February 8, 201115 yr Author comment_76395 Cafe,merci pentru dedicatie! Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe calugaru.vaxile@gmail.com Report
February 8, 201115 yr comment_76398 Voi stiti ceva? http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat6?name=Romania Dureros..se pare ca din Romania nu poti "importa" animalut fara sa-l tii in carantina intr-o tara aprobata de ei, pentru 6 luni. Ai aici mai multe informatii...of.. Report
February 8, 201115 yr comment_76400 http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat6?name=Romania Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista ) Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link) http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat4/info-pack-4 Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi.. PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005. Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo... Report
February 8, 201115 yr comment_76401 Offf, grea situatie.Stiu ca sunt cateva tari care nu accepta animalutzele fara sa nu stea in carantina si ca sa mai destindem putin atmosfera, pun pozici cu Mitzuleana de la ultima noastra calatorie Report
February 8, 201115 yr comment_76409 Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat! Report
February 8, 201115 yr comment_76411 Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat! ahh, nu, era vb de o iesire de cateva zile si am luat-o cu noi.La inceput reactioneaza si ea,dar dupa cum se vede in ultima poza era cumintica in transporter.Ii scosesem capacul si statea acolo.Si am facut vreo 400 km cu ea numai dus,plus lasat prin masina cat am mai vizitat noi una alta,da ea nu avea tb, o gaseam pe scaunul soferului stand cumintica. Report
February 8, 201115 yr comment_76415 Stiu Ioana, imi aduc aminte cand v-ati mutat. Mitzuluca cumintica si desteptica xoxox Report
February 8, 201115 yr comment_76425 Cafe,merci pentru dedicatie! Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe calugaru.vaxile@gmail.com Merci Maya! I-am si scris mail sa vad cum le-a fost. Report
February 8, 201115 yr comment_76427 http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat6?name=Romania Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista ) Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link) http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat4/info-pack-4 Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi.. PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005. Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo... Merci mult Uma . De asa ceva stiam si eu. Speram ca poate s-a mai schimbat ceva de anul trecut...ca nu e logic . Nu pot sta fara el 7 luni. Partea cu platitul nu ma sperie, cred ca as plati mult mai mult numai sa stiu ca e bine si ca ii e ok. Daca ar fi o taxa mai mare pe care sa o platesc ca sa nu stea acolo as plati-o si pe aia, numai sa stiu ca ajunge sa stea cat mai repede cu noi...In TM e spital veterinar privat, s-au oferit sa faca ei toate formalitatile, numai sa stiu ca sunt acceptate. Sa nu le faca degeaba. Ce mai sunt eu curioasa...ei tranchilizeaza animalutele inainte de transport? Le calmeaza cumva, ca Mio e speriat de straini. Cu noi cu masina mai chitaie dar nesemnificativ, mai mult ca vrea sa stea in brate la sotul meu cand conduce decat ca nu-i place masina. Merge lejer aproape 300 km, mai ales daca drumurile sunt bune. In Europa as merge linistita cu el peste tot dar Australia ma depaseste... Report
February 9, 201115 yr comment_76534 Ah, am zis ca nu mai intru aici ca mi se face dor.Dar nu rezist.Ma atrag ca un magnet. Report
February 9, 201115 yr comment_76583 Pupam toate mustetile frumoase si pufoase Maya, Uma, Ioana, M-rules va pup si pe voi si sunt de aceeasi parere. Pentru nimic in lume n-as renunta la pisici daca as ramane insarcinata. Ele sunt copiii mei. Daca ar veni un bebe el ar fi copilul nr. 4. Snej, eu am intrebat un vet aici daca tranchilizeaza pisicile inainte de zborul cu avionul (cand aveam numai o pisica ne gandeam sa o luam cu noi in vacanta, dar am renuntat la idee) si ne-a spus ca nu, pentru ca, tranchilizata fiind, pisica nu-si poate recapata echilibrul in caz de turbulente si atunci exista riscul sa se raneasca. Nu stiu cum procedeaza veterinarii din Ro. Succes cu mutatul. Report
February 14, 201115 yr comment_77335 Si la noi niste poze haioase cu Cody, mai vechi, sunt de la Revelion, dar de abia acum le-a venit randul: Iubindu-se cu tati lui: Iubindu-se cu mami lui: Lingandu-se pe botic dupa fripturica primita: Si asteptand cuminte alta portie: Report
February 14, 201115 yr comment_77340 :-* de pomina matzul vostru! Asa imi place cand ii sopteste la ureche sotului tau... Asa un misterios . Report
February 16, 201115 yr comment_77580 O felina foarte giumbuslucara: MaruAici e blogul ei: http://sisinmaru.blog17.fc2.com/blog-category-1.htmlAsa am descoperit-o eu: http://www.evz.ro/detalii/stiri/pisica-maru-s-a-catarat-pe-wikipedia-prin-youtube-916574.html Report
February 16, 201115 yr comment_77600 Giorgi, ce pisic elegant ati avut de Revelion Zambiliciul meu vine dimineata la 6.45 - 7.00 pe perna mea. Si incepe sa sfaraie, si sa ma pupe si sa ma gadile cu mustatile. Mai dormi daca poti. Cateodata, dupa 5-10 minute de pupaceala se potoleste si se face covrig pe perna mea sau a sotului si mai doarme un pic . Si e un mancacios fara pereche. Isi baga boticul peste tot, gusta din toate si inca n-a gasit ceva care sa nu-i placa. Papa cate 2-3 linguri de iaurt, linge toate farfuriile, vrea dulciuri. Aseara colegu' si-a pus o cana cu lapte si a lasata-o pe podea langa beanbag. Si s-a dus piticul si s-a servit, iar cand si-a luat sotu' cana, s-a catarat pe el, ca mai voia. Si n-a avut niciodata diaree sau probleme cu burtica. Report
February 16, 201115 yr comment_77632 Giorgi, ce pisic elegant ati avut de Revelion Zambiliciul meu vine dimineata la 6.45 - 7.00 pe perna mea. Si incepe sa sfaraie, si sa ma pupe si sa ma gadile cu mustatile. Mai dormi daca poti. Cateodata, dupa 5-10 minute de pupaceala se potoleste si se face covrig pe perna mea sau a sotului si mai doarme un pic . Si e un mancacios fara pereche. Isi baga boticul peste tot, gusta din toate si inca n-a gasit ceva care sa nu-i placa. Papa cate 2-3 linguri de iaurt, linge toate farfuriile, vrea dulciuri. Aseara colegu' si-a pus o cana cu lapte si a lasata-o pe podea langa beanbag. Si s-a dus piticul si s-a servit, iar cand si-a luat sotu' cana, s-a catarat pe el, ca mai voia. Si n-a avut niciodata diaree sau probleme cu burtica.Si mie imi da Maya buna-dimineata cam la ce ora ii vine ei..cateodata si pe la 4 Azi dimineata a venit la iubire cu pasiune pe la 5..si da-i pupacit si sfor-sfor in ureche si masaj cu labutele..Mica mai baga capul in pahare si zici ca e cosmonaut..dar daca e o picatura de laptic ,trebuie linsa bine! Ea se deranjeaza la burtica asa ca ii dau iaurt natural. Cody e un scump si un iubacios asa cum il stim noi Report
February 16, 201115 yr Author comment_77641 Gio,Cody e un mesean pe cinste!ce astepta el acolo meniul de revelion Mitu,eu îl stiu pe maru.E un star pe youtube,la fel si Loki si Sparta(The Mean Kitty). Aici un video cu labutele si sclavul lor...la leneveala Au si blog,si facebook,si sute de videos,songul lor... Uma,Felix nu are probleme cu laptele,dar nici nu lesina dupa el...dar bea,cîteodata chiar si cu mare pofta.Iaurt însa,îi place mult.Cel mai mult îi place cel natural,dar nu se da deoparte nici la unul cu fructe.Ca lui miter Mister,si lui îi place cu piersici,sau cele cu ceva fruct si grîu De Valentin a primit un steak tartare,pregatit în maniera pisiceasca,necondimentat.Adica un vulcanas de vita proaspata cu lava de galbenus de Wachtel/mah ce lapsus am acu pe moment.Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate? Report
February 16, 201115 yr comment_77646 Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate? Catze in Oltenia Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica. Report
February 16, 201115 yr Author comment_77653 Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate? Catze in Oltenia Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.Între timp mi-am amintit.Prepelita!Bibilica nu e alta?Vai ce duda sînt.Am avut bibilici si acasa,dar habar nu am daca faceau oua pestritate... Report
February 16, 201115 yr comment_77685 Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate? Catze in Oltenia Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.Între timp mi-am amintit.Prepelita!Bibilica nu e alta?Vai ce duda sînt.Am avut bibilici si acasa,dar habar nu am daca faceau oua pestritate...Mai eu de bibilici le stiu..or fi prepelite Stiu ca bunica le zicea in Severin catze si asa erau ouale, mici si pestrite Report
February 16, 201115 yr Author comment_77687 Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate? Catze in Oltenia Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.Între timp mi-am amintit.Prepelita!Bibilica nu e alta?Vai ce duda sînt.Am avut bibilici si acasa,dar habar nu am daca faceau oua pestritate...Mai eu de bibilici le stiu..or fi prepelite Stiu ca bunica le zicea in Severin catze si asa erau ouale, mici si pestriteAm cautat pe net prepelita si bibilica,si-s doua gainuse diferite.Prepelita are ouale de care vorbesc eu.Iar bibilicile sînt alea ce le-am avut si acasa,în tara,dar nici sa ma tai nu-mi amintesc ce oua faceau alea.Cert este ca nu-mi amintesc sa fi avut vreodata oua pestrite acasa,doar mai mici.Or fi fost alea de bibilica... Report
February 17, 201115 yr comment_77713 Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orce varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, digestiv, amelioreaza respiratia, si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si cel imunitar. Se folosesc, cu rezultate benefice, in perioada pre- si postnatala, precum si dupa interventii chirurgicale si radioterapie. Formeaza neuronii din sistemul nervos central al copiilor si intarzie procesele degenerative de imbatranire. Ouale de bibilica sunt de culoare sur-deschis, mai mici decat cele de gaina si cantaresc 43-48 grame. Au o forma de para, cu coaja groasa si rezistenta. Rezista la transportare pe distante mari si isi pastreaza calitatile gustative timp de jumatate de an, daca sunt pastrate la temperatura de 0…+10 grade C, contin vitamina A, nu provoaca reactii alergice atat la copii, cat si la maturi. Un ou contine atitea calorii, cit patru oua de gaina. Bibilicile incep sa se oua la varsta de sase luni. Timp de un sezon o femela face 100-150 de oua. Maya si Uma, scuzati ca nu se incadreaza informatiile astea in topic, dar acum cred ca v-ati lamurit. Da, intr-adevar Cody este un mare iubacios si pupacios, cat este ziua de lunga daca l-am dragalai si ne-am pupaci cu el nu ar avea nimic impotriva.Este tot asa un mare pofticios, bea tot ce inseamna lactate si nu are probleme cu stomacul din cauza asta.Pupici dulci si apasati la toti mustaciosii si mustacioasele + mamicile si taticii lor!!!! Report
February 21, 201115 yr comment_78283 Am o problema: motanii mei Diego si Darwin, castrati, aproape 2 ani, stau numai in casa din noiembrie si par sa se fi adaptat la viata in interior, se caftesc din cand in cand. Darwin e mai micut si il provoaca la trante pe Diego si apoi, cand e inghesuit in vreun colt, miauna foarte tare si apoi sta speriat toata ziua. L-am verificat, nu are nici o zgarietura, nu-l doare nimic cand il pipai, raman doar urme de blanita de la fiecare pe jos. Oare de ce se bat motanii? De plictiseala, pt. suprematie in casa? Si nu inteleg de ce miauna asa tare. Pe Darwin l-a muscat un caine cand avea vreo 5-6luni si a fost operat la burtica.In rest dorm impreuna in acelasi cosulet, se ling si se dragalesc dar ma sperie caftelile lor. Noi suntem plecati cel putin 10 ore pe zi. Ma ingrozesc la gandul ca s-ar rani serios cat lipsim.Si cand erau afara, prin gradina, se mai fugareau si tot Darwin o incasa.Daca are cineva vreun sfat ce as putea face, va multumesc. Report
February 22, 201115 yr comment_78374 Cateva poze cu "ingerasii": Intotdeauna Diego e protector si doarme cu o labuta pe Darwin. Report
February 22, 201115 yr comment_78400 Cateva poze cu "ingerasii": Intotdeauna Diego e protector si doarme cu o labuta pe Darwin. Nu stiu de ce se bat, nu ma pricep, dar in schimb sunt niste dulci, dorm atat de frumos unul langa altul, ca parca nu imi vine sa cred ca ne spui ca se caftesc. Of!Imi place enorm poza in care Darwin doarme inghesuit in popoul lui Diego. Report