September 4, 201016 yr Author comment_55448 [center][center]...Text editat 13.09.2010...Bucoavne...to be continued.[/center] Report
September 4, 201016 yr Author comment_55449 [center].Cehov - Trei surori..Unul din modelele pe care le-ar fi putut picta N. Grigorescu:Mariuca ...Deocamdata atat.[/center] Imagini live pot fi vizionate pe cele 5 camere live de pe site-ul primariei:http://www.sibiu.ro/LiveOK/cam1.html Report
September 4, 201016 yr comment_55450 Impresionant. Sunt curioasa si de preturi. Noi am trecut duminica trecuta prin Sibiu si atunci erau ceva zile festive, am vazut mimi, draci, cavaleri, samd. Cred ca cei ce locuiesc acolo nu prea au vreme sa se plictiseasca Report
September 5, 201016 yr comment_55526 Multumesc mult, mult ca ai pus pozele! cat ma bucur sa revad Targul Olarilor!!! si ce nostalgie... orasul are farmecul si atmosfera dintotdeauna, dar targul e altfel, cate noutati sunt! Report
September 5, 201016 yr comment_55539 Taranul la masa din postul #5 m-a impresionat. Are un aer de ... arhaic deosebit Report
September 5, 201016 yr comment_55543 Doamne, câtă frumuseţe! Cuvintele sunt inutile , pozele spun tot...Zâmbetul Măriucăi e o speranţă,strălucirea tainică din ochii ei te fac să-i citeşti în suflet existenţa acelui diamant pe care-l ascund ,în inimă, toţi copiii - m-am îndrăgostit iremediabil de un boţ de fată...Cel mei frumos exponat al expoziţiei... Report
September 5, 201016 yr comment_55549 ff frumos! si f real!Iata ca au mai ramas frumuseti in Romania. Bravo tie ca ne ai delectat! Report
September 6, 201016 yr comment_55580 Noi am avut Duminica un Targ al Mestesugarilor de toata jena.Nu au fost in stare sa adune mai mult de 7-8 mesteri.Nici nu am avut ce fotografia.Organizare de cacao.Au pus cu o zi inainte un anunt timid in ziarul local,si l-au organizat la Muzeul Satului.Un loc minunat,dar cam izolat.... Targul de la Sibiu,are tot ce trebuie.Pana si "tigania" e de bun gust. Mariuca e superba ! Report
September 6, 201016 yr comment_55590 Frumos Maestro!Mariuca ca Mariuca, dar degetelul ala prin ciorapul rupt e tare dragalas! Report
September 6, 201016 yr Author comment_55599 Frumos Maestro!Mariuca ca Mariuca, dar degetelul ala prin ciorapul rupt e tare dragalas!Si mie mi-a umplut inima de duiosie. Copiii "pe care am avut placerea sa-i facem" cand erau mititei de tot, trageau de ata din varful ciorapelului pina faceau o gaurica, apoi harnicuti o largeau cu degetele pana cand in spartura inflorea un carnacior trandafiriu.A fost cu siguranta cel mai frumos lucru pe care l-am vazut in tot targul. De aceea am si lasat la urma fotografia.De cand am vazut-o mi-am spus ca e reincarnarea cu circa 8 ani mai tanara a tigancusei pictate de Grigorescu. Urmariti linia sprancenelor, taciunele parului si al ochilor, forma nasului si colturile gurii.[center]..[/center]Timp de o ora cat m-am invartit pe acolo a sezut cuminte pe scaunel si cu smirghelul in mana lustruind linguroaiele de lemn cat ea de mari. Report
September 6, 201016 yr comment_55614 E reincarnata.Mi s-a topit inima.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wub.gif Report
September 6, 201016 yr comment_55622 Foarte frumoase pozele WMP. Multumim ca le-ai impartasit cu noi Report
September 6, 201016 yr Author comment_55625 Azi, spartul targului. Piata Mare s-a eliberat si in Piata Mica au ramas cativa mestesugari seriosi si multi coctzari, plus doi trei anticari. Dumnealui canta tangouri. L-am auzit "cu ochiii mei". Nu am fost inspirat sa fac un filmulet cu sonor, dar fotografiile le-am facut pe cand din palnie se auzea glasul grrrrraseiat al unui cantaret intebelic. Discul Columbia. De ebonita.[center]..[/center]Celalalt anticar era tot om serios. Caucazian . Cunostea provenienta obiectelor, vechimea lor si din pacate si valoarea lor. Tinea la pret.L-am abordat: - Ce-ai Cowski ? - Un spargator de nuci alune. Inima mi s-a oprit, am negociat, apoi m-am intristat , am plecat, am revenit si l-am fotografiat. Vi-l prezint in situ.[center]..[/center]A mai lasat o zecime din pret. Nu aveam nevoie de el dar IMI TREBUIA !!! Si am plecat repede cu inima grea.M-am intors inapoi cand mai aveam cinci minute pana acasa.It's mine !!! My preciousssssss !!![center]..[/center]Acum nu-mi pare rau, catusi de putin. Si nici nu l-am scos la un pret chiar atat de mare fata de cat de mult imi place. In final a coborat de la 100 de RON la 70. Cam 16,5 Euro. Report
September 9, 201016 yr comment_56034 M-a atras titlul si am ramas incantata. Totul e superb, nu stiam ca in Romania se face asa ceva. Eu practic olaritul cand am timp, sant inceptatoare rau dar tare imi place (poate fin'ca tre sa dau mult din picioare, ha ha ha)Dar botezatul cu titlu "da mexicans" la ce se refera? Report
September 9, 201016 yr comment_56040 The mexicans, adica mexicanii, manca-ti-as! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif M-am bagat si io, ca musca! Scuze, WMP!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_fessee.gif Super! Totul!Dar Mariuca e....TOT TARGUL!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/notworthy.gif WMP! Report
September 9, 201016 yr comment_56052 Asemanari la ce? La culoarea pielii? Pai atunci ar trebui sa ii compare cu indienii, ca de acolo provin si tenul o demostreaza. Daca ne referim la sensul depreciativ al cuvantului tigan, pai mexicanii nu sant murdari, nici lenesi, nici hoti. Mi se pare de prost gust comparatia lui, cu atat mai mult cu cat romanii insasi sufera mult de pe urma aceleasi "confuzii"...ca sa nu mai vorbesc de respectul pentru mine ca user. Report
September 13, 201016 yr comment_56370 Asemanari la ce? La culoarea pielii? Pai atunci ar trebui sa ii compare cu indienii, ca de acolo provin si tenul o demostreaza. Daca ne referim la sensul depreciativ al cuvantului tigan, pai mexicanii nu sant murdari, nici lenesi, nici hoti. Mi se pare de prost gust comparatia lui, cu atat mai mult cu cat romanii insasi sufera mult de pe urma aceleasi "confuzii"...ca sa nu mai vorbesc de respectul pentru mine ca user.Subscriu Yandira! Mexicanii sint oameni muncitori si foarte incercati. Oricum imaginile sint superbe si Yandira cum tu nu stiai ca se face asa ceva in tara?Sigur ca da!In Iasi cind eram studenta mergeam la Tirgul Cucuteni si era superb!Am o cana cumparata de jumatea mea semnificativa:)) si o gramada de vaze si vazute de lemn si lut simplu si ars.Sper si ma rog la Domnul sa nu dispara nicicind aceste lucruri: traditia populara si bunul simt. Report
September 13, 201016 yr Author comment_56430 Asemanari la ce? La culoarea pielii? Pai atunci ar trebui sa ii compare cu indienii, ca de acolo provin si tenul o demostreaza. Daca ne referim la sensul depreciativ al cuvantului tigan, pai mexicanii nu sant murdari, nici lenesi, nici hoti. Mi se pare de prost gust comparatia lui, cu atat mai mult cu cat romanii insasi sufera mult de pe urma aceleasi "confuzii"...ca sa nu mai vorbesc de respectul pentru mine ca user. Comparatia nu poate fi considerata peiorativa decat de cineva care considera o anume nationaliate sau etnie inferioara uneia sau alteia. Nu sunt sigur ca persoanele erau de etnie rroma si in consecinta nici nu am folosit cuvintul de tigan sau rrom. Pareau(datorita portului traditional) dar pana la proba contrarie cine poate fi sigur ?Daca i-am comparat - neinspirat - cu mexicanii care sunt harnici, curati si cinstiti, nu i-am insultat catusi de putin ci a fost in favoarea lor abatandu-ma de la prejudecatile si intoleranta care sunt un numar comun nu doar in Romania ci din pacate si in Uniunea Europeana.Am vrut sa prezint latura lor artistica si nu am postat fotografii ale unor persoane certate cu legea sau mai stiu eu ce, care sa-i prezinte in eterna postura nefavorabila. Nu am avut nici cea mai mica intentie de a jigni nici natia rroma, nici cea mexicana, cu atat mai putin pe un user pe care il stimez mult.Yo soy un hombre sincero.Cer scuze tuturor.A fost o gluma probabil deplasata, pe care o retrag. Sa raspund la intrebarea dintr-o postare anterioara care mi-a scapat la vremea respectiva. Comparatia a fost generata de coloritul aprins al portului femeilor, iar barabatii de ambele nationalitati tin foarte mult la falnicele mustati rasucite atat de distinctive, ba chiar si la palariile cu boruri cat mai largi. Probabil ca am fost influentat de imaginea prezenta in filme. Mai mult ca sigur clisee hollywodiene. Nu am condamnat niciodata in bloc o rasa, o natie, un sex, religie, culoare a pielii. Exista persoane atat bune cat si rele in orice categorie. Fotografia cu domnul cu barba am pus-o deoarece mi se parea ca avea multa personalitate si o demnitate ancestrala. Langa alambicele, ibricele si vasele de arama era si o diploma. O voi cauta printre setul de poze nepostate si daca o gasesc o voi posta si pe aceea. (Edit ulterior: Din pacate nu am gasit-o asa ca trebuie sa ma credeti pe cuvant. Era o diploma de excelenta ! in plic de plastic) Fetita cu lingurile care mi-a furat inima e probabil tot de etnie rroma. Semana de altfel foarte mult si cu mama ei.I-am postat deoarece arata si cealalta imagine a lor. Cea a unor oameni indemanatici, muncitori si greu incercati de-a lungul secolelor. Acelasi motiv m-a indemnat sa fac paralela cu tabloul lui Nicolae Grigorescu In lista preferintelor mele muzicale clasice se numara la loc de frunte tenorii mexicani Rolando Villazon, Francisco Araiza si Ramon Vargas. Placido Domingo insusi se considera in tot atata masura mexican cat si spaniol.[center].http://www.youtube.com/watch?v=le_84BLThqo.http://www.youtube.com/watch?v=J4LLgljg9hQ.[/center]Am pe harddisk toate reproducerile tablourilor Fridei Khalo si stiam din primavara ca anul acesta se sarbatoreste bicentenarul independentei statului Mexican. Muzica lui Emil Lotreanu din filmul Satra mi se pare geniala. Report
September 13, 201016 yr comment_56435 Ma bucur ca a fost doar o neintelegere care, -citind acum comentariile dvs.-, cred ca s-ar fi putut evita daca v-as fi cunoscut dinainte. Iar pentru cuvintele calde pentru natia care m-a adoptat, va ofer "un gran abrazo" Report