Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

o fi numa` la varsareti ? :-* si pe mine ma paste unaaaaa :santa: am tot stranutat , nasu da semne de defectiuni :-* , si capu incepe sa atarne cam greu ...ofofof. nici nik nu-mi trebe :-*

Chiar ca e cam golut la han..Dar lumea o fi ocupata cu trebi'... :pupic:

Eu ma servesc ,cu cioco'calda,sar'na Izuk... B)

Azorico,Danellooo!!! cum va mai simtiti iubitelor?!!! :lol: :lol: :-*

'Neatza!

Mult mai bine! Mersi Izuk! Buna cafea!

Stiti ce m-ar facea bine mai repede? Niste placinte de la Geany! (pup, Geany!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif )

Danielucooo, hai, sus! Tre' sa luptam cu raceala cea rea! Pune mana pe-un vin fiert si hai la lupta!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Ia ca vine Geany cu resuscitarea..Ferea...

Ieri fu socrela in vizeta asa ca iar am omenit-o cu branza cu smantana...

post-405-12929209937567_thumb.jpg

Poali'n brau si trandahiri' di la moldova maii,maii!!! :pupic: ...

post-405-12929209994258_thumb.jpg

Vinu fiert si cartofii copti...

post-405-12929210051521_thumb.jpg

Sa vedeti ce mi-o combinat bubuletul maii :lol: !!! o pus sare fina pi' placinte ca o zis ca-i zahar pudra... :lol:

Vinu fiert si cartofii copti...

post-405-12929210051521_thumb.jpg

Sa vedeti ce mi-o combinat bubuletul maii :lol: !!! o pus sare fina pi' placinte ca o zis ca-i zahar pudra... :lol:

B) B) :-* sugubat bubuletul. lasa, nu te supara. astea sunt momente frumoasa, de care iti amintesti mai apoi.

cu utlimul platou, cu di tati, m-ai terminaaaat!!!!! :pupic:

• Author

Salutare!

Pupam bubuletul pus pe combinatii :pupic: :lol:

am balit la toate bunatatile puse de geani :lol:

Geani la reteta ta de alba ca zapada trebe sau nu trebe amoniac si apropos cind pui reteta ?

Salutare!

Pupam bubuletul pus pe combinatii :lol: B)

am balit la toate bunatatile puse de geani :-*

Geani la reteta ta de alba ca zapada trebe sau nu trebe amoniac si apropos cind pui reteta ?

Ai dreptate ca am promis s-o pun dar nu a mers forumul si da trebuie amoniac,unora nu le place dar eu desi nici mie nu-mi place in general,in acest caz la mine nu e albacazapada daca nu are si acel iz,parca nu-i din poveste nush' cum sa zic... :pupic:

Maine imi fac timp sa o pun dar vii sa ma ajuti la spart si curatat o caruta de nuci (intentionam sa-l pun pe sot ,dar in baza lui sparge 2 si ma intreaba daca n-ajung)... :lol:

Asa vad ca am mai animat atmosfera peaici,sa va zic ce a mai combinat bubuletul alaltaieri seara duminica adicalea,am pus sa dezghet frigiderul,cu toata duminica zic na sa fac loc pt. sarbatori,...Eii ashi,credeti ca a fost usor?!mi-a luat toata ziua ca erau 100 de borcane de dulceti si muraturi incepute de catre ai mei B) (unul pe un fert ,unul pe jumate,stiti voi... ):pupic: i-am boscorodit cum am stiut mai bine si am mai redus din borcane,am mai mutat pe balcon,asa ca de gatit nexam...Ai mei zic:paste la cuptor...Preiau comanda si pun si fac sosul bechamel,eram f. mandra ca l-am facut cu maxima atentie,am lasat untul sa devina culoarea aluna,am stins cu lapte,pus faina a capatat o cremozitate,maxima,pus si nucsoara,cemai arta domne' scria pe el...Cat ma intorc isi aduce si bubuletul contributia la reusita sosului adica toarna 2 cani de apa in cratita...A urmat fata mea: :lol: B) ..Si dupaia B) dupaia :lol: si dupaia :-*
  • Author

Asa vad ca am mai animat atmosfera peaici,sa va zic ce a mai combinat bubuletul alaltaieri seara duminica adicalea,am pus sa dezghet frigiderul,cu toata duminica zic na sa fac loc pt. sarbatori,...Eii ashi,credeti ca a fost usor?!mi-a luat toata ziua ca erau 100 de borcane de dulceti si muraturi incepute de catre ai mei B) (unul pe un fert ,unul pe jumate,stiti voi... ):pupic: i-am boscorodit cum am stiut mai bine si am mai redus din borcane,am mai mutat pe balcon,asa ca de gatit nexam...Ai mei zic:paste la cuptor...Preiau comanda si pun si fac sosul bechamel,eram f. mandra ca l-am facut cu maxima atentie,am lasat untul sa devina culoarea aluna,am stins cu lapte,pus faina a capatat o cremozitate,maxima,pus si nucsoara,cemai arta domne' scria pe el...Cat ma intorc isi aduce si bubuletul contributia la reusita sosului adica toarna 2 cani de apa in cratita...A urmat fata mea: :lol: B) ..Si dupaia B) dupaia :lol: si dupaia :-*

De geaba ai facut tu arta daca nu a fost pe placul bubuletului B) si la urma urmei te-a ajutat nu?

Geani daca trebe amoniac , nu pot face ca nu am, adica am, ca am luat anu trecut din rom, da ala a expirat de vreo citeva luni, pe aici m-am uitat prin magazine dupa, da nu am vazut, asa ca tre sa zic pas la alba ca zapada B)

feteleeee si io-s bine azi :pupic: ieri am luat un nurofen raceala si gripa ca nu mai era o gluma , dar azi sunt ok ! asa ca am o tura de sopinguiala cu stef , iar dupa , daca mai am chef tre` sa fac pilaf cu ciumperci ca-i interzis la friptane stamana asta :lol: . vin fiert nu-mi prea trebuie , dar maliga cu branza si smantana si trandahirii ceia cu branza e de milioane :lol:

Asa vad ca am mai animat atmosfera peaici,sa va zic ce a mai combinat bubuletul alaltaieri seara duminica adicalea,am pus sa dezghet frigiderul,cu toata duminica zic na sa fac loc pt. sarbatori,...Eii ashi,credeti ca a fost usor?!mi-a luat toata ziua ca erau 100 de borcane de dulceti si muraturi incepute de catre ai mei B) (unul pe un fert ,unul pe jumate,stiti voi... ):lol: i-am boscorodit cum am stiut mai bine si am mai redus din borcane,am mai mutat pe balcon,asa ca de gatit nexam...Ai mei zic:paste la cuptor...Preiau comanda si pun si fac sosul bechamel,eram f. mandra ca l-am facut cu maxima atentie,am lasat untul sa devina culoarea aluna,am stins cu lapte,pus faina a capatat o cremozitate,maxima,pus si nucsoara,cemai arta domne' scria pe el...Cat ma intorc isi aduce si bubuletul contributia la reusita sosului adica toarna 2 cani de apa in cratita...A urmat fata mea: B) B) ..Si dupaia :-* dupaia :lol: si dupaia B)

De geaba ai facut tu arta daca nu a fost pe placul bubuletului B) si la urma urmei te-a ajutat nu?

Geani daca trebe amoniac , nu pot face ca nu am, adica am, ca am luat anu trecut din rom, da ala a expirat de vreo citeva luni, pe aici m-am uitat prin magazine dupa, da nu am vazut, asa ca tre sa zic pas la alba ca zapada B)

Eu am pus reteta pt. cand o sa ai ,cred ca se poate inlocui cu bicarbonat dar nu stiu ce sa spun,poti sa incerci ca nu trebuie decat 1 ou putin zahar si 50 gr. de unt si faina,cum incercarea moarte n-are poti sa incerci foile si vezi ce-o iesi,abea apoi mai faci si crema...eu in locul tau asi incerca zau asa....

P.s tot imi ramai datoare la spart nucili'... :pupic:

feteleeee si io-s bine azi :pupic: ieri am luat un nurofen raceala si gripa ca nu mai era o gluma , dar azi sunt ok ! asa ca am o tura de sopinguiala cu stef , iar dupa , daca mai am chef tre` sa fac pilaf cu ciumperci ca-i interzis la friptane stamana asta :lol: . vin fiert nu-mi prea trebuie , dar maliga cu branza si smantana si trandahirii ceia cu branza e de milioane :lol:

Ma bucur ca esti mai bine Danello... :-* B)

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Geany! Creativ bubulica! io zic sa-l inscrii pe forum cu retete proprii: placinte cu sare, ciorba de sos... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Uite-asa invata omu' sa gateasca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif Geany! Creativ bubulica! io zic sa-l inscrii pe forum cu retete proprii: placinte cu sare, ciorba de sos... https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Uite-asa invata omu' sa gateasca!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/pupic.gif

Daa sa-l vezi ce talentat e,cum isi unge painea cu nutella,isi ia felia de paine,da o alege sa fie fara gauri si cea mai mare si mai perfecta,apoi se cocoata pe scaun si-si ia borcanul,alege cea mai mare si mai faina lingura de gaseste,si-si tranteste o portie generoasa pe felie,ia un cutit bont(stie ca el numa cu ala are voie)si incepe s-o intinda 1/2 de ora,maii arta, pana nu-i perfecta nu se lasa...Ni la el...

post-405-12929292731576_thumb.jpg

Am intrat in fibrilatzii!!!!!!!!!!!!!!!

Pana acum am avut musafiri , de dimineatza tot spal la haine , n-am unde sa le usuc pe toate , de ce naiba nu mi-am luat Trockner???????????????

joi inainte de amiaza imi vin ceilaltzi musafiri , tre' sa fie luna si bec , tre' sa imbrac paturile................

M-am si pus ca vaca cu kooru' pe masina de spalat ( vorbeam la tel acolo) si s-a activat nush ce , s-a incuiat!!! Arata o cheie si amu' tre sa-i caut cartea sa vad cu dreak o deblochez!!!!!

Asta mica mananca numai cand vrea si cat vrea , simte ca am stres , cred. Scuipa biberonul si rade.

Am zis ca azi fac racituri , erau alea la congi ,a cum is inghetzata, cand naiba mi se dezgheatza?????

curcanul de ieri nu s-a mai dezghetzat sa-l pun la saramura!!!!!!!!!!!!

Ii mai merge cuiva asa ca mie??????????????????????????

Nooppp!!! nu mie...io's f. organizata..intru in fibrilatie si criza de timp in ultimul moment... :pupic: :lol:
Asta mica iar n-o mancat! Io nu ma mai rog de ea , o las pana o taie foamea ca lumea....asa face de cateva zile. Mananca la 5 dimineatza si pana pe la 2 nu mai vrea NIK !!! Apoi e rupta de foame!!!!!

draga mutti - stai linistita ca nu esti singura ! ieri `am vrut` sa spal laptopul cu o cana mare de apa :lol: , si pana la urma s-o dus toata pe covor :lol: . dupa cateva minute m-a sunat mama pe mobil , si in loc sa il iau fromos si sa raspund , l-am luat tot fromos , dar l-am dat pe jos pe gresie , dar el saracu tot suna :pupic: si nu-mi mai vine acu` in minte , dar toata ziua de ieri numa` prostii am facut - o fi fost ceva retrograd , luna , marte , saturn :-*

eu zic (ca una care a trecut de 14 ani de faza asta ) sa nu te stresezi atat ca mananca prea putin sau prea mult . mofturi si figuri ai sa mai vezi la ea; atata timp cat iti creste in inaltime normal , greutatea nu e atat de importanta . stefana mea a fost un copil sub greutate mereu , iar acum la 14 ani jumate , este mai inalta decat mine , si are vreo 53 kg.

Edited by dani_ela

Nu-i obisnuita cu lume si a fost tata la noi cateva zile , a mai stat aici si soferul cu care ne-a adus m,obila...cum aude galagie cum nu mai mananca!!!!

Tata a plecat dimineatza , merge cu duba cu care a venit inapoi , soferul trebuia sa incarce marfa de la Aachen , a incarcat , io intre timp am schimbat paturi , am spaalat TOT acum a sunat tata ca se intoc ca mai tre' sa ia maine ceva din München , iar fa patul , iar spala....poimanie vine ciurda cealalta de musafiri!!!!

nooooo, nu-i bine!!!! Simo, prea te agiti si stressezi :scratch: nu-i face bine nici la fetita, clar.

io zic asa: sezi putin aici, in han, trage-ti sufletul si fa-ti lista de prioritati. esti totusi o proaspata mamica, nu cred ca are cineva pretentia de la tine sa fie totul tip-top. fa cat poti si va fi bine. de sarbatori trebuie sa te bucuri, sa fiti impreuna cu totii, nu sa cazi lata de oboseala :-*

:hug:

AMaria, stai fata calm, ca nu te decoreaza nimeni daca -i casa luna, si daca-i tot 80% luna, iar nu-i bai.

ai alte prioritati acuma , decat sa faci pe "zana menajera". cui nu-i place sa schimbe hanul ( parerea mea)

atata timp cat o casa e ordonata si curata, nu e musai sa fie mereu "luna" :scratch:

Anuska, fata, las-o mai moale!

Ia, stai aici, bea o cioco calda, relaxeaza-te si aduna-te!

post-73-12929392066228_thumb.jpg

Ai lenjerie curata? Bine! A dormit tatal tau odata-n ea? Nu-i la hotel, mai poate dormi si-a doua oara!

Pune racitura la fiert, ca se dezgheta ea.

Si copila, cand i-o fi foame, va cere ea!

Hai, lasa stressul, ca nu-i bun.Nici pentru tine, nici pentru ea!

Si, ce-i la tine? Farmacie, muzeu? Nici acolo nu-i chiar luna! Lasa ca nu boleste nimeni pentru o scama sau un fir de praf! Ce-ai? Vrei sa te-mbolnavesti? Mai usor!