September 26, 201015 yr Author comment_57789 Maya, cre' ca ar trebui sa ne gasim cite un amant in Italia, in Franta si in Spania sa ne facem aprovizionarea in primele 3 saptamini ale lunii, iar in ultima saptamina sa ne intoarcem acasa si sa gatim sotilor mincare ieftina si buna. Dupa atîtea plimbari si amanti,cred ca sotilor nu le mai trebuie smochine Facem asa cum stim...dam un ban,dar stam în fata Report
September 26, 201015 yr Author comment_57790 Cum eu tin la fericirea voastra si a sotilor vostri va propun sa lasati amantii la o parte ca nu se stie niciodata Va astept eu, va duc la cumparat de smochine si ce mai vreti voi Eu chiar am de gînd sa-mi trag un smochin în gradina.Oare am mai spus? Report
September 26, 201015 yr Author comment_57791 Hmmm!!!! ...Ca sa ai amant(i) sunt si avantaje si dezavantaje ...O prietena ca Adriana,doar avantaje ,deci eu in locul vostru stiu ce a-si alege ...Da,Adriana e o super sorella! Report
September 26, 201015 yr Author comment_57792 Nu ştiu alţii cum sunt, dar eu, ( aici am vrut să accentuez descendenţa mea pe jumătate moldavă ) când vreau să fac o reţetă, apoi o fac , indiferent de ingredientele pe care trebuie să le înlocuiesc, lipsa de talent la fotografiat sau kilele în plus pe care le am... Aşadar, varianta mea , de criză: smochinele au fost cum au fost, dar gorgonzola n-am avut, doar edam, iar şuncă de Praga... pasărea mălai visează... am înlocuit-o cu bacon. În rest, gusturile s-au păstrat, conform reţetei originale- dulce, sărat, acrişor... Mie mi s-au părut divine... Cred că pot să spun că şi Maya e ... di vină - că m-am abătut de la dietă... - pfuai, ce bine-i să ai pe cine da vina... Koralule,asa bine arata...si mie mi-e o foameeee! Report
September 26, 201015 yr Author comment_57794 Am facut si eu. Smochinele au fost maricele, cam cat un ou de gaina, aprox 50centi una. Nu am pus ulei si nici balsamico. Eu le-am invelit bine intr-un fel de bacon foarte subtire taiat. Au iesit bunute. Una cam singurica... Nu-ti place uleiul de masline,si nici balsamico?Pacat ca nu ai pus.E vorba de niste stropi...care fac mult! Report
September 26, 201015 yr comment_57841 Eu chiar am de gînd sa-mi trag un smochin în gradina.Oare am mai spus? Noi l-am pus in primavara asta, are vreo 5-6 deocamdata dar sunt inca verzi. Da,Adriana e o super sorella! Danke, sorella mea Report
September 28, 201015 yr comment_58126 [b]...concediul continua pe meleaguri bavareze,iar fericita de mine a lucrat cu ingrediente pur italiene Nu pot sa spun decît ca este un aperitiv delicios,iar cine adora combinatiadulce-sarat va avea papile satisfacute în totalitate.Ale mele au zburdat! [center] [/center] smochine proaspetesunca de Parmagorgonzola ( dolce )otet balsamiculei de masline[center] Se spala si sterg smochinele,apoi se cresteaza o cruce adînca, în care se pune gorgonzola(cîta doriti,sau cît încape ) Se înfasoara smochinele cu cîte o felie foarte subtire de sunca,si se aseaza într-un vas termorzistent.Se stropesc cu ceva ulei de masline si otet balsamic.Se dau în cuptorul preîncalzit la 200 °C timp de 10 minute. Se servesc calde,stropite cu o emulsie de ulei de masline amestecat cu otet balsamic. [/center] Astea-s facute ieri.Nu e prima data cînd le fac,doar prima data cînd le fac cu gorgonzola.Reteta o stiu (si fac de ani de zile ) de la uptowngirl(ea o stie de la James Martin),doar ca pîna acum o faceam cu Roquefort,sau Roqefort cu amestec de Mascarpone.Înainte nu ma încînta Gorgonzola deloc.De anul trecut am început s-o redescopar [/b] am ramas fara cuvintedar sa mi le cautasta e cu adevarat ARTA CULINARAesti o maestrabravo, bravo!dar cuvintele nu sunt pe masura talentului tau... Report
October 2, 201015 yr comment_58444 Nu-ti place uleiul de masline,si nici balsamico?Pacat ca nu ai pus.E vorba de niste stropi...care fac mult! Maya, imi plac doar ca eu am imbracat smochina in bacon care era mai grasut. Calda fiind, deja simteam ca e suficient de uleioasa. Azi am vazut iarasi smochine la supermarket, mari si frumoase. Poate o sa iau sa incerc fara bacon dar cu ulei de masline si balsamico Report
October 3, 201015 yr comment_58457 [font=Comic Sans MS]Le-am facut si eu, dar in Prosciutto Crudo. Eram curioasa de gust pt ca altfel nu imi plac smochinele proaspete Noi le-am servit calde. Aveti idee daca se pot servi si reci? Ma gandesc ca s-ar mai intrepatrunde gusturile.[/font] Report
October 30, 201114 yr comment_108873 Am reusit prin bunatatea unei prietene sa fac rost de smochine proaspete, dar nu aveam gorgonzolla. Asa ca le-am umplut cu juma'de biluta taiata in doua de mozzarella si provolone picane. Am rasnit si putin piper rosu si un fir de sare de jambon. Data viitoare o sa pun ulei picant in locul celui normal. Le-am copt tot in tava/pe hartia pe care mai devreme am facut sarea de jambon. In rest am respectat reteta. Au fost un deliciu, ... toate numai pentru mine (domnul a refuzat sa guste) Maya, multumesc de reteta o bunatate rara ... Report
October 30, 201114 yr comment_108876 Daniella, nu stie domnul tau ce bunatate a pierdut. Si ce frumos le-ai aranjat pe masa! Sa-ti fie de bine! Report
October 30, 201114 yr comment_108878 multumesc! chiar ca bunatate! mai am 5 smochine si 2 felii de jambon, cand se trezeste pitica cred ca plec cu ea la cumparaturi sa ma mai uit de gorgonzola asu alta branza cu mucegai (acum am vazut ca merge si mai sarata, da fiind smochinele dulci) si stiu ce final o sa aiba si ultimele 5 smochine. Report
October 30, 201114 yr comment_108885 Daniella, nu stie domnul tau ce bunatate a pierdut. Si ce frumos le-ai aranjat pe masa! Sa-ti fie de bine! +1 Report
October 30, 201114 yr comment_108908 Faina combinatia, pacat ca nu am vazut reteta pana acum, cred ca mi-ar fi placut enorm!Am avut in vara smochine cat lumea in gradina, am facut dulceata, am macat, au mai mancat si pasarile .Asta e, de-acum la anu'! Daniela imi place mult modul in care le-ai prezentat! Report
October 31, 201114 yr comment_109053 Faina combinatia, pacat ca nu am vazut reteta pana acum, cred ca mi-ar fi placut enorm!Am avut in vara smochine cat lumea in gradina, am facut dulceata, am macat, au mai mancat si pasarile .Asta e, de-acum la anu'! Daniela imi place mult modul in care le-ai prezentat! mi-au ramas 5, aseara am luat gorgonzola, sa vedem cum o fi, sper cat de cat ok, nu se compara oricum asta din vid cu aia proaspata din Italia. Acu' nu mai am prosciuto ..., dar trag nadejde azi sa plec oleak mai devreme si sa reusesc sa fac un ocol sa cumpar, ca mai am 5 smochine. Si merita tot respectul reteta, sunt absolut delicioase. La voi s-au terminat? pai de unde or fi aduse astea de la noi? RO? Chiar ma gandeam sa va intreb pt delegatia mea de iunie, cand sunt smochinele coapte la voi sus (zona Modena)? le gasesc in iunie? sau sunt coapte mai tarziu? Anul asta speram ca in Sicilia sa mananc in septembrie, pentru ca citisem ca fichi con prosciuto e specialitate Siciliana, dar nu am vazut-o pe nici un menù pe insula.+ Multumesc de apreciere Any si va multumesc ca tineti cu mine... +1 Nu in ultimul rand multumesc Mayei ca o fac reteta de cate ori prind smochinele proaspete. Report
October 31, 201114 yr comment_109057 Chiar ma gandeam sa va intreb pt delegatia mea de iunie, cand sunt smochinele coapte la voi sus (zona Modena)? le gasesc in iunie? sau sunt coapte mai tarziu? Anul asta speram ca in Sicilia sa mananc in septembrie, pentru ca citisem ca fichi con prosciuto e specialitate Siciliana, dar nu am vazut-o pe nici un menù pe insula.+ Multumesc de apreciere Any si va multumesc ca tineti cu mine... +1 Nu in ultimul rand multumesc Mayei ca o fac reteta de cate ori prind smochinele proaspete. Nici nu ai sa le gasesti in Sicilia pentru ca nu e specialitate siciliana, Daniela !Se mananca de obicei taman acolo unde mergi tu in delegatie adica in Emilia Romagna !!! Report