Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Blanoasele noastre, care ne fac viata SI mai frumoasa

Featured Replies

• Author

Cafe,merci pentru dedicatie! =))

Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe :P

calugaru.vaxile@gmail.com

http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat6?name=Romania

Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista )

Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link)

http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat4/info-pack-4

Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi..

PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005.

Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo...

Offf, grea situatie.Stiu ca sunt cateva tari care nu accepta animalutzele fara sa nu stea in carantina

si ca sa mai destindem putin atmosfera, pun pozici cu Mitzuleana de la ultima noastra calatorie =))

post-479-12971827495458_thumb.jpg

post-479-1297182744153_thumb.jpg

post-479-12971827002098_thumb.jpg

Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou =))

Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat!

Draga mamii mustacioasa ce necajita era ea...dar sper ca acum e mult mai fericita la locul nou :P

Maya uraste iesitul din casa..si pana la vet ma miorlaie de zici ca o duc la taiat!

ahh, nu, era vb de o iesire de cateva zile si am luat-o cu noi.La inceput reactioneaza si ea,dar dupa cum se vede in ultima poza era cumintica in transporter.Ii scosesem capacul si statea acolo.Si am facut vreo 400 km cu ea numai dus,plus lasat prin masina cat am mai vizitat noi una alta,da ea nu avea tb, o gaseam pe scaunul soferului stand cumintica. =))

Stiu Ioana, imi aduc aminte cand v-ati mutat. Mitzuluca cumintica si desteptica xoxox

Cafe,merci pentru dedicatie! :P

Snej,Cumatru nu s-a mutat în Australia,dar stiu ca el si-a mutat mîtzu cu el prin alte tari,si ca a stat în carantina.Ia legatura cu el,sigur stie mai multe :D

calugaru.vaxile@gmail.com

Merci Maya! I-am si scris mail sa vad cum le-a fost. =))

http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat6?name=Romania

Uite ai aici toate informatiile cu tari de unde poti sa "importi" (Serbia, Ungaria, etc..sunt pe lista )

Aici ai un link cu informatii referitoare la ce trebuie sa faci in continuare daca de exemplu pisica vine din Ungaria (tara unde trebuie sa stea 6 luni si sa aiba toate testele facute acolo - e intreaga lista postata la urmatorul link)

http://www.daff.gov.au/aqis/cat-dogs/countries/cat4/info-pack-4

Din cate vad ar trebui sa mai stea inca 30 de zile cel putin in carantina in Australia.. daca ai nevoie de mai multe informatii, imi mai bag nasul prin net si vedem ce putem gasi..

PS "A cat that is not sharing quarantine accommodation and eligible for minimum Australian quarantine period of 30 days will cost approximately AUD$1005.

Note: This is an approximate cost only. The total cost will be confirmed by the quarantine station after your cats arrival." Deci asta e pretul doar la carantina acolo...

Merci mult Uma =)) . De asa ceva stiam si eu. Speram ca poate s-a mai schimbat ceva de anul trecut...ca nu e logic :P . Nu pot sta fara el 7 luni. Partea cu platitul nu ma sperie, cred ca as plati mult mai mult numai sa stiu ca e bine si ca ii e ok. Daca ar fi o taxa mai mare pe care sa o platesc ca sa nu stea acolo as plati-o si pe aia, numai sa stiu ca ajunge sa stea cat mai repede cu noi...

In TM e spital veterinar privat, s-au oferit sa faca ei toate formalitatile, numai sa stiu ca sunt acceptate. Sa nu le faca degeaba.

Ce mai sunt eu curioasa...ei tranchilizeaza animalutele inainte de transport? Le calmeaza cumva, ca Mio e speriat de straini. Cu noi cu masina mai chitaie dar nesemnificativ, mai mult ca vrea sa stea in brate la sotul meu cand conduce decat ca nu-i place masina. Merge lejer aproape 300 km, mai ales daca drumurile sunt bune. In Europa as merge linistita cu el peste tot dar Australia ma depaseste...

Pupam toate mustetile frumoase si pufoase :rolleyes:

Maya, Uma, Ioana, M-rules va pup si pe voi si sunt de aceeasi parere. Pentru nimic in lume n-as renunta la pisici daca as ramane insarcinata. Ele sunt copiii mei. Daca ar veni un bebe el ar fi copilul nr. 4.

Snej, eu am intrebat un vet aici daca tranchilizeaza pisicile inainte de zborul cu avionul (cand aveam numai o pisica ne gandeam sa o luam cu noi in vacanta, dar am renuntat la idee) si ne-a spus ca nu, pentru ca, tranchilizata fiind, pisica nu-si poate recapata echilibrul in caz de turbulente si atunci exista riscul sa se raneasca. Nu stiu cum procedeaza veterinarii din Ro. Succes cu mutatul.

Si la noi niste poze haioase cu Cody, mai vechi, sunt de la Revelion, dar de abia acum le-a venit randul:

post-88-12976910815978_thumb.jpg

post-88-12976910962287_thumb.jpg

post-88-12976911211169_thumb.jpg

Iubindu-se cu tati lui:

post-88-1297691147947_thumb.jpg

Iubindu-se cu mami lui:

post-88-1297691174801_thumb.jpg

Lingandu-se pe botic dupa fripturica primita:

post-88-12976913453308_thumb.jpg

Si asteptand cuminte alta portie:

post-88-12976913827836_thumb.jpg

:-* :-* :-* de pomina matzul vostru! Asa imi place cand ii sopteste la ureche sotului tau... :headbang: Asa un misterios :cheers: .

Giorgi, ce pisic elegant ati avut de Revelion :rolleyes:

Zambiliciul meu vine dimineata la 6.45 - 7.00 pe perna mea. Si incepe sa sfaraie, si sa ma pupe :rolleyes: si sa ma gadile cu mustatile. Mai dormi daca poti. Cateodata, dupa 5-10 minute de pupaceala se potoleste si se face covrig pe perna mea sau a sotului si mai doarme un pic :floare:.

Si e un mancacios fara pereche. Isi baga boticul peste tot, gusta din toate si inca n-a gasit ceva care sa nu-i placa. Papa cate 2-3 linguri de iaurt, linge toate farfuriile, vrea dulciuri. Aseara colegu' si-a pus o cana cu lapte si a lasata-o pe podea langa beanbag. Si s-a dus piticul si s-a servit, iar cand si-a luat sotu' cana, s-a catarat pe el, ca mai voia. Si n-a avut niciodata diaree sau probleme cu burtica.

Giorgi, ce pisic elegant ati avut de Revelion :rolleyes:

Zambiliciul meu vine dimineata la 6.45 - 7.00 pe perna mea. Si incepe sa sfaraie, si sa ma pupe :rolleyes: si sa ma gadile cu mustatile. Mai dormi daca poti. Cateodata, dupa 5-10 minute de pupaceala se potoleste si se face covrig pe perna mea sau a sotului si mai doarme un pic :floare:.

Si e un mancacios fara pereche. Isi baga boticul peste tot, gusta din toate si inca n-a gasit ceva care sa nu-i placa. Papa cate 2-3 linguri de iaurt, linge toate farfuriile, vrea dulciuri. Aseara colegu' si-a pus o cana cu lapte si a lasata-o pe podea langa beanbag. Si s-a dus piticul si s-a servit, iar cand si-a luat sotu' cana, s-a catarat pe el, ca mai voia. Si n-a avut niciodata diaree sau probleme cu burtica.

Si mie imi da Maya buna-dimineata cam la ce ora ii vine ei..cateodata si pe la 4 :pupic: Azi dimineata a venit la iubire cu pasiune pe la 5..si da-i pupacit si sfor-sfor in ureche si masaj cu labutele..

Mica mai baga capul in pahare si zici ca e cosmonaut..dar daca e o picatura de laptic ,trebuie linsa bine! Ea se deranjeaza la burtica asa ca ii dau iaurt natural.

Cody e un scump si un iubacios asa cum il stim noi :)

• Author

Gio,Cody e un mesean pe cinste!ce astepta el acolo meniul de revelion :rolleyes:

Mitu,eu îl stiu pe maru.E un star pe youtube,la fel si Loki si Sparta(The Mean Kitty).

Aici un video cu labutele si sclavul lor...la leneveala :rolleyes:

Au si blog,si facebook,si sute de videos,songul lor... :floare:

Uma,Felix nu are probleme cu laptele,dar nici nu lesina dupa el...dar bea,cîteodata chiar si cu mare pofta.Iaurt însa,îi place mult.Cel mai mult îi place cel natural,dar nu se da deoparte nici la unul cu fructe.Ca lui miter Mister,si lui îi place cu piersici,sau cele cu ceva fruct si grîu :pupic:

De Valentin a primit un steak tartare,pregatit în maniera pisiceasca,necondimentat.Adica un vulcanas de vita proaspata cu lava de galbenus de Wachtel/mah ce lapsus am acu pe moment.Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate?

Cum le zice la gainusele alea ce fac oua mici si pestritate?

Catze in Oltenia :rolleyes: Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.

• Author

Catze in Oltenia :scratch: Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.

Între timp mi-am amintit.Prepelita!Bibilica nu e alta?

Vai ce duda sînt.Am avut bibilici si acasa,dar habar nu am daca faceau oua pestritate...

Catze in Oltenia :scratch: Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.

Vai ce duda sînt.Am avut bibilici si acasa,dar habar nu am daca faceau oua pestritate...

Mai eu de bibilici le stiu..or fi prepelite :pupic: Stiu ca bunica le zicea in Severin catze si asa erau ouale, mici si pestrite

• Author

Catze in Oltenia :pupic: Uitasem denumirea asta, asa le zicea bunica :)Bibilica.

Mai eu de bibilici le stiu..or fi prepelite :D Stiu ca bunica le zicea in Severin catze si asa erau ouale, mici si pestrite

Am cautat pe net prepelita si bibilica,si-s doua gainuse diferite.Prepelita are ouale de care vorbesc eu.Iar bibilicile sînt alea ce le-am avut si acasa,în tara,dar nici sa ma tai nu-mi amintesc ce oua faceau alea.Cert este ca nu-mi amintesc sa fi avut vreodata oua pestrite acasa,doar mai mici.Or fi fost alea de bibilica... :scratch:

Oul de prepelita revitalizeaza organismul uman de orce varsta, regleaza si imbunatateste activitatea aparatului circulator, digestiv, amelioreaza respiratia, si functia reproductiva, actioneaza pozitiv asupra creierului, asupra sistemului limfatic si cel imunitar. Se folosesc, cu rezultate benefice, in perioada pre- si postnatala, precum si dupa interventii chirurgicale si radioterapie. Formeaza neuronii din sistemul nervos central al copiilor si intarzie procesele degenerative de imbatranire.

post-88-12979270319281_thumb.jpg

Ouale de bibilica sunt de culoare sur-deschis, mai mici decat cele de gaina si cantaresc 43-48 grame.

Au o forma de para, cu coaja groasa si rezistenta. Rezista la transportare pe distante mari si isi pastreaza calitatile gustative timp de jumatate de an, daca sunt pastrate la temperatura de 0…+10 grade C, contin vitamina A, nu provoaca reactii alergice atat la copii, cat si la maturi. Un ou contine atitea calorii, cit patru oua de gaina. Bibilicile incep sa se oua la varsta de sase luni. Timp de un sezon o femela face 100-150 de oua.

post-88-12979270571074_thumb.jpg

Maya si Uma, scuzati ca nu se incadreaza informatiile astea in topic, dar acum cred ca v-ati lamurit.

Da, intr-adevar Cody este un mare iubacios si pupacios, cat este ziua de lunga daca l-am dragalai si ne-am pupaci cu el nu ar avea nimic impotriva.

Este tot asa un mare pofticios, bea tot ce inseamna lactate si nu are probleme cu stomacul din cauza asta.

Pupici dulci si apasati la toti mustaciosii si mustacioasele + mamicile si taticii lor!!!!

Am o problema: motanii mei Diego si Darwin, castrati, aproape 2 ani, stau numai in casa din noiembrie si par sa se fi adaptat la viata in interior, se caftesc din cand in cand. Darwin e mai micut si il provoaca la trante pe Diego si apoi, cand e inghesuit in vreun colt, miauna foarte tare si apoi sta speriat toata ziua. L-am verificat, nu are nici o zgarietura, nu-l doare nimic cand il pipai, raman doar urme de blanita de la fiecare pe jos. Oare de ce se bat motanii? De plictiseala, pt. suprematie in casa? Si nu inteleg de ce miauna asa tare. Pe Darwin l-a muscat un caine cand avea vreo 5-6luni si a fost operat la burtica.

In rest dorm impreuna in acelasi cosulet, se ling si se dragalesc dar ma sperie caftelile lor. Noi suntem plecati cel putin 10 ore pe zi. Ma ingrozesc la gandul ca s-ar rani serios cat lipsim.

Si cand erau afara, prin gradina, se mai fugareau si tot Darwin o incasa.

Daca are cineva vreun sfat ce as putea face, va multumesc.

Cateva poze cu "ingerasii":

Intotdeauna Diego e protector si doarme cu o labuta pe Darwin.

post-214-12983630632214_thumb.jpg

post-214-12983630768134_thumb.jpg

post-214-12983630895272_thumb.jpg

Cateva poze cu "ingerasii":

Intotdeauna Diego e protector si doarme cu o labuta pe Darwin.

Nu stiu de ce se bat, nu ma pricep, dar in schimb sunt niste dulci, dorm atat de frumos unul langa altul, ca parca nu imi vine sa cred ca ne spui ca se caftesc. Of!Imi place enorm poza in care Darwin doarme inghesuit in popoul lui Diego. :headbang: