Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Chiftelute de vinete

Featured Replies

Pentru aceasta reteta avem nevoie de:

-600 grame de vinete

-1 catel de usturoi

-100 grame de parmigiano ras

-cascaval afumat sau ceva asemanator

-miez de paine sau pesmet(eu am folosit pesmet)

-2 oua mici sau unul mare

-sare,piper,patrunjel(eu am pus busuioc)

post-162-127853479846_thumb.jpg

Eu le-am facut la cuptor,dar se pot si praji.

Vinetele le spalam,le curatam de coaja,si le taiem cubulete.

post-162-127853487155_thumb.jpg

Intr-o oala punem la fiert apa cu un pic de sare,si cand da in clocot punem cubuletele de vinete.Le oparim cam 5 minute.

post-162-127853504707_thumb.jpg

Le punem la scurs intr-o sita,eventual cu o greutate deasupra ca sa iasa toata apa di ele.

post-162-127853517556_thumb.jpg

Cand s-au racit si s-au scurs bine,punem totul in robotel: vinetele,catelul de usturoi,parmigiano ras,pesmetul,oul,sare,piper,busuioc.Maruntiti bine.Trebuie sa aiba consistenta compozitiei de chiftele.

post-162-127853559853_thumb.jpg

post-162-127853565387_thumb.jpg

Puneti in mijlocul chiftelutelor cate un cub de cascaval afumat,apoi tavalitile prin pesmet sau eu am folosit seminte de susan.Le dati forma dorita, mai rotunde sau mai turtite.Si le puneti in tava.Cine doreste le prajeste in ulei fierbinte.

post-162-127853581452_thumb.jpg

post-162-127853587513_thumb.jpg

Le dati la cuptor la 180-200 grade,cam 30 minute.

post-162-127853610291_thumb.jpg

Si sectiune.

post-162-127853617772_thumb.jpg

Mi-a venit o ideeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee.Revin maine seara;adica astazi dar mai spre seara.Mersi Ramo :-*

Ma` da tare faina ideea,imi inchipui gustu`,astazi am luat 3 vinete,da am zis ca nu le fac pana nu fac chiftelutele de dovlecei ale Adrianei,si supa de rosii uscate Mayei.

Tot brodesc eu niste chioftele de-ale tale :-*

Inca de ieri am vrut sa zic ca e gresita reteta,dar nu am vrut sa ziceti ca sunt rea :P .Na,ca sa ma conving,am executat astazi chiftelele si am ajuns exact la concluzia de ieri :) .

Fara cea mai mica urma de rusine va zic ca nu are rost sa faceti chiftelele.................................................in asa cantitate mica.Eu dublez cantitatile data viitoare :) ,am zis!!!

In loc de parmezan am pus emmentaler,pentru ca numa asta am gasit la Norma astazi si n-am mai avut chef sa ma duc pana la Kaufland si inauntru am pus bucatele tot de emmentaler.Sunt delicioase si data viitoare am sa respect si faza cu parmezanul.A,si am pus patrujel in compozitie.Sunt curioasa cum sunt reci;cred ca-s si mai bune.

post-59-127861448249_thumb.jpg

Ramy, :) :) :) si multe multumiri :)

Mi-a "puiat" mintea ceva:oare cum se prezinta chiftelele daca coacem vinetele in cuptor sau pe gratar,ca pentru salata de vinete?Ai incercat cumva si in felul asta?
  • Author

Ramy, io am asa o vaga banuiala ca iti cam palc vinetele :)

Brava, ca si mie!

:)

Daca i-mi plac?E putin zis. :)

• Author

Si mie,si mie,si mie!!! Vinete rulz!!! :)

Aici se gasesc in perioada asta la greu,si cand merg la piata si le vad,i-mi pare rau sa le las acolo pe tarabe.

• Author

Inca de ieri am vrut sa zic ca e gresita reteta,dar nu am vrut sa ziceti ca sunt rea :P .Na,ca sa ma conving,am executat astazi chiftelele si am ajuns exact la concluzia de ieri :toothy9; .

Fara cea mai mica urma de rusine va zic ca nu are rost sa faceti chiftelele.................................................in asa cantitate mica.Eu dublez cantitatile data viitoare :headbang: ,am zis!!!

In loc de parmezan am pus emmentaler,pentru ca numa asta am gasit la Norma astazi si n-am mai avut chef sa ma duc pana la Kaufland si inauntru am pus bucatele tot de emmentaler.Sunt delicioase si data viitoare am sa respect si faza cu parmezanul.A,si am pus patrujel in compozitie.Sunt curioasa cum sunt reci;cred ca-s si mai bune.

post-59-127861448249_thumb.jpg

Ramy, :floare: :floare: :floare: si multe multumiri :bounce:

Ai dreptate ,cantitatea merita dublata,dar i-mi ramasesera numai 2 vinete mai micute.Arata foarte bine ale tale si ma bucur ca ti-au placut. :-h

• Author

Mi-a "puiat" mintea ceva:oare cum se prezinta chiftelele daca coacem vinetele in cuptor sau pe gratar,ca pentru salata de vinete?Ai incercat cumva si in felul asta?

Sa sti ca am vazut printr-o revista pe undeva,o reteta cu chiftele din vinete coapte,daca o gasesc o scriu.

• Author

Ma` da tare faina ideea,imi inchipui gustu`,astazi am luat 3 vinete,da am zis ca nu le fac pana nu fac chiftelutele de dovlecei ale Adrianei,si supa de rosii uscate Mayei.

Tot brodesc eu niste chioftele de-ale tale :headbang:

Sper sa-ti placa daca le incerci. :toothy9;

Sa sti ca am vazut printr-o revista pe undeva,o reteta cu chiftele din vinete coapte,daca o gasesc o scriu.

Chiar te rog sa o scrii daca o gasesti :headbang:

• Author

Am gasit reteta cu chiftele di vinete coapte.

post-162-127886438424_thumb.jpg

Scrie asa:

3 vinete mijlocii,2 oua,2 linguri faina,sare piper(sau cimbru),100 grame ulei pentru prajit.

Pentru sos:500 grame rosii,1 ceapa,1 lingurita zahar,sare

Se coc vinetele,se curata si se aseaza pe tocator in pozitia inclinat sa se scurga.Se toaca si se adauga 2 oua,sare piper si faina,astfel incat compozitia sa fie mai mult moale.

Se iau cu lingura din compozitie si se prajesc in ulei incins.

Rosiile se amesteca cu ceapa prajita,sare si o lingurita de zahar si se clocotesc cam 5 minute.Sosul obtinut se toarna peste chiftelele asezate in cratita si se dau la cuptor,la foc potrivit,un sfert de ora.Se servesc calde sau reci.

Ramy, le-am facut si eu.

Poze n-am, ca mi-o fost rusine de ele cum or iesit. Drept ii ca am facut neste modificari, independente de vointa mea, cica: apa n-o prea vrut sa iasa din vinete, indiferent cat am dat cu ele de toti peretii, deci o iesit un fel de fleasca pe care am luat-o cu lingura; n-am avut pesmet, asa ca am pus paine, si deci n-am avut nici prin ce sa tavalesc "fleasca" decat prin faina; parmezan nu stiu cat am pus; n-am avut cascaval de nici un fel... si as mai putea continua, da' mi-i mila de reteta ta, cat am chinuit-o.

Daaar: la cat de bune or fost, musai sa le fac iar cu prima ocazie!!!!

Scrie asa:

3 vinete mijlocii,2 oua,2 linguri faina,sare piper(sau cimbru),100 grame ulei pentru prajit.

Se coc vinetele,se curata si se aseaza pe tocator in pozitia inclinat sa se scurga.Se toaca si se adauga 2 oua,sare piper si faina,astfel incat compozitia sa fie mai mult moale.

Rosiile se amesteca cu ceapa prajita,sare si o lingurita de zahar si se clocotesc cam 5 minute.Sosul obtinut se toarna peste chiftelele asezate in cratita si se dau la cuptor,la foc potrivit,un sfert de ora.Se servesc calde sau reci.

Asta ii urmatoarea reteta cu vinete :rolleyes: Multumesc frumos! :blackeye:

• Author

Ramy, le-am facut si eu.

Poze n-am, ca mi-o fost rusine de ele cum or iesit. Drept ii ca am facut neste modificari, independente de vointa mea, cica: apa n-o prea vrut sa iasa din vinete, indiferent cat am dat cu ele de toti peretii, deci o iesit un fel de fleasca pe care am luat-o cu lingura; n-am avut pesmet, asa ca am pus paine, si deci n-am avut nici prin ce sa tavalesc "fleasca" decat prin faina; parmezan nu stiu cat am pus; n-am avut cascaval de nici un fel... si as mai putea continua, da' mi-i mila de reteta ta, cat am chinuit-o.

Daaar: la cat de bune or fost, musai sa le fac iar cu prima ocazie!!!!

Sa sti ca nici ale mele nu au iesit extrem de estetice,dar data viitoare o sa ne iasa mai bine,ca de bune sunt buune.

• Author

Scrie asa:

Asta ii urmatoarea reteta cu vinete :hug: Multumesc frumos! :pupic:

Si a mea! :P

Am facut si eu azi, vinetele le-am copt in loc de parmigiano am pus pecorino romano si am umplut cu scamorza affumicata

post-479-127904075252_thumb.jpg

post-479-127904077485_thumb.jpg

• Author

Am facut si eu azi, vinetele le-am copt in loc de parmigiano am pus pecorino romano si am umplut cu scamorza affumicata

post-479-127904075252_thumb.jpg

Arata foarte bine. :D

• 3 years later...

cu vinetele coapte si diverse alte kilereli ale retetei

la mijloc juma de biluta de mozzarella!

merci de reteta! asa de buna ca mi-e rusine sa recunosc cate am mancat doar eu la prima strigare! :) Si sunt usoare (eu am sarit pesmetul)

n-a mai fost rabdare de sectiune, de montaj pe farfurie ... nika ...la ghiozdan :)

post-685-13756205762781_thumb.jpg

post-685-13756205772697_thumb.jpg

post-685-13756205780775_thumb.jpg