Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Legume umplute

Featured Replies

Reteta e specifica in regiunea Liguria.Sursa: salvamarul Antonio! :lol: De la care am cumparat ulei de masline si ne-a facut cadou si masline in saramura(masline taggiasche, specifice zonei).

Avem nevoie de un ardei potrivit, doua rosii nu foarte coapte, doi dovlecei mici, 5-6 flori de dovleac si un fenicul(fenel) mic.

Pentru umplutura:4 cartofi potriviti curatati si fierti, 2 oua, 10 frunze de busuioc, 1 catel de usturoi, 6-7 linguri de parmigiano ras.

Feniculul il taiem in jumatate si desprindem bucati.Dovlecelul se taie in jumatate in lung si se scobeste in interior.Oparim cele doua legume in apa clocotita cu sare pentru 3-4 minute.

Restul legumelor de taiem in jumatate si le curatam de seminte.

Florilor de dovleac le scoatem doar pistilul, le clatim rapid in apa rece si le uscam cu hartie.

post-9-127729414909_thumb.jpg

Pentru umplutura, cartofii fieti ii zdrobim cu furculita.Adaugam ouale si parmigiano.

post-9-127729432015_thumb.jpg

Busuiocul il zdrobim in mojar cu un praf de sare si catelul de usturoi.Adaugam pasta obtinuta la compozitia de cartofi.

post-9-127729439818_thumb.jpg

Umplem legumele cu pasta(pireul) obtinut.

post-9-127729445824_thumb.jpg

post-9-127729452918_thumb.jpg

post-9-127729497039_thumb.jpg

Asezam legumele intr-o tava unsa cu o lingura de ulei.Presaram deasupra si un pic de parmigiano.Coacem 20 de minute la 180 de grade.

post-9-127729463097_thumb.jpg

post-9-127729466166_thumb.jpg

Florile de dovleac sunt hrana pentru zei.Dupa gusturiile mele, si nu ale zeilor.

post-9-127729474919_thumb.jpg

post-9-127729477252_thumb.jpg

Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.

Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau :thumleft: .

Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara.

cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... :director:

De ce nu ti-au placut? De unde le-ai cumparat? Cum erau?

Poate tu esti obisnuita cu vreo varietate de la tine care e mai buna?

Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.

Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 :director: . Mie imi plac alea mai carnoase.

• Author

Eu ador florile de dovleac, insa pana acum nu le-am facut umplute.

Taggiaschele credeam ca o sa-mi placa (se vorbeste atat de mult despre ele, etc) si asta pana le-am gustat. Nu mai cumpar, imi pare rau :floare: .

Pe mine nu ma deranjaza ca-s mici, mananc 20-20 si ma satur. :occasion15: Imi place si gustul, diferit de cele verzi mari sau negre mari.

Sincer, florile de dovleac le prefer asa, umplute, decat cu clasica: pesmet(paine uscata).

• Author

Eataly, faina reteta, lejera si colorata...de vara.

cred ca uleiul are un gust divin...de manacat asa doar cu paine... :floare:

Ah, am luat bidon de 5 litri, il iau cu mine in Ro, nu-mi convine sa-l deschid acum.

Eu mi-l imaginez, pe rosiile mamei din gradina...mmmmm :occasion15: .

Ce reteta buna!

Mai fetelor...astea sint niste chestii desprinse din basme...pt mine...astia aici stiu doar sa manince...ce ulei de casa si saramura facuta la botul calului...

Nu...tot ce e natural costa o avere...si dispare...chiar anul trecut a disparut pt eternitate de pe rafturi laptele proapat...nu mai e voie sa comercializezi asa ceva...incet incet totul dispare aici nu stiu ce o sa se intimple...dar ma rog astea sint tristetile mele.

Minunata reteta eataly! Bravo!

Cele pe care le-am cumparat eu erau "in salamoia" la borcan "Terre d'Italia", luate de la Carrefour.

Nu-mi plac pentru ca sunt prea mici, pana le simt gustul tre' sa mananc 10 :occasion15: . Mie imi plac alea mai carnoase.

Am inteles, eu le cumpar mereu pe cele fara simburi si sunt puse in ulei nu in saramura, sunt foarte gustoase chiar daca sunt mici si de aceea le prefer tuturor celorlalte.

Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine!
  • Author

Ma gandeam ca vad niste ardei umpluti cu carne si orez. Am tot evitat sa intru si uite ce pierdeam. Minunata reteta! Ceva nou pt mine!

Chiar nu se poate un titlu mai banal, pentru o bunatate ca asta.Eu le-am facut de doua ori saptamana aceasta, si v-am zis totul.Am marit cantitatea de parmigiano, e dupa gust.Si am pus pesto, in loc de busuioc.Vorba vine. :blush:

Eataly!foarte buna reteta pup you! ;)

Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!

post-162-127800530185_thumb.jpg

• Author

Ce bine arata!O sa le fac si eu.

Cu flori de dovlecei nu prea am sanse sa fac...doar daca o sa faca dovlecii mei muuulte flori :hungry:

Sper sa-ti faca dovleceii, multe flori si sa le incerci.Pentru mine sunt o delicatesa.

Eataly!foarte buna reteta pup you! :occasion14:

Cu rosii,dovlecei,ardei,flori de dovleac.Super!

Mi-ai facut iar pofta.Ce bine arata, ma bucur ca le-ai incercat!

• 4 weeks later...

Multumesc Andrea, si bine ai venit!

iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara

va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta

din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism

eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit :tongue3:

Multumesc Andrea, si bine ai venit!

iti multumesc si eu mult, sa stii ca ma programat legumele tale pentru cina de maine seara

va fi o cina cu prietenii, inainte de a pleca in vacanta

din pacate nu am reusit sa gasesc florile de zucchini si nici nu am mult optimism

eu am urat tuturor membrilor bun gasit, dar cred ca am facut-o in locul nepotrivit :tongue3:

Flori de dovlecei gasesti la toate fermele la care poti sa te duci sa-ti faci singur recolta :boohoo:

Eu unul am preferat sa-mi plantez trei fire de dovlecei în gradina, asa-s asigurat :cheers:

Aveam un rest de piure de cartofi si putin timp in seara asta asa ca l-am amestecat in Thermomix cu 2 oua si parmigiano,am umplut ardeii si i-am copt rapid in cuptorasul micut.Foarte buni, am uitat doar sa las u pic de parmigiano de pus deasupra, l-am pus pe tot in umplutura :biggrin:

post-4-128052623027_thumb.jpg