Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Gogosari marinati...Geany

Featured Replies

• Author
Nu stiu ce sa spun Fox! Eu cand a trebuit gogosari deja murati sa eliberez la mama un borcan mare de 5 kg.,(ca ea din lipsa de borcane mai mici in momentul cand i-am pus asa ii pusesem,)si i-am transferat in borcane de 800 si de 400 pusi tot asa indesati ca sa ne ajunga sosul,nu s-a mai intamplat nimik,deci el nu a mai scazut apoi in borcane ,deaia eu ma gandeam ca ei cat sunt proaspat pusi poate ca inca mai absorb...nu stiu ce sa spun,acuma dandu-si seama de cantitatea de sos rezultata cred ca fiecare si-i poate pune mai rasfirati sau mai putin rasfirati dupa plac si posibilitati.
  • 10 months later...

Geany se cuvine sa-ti multumesc frumos pentru reteta. Tocmai am teriminat de umplut borcanele

si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi

borcanele pline, se tin bine asa?

Multumesc inca odata :hungry:

• Author

Geany se cuvine sa-ti multumesc frumos pentru reteta. Tocmai am teriminat de umplut borcanele

si sunt deliciosi. Am totusi o intrebare pentru siguranta,nu mai trebuiesc sterilizate apoi

borcanele pline, se tin bine asa?

Multumesc inca odata :floare:

Dany le-a mai sterilizat o data pt. siguranta,noi nu le mai sterilizam inca o data dar le pastram la rece si le halim imediat ca suntem mari consumatori! Anul asta m-am sacrificat si nu mi- am mai pus =)) ii pun sotului pepeni si gogonoase si castraveti,cum sunt singura din casa care mananc gogosari astept pomana de la mama si matusa :hungry:

Am primit niste gogosari bio.Acum nu sunt destui sa-i pun la murat si ce mi-am zis eu, ia sa-i marinez ca tot ridicase Carmen subiectul.

Dupa ce am citit totul mi-am dat seama ca nu scap de matematica sa reduc cantitatile si m-am uitat din nou la inceputul retetei.

Si am zarit bulionul, si ce mi-am zis eu... daca tot pun putini si-i cazez in frigider, de ce sa nu pun, ca in reteta de la bunica era si bulion??!!

Ceea ce am si facut acum astept sa vad cum reactioneaza audienta, momentan mie imi plac, ceea ce e cel mai important, fiindca iarna e lunga si eu sigur ii mananc! :)

Zerda sa sti ca si eu am fost tentata sa pun bulion,am si pregatit salata doar din 5 kg

de gogosari, dar m-am razgandit. Eu ii pastrez in boxa si vreau sa vad intai cum tin.

Daca reusesc sa-i pozez atasez aici dovada, cam greu in ultime cu foto :)

Am zis ca eu n-aveam destui sa fac mult, plus ca suntem doi, cine sa manance, mai am castraveti in otet de anul trecut, absolut neatinsi!

Pe astia i-am facut ca mi-ai adus aminte reteta si stiu ca sunt buni la aperitiv, era si dincolo o reteta asemanatoare, am facut o data si a fost de mare succes. Iar ca aperitiv, merg si in cantitate mai mica, nu?!?

Pe dealta parte daca bulionul rezista, de ce sa nu reziste si gogosarii in bulion??

`Pe dealta parte daca bulionul rezista, de ce sa nu reziste si gogosarii in bulion??`

Aici ai dreptate :)

Acum sa vad cu sunt cei facuti deGeany fara bulion si la anul poate fac si cu si fara

bulion.

• Author

Doamnelor ma bucur ca v-au placut! :) intradevar si mie mi-a fost teama sa pun bulion ca sa nu-mi fermenteze la un moment dat,mi s-a spus ca dimpotriva bulionul contine si conservant asa ca nu este nici un pericol ca acest lucru sa se intample,deasemeni pt. un sos consistent se mai poate pune dupa gust si mustar (pasta nu doar boabe)iute sau dulce dupa plac :) cred ca o sa incerc si eu vre-un borcanel doua de pofta ca mie imi plac enorm de mult in orice fel,acum mi-am copt niste gogo' si o sa fac o portie mice de sos desta fiert asa cu ulei otet zahar miere hrean si bobite,foi de dafin sa pun asa peste ei,am mai facut chiar si la ardeii copti si mi-au placut f. mult!

Sa vad cat de bushit va fi bugetul meu dupa ce termin de pus muraturile sotului pe anul asta si dupa ce cumpar rechizitele si poate-mi fac si eu o portie de gogosari pt. sufletelul meu ca tare pofta mi-ati mai facut,daca nu cand ii papati sa va ganditi si la mine si sa-mi dati de stire sa ma serviti si pe mine virtual macar :)

Geany am reusitsa le fac o poza, sunt deliciosi :) imi

plac mai mult decat cei clasici in otet.

Te servesc cu cea mai mare placere pana iti faci tu :)

post-42-13479639814659_thumb.jpg

Eu le-am pus si mustar pe deasupra, am zis ca-l amestec cand ii mananc. Uite Geany un borcanel pentru tine!

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1327.jpg

sa se vada cum m-am straduit eu sa fac straturi frumoase cu gogosar rosu si gogosar verde:

http://i162.photobucket.com/albums/t250/imnicol/IMG_1326.jpg

• Author

Ooo ce poftaa!! :) Multumesc frumos :) :)

Eu ma amagesc, am fiert ulei,otet,zahar,miere ,sare ,ceva hrean boabe de piper,mustar coriandru,foi de dafin,

post-405-13479649970934_thumb.jpg

Am turnat cald peste niste gogosari copti (dar merge de numa si peste ardei copti!)

post-405-13479650080427_thumb.jpg

• 2 weeks later...

am facut saptamana trecuta din 5 kg de gogosar si am respectat exact reteta si modul de preparare. mi-au iesit 6 borcane mari.

post-332-13489892155897_thumb.jpg

si pentru ca 2 borcane le-am mancat deja, aseara am mai facut o portie tot din 5 kg, care ma asteapta sa o indes in borcane. am pus un pic mai mult otet si sare. am umblat si la cantitate de ulei, am pus numai 9 linguri de ulei adica aprox 1 lingura si jumatate pe borcan, sper sa se pastreze bine si asa.

multumesc frumos pt reteta, deja nu o mai fac pe cea clasica anul asta, pt ca am arsuri de la atata otet - adica 1 parte otet si 2 apa. trebuie sa imi fac curaj sa ii arunc pe cei de anul trecut, un bibon abia inceput de 5 l :floare: , ii pastrez numai pe cei care i-am pus la borcan pt salata a la russe.

• Author
Ma bucur ca ti-au placut si eu am dat deja iama in ei :floare: ca imi plac tare mult...

Geany, am incercat si eu retetuca ta.Aroma emanata cand fierbeam lichioarea mi-a adus aminte de copilarie si vremea cand mama punea muraturi.

Imi pare rau ca n-am avut mai multi gogosari, doar 5, adica 1kg si putin, au fost cam scumpi(3,99€kg) , da macar mi-am luat de pofta.Daca am noroc poate imi aduce din tara cineva saptamana viitoare.

Si dovada ca i-am facut

post-479-1349120198182_thumb.jpg

:floare: :occasion14:

• Author

Off draga de tine! :) sper sa-ti placa....uhh! chiar ca sunt scumpi si rari pe la voi :floare: asa de rau imi pare ca nu am posibilitati ca asi pune si v-asi trimite pachet la toate! :)

Mirosul mai ales cand faci in cantitate mare poate fi deranjant,eu opresc sesizatorul de gaz sa nu behaie' :) sotul sa stea cu un carlig la nas daca nu-i convine :)

F. buni (si pt. conservat) sunt daca pui hrean :)

Sigur o sa te gandesti la mine cand o sa-i savurezi ca ai pus eticheta :occasion14: :)

Off draga de tine! :) sper sa-ti placa....uhh! chiar ca sunt scumpi si rari pe la voi :) asa de rau imi pare ca nu am posibilitati ca asi pune si v-asi trimite pachet la toate! :)

Mirosul mai ales cand faci in cantitate mare poate fi deranjant,eu opresc sesizatorul de gaz sa nu behaie' :) sotul sa stea cu un carlig la nas daca nu-i convine :)

Sigur o sa te gandesti la mine cand o sa-i savurezi ca ai pus eticheta :) :)

:floare: , eu sper sa reusesc sa fac rost de mai multi din tara,daca nu la anul am sa seman in gradina.

Pe noi nu ne deranzeaza otetul, imi venea sa stau numai cu nasul in oala. :occasion14:

Am pus si eu tije de hrean, morcovi si seminte de mustar.Piperul folosit a fost piper proaspat

• Author

Vad ca multa lume (in afara) nu prea are acces la gogosari,tare rau imi pare ca le fac pofta cu reteta :floare: ma gandesc oare nu o merge cu ardei rosii capia,(ca cei de la borcan lidel)?!

Deasemeni eu am invitat si inca sper sa vina si altii cu retetele proprii de gogosari /ardei si putem schimba si titlul topicului ,asa avem mai multe variante :occasion14:

de exemplu unii poate din cauza de dieta sau probleme de sanatate nu pot face asa cu ulei si zahar,atunci am zis si ma repet mama mai facea in trecut 500 ml. otet bun de 9 gr. 500 ml. apa ,1 lingura de sare mare de muraturi neiodata ,obtional 1-2 linguri de zahar,in rest in borcanele sterilizate se pun betigase de hrean,feliute de telina si morcov,foi de dafin boabe de piper/mustar/coriandru...se face opareala din ce v-am spus si sub borcan se pun 2 lame de cutit in cruce sa nu crape borcanul si se toarna opareala asta peste se sigileaza borcanul si gata...

alta ,matusa mea Marlena pune si apa la opareala de otet,cat ulei si zahar (adica 500 de ml.) si apa,eu nu pun,nu-i gasesc prea otetiti si tin bine,dar pt. cine vrea sa mai inmoaie otetul (poate din probleme de sanatate ,prea acid la stomac)...

Apoi cine nu gaseste gogosari ,si vrea alte retete cu ardei (ca asta e situatia) eu asi vrea sa pun si aici sa nu se piarda si reteta lui Giorgi' Aici si pe a lui Moatza' (pe care i-am cautat de am capchiat ca nu mai stiam unde i-am vazut :) Aici

Ma gandesc ,ca poate vor mai fi utile cuiva (mie sigur :) )

• Author

Off draga de tine! :) sper sa-ti placa....uhh! chiar ca sunt scumpi si rari pe la voi :) asa de rau imi pare ca nu am posibilitati ca asi pune si v-asi trimite pachet la toate!

Sigur o sa te gandesti la mine cand o sa-i savurezi ca ai pus eticheta :) :)

:floare: , eu sper sa reusesc sa fac rost de mai multi din tara,daca nu la anul am sa seman in gradina.

Pe noi nu ne deranzeaza otetul, imi venea sa stau numai cu nasul in oala. :occasion14:

Am pus si eu tije de hrean, morcovi si seminte de mustar.Piperul folosit a fost piper proaspat

Uhh! Arata bestial ma faci sa ma duc la ora asta sa bag nasu-n borcan :)

De mers merge si cu ardei capia,da n-ar mai avea acelas gust. :D

Abia astept sa-i mananc.Cand i-am facut am halit o bucatie,da am pus frana ca eram in stare sa-i mananc pe toti :D

• Author
:D asta e unul din defectele lor (cum am mai avertizat deltfel) pot da dependenta :D
Geany am inteles ca tu nu pui bulion, dar daca ai pune, cat ar fi? https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif Io n-am de unde gogosari, da' ma bate-un gand cu ardei gras. Nu stiu nici cand o sa am timp, dar ma informez preventiv
  • Author

Bulion dupa gust depinde cat e de gros si de concentrat,pui de la 2 linguri in sus tot pui cu lingura si cand se incorporeaza vezi daca pe gustul tau s-a inrosit si ingrosat suficient sosul ,deasemeni mai merge pus pe acelasi principiu cat vrei (de gust si de gros) mustar ,nu boabe pasta/crema de la borcan .

O vecina a mamii doamna Nica(cea cu cozonacul :( ) face pe acelasi principiu doar ca taie totul fideluta si gogosarii hreanul telina morcovul pune si miere si bulion si mustar pasta opareste tot si se chiama salata englezeasca nu stiu de unde vine dar asa ii spune f. f. buna si aia

Alpha, uita-te la poza pusa de mine, am taiat gogosarii sa zicem in 8 ca erau de gradina si micuti, deci felii cam de 1,5 cm latime si sosul l-am facut cum scrie pe prima pagina doar ca am redus cantitatile, ca eu n-am avut atatia gogosari. Mustarul l-am pus deasupra ca un capac, oricum se amesteca cu restul cand scoti gogosarii!

O sa pun si fara bulion cativa asa, sa vad care-mi plac mai mult. O intreprindere absolut lipsita de sens, mie imi plac toate muraturile! :(

Multumesc! :cheers: Asa taiati mai subtire am de gand sa-i pun si vreau sa-i pun cu bulion pentru ca n-am facut asa niciodata. Sa vedem cum e. Sa vad cand gasesc si un pic de timp