Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shopping alimentar

Featured Replies

Nu tine mult pentru ca deja cateii curatati aseara incepeau sa aiba in mijloc centrul firul acela pe care eu il scot mereu nu stiu cum se numeste. Eu am luat 2 impletituri tocmai pentru ca transportul costa de 2 ori mai mult ca el si apoi am mai luat citeva lucruri. Eu o sa incerc sa il curat si congelez alta solutie mai buna nu stiu. Oriunde si in frigider tot incolteste daca nu putrezeste.

Nu tine mult pentru ca deja cateii curatati aseara incepeau sa aiba in mijloc centrul firul acela pe care eu il scot mereu nu stiu cum se numeste. Eu am luat 2 impletituri tocmai pentru ca transportul costa de 2 ori mai mult ca el si apoi am mai luat citeva lucruri. Eu o sa incerc sa il curat si congelez alta solutie mai buna nu stiu. Oriunde si in frigider tot incolteste daca nu putrezeste.

Adriana uite am gasit asta....nu mi fac griji cu tradusul

numai bine!

http://www.yabiladi.com/forum/comment-conserver-l-ail-54-2805266.html

Asa mi-a zis si o prietena, ca afumat se mentine. Incerc, dar totusi as congela si citiva catei curatati, dar i-as congela intregi ca dati pe razatoare cred ca se fac bloc, tre sa fac niste probe. In ulei mi-e frica sa-l tin de botulism.

acum imi dau seama ca-mi propusesem sa caut paprika afumata in Spania, si-am uitat.

Exact asta am facut si eu: am uitat sa iau din Spania, dar mi-a trimis prietena mea din America.

Acum am o cantitate mare, din care, daca-mi dai adresa, iti trimit si tie, cu drag.

ati mai congelat usturoi?

eu am incercat sa pun usturoi (parca il si tocasem) la congelator si nu a fost ok, cum deschideam frigiderul mirosea toata casa a usturoi oxidat ... De exemplu in pesto se comporta ok, dar e amestecat cu ulei de masline si asta ii ia taria, inclusiv mirosul ...

Va rog sa imi spuneti daca/unde ati vazut la noi kale, sau broccoli romaneschi ?

kale - nu!

romanesco am vazut intr-o iarna la Kaufland.

usturoi congelat nici mie nu-mi suna bine, da' daca n-am experimentat nu m-am pronuntat.

experimentez eu :angryfire: si acu dupa ce a scris Daniela ma gindesc sa fac cubulete cu ulei si usturoi asa cum am facut cu ierburile aromate, in felul asta sunt comode de pus in tigaie ca baza pentru ceva si se elimina problema oxidarii cred

experimentez eu :occasion14: si acu dupa ce a scris Daniela ma gindesc sa fac cubulete cu ulei si usturoi asa cum am facut cu ierburile aromate, in felul asta sunt comode de pus in tigaie ca baza pentru ceva si se elimina problema oxidarii cred

super idea!

kale - nu!

ca prin vis retin ca cineva de la noi a intrat in discutiile cu kale ... posibil seful...

hai ca am dat cautare, cica nu se gasesc in supermarketuri, dar se pot comanda pe net...

"varza Kale: 0, 67 de grame de produs conţin aproape de două ori mai mulți nutrienți decât doza zilnică pentru un adult... şi beneficiile legumei nu se opresc aici!"

Intre timp am deslusit cu ajutorul prietenelor de pe forumul italian ca nu e cavolo nero sunt probabil din aceeasi familie dar nu sunt acelasi lucru.

preiau o poza in care se vede cite feluri sunt

http://www.ripplefarmorganics.co.uk/kale.html

http://www.ripplefarmorganics.co.uk/uploads/1/1/5/0/11506112/8874610_orig.jpg

eu pe cele curly le cumpăr, la mine in sat se găsesc la toate aprozarele. se găsește și cavolo nero dar mai rar. incă nu l-am cumpărat pentru că nu cred că se pretează la salată, foaia fiind mult mai tare.

Adriana, care chestie cu făină de mămăligă?

da, stiu ca Dexter este :hug: precursorul kalelor la noi pe forum ..., Aveam impresia ca cineva de la noi, maestrul spusese ca a consumat... si cu linkul am recitit

ma obisnuisem cu ideea ca la noi nu sunt, insa am citit de curand o multime de info, care confirma ca varza kale este regina verdeturilor, cu doar 67 grame cruda se asigura 87% din necesarul zilnic de nutrienti..., asa ca mi-am propus sa fac rost si sa incerc ... Am citit ca e amar.... Asa e, genul radicchio/ruccola?

Am citit ca e amar.... Asa e, genul radicchio/ruccola?

dani, asta creață nu e amară de loc, de cea neagră nu știu

adriana mersi de link acum mi-am adus aminte de supa de kale

Am intrebat pe site, 50 lei/ kg, asta ar fi circa 11,5 euro, fara transport. Cum e pretul ? Si mi-au zis ca tine max 5 zile in frigi.

Kg de varza obisnuita cred ca e 1,5- 2,5 lei/kg. Deci cu banii pe 1 kg de kale, poti cumpara 30 kg de varza alba :hug:

Am dat o cautare, pe alt site kale, redus de la 22 lei la 20 lei/kg. Moama ce diferenta de pret!!! :lol:. Sau 4,5 lei (redus de la 6) / legatura de 10 fire.

Cum e pretul ?

nu iti trebuie decît o legătură maxim 2, eu dau cam 2 euroi pe un buchețel de 4-5 fire

http://rickandkathy.com/wp-content/uploads/2012/12/kale-chips-1.jpg

• Author

Aici am vazut o punga cu o kila de frunze proaspete cu 2,50 euro.

Congelata, pachetul cel mai scump venea 2,50 pe kila. Se gaseste în cutii de 450 g, iar pretul pro pachet începe de la 0,69 euro (pro 450 g)... apoi in functie de marca si magazin se ridica pîna la aprox. 2,50 euro /kg. Se mai gaseste si în pungi de 750-800 g, tot congelata si cea mai scumpa 1,79 euro. Deci, fie congelata sau proaspata, pretul e cam la fel pe kg ( daca nu bagam toti centii în seama) :hug:

firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e :hug:)

Da, e proaspat normal si afumat, nu mi se pare ca ii ramine prea multa aroma de fum o data ce e curatat, da' tre sa mai incerc ca azi era in aer o gramada de miros de afumat :lol:

Oare cit tine? Am vazut ca de aici pot comanda ori o capatina(1,85 € ) sau 12 capatine cu vreo 17€. + posta.

Si retete este destule. Al tau e provenienta de Cuincy, eu asi putea lua din satul vecin: Arleux. :hug:

Peter

peter aici se gasesc in supermaché uri ori cu 15 ori cu 10 e....functie de cite capatini sunt

Trebuie avut atentie cind se cumpara ca unele capatini sunt deja ....stricate

Folosesc si....imi place dar se pare ca tine mai putin ca cel proaspat

e si la noroc...^_^

Daca vreti va trimit nu i problema!

Maria, te pup, nu te-am mai vazut!

eu pun kale si in bors, barbatul meu nu suporta deloc verdeturile in ciorba, dar kale si leustean - cat incape!

nu le scot deloc nervurile, ca au fibre, nenica! le tai cam de 3-4 mm lungime, pe toata latimea frunzei si le dau drumul in oala.

cu bors bun, facut de mine, :lol: , daca v-am zis povestea borsului meu :hug:)

Adriana, Dexter - o sa incerc si retetele voastre, noua ne place foarte mult kale si gasim doar din asta creata, cred. desi, daca ma concentrez bine, cred ca am vazut/luat odata si din aia cum a pus poza Veronica la reteta lui Dexter. neagra nu s-a vazut pe-aici!

deci 9 lei 20 fire ar fi pret corect

chiar ieri vedeam la emisiunea aceea "economiseste cu jammie oliver" (Sau ceva de genul), ca pretul la legume verzi cu frunze, gen spanac, congelat este de 10 ori mai mic decat la cele proaspete. Pt ca volumul, mai ales, dar si greutatea scad drastic dupa tratamentul termic.