June 23, 201016 yr comment_43768 Reteta e specifica in regiunea Liguria.Sursa: salvamarul Antonio! De la care am cumparat ulei de masline si ne-a facut cadou si masline in saramura(masline taggiasche, specifice zonei). Avem nevoie de un ardei potrivit, doua rosii nu foarte coapte, doi dovlecei mici, 5-6 flori de dovleac si un fenicul(fenel) mic. Pentru umplutura:4 cartofi potriviti curatati si fierti, 2 oua, 10 frunze de busuioc, 1 catel de usturoi, 6-7 linguri de parmigiano ras. Feniculul il taiem in jumatate si desprindem bucati.Dovlecelul se taie in jumatate in lung si se scobeste in interior.Oparim cele doua legume in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute. Restul legumelor de taiem in jumatate si le curatam de seminte. Florilor de dovleac le scoatem doar pistilul, le clatim rapid in apa rece si le uscam cu hartie. Pentru umplutura, cartofii fieti ii zdrobim cu furculita.Adaugam ouale si parmigiano. Busuiocul il zdrobim in mojar cu un praf de sare si catelul de usturoi.Adaugam pasta obtinuta la compozitia de cartofi. Umplem legumele cu pasta(pireul) obtinut. Asezam legumele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.Presaram deasupra si un pic de parmigiano.Coacem 20 de minute la 180 de grade. Florile de dovleac sunt hrana pentru zei.Dupa gusturiile mele, si nu ale zeilor. Report
June 23, 201016 yr comment_43781 Splendida reteta, o s-o incerc sigur. Taggiaschele sunt preferatele mele. Report
June 23, 201016 yr Author comment_43783 Si ale mele.Uleiul e facut de ei, tot din masline taggiache inca nu l-am gustat.Maslinele sunt superbe. Report
June 23, 201016 yr comment_43815 Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau . Report
June 23, 201016 yr comment_43872 De ce nu ti-au placut? De unde le-ai cumparat? Cum erau?Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna? Report
June 23, 201016 yr comment_43877 Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara. cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... Report
June 23, 201016 yr comment_43885 De ce nu ti-au placut? De unde le-ai cumparat? Cum erau?Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna? Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 . Mie imi plac alea mai carnoase. Report
June 24, 201016 yr Author comment_43902 Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau . Pe mine nu ma deranjaza ca-s mici, mananc 20-20 si ma satur. Imi place si gustul, diferit de cele verzi mari sau negre mari.Sincer, florile de dovleac le prefer asa, umplute, decat cu clasica: pesmet(paine uscata). Report
June 24, 201016 yr Author comment_43903 Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara. cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... Ah, am luat bidon de 5 litri, il iau cu mine in Ro, nu-mi convine sa-l deschid acum.Eu mi-l imaginez, pe rosiile mamei din gradina...mmmmm . Report
June 24, 201016 yr comment_43908 Ce reteta buna!Mai fetelor...astea sint niste chestii desprinse din basme...pt mine...astia aici stiu doar sa manince...ce ulei de casa si saramura facuta la botul calului...Nu...tot ce e natural costa o avere...si dispare...chiar anul trecut a disparut pt eternitate de pe rafturi laptele proapat...nu mai e voie sa comercializezi asa ceva...incet incet totul dispare aici nu stiu ce o sa se intimple...dar ma rog astea sint tristetile mele.Minunata reteta eataly! Bravo! Report
June 24, 201016 yr comment_43917 Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 . Mie imi plac alea mai carnoase.Am inteles, eu le cumpar mereu pe cele fara simburi si sunt puse in ulei nu in saramura, sunt foarte gustoase chiar daca sunt mici si de aceea le prefer tuturor celorlalte. Report
June 24, 201016 yr comment_44050 Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine! Report
June 25, 201016 yr Author comment_44161 Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine! Chiar nu se poate un titlu mai banal, pentru o bunatate ca asta.Eu le-am facut de doua ori saptamana aceasta, si v-am zis totul.Am marit cantitatea de parmigiano, e dupa gust.Si am pus pesto, in loc de busuioc.Vorba vine. Report
June 27, 201016 yr comment_44311 Ce bine arata!O sa le fac si eu.Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori Report
July 1, 201016 yr comment_44863 Eataly!foarte buna reteta pup you! Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super! Report
July 2, 201016 yr Author comment_44936 Ce bine arata!O sa le fac si eu.Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori Sper sa-ti faca dovleceii, multe flori si sa le incerci.Pentru mine sunt o delicatesa. Eataly!foarte buna reteta pup you! Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super! Mi-ai facut iar pofta.Ce bine arata, ma bucur ca le-ai incercat! Report
July 2, 201016 yr comment_45017 Au gustat si colegele la munca,si au zis sa le dau si lor reteta.Kiss you! Report
July 29, 201016 yr comment_50949 Superba reteta, ingredientele sint simple dar delicioase, iar felul in care arata pozele...fara cuvinte, splendid! Report
July 30, 201016 yr comment_51087 Multumesc Andrea, si bine ai venit! iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit Report
July 30, 201016 yr comment_51092 Multumesc Andrea, si bine ai venit! iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit Flori de dovlecei gasesti la toate fermele la care poti sa te duci sa-ti faci singur recolta Eu unul am preferat sa-mi plantez trei fire de dovlecei în gradina, asa-s asigurat Report
July 30, 201016 yr Author comment_51136 Eu am pus toate la gramada, ca aveam de toate-n casa.Dar poti sa umpli ce vrei.Am sa le fac si eu iar, poate chiar maine.Ma bucur ca mi le-ai scos iar la iveala. Report
July 30, 201016 yr Author comment_51137 Tocmai am aflat, ca si florile de dovleci decorativi(gen tartacute), plantati de mama, "din gresala" prin toata gradina, sunt comestibile.Deci, maine...fac ravagii! Report
July 30, 201016 yr comment_51190 Aveam un rest de piure de cartofi si putin timp in seara asta asa ca l-am amestecat in Thermomix cu 2 oua si parmigiano,am umplut ardeii si i-am copt rapid in cuptorasul micut.Foarte buni, am uitat doar sa las u pic de parmigiano de pus deasupra, l-am pus pe tot in umplutura Report
August 3, 201016 yr comment_51606 Adriana, ce e Thermomix? Oare nu ingrasa cu cartof? Sau nfiind combinatie cu carne ar trebui sa nu ingrase? Report