Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Shopping alimentar

Featured Replies

Nu tine mult pentru ca deja cateii curatati aseara incepeau sa aiba in mijloc centrul firul acela pe care eu il scot mereu nu stiu cum se numeste. Eu am luat 2 impletituri tocmai pentru ca transportul costa de 2 ori mai mult ca el si apoi am mai luat citeva lucruri. Eu o sa incerc sa il curat si congelez alta solutie mai buna nu stiu. Oriunde si in frigider tot incolteste daca nu putrezeste.

firul ala din mijloc este embrion si e destul de toxic, se zice, si eu il scot intotdeauna, dar Dan ma cearta, ca el il vrea, asa toxic cum e :hug:)

italienii in mod special au un cult cu scosul "inimii" usturoiului pentru cazurile cand se foloseste crud sau usor gatit, din ratiuni digestive... Daca e gatit mai serios, ziceau ca nu mai conteaza ...

uneori e distinct si usor de scos, dar nu intotdeauna ... asa e ? sau nu ma pricep eu ... ?

nervura aia de kale, care se scoate cand faci salata, vedeam ieri pe un post culinar ca se poate sota cu usturoi ... nu stiu la ce o folosea dupa ca am vazut razant ...

anyway tipa facea salata de kale tot asa masata, dar ii punea si morcov si capia/ardei rosii/galben ... pt explozia de culoare ...

Kg de varza obisnuita cred ca e 1,5- 2,5 lei/kg. Deci cu banii pe 1 kg de kale, poti cumpara 30 kg de varza alba :)

neh, varza e 0.6-0.8 lei/kg in piata. acum e sezonul de pus la murat.

kale asta n-a fi semanand la gust si consistenta cu stevia?

Kale nu aduce cu ștevia.

E din aceeași familie cu varza, broccoli, conopida. Ași zice ca poate aduce cumva cu varza dar e mai puternic, mai "verde". Si aduce putin si cu broccoli pentru ca e ușor amăruie când e cruda.

Prin gătire își pierde amareala si se zice ca e superaliment.

Faza e ca ori îți place ori nu, eu am încercat si nu m-a impresionat dar soțul meu o adora... :)

Daniella, eu am avut in gradina anii trecuti. Anul asta, nu stiu de ce, nu au iesit decat doua fire anemice. Nu stiu unde locuiesti tu si nici daca ai posibilitatea sa cultivi in gradina, dar seminte se gasesc si in tara. Adica am vazut pe diverse site-uri. Eu le-am adus din Italia si daca mai reusesc sa fac rost pana la primavara te pot ajuta si eu.
Veronica, multumesc mult pentru idee :) ! o sa ma uit de seminte, dar inteleg ca doar la primavara le pot planta. tu esti in tara?

Da, in tara. Nu stiu daca e voie sa spun aici pe ce site am vazut ca se vand seminte si nici cine e posibil sa vanda in momentul asta varza kale, in tara. Nu am absolut nici o legatura cu persoanele respective, eu le-am gasit intamplator bantuind pe net, dar n-as vrea sa se creada ca le fac reclama. Daca vrei iti trimit in privat adresele site-urilor.

Eu am facut rasaduri, cam pe la inceputul lui februarie cred, dar in primii doi ani le-am pus in gradina cam la semiumbra, anul asta le-am schimbat locul, cam prea mult soare au avut, sau n-or fi fost semintele soi, nu stiu ce sa zic.

Kalele mele de azi. In cutie am gasit de doau feluri, dupa cum vedeti.

post-243-14158084213227_thumb.jpg

Am facut salata lui Dexter - foarte buna, mai am si azi, abia astept s-o incerc, sa vad ce difera fata de ieri. Multumesc, Dexter.

A doua reteta va fi cea a Adrianei, zilele astea.

Veronica, multumesc de linkuri.

Va invidiez :) pt kale pe toate deocamdata, ca inca nu m-am decis sa cumpar, pretul fiind oarecum piperat (+transport).

• 6 months later...
  • 4 months later...
  • 3 weeks later...

Daca o mai gasesc o sa incerc si asa. :thumleft:

Ma surprins textura, e tare interesanta plantuta asta.

Sper sa se extinda si in Europa, ca practic aici e "rara avis".Si scumpa, doi euro si ceva buchetul prezentat de mine.

Dar eram curioasa.

Eu am "tras-o" la tigaie.

Daca o mai gasesc o sa incerc si asa. :thumleft:

Ma surprins textura, e tare interesanta plantuta asta.

Sper sa se extinda si in Europa, ca practic aici e "rara avis".Si scumpa, doi euro si ceva buchetul prezentat de mine.

Dar eram curioasa.

Eu am "tras-o" la tigaie.

La canadezi e foarte la moda. Mie imi place mult facuta chips,la cuptor sau in smoothies.

La canadezi e foarte la moda. Mie imi place mult facuta chips,la cuptor sau in smoothies.

Da, de aici si curiozitatea mea.

Am vazut-o la Dex, am vazut-o in multe retete de peste ocean.

Macar acum stiu si ce gust, textura are.

• 2 months later...
Am inteles ca aroma e mult diferita la asta proaspata, dar sa vedem ce zice Lili!

eu consum masiv praful

pe asta cum o folosesti?

Si eu foloseam praf.

Pai m-am gandit la fel ca praful. :thumleft:

Am inteles ca aroma e mult diferita la asta proaspata, dar sa vedem ce zice Lili!

Ca aroma as zice la fel, dar de 10 ori mai puternica.