Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shopping alimentar

Featured Replies

Am luat unu' Ardealul si unu' Bucegi, intr-adevar doar 20% ficat de porc in amandoua.

Am dat pe net de o lista cu ingredientele din "Bucegi" unde sunt explicate fiecare in parte cu lux de amanunte. Nu stiu daca o sa am curaj sa-l deschid!

Curaj! Deschide-l ca nu moare nimeni dintr-o cutiuta de paté. Iti faci si tu pofta. :)

Eu cand doresc sa-mi fac cate o pofta mai nesanatoasa apare un gand de-a dreptul subversiv, mereu acelasi: ce rost are o viata intreaga de evitat colesteroale si euri din alimente cand maine poa' sa dea o masina peste mine. :tongue3: :)

Edit: am si eu o cutiuta, hai ca o deschid si-ti fac companie. :)

Am luat unu' Ardealul si unu' Bucegi, intr-adevar doar 20% ficat de porc in amandoua.

Am dat pe net de o lista cu ingredientele din "Bucegi" unde sunt explicate fiecare in parte cu lux de amanunte. Nu stiu daca o sa am curaj sa-l deschid!

Curaj! Deschide-l ca nu moare nimeni dintr-o cutiuta de paté. Iti faci si tu pofta. :D

Eu cand doresc sa-mi fac cate o pofta mai nesanatoasa apare un gand de-a dreptul subversiv, mereu acelasi: ce rost are o viata intreaga de evitat colesteroale si euri din alimente cand maine poa' sa dea o masina peste mine. :D :D

Edit: am si eu o cutiuta, hai ca o deschid si-ti fac companie. :D

:D Da mai Laura asa e, ai dreptate, acuma n-o fi foc o cutie cu pateu, ca doar in ziua de azi daca stai bine si te gandesti nu mai e nimic sanatos.

Vai de capu' nostru, ne baga chimicale si prostii in absolut TOT parerea mea.

• 3 months later...
  • 6 months later...

Sterg prafu pe aici.:floare:

Azi am fost in Selgros la cascat gura cat sa-si cumpere adidasi de munca sotul.

Marea mi-a fost mirearea cand am gasit(si bagat in cos) astea:

post-115-13447701756679_thumb.jpg

post-115-13447701864658_thumb.jpg

fara un antioxidant acolo, nu se putea.

Intrebare: eu stiu ca untura de porc poa' sa stea bine merci in frigider luni de zile. asta de rata e mai cu mot? Ma gandesc ca e asa, preventiv pt ANPC.

A doua decoperire:

post-115-13447703507308_thumb.jpg

post-115-13447703593381_thumb.jpg

fireste unguresti, ca noi nu suntem in stare...

Si a treia descoperire (radea barbatu' ca tre sa chemam ajutoare la mancat):

post-115-13447704566193_thumb.jpg

post-115-13447704762629_thumb.jpg

Intrebare: eu stiu ca untura de porc poa' sa stea bine merci in frigider luni de zile. asta de rata e mai cu mot? Ma gandesc ca e asa, preventiv pt ANPC.

Eu cre' ca sta bine mersi, doar ca ei sunt obligati prin lege sa scrie o data de expirare pe borcan

Eu am tinut o data un borcan cu untura cumparata in Franta mult si bine dupa data de expirare si n-avea absolut nimic.

Atita timp cit o mentii mereu la temperatura mica constanta nu are nici o problema

• 2 months later...

[center]m-am intors si eu de la cumparaturi cu citeva souvenirs halimangeare ;)

un pic de foie gras, afumaturi din piept de rata si de porc, dulceata de smochine (initial fusese un borcan mai mare, dar a disparut la controlul din aeroport :biggrin: )

http://imageshack.us/a/img94/2492/0cadouri3.jpg

http://imageshack.us/a/img35/6982/0cadouri4.jpg

http://imageshack.us/a/img12/6291/0cadouri5.jpg

si ceva nimicuri pt. desert :sad1:

http://imageshack.us/a/img209/2456/0cadouri1.jpg

anthon berg-urile cu diferite umpluturi sint ciocolatelele mele favorite la cafea si rar le impart cu cineva, de-aia mi-am facut provizii serioase :hug:

http://imageshack.us/a/img99/9957/0cadouri2.jpg

la foie gras deja am dat atacul :105:

http://imageshack.us/a/img204/8382/0foiegras.jpg

iar macaronsii sint deja o amintire a ceva ce n-am sa fiu in stare vreodata sa fac acasa ;)

http://imageshack.us/a/img9/6829/0macarons0.jpg

[/center]

Dana ai revenit cu teroarea?? Ma mirat eu ca prea ai stat cuminte o vreme!

Ti-as minca toate souvenirurile ca toate-mi plac :)

Macaronsii nu's asa de complicati, mie mi-au iesit din prima si de atunci n-am mai avut curaj sa-i repet :)

Adriana, eu sa stau la o azvirlitura de bat de Franta ca tine, cred ca as fi cel putin o data/luna la cumparaturi pe acolo. =))

macaronsi chiar nici nu vreau sa mai invat sa fac, fiindca asa am o scuza sa ma duc mai des la jogging cu ton cher prin galeriile gourmet. :)

Dana ai revenit cu teroarea?? Ma mirat eu ca prea ai stat cuminte o vreme!

cafeluto, pina in primavara promit sa nu mai fac nazbitii de-astea. =))

dar dupa aia ... sa te tii ! :)

Dan@ ce delicatese =))

Si ca ai revenit la Dan@ - mi-am amintit ca demult, candva intr-o viata anterioara :) mi-ai dat o reteta de dovlecei in otet - o bunatate, reteta insa am ratacit-o. Tu o mai ai?

Dan@ ce delicatese :drool:

Si ca ai revenit la Dan@ - mi-am amintit ca demult, candva intr-o viata anterioara :D mi-ai dat o reteta de dovlecei in otet - o bunatate, reteta insa am ratacit-o. Tu o mai ai?

orchid, tu esti ?!? :hug:

hai ca am gasit-o si (m)i-am dat un c/p :D

[i]Uite reţeta, care e pt. 1 kg de dovlecei + 1 ceapă:

- 2,5 dl oţet de vin alb (7%)

- 2,5 dl apă

- 3 dl (270 g) zahăr tos

- 1 linguriţă cu seminţe de muştar

- 1/2 linguriţă cu boabe de piper alb

- 1/2 linguriţă cu praf de ghimbir (dacă n-ai, foloseşti o bucăţică de ghimbir proaspăt curăţat şi tăiat felii)

Se taie dovleceii (felii de 1,5 cm) şi ceapa în solzişori. Se fierb cca. 2' în apă puţin sărată şi se lasă la scurs într-o sită.

Între timp se fierb toate ingredientele de mai sus la foc potrivit cca. 5' (cronometrate de cînd apa dă în clocot). Se împarte cantitatea de legume în 2-3 porţii, iar fiecare porţie se fierbe pe rînd în zeama de mai sus pt. 5-10' (deci, prima porţie de legume fierte se pescuieşte cu o spumieră, se pune într-un borcan mărişor si se repetă operaţiunea). După ce ai terminat, mai laşi zeama să fiarbă încă vreo 5' şi o torni fierbinte peste dovleceii şi ceapa din borcan. Pui un capac ermetic şi ca să uiţi de aceştia vreo 5 zile, ascunzi borcanul într-o cămară răcoroasă. După aia ... poftă mare ! B) [/i]

spor la treaba si la golit borcanele mai apoi ! :hungry:

• 5 months later...

De la macelar, azi:

Pulpa de miel, 12,90€ kilu'

post-9-13643828273849_thumb.jpg

Muschi de vita, eu imi tai medalioane: 14,90 kilu'

post-9-13643828682102_thumb.jpg

si cuburi de manzat pentru gulash:6,90€kilu'

post-9-1364382918786_thumb.jpg

si preturi:

post-9-13643829413661_thumb.jpg

Gulashul diseara, pulpa de miel duminica si restul ...vad io'. :occasion15:

• Author

Pregatiri de Pasti? Eu nu fac miel anul asta. Am facut anul trecut cotletele. Noi mîncam rar miel.

La noi carnurile sînt mult mai scumpe. Egal care parte din miel, sub 22 euro + în functie de ce fel (pulpa, filet, caree.. etc) tot mai mult pro kila.

Iar vita... Chiar ma uitam la fileurile mignon La-Chef-A cu 15-16 dolari kila. La noi sub 30 euro/kila nu gasesc.

Muschiul e si la noi la fel ca la voi, în jur de 14-15 euro kila.

Poate e pentru ca nu se cauta miel la voi. In Anglia si SUA se mananca mai mult, si atunci oferta e mai mare, deci scade pretul.

La televizor am auzit ca la noi va fi cu 25-28 de lei pe kg. Nu m-am uitat dupa miei inca, si-n general daca ai nervi tari scoti cam 20 de lei/kg in ultima zi. Mama n-are nervi tari, ea ia scump mereu.

Pregatiri de Pasti? Eu nu fac miel anul asta. Am facut anul trecut cotletele. Noi mîncam rar miel.

La noi carnurile sînt mult mai scumpe. Egal care parte din miel, sub 22 euro + în functie de ce fel (pulpa, filet, caree.. etc) tot mai mult pro kila.

Iar vita... Chiar ma uitam la fileurile mignon La-Chef-A cu 15-16 dolari kila. La noi sub 30 euro/kila nu gasesc.

Maya, stai linistita ca nu cred ca e $15-16 pe kila ci pe pound. Ma duc sa vad la La-Chef-A daca asa e. Daca e pe kila ii trimit comanda!!! :-)

• Author

Maya, stai linistita ca nu cred ca e $15-16 pe kila ci pe pound. Ma duc sa vad la La-Chef-A daca asa e. Daca e pe kila ii trimit comanda!!! :-)

Aha, asa da! ca altfel mi-era ciuda :floare:

Eu am vazut un pret, si cum la noi e pe kila, nu m-am benoclat amanuntit :pupic:

Eu la Lilly vad ca e pe kg. Deci cam jumatate din preturile de aici. Iar 30 €/kg e vita aceea de provenienta "normala", de la carmangeria supermarketului. Vrei de la macelar local, mai pui ceva, vrei de la macelar de tara, se ridica la 40 pe muschi file. Iar daca vrei bio...apai faci economii serioase.Un muschi file de vita bio, de cam 2 kg este 180 euro.

N-am mai luat miel de mult.Dar acum, e perioada lor.

Si macelariile au lasat din pret.

Aseara am facut gulashul, carnea moale si fara apa.

In general macelaria de unde cumpar se aprovizioneaza de la producatori din zona.Zona Torino sau Cuneo.

Nu stiu daca-i de vina "criza" dar eu vad preturi mai accesbile. :occasion14:

Eu la Lilly vad ca e pe kg. Deci cam jumatate din preturile de aici. Iar 30 €/kg e vita aceea de provenienta "normala", de la carmangeria supermarketului. Vrei de la macelar local, mai pui ceva, vrei de la macelar de tara, se ridica la 40 pe muschi file. Iar daca vrei bio...apai faci economii serioase.Un muschi file de vita bio, de cam 2 kg este 180 euro.

De mine poa' sa stea 180 de ani acolo. As fi curioasa cine cumpara 2 kg de carne cu 180 de euro.

Lili, faina captura!

Si dac-ai sti ce se cumpara, Any! In special cei cu venituri peste cele medii cumpara aproape numai calitatea asta. Am din cercul de cunostinte care nu se mai ating de produsele de supermarket. La fel, am foaaaaarte multi elevi care provin din familii instarite si doar asa ceva mananca.

Aici preturile bio sunt ceva de speriat! Cand imi iau si eu doua pulpe de pui bio, cu spata, dau intre 12 si 15 euro. Ieri am luat insa un pui din supermarket, de 5 euro :occasion14: L-am facut la gratar...una din cele mai otravitoare chestii cica...pui de supermarket facut la gratar. Bagash-mi-.ash ca o sa ma apuc sa mananc radacini bai nene!!!:wub:

Lilly,

Mi-ai facut pofta de gulyas si mi-ai dat o idee pentru una din mesele de w/end.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_thumleft.gif

De la tine gulyasul si de la Ioana gugelhupf cu mac .https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wink.gif