa o fac cu visine. Report
June 15, 201016 yr comment_42527 Am mai facut clafoutis asta dupa alta reteta, cu alte cantitati.Facuta dupa cantitatile date de tine, a iesit textura exact pe gustul nostru.Am batut amestecul cu mixerul, de acolo bulele mici de aer [center]Am primit azi niste cirese superbe, mari,c arnoase si dulci, cu carne alba.Un castron s-a mîncat asa pe nerasuflate, iar restul le-am folosit la clafoutis. În timp ce se cocea, am mai construit un mini clafoutis cu caise, iar în amestec am pus scortisoara.A fost tare bun si asta. Combinatia de caise cu scortisoara este dementiala!Imagine finala n-am, deci trebuie sa ma credeti pe cuvînt Copt. Sectiune. Alex, merçi beaucoup! [/center] Report
June 15, 201016 yr Author comment_42550 Ach, dar sa încerci prune sau corcoduse cu scortisoara, un vis! Si daca îti scapa ceva miez de nuca sfarîmat în compozitie, mmmmm! Report
June 15, 201016 yr comment_42563 Ach, dar sa încerci prune sau corcoduse cu scortisoara, un vis! Si daca îti scapa ceva miez de nuca sfarîmat în compozitie, mmmmm!Prajitura cu prune fara scortisoara,eu nici n-o concep O sa fac un clafoutis sarat.De asta nu am facut nicioodata.Cît de simplu,trebuie doar sa gîndesti.Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l fac sarat Caisele mele vin din Franta...cel putin asa scria cu creta pe tabla de deasupra cosarcii.Nu stiam ca sînt deja coapte... Report
June 15, 201016 yr comment_42604 O sa fac un clafoutis sarat.De asta nu am facut nicioodata.Cît de simplu,trebuie doar sa gîndesti.Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l fac sarat Uite un pic de idei de unde te poti inspirahttp://www.750g.com/recettes_clafoutis_sales.htm Report
June 15, 201016 yr comment_42612 Am cumparat 2 kile de cirese. Dupa ce l-am spalat si triat usor, au ramas 900 gr Am avut musafiri, asa ca am facut reteta dubla. Am completat cu zmeura. Acu' io respect ce zice la buchea retetei, asa ca am pus cu tot cu simburi - lenea mea nu a avut nici o legatura cu decizia Mmmmbuna rau! A mai ramas fix o felie! Report
June 16, 201016 yr Author comment_42627 Am cumparat 2 kile de cirese. Dupa ce l-am spalat si triat usor, au ramas 900 gr Am avut musafiri, asa ca am facut reteta dubla. Am completat cu zmeura. Acu' io respect ce zice la buchea retetei, asa ca am pus cu tot cu simburi - lenea mea nu a avut nici o legatura cu decizia Mmmmbuna rau! A mai ramas fix o felie! Ma bucur ca v-a placut Report
June 16, 201016 yr Author comment_42628 Ach, dar sa încerci prune sau corcoduse cu scortisoara, un vis! Si daca îti scapa ceva miez de nuca sfarîmat în compozitie, mmmmm!Prajitura cu prune fara scortisoara,eu nici n-o concep O sa fac un clafoutis sarat.De asta nu am facut nicioodata.Cît de simplu,trebuie doar sa gîndesti.Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l fac sarat Caisele mele vin din Franta...cel putin asa scria cu creta pe tabla de deasupra cosarcii.Nu stiam ca sînt deja coapte... Oh în Sudul Frantei s-au copt binisor, deja. Report
June 16, 201016 yr Author comment_42629 O sa fac un clafoutis sarat.De asta nu am facut nicioodata.Cît de simplu,trebuie doar sa gîndesti.Niciodata nu mi-a trecut prin cap sa-l fac sarat Uite un pic de idei de unde te poti inspirahttp://www.750g.com/recettes_clafoutis_sales.htm Merci Adriana, cu somon afumat sau Saint-Jacques nu mi-ar fi traznit Report
June 16, 201016 yr comment_42639 Merci Adriana, cu somon afumat sau Saint-Jacques nu mi-ar fi traznit Avec beaucoup de plaisir, mon cher. Report
June 16, 201016 yr comment_42743 Daca faci un topic de clafoutis sarat, imi mut postul acolo. Pina atunci hai sa va inebunesc simturile Aveam ceva bacon, niste dude de mezeluri spaniolesti, putin cascaval afumat, putin chedar mild, un ardei copt, un pumn de mazare. Carnurile le-am tocat, brinzeturile le-am ras. Baconul l-am ametit in tigaie cit sa inceapa sa miroasa bine am pus restul de mezel si am stins focul apoi ardeiul copt si mazarea. Cascavalul ras marunt l-am pus peste amestecul de ou (eu din 5), faina si lapte, l-am turnat in tava si apoi la cuptor. ignorati sfecla, aia e vedeta in alt film si iaca: Intr-un cuvint: samabatamamaie! Alex, back atcha! Report
June 16, 201016 yr Author comment_42758 Alex, back atcha! Arata bestial si cred ca la gust e si mai bestial, bravo! Report