Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna oaspetilor hanului!

Izuk, multa sanatate tatalui tau si putere tie si familiei sa ii fiti alaturi moral/fizic si sa il sprijiniti/alinati pe cat se poate.

Priveste ca si cum socrul a fost bine intentionat, dar nu a cunoscut poate situatia. Cu siguranta nu a facut-o din rautate. Eventual ar trebui sa-i explicati care e treaba cu dr. respectiv. La prima vedere, tuturor ni se pare ca ceilalti/doctorii nu fac tot ce trebuie, sau ce am vrea noi, pentru cei dragi noua. Sanatos sa fie!

Sa aveti cu totii o zi splendida. :scratch:

Boni, mi-amintesc acum ca ai mai spus. Am avut noroc de data asta ca nu mi-a facut schimbare de look. Am fost ca la doctor: Laura, asculta simptomele intai:

- mi s-a subtiat parul si mi se innoada de nu mai pot baga piaptanul furca in el nici la pranz, dupa ce cu chiu cu vai ma descurc dimineata (Angel oare tu cum reusesti cu parul fetitelor???)

- mi-a crescut pana aproape de fund, mi-ar parea rau sa nu-l mai am lung, dar as vrea si schimabare de look (eu ma gandeam sa ma deschid iar blonduliu capucino asa si suvitata si sa ma tund oarecum mai scurt)

- culoare vreau ca nu am pus de o gramada de vreme si e tern si oarecum bate in doua culori de la o lungime incolo, dar nici nu vreau sa vin la luna ca mai des de cel putin 3 luni n-am cum (imi ia 4 ore jum toata afacerea in primul rand si nu in ultimul rand 350 lei), insa imi creste foarte rpd astfel ca la o luna mi se vede radacina crescuta.

Buuun zice Laura, dam vopseaua noua Inoa de la L'Oreal, care e foarte speciala (un nou sistem care coloreaza, protejeaza si hraneste firul de par) si tundem doar un pic. Iata-nma acum cu aceeasi culoare si aproape aceeasi lungime (tuns varfuri si scara noua), dar cu un par stralucitor, elastic, suplu. Vedem cum se comporta in timp. Ma declar satisfacuta ... desi nu se observa nici o schimbare aparent.

le-am luat marrocan oil (pt toate de fapt) si viata mea s-a schimbat in bine :scratch:.

nu se mai incurca, e matasos si n-am nici o problema dimineata inainte de scoala. au parul pana la fund, ada un pic mai lung ca al sarei si nu s-ar tunde nici una sa le platesti. eu le tai din varfuri(am mai tuns si mi s-a spus ca am mana buna, creste parul de numa :) )

si nu le las mai deloc fara coada cand se duc la culcare, conteaza.

cam atat :D

uite cat e de lung

post-49-13064038237093_thumb.jpg

post-49-13064040441758_thumb.jpg

post-49-1306404264798_thumb.jpg

si eu de la negru lung, am tot taiat, si acum sant culoarea asta (din spate ca sotul asa stie el sa-mi faca poze :D). cred ca-i place pardonul mai mult decat mecla :)

post-49-13064043143791_thumb.jpg

woaaaa ce zane, woaaa ce par aveti toate 3! woaaa ce priveliste splendida!!! sa nu-mi spui ca asa e la tine in oras! ce minunatie!

acu de unde iau eu uleiul marocan ? ca-mi vine sa-mi zbor creierii cu incurcatul parului. Seara il prinzi cu ce ca sa nu sufere peste noapte de tractiuni mecanice? cu o banda de aia elastica? Le place sa-si ingrijeasca parul, sa il spele, sa le faci codite? Mai am o intrebare: le piaptani zilnic? poate parea hilar pt cine nu are par lung, dar eu incercam sa ma piaptan zilnic si ii rup juma de par, ieri mi-a spus stilista (tot par lung) sa ma piaptan doar dupa spalat si la urmatorul spalat (dupa 1 sapt iarna si irca 5 zile vara). Nu stiu sigur daca ma adaptez nepieptanatului.

nu stiu din fata ..., dar din spate arati excelent ...! felicitari! stie el ce stie! imi place la nebunie si culoarea/suvitele, asa am fost si eu vreo 5-6 ani, pana mi s-a ars!

iar fetitele nu mai spun cat sunt de momoase!!! Cand le-a crescut parul? noua de abia acum a inceput sa ne creasca doar ciuful din varful capului, pana acu, tot a cazut puful si a dat asta nou, pe la spate e scurt de tot ... zici ca am ras-o acu 1 luna. Alti bebei la 9 luni vad ca au plete ... noi cheliuta inca ... =))

cea mare se vede ca are si atitudine! precis are o personalitate puternica!

ada si-a pierdut puful cu care s-a nascut, arata ca un calugar si il gaseam pe pat dimineata :-*...nu le-am tuns niciodata, decat 1cm la varfuri lunar.

sarei i-am facut codite la 6 luni. a avut par de prins cu clama si foarte des cand s-a nascut. amandoua brunete la nastere =)) sara la 1,5 avea radacinile galbene si varfurile negre.

le prind cu elastice normale noaptea, iti fac poza si-ti arat. nu prea pun din alea cauciucate. prefera sa-l impletesc, amandoua sa aibe par cret dimineata, ondulat adica.

sant atat de obisnuite cu pieptanatul de stau la rand dimineata :-*...pe par se spala una pe alta mai nou, se clabucesc si eu le limpezesc. ada imi aduce uleiul de la mine din baie si...cam asta e rutina. iarna le spal la 3 zile sau saptamanal, depinde. mai isi pun nisip cand se joaca afara sau la scoala si asa le spal mai des. nu stie nici una cum e sa fii cu par scurt si pt ele e ceva obisnuit.

eu am firul subtire dar nu mai e atat de rar, s-a regenerat. nu ma pieptan niciodata, NICIODATA! doar degetele prin par dupa spalat. il intind cu placa si de la ulei nu se mai incurca nici macar la ceafa.

cam atat :-*

a, nu se mai ingrasa cum era inainte. tot pe baza uleiului am pus(am sampon si balsam cu ulei de argan, care acelasi lucru), dau cu uleiul la sfarsit si un pic de mousse lichida de la kerastase. atat.

pozele sant la 60km de mine unde s-au mutat socrii dar cam asa e si la mine, tot cu port, vase, etc

deci greseala mea cu pieptanatul ... de am rupt si subtiat parul ...eu ma piaptan dimi si seara, de teama ca dc las mai mult se incurca prea tare! asa mi-a spus si stylista. asa o sa fac ... desi mi se pare strange, sper sa ma obisnuiesc ...parca nu aveam parul asa de delicat inainte de vopseluri nu aveam nici o treaba cu asta! dar daca nu te piaptani cum usuci cu placa?

dar pe fetite le pieptani deci!?

si eu tot de la kerastasse folosesc, dar acum am citit mai atenta si am vazut ca am luat gama gresita. Eu ma plangeam ca se incurca din cauza ca e prea uscat si atunci mi-au dat gama aia cu capac portocaliu care e super-nutritiva. Ieri inainte sa plec la salon, ca mi se termina masca m.am uitat si scrie ca dimpotriva nu e pt par subtire! deci cred ca m sfeclit-o si aici! cred ca trebuia sa iau gama verde volumizant, ca pe ala scrie pt par subtire. Mi s-a si ingrasat ...to in ideea ca e uscat si d-aia se incurca ...tot am bagat masti, balsamuri, uleiuri in el... care mai de care...

acum mi.am luat un sampon de la occitane care e pt par subtire si am si mascuta lui, sper asta sa-mi fie ok ...

deci uleiul de argan sau cel marocan pomenit de tine e unul si acelasi? si il dai ca pt coafat? adica dupa spalat pe parul ud, zvantat in prosop?

da, uleiul il pui dupa ce stergi parul putin. ai sa vezi ce repede se usuca parul(fara foen) cand pui uleiul :D. reduce timpul de uscare la jumatate.

e unul si acelasi uleiul de argan e de fapt ulei marocan. am mai pus poza pe undeva cred, mai fac una azi :D

pe fete le pieptan dar nu cand le spal, cu parul ud. daca pun ulei nu mai e nevoie in seara respectiva si, dimineata, daca dau cu pieptaul odata nu mai e nevoie de nimic. au par matasos ele oricum, nu sant ca noi :D

cu placa il intind pur si simplu dupa ce mi-am tras degetele sa-l "descurc", atat :D...o fi bine sau nu, nu ma pieptan :D

verde am si eu de la kerastase

uleiul

post-49-13064576695519_thumb.jpg

samponul si balsamul

post-49-13064576916528_thumb.jpg

post-49-13064577057987_thumb.jpg

zgarciurile de par ale fetelor :D

post-49-13064577461282_thumb.jpg

cordelute, etc :D

post-49-13064577652629_thumb.jpg

si gata

post-49-13064577260371_thumb.jpg

Buna dimineata. Injer intunecos&girls...wow.

ulei de argan am si eu , dar il folosesc mai mult cateodata dupa dus, ca sa hraneasca pielea.

eu am parul scurt, si mult, asa ca nu am nevoie de argan :D

azi iar o zi cu umblat in urbe, alea alea, si diseara concert, dar maine o sterg in sud la mare :D

m-ai prins :D am uitat ca am pus pe-acolo

stella, voi scoateti bikinii noi scoatem suba :D....s-a racit noaptea, ziua inca sant 23-24, prietenele mele aqu dat drumul la caldura, spun ca e frig tare :D(romance prietene :D). eu port cizme ca e frig (stiu ca voua vi se pare aiurea, dar la noi la 10 grade scoatem cizme si geci, am haina de n-am purtat-o decat odata)

m-ai prins :D am uitat ca am pus pe-acolo

stella, voi scoateti bikinii noi scoatem suba....s-a racit noaptea, ziua inca sant 23-24, prietenele mele aqu dat drumul la caldura, spun ca e frig tare . eu port cizme ca e frig (stiu ca voua vi se pare aiurea, dar la noi la 10 grade scoatem cizme si geci, am haina de n-am purtat-o decat odata)

Hi hi hi! :D Detectiv trebuia sa ma fac :D post-405-13064808313297_thumb.jpgTrebuie sa ies cu bubuletul (ca a fost liber azi nu a fost la gradi) si cu sotul la cumparaturi,dar tot am amanat ca bate un vant nebun,acum ne luam inima in dinti si ne avantam.Si la noi s-a racit vremea,nici nu stiu cum sa ne imbracam. :D

amanat ca bate un vant nebun,acum ne luam inima in dinti si ne avantam.Si la noi s-a racit vremea,nici nu stiu cum sa ne imbracam. =))

noi avem parte de vreme tare frumoasa de vre-o saptamana. suntem in haine de vara deja https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

au mai fost ploai scurte, nu chiar vijelii, doar cat sa ude pamantul.

Angelino, iti spun de cate ori te prind ca mor dupa fetele tale. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/love7.gif

moama ce de chestii de par ai acolo!!!! nici daca le impart la 2 (ca ai 2 fete) nu cred ca avem nici jumate cat ai tu. si eu ziceam ca a mea are multe https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/unsure.gif

hai mai boni ca nu sant multe =)) le tot iau ca le pierd, le mai pun si-n cap la papusi....mai ma imprumut si eu de la ele cateodata.

Eii vezi asta e avantajul cand ai fete! =)) Io' ce sa imprumut de la bubulet,bilute?! :D

Am fost, ne-am intors,nu era chiar asa de grav cum parea deaici de sus,ba chiar am stat si la o terasa :D

avantaje si dezavantaje. daca nu stim sa facem baieti, asta e :D

el mai tragea nadejde si la al treilea, io mai Pas :D , acuma vad ca nici el nu mai e asa entuziasmat. ale mele sant interesate de masini la fel ca el, il ajuta cand are de reparat cate ceva, la calculator la fel....apropo, sara la 4 ani ii stie i-phonul pe dinafara, eu.....duda mai sant =))

Mda! Si bubuletul mancal-ar mama ma satisface, ca-i tare mamos si pupacios si frumos, :D Tac-su zice ca nu l-ar da pe o mie de fete :D Iar la calculator si telefoane mobile destea e doxa,io' lemntanase =))

Buna dimi la pranz la han.

Inger merci mult de foto. Vad ca uleiul e special pt copii si il face anti-rebel din intelegrea mea: baby liss. Pe uleiul marocan nu scrie ca e de argan, nu m-as fi prins.

"Cimentul" ala verde de la Kerastasse l-am tot sucit si eu in mana miercuri, dar nu l-am luat in final, ca am o groaza de masti si balsamuri de la Keune, dar cred ca le abandonez si fug sa iau tot kerastasee (Eram cam dezamagita cu gama aia orange, dar mi-aduc aminte ca am folosit-o pe cea verde si a fost mult mai bine, aste e pt volum si pt par subtire). Si sampon ce folosesti? Cand ai avut parul mai lung tot nu aveai probleme de incurcareala si electrizare?

Astept sa creasca si Bea sa vedem avantajele ... , deja incep sa ma gandesc daca sa mai dau sa nu hainele/accesoriile/incaltarile in fiecare primavara ?! Cred ca avantajul va fi ca va purta de la mami ...woai si ce de saci am dat ... la unele chestii incep sa ma gandesc cu parere de rau ... =))

Mergeam azi si am trecut pe langa o terasa si zice bubuletul:''Hai tati melgem la o bele''?! (inca avem probleme cu R-ul),sotul mandru' nevoie mare,i-auzi ma invita baietul meu la o bere...da' tata ai bani?! il intreaba sotul...Am,am,am, raspunde bubuletul si scoate si el un pumn de banuti din buzunar :D

Bineinteles ca i-a luat sotul snecsuri pufuleti cu surpriza tot ce a vrut ciocolata =))

post-405-13064922029533_thumb.jpg

Aici se alinta.

post-405-13064922132827_thumb.jpg

A se observa tricoul cu scoby-doo care-i place de numa'...

post-405-13064922246926_thumb.jpg

Acum e concentrat la calculator in maieu ca in casa e cald.

post-405-13064922317687_thumb.jpg

post-405-13064922418565_thumb.jpg

nu e doar pt copii, e de adulti dar e natural si le dau si lor.

eu sant foarte multumita de kerastase asta, e spray nu e spuma, ma descurc mai usor decat cu celelat model. cand era lung tot nu-l pieptanam :D, am descoperit uleiul tarziu in melbourne. nu l-am mai lasat lung ca era fara stralucire, fara viata, nu stiu cum sa zic. am zis ca tunsul il regenereaza si asa a fost.

iar culoarea am schimbat-o cand a iesit albul la radacini :D....acum nu se mai observa :D

iar cu hainutele, mai tine-le putin. poate iti dau eu ceva pe ele, depinde ce o sa aiba sor'mea in vreo cateva luni :D. nu pot sa-i aduc asa multe si asa, ti-as da tie ceva pe ele sa-i iei la Bea si le-ar folosi ea ca nu e pretentioasa =)) (daca ai unde sa le tii normal)

nu e doar pt copii, e de adulti dar e natural si le dau si lor.

eu sant foarte multumita de kerastase asta, e spray nu e spuma, ma descurc mai usor decat cu celelat model. cand era lung tot nu-l pieptanam :D, am descoperit uleiul tarziu in melbourne. nu l-am mai lasat lung ca era fara stralucire, fara viata, nu stiu cum sa zic. am zis ca tunsul il regenereaza si asa a fost.

iar culoarea am schimbat-o cand a iesit albul la radacini :D....acum nu se mai observa :D

iar cu hainutele, mai tine-le putin. poate iti dau eu ceva pe ele, depinde ce o sa aiba sor'mea in vreo cateva luni :D. nu pot sa-i aduc asa multe si asa, ti-as da tie ceva pe ele sa-i iei la Bea si le-ar folosi ea ca nu e pretentioasa =)) (daca ai unde sa le tii normal)

hahaha io ziceam sa nu le mai dau pe ale mele sa le pastrez lui Bea, dar cu placere le pastrez pe ale Beei pt sora ta, pt varsta de un an am deja 2-3 rafturi pline de tricouri polo, costumase, gecute, treninguri, incaltari de firma (ce a fost pana in 6 luni si au ramas mici am dat). nu o sa aiba timp sa le poarte mai mult de 3-5 ori la cate are ...creste asa de repede ... vad la body, 2 luni max ii vin bine si daca sunt mai multe si le poarta prin rotatie ... Si nu, doamne fereste, nu trebuie sa-mi dai nimic pe ele!

Sa-i spui sa faca o fetita atunci!

asa era si parul meu, se matuise, nu mai avea stralucire si s-a subtiat. Sa vad acu dc se regenereaza, am tuns doar o palma din el eu.

Vad ca scrieti de par, eu am mari pb cu el, mi-a cazut o groaza, mi se ingrasa la radacina rau de tot.Angel ma gandesc, dat fiind faptul ca am par cu tenta de ingrasare, uleiul asta nu ingrasa mai mult?

Kérastase am folosit si eu cu ceva timp un urma,dar cel alb pt par gras, mi-l recomandase coafeza care o aveam atunci.Nici nu stiu cu ce sa-l mai spal, ce sa-i mai fac.Si aveam un par,acu 2 fire mai am :headbang:

Bubuletul o sa rupa muuuulte inimi cu ochii aceia ... Cam seamana cu mami ...

Ioana si mie imi cadea mult, apoi pe timpul sarcinii nu mi-a mai cazut un fir, acum iar ... Nu's in masura sa dau sfaturi (am incercat sa iau "Vitamine pt par" sunt niste pastile de la farmacie, unei prietene de-a mea i-a mers f bine cu ele, la mine nici un efect.

Uleiurile astea pt placa nu ingrasa, sunt obligatorii sa nu se arda firul, nu stiu dc merg si dc nu te usuci cu placa, dar cred ca Angel nu intinde parul fetelor, deci tind sa cred ca nu ingrasa, dar nu se da pe radacini (nici balsamul, nici masca, nici uleiul de intins sau de ce o fi).

Lapona sper ca ti-am trezit amintiri placute :violent1: . Ai si fost la fata locului pt a te inspira pt lucrare? ...atunci stii ca sunt prea sarace cuvintele pentru a descrie frumusetea si diversitatea Deltei noastre.

Absolut si categoric! Doar ca deschiderea Deltei nu este deloc benefica in ceea ce priveste ecosistemul, in ce priveste cresterea economica, in special a persoanelor private, da! Si cum in Romania sustainability (lucru de altfel specific tutror tarilor in curs de dezvoltare)nu este un concept nici macar existent, nu prevad un viitor foarte bun...ba dimpotriva.

A propos, cum s-ar traduce sustainability in romana?