May 18, 201115 yr comment_89450 Asa ...azi am lipsa de ocupatie rau laba piciorului meu are ezact' 26 cm. lungime si 10 cm. latime si azi nu am picioarele umflate Asa ca biata cenusareasa Report
May 18, 201115 yr comment_89455 Hallo!Ioana, in De nu este Sanitätshaus Tappe ? Sissi, or fi,da la mine in sat nu am decat farmacii.As putea marti cand ma duc la prima sedinta de recuperare sa-i intreb daca stiu.Aiurita cum sunt (defapt nici n-aveam de unde sa stiu) n-am intrebat unde le gasesc.Ortopedul mi-a dat reteta pt bandajul pt genunchi si talonetele astea si m-am gandist ca amandoua sunt de la farmacie .Partea nasola e ca-s perpedes momentan si n-am cum sa caut in orasul mare ca nu ma descurc fara masina. PS: mercic pt telefon si pt pont,sper sa nu mai am nevoie,dar e bine de stiut, mi-am salvat pg lor si ii arat sotului.L-am auzit si pe mici in tel., sau mi s-a parut? Vreau destia... La blugi...Cred ca asi zbura''in ei Am inceput sa vanez pantofi comozi,ma cam doare la tenesi daca-s frumosi sau nu... Eii nici chiar tenesi sau adidasi cu siret ,nu-s genul astia imi plac si mie,desi in ultimul timp mai mult in adidasi sunt Asa ...azi am lipsa de ocupatie rau laba piciorului meu are ezact' 26 cm. lungime si 10 cm. latime si azi nu am picioarele umflate Asa ca biata cenusareasa mi-ai dat de lucru, mi-am masurat si eu piciorul 22/8 Report
May 18, 201115 yr comment_89458 Fete, va pup din mers si raspund scurt scurt ca nu am timp de stat la taclale: Daniella, talpicile sunt facute dupa papucul meu, nu trebuie sa imi iau papuci mai mari. Ioana, de facut le face tehnicianul ortoped, da insa intai mergi la medic, acolo iti face testele, iti ia toate datele si trimite la tehnician, intr-o saptamana is gata, le porti o saptamana pana ta acomodezi apoi te duci cu ele ca sa le justeze pe papucii tai. Eu, avand mai multe tipuri de incaltari o sa il pun sa imi mai facavreo doua si si pentru papucii de casa ca sa le port mereu. Uitati fetelor, asa arata. Sunt din material special, a carui consistenta depinde de "calcatura". Sunt destul de scumpe insa eu pe saltea si la sanatate in general nu ma uit. Report
May 18, 201115 yr comment_89459 Revin repede : Daniella, fa-ti un serviciu si arunca cat colo pantofii mai mici, uita de ei! Report
May 18, 201115 yr comment_89460 Nebunatico' ...Io' is jale mi-e si rusine cu elefantele mele da' ce sa fac?! In ultima vreme ma coafeaza'' platformele si cu talpa ortopedica,ma mai inalta,chiar daca mai calc eu in strachini da' macar nu ma dor chishioarili' si-s shi moderna maii!!! Nee te doare capu'... Report
May 18, 201115 yr comment_89465 Ioana, de facut le face tehnicianul ortoped, da insa intai mergi la medic, acolo iti face testele, iti ia toate datele si trimite la tehnician, intr-o saptamana is gata, le porti o saptamana pana ta acomodezi apoi te duci cu ele ca sa le justeze pe papucii tai. . asta ma intriga,eu am deja reteta de la ortoped, am fost deja la el.Poate e alta mancare de peste, pe reteta scrie ca tb facut masuratoare.Na ja, eu cand primesc o reteta ma gandesc ca tb luata de la farmacie .,am sa ma interesez.Da cum spuneam eu mi-s aiurita,nu m-am gandit sa intreb atunci ce si cum,cred ca ma radiasera si la cerebel de la atatea radiografii. Geany, am piciorul mic, am avut pb si la nunta, 35 imi veneau fixi,35.5 nu gaseam, 36 imi erau mari , am gasit o pereche 36 care mi-au venit, din aia clasici rau, noroc ca nu se vedeau de rochie.Acum vreo 2 ani i-a spart mamei boxa si avea din lucrurile mele pe acolo.Mai aveam niste incaltari lasate acasa, ghiciti ce n-au furat?pantofii de la nunta ,cred ca erau prea urati Platforme port si eu si din cei cu talpa ortopedica,dar port si balerini ca ma inteleg bine cu ei la condus. Report
May 18, 201115 yr comment_89476 Revin repede : Daniella, fa-ti un serviciu si arunca cat colo pantofii mai mici, uita de ei! nici vorba Lapona ! am muuulte perechi, aproape toate sunt una si una, doar din ultimele cateva sezoane, de 3 ani de cand m-am mutat si purtate cu randul, doar de cateva ori pe an. Nu le arunc, sper sa imi revina piciorul la dimensiunea de dinainte de sarcina . Ia aminte aici si nu mai cumpara deocamdata, ca in ultimele luni iti trebuie doar slapi ... cu 2 nr mai mari ...Revin cu intrebarea: aliooo imi revine piciorul la dimensiunile initiale? cand ...acusi pe 3 iunie se implinesc 9 luni si piciorul, silueta, greutatea si capul mi-s in continuare cu sorcova ... Pentru mine e greu cu pantofii potriviti, cum spunea si Ioana, cand ai jumatate de nr nimeresti ori mici ori mari Mai bine mai tai degetelele! Ei asta ar lipsi sa trebuiasca sa imi reinoiesc si garderoba de pantofi, nu e destul ca nu mai incap in nici o hainuta? ...desi nu ar fi rau ... as putea sa ma joc si cu cateva posete ... hai mai ca mie nu imi mai trebuie jucarii, ca gata sunt mare!sa vezi cate per de pantofi i.am luat (a si primit o gramada) lui Bea deja . Am umplut 2 sertare la dulap si sunt mici pantofiorii ei Am tot spus ca o sa pun la pentru cei mici poze, dar nu am apucat sa fac ... are mai multi la 8 luni (ca nu merge, dar trebuie sa o asortez la haine) decat cati aveam noi la 14 ani pe vremuri apuse, cand nu gaseam nik frumos. Va amintiti ce smecherie erau blugii, sau pantofii aia sport de la Pionierul. Adidas? pfoooaileu ...am avut prima oara printr.o minune printr-a 9 sau a 10-a. Si pt toate astea doar Mutti e de vina, ea mi-a spus ca scoate pe Elena din spital in rochita si cu palarioara si de atunci am luat-o si eu raznelu'...cu toaletele copchilei... Astea sunt sandalele mele de vara, pe multe culori sunt foarte comode (culorile de anul asta nu le-am luat, doar din ultimele 2-3 sezoane precedente ... ca tin sunt buni...asa am strans o groaza...). Anul trecut in vara am reusit sa-i port pana am intrat in a 9-a in cazurile de nevoie (Sedinte, intalniri). In rest si eu am trecut preponderent la sport de vreo 7 ani asa ... unde pana atunci, 10 ani, m-am purtat numai la papainoage si costum, mi-ajunsese ... si ma simt asa bine acum in straie comode ... Report
May 19, 201115 yr comment_89496 Buna dimineata fetelor! Un mic dejun ?! O zi faina va urez sa aveti tuturor! Report
May 19, 201115 yr comment_89497 Hi hi hi! E cam saracut mic dejunl?! Eii asa mai vii deacasa,nu?! Report
May 19, 201115 yr comment_89500 Geany, un mic dejun pe o terasa la firenze, nu se refuza veci .buna dimineata la toata lumea.ia sa va inveselesc cu flori, nu-s ale mele dar tare -s frumoase.ultima poza is ale mele Report
May 19, 201115 yr comment_89507 neatza ! abia am nimerit usa la han ! ce ati facut din han , bey ? tre sa ii zicem bazar de acu` gasim de toate in el ; dar serios imi place asa ! e ca la supermarket : intru pt oo si iau si sampon si coada la matura geany- imi plac sandalele tale , si eu de cativa ani port de astea ... gata cu tocurile ! ma omoara spatele .daniela- si papucii tai sunt superbi ! ei , asta inteleg eu acum prin pantof superb : comod vreo 5 ani in tineretile mele , nu am purtat decat pantofi cu toc cui (am doar 160cm ), si fuste ... acum , doar blugi cu adidasi , si vara pantaloni subtirei si sandalete de astea cu platforme . aaaa, si fuste de alea ca la tiganci luuuuungi pana jos si crete Report
May 19, 201115 yr comment_89511 Buna dimineata .Ce festin aici ...Dani draga mea , eu am fost mereu pe la 38.5 marimea la picior , in general ma chinuiam cu 38 , cateodata mai luam 39 .Dupa sarcina rar mi se potrivesc 39 , dar nici 40 nu mi-s turnati.Am 3 ani acusi de cand am nascut si nu mi-a mai revenit piciorul la marimea initiala , tot cu un numar mai mare trebuie sa iau.Desi , eu invers de Geany , am piciorul ingust , marimea 40 zburda in picior la mine , 39 ma cam strange de degete.Si atunci prefer 39 , in speranta ca se mai lasa.Nu m-am uitat aici daca sunt numere cu jumatati , stiu ca in Italia sunt.In Romania ...nix. Report
May 19, 201115 yr comment_89516 ...marimea 40 zburda in picior la mine , 39 ma cam strange de degete.Si atunci prefer 39 , in speranta ca se mai lasa....n-ai voie sa uiti sa-ti tai unghiile de la picioare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifscuzati, nu m-am putut abtine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif eu aveam 37.5 pe vremea cealalta. atunci se gaseau numere cu jumatati si stiam o treaba. calapoadele areau stas si puteam sa-mi iau pantofi chiar fara sa ii incerc.acum nu mai gasesc jumatati de masura, mai mici nu pot sa-mi iau (ca uit sa-mi tai inghiile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif) si iau doar pe incercate si umblate prin magazin. iar masurile variaza intre 38-40, asa sunt de anapoda calapoadele. Report
May 19, 201115 yr comment_89517 Buna dimineata, iau in fuga niste struguri si un suc de portocale ca ma doare tare capul,noroc ca e vreme insorita. Daniela,imi plac incaltarile,sunt tare comode, si nici nu risti sa-ti ramana tocul in ceva cum am patit-o eu pe vremuri pe Smardan.Eram in pauza de masa si aveam niste toace de 12 subtiri cand l-a un moment dat simt ca raman cu un picor mai jos .Stiti(cele din Bucuresti) cum era Smardan si Lipscani acum cativa ani,cu piatra cubica(parca acum au aranjat),desi nu era prima data cand mergeam cu tocuri in zona aia, ca ala imi era traseul la munca,atunci am avut ghinion de nesansa, norocul meu a fost ca era cismarie in zona, mi-am luat tocul si mergand pe varfuri l-am pus pe nene sa-mi repare tocul pe loc ca tb sa ma intorc la munca Lori , nu-tzi ramburseaza KK contravaloarea lor? eu zic ca ar tb , mai ales ca e la privat si platiti atatia bani.Eu la stat si tot mi-a decontat si bandajul O zi insorita va doresc,daca n-as avea treaba si as avea voie , m-as duce la plaja Report
May 19, 201115 yr comment_89519 eu zic ca ar tb , mai ales ca e la privat si platiti atatia bani.Eu la stat si tot mi-a decontat si bandajul Ioana , platim , zic eu , mai putzin.....la privat nu se plateste in functzie de salariu ci in functzie de starea de sanatate. Si noi mai si primim jumate din costuri de la Beihilfe , adica suntem asigurati maxim 50%. Daca ramaneam la stat plateam aproape dublu. Report
May 19, 201115 yr comment_89521 neatza ! abia am nimerit usa la han ! ce ati facut din han , bey ? tre sa ii zicem bazar de acu` gasim de toate in el ; dar serios imi place asa ! e ca la supermarket : intru pt oo si iau si sampon si coada la matura geany- imi plac sandalele tale , si eu de cativa ani port de astea ... gata cu tocurile ! ma omoara spatele .daniela- si papucii tai sunt superbi ! ei , asta inteleg eu acum prin pantof superb : comod vreo 5 ani in tineretile mele , nu am purtat decat pantofi cu toc cui (am doar 160cm ), si fuste ... acum , doar blugi cu adidasi , si vara pantaloni subtirei si sandalete de astea cu platforme . aaaa, si fuste de alea ca la tiganci luuuuungi pana jos si crete hahahaha idem port si eu, batranetile ne mai lumineaza si mintile adica ne facusi sandaletele de bazar? Report
May 19, 201115 yr comment_89522 ...marimea 40 zburda in picior la mine , 39 ma cam strange de degete.Si atunci prefer 39 , in speranta ca se mai lasa....n-ai voie sa uiti sa-ti tai unghiile de la picioare https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifhttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gifscuzati, nu m-am putut abtine https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/71.gif eu aveam 37.5 pe vremea cealalta. atunci se gaseau numere cu jumatati si stiam o treaba. calapoadele areau stas si puteam sa-mi iau pantofi chiar fara sa ii incerc.acum nu mai gasesc jumatati de masura, mai mici nu pot sa-mi iau (ca uit sa-mi tai inghiile https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif) si iau doar pe incercate si umblate prin magazin. iar masurile variaza intre 38-40, asa sunt de anapoda calapoadele. Trebuie sa recunosc ca uneori mai uit intentionat , nu-mi plac unghiile taiate din carne la picioare( bine ...nici lungi ca la maini ) , dar nici cu ele taiate nu e mai bine Of , aici tot frig , m-am saturat , deja imi doresc sa merg acasa .Dau in depresie , serios.Ieri a fost soare , dar batea tare vantul si era rece .Deja incep sa ma indoiesc ca am facut alegerea potrivita , nu-mi place deloc clima. Report
May 19, 201115 yr comment_89523 noi platim cota parte din salariu si nu ne deconteaza nik! si sa te vada un medic ori stai si la coada si dai si spaga, ori te duci la privat si platesti consultatia si sunt conditii mai umane si sun tmai dotati. Personal prefer a doua, dar oricum statul ia banii mei (cu mult mai mult fata de cat as plati un abonament privat) din salariu si nu vad inapoi o aspirina! bandaj ???!!! nici vorba! talonete! eheheeh ...cand o sa ajungem si noi acolo? macar Beutza sa prinda ... asa, buna dimineata si merci de mic dejun peste palaria Florentei, eu stau cu Stelluta si-l savuram pe ala primul Report
May 19, 201115 yr comment_89524 De cativa ani eu port si la maini de regula unghiile mai scurtute decat pe vremuri. Imi place mai mult, e mai fin, adica asa: Report
May 19, 201115 yr comment_89526 Daniela,imi plac incaltarile,sunt tare comode, si nici nu risti sa-ti ramana tocul in ceva cum am patit-o eu pe vremuri pe Smardan.Eram in pauza de masa si aveam niste toace de 12 subtiri cand l-a un moment dat simt ca raman cu un picor mai jos .Stiti(cele din Bucuresti) cum era Smardan si Lipscani acum cativa ani,cu piatra cubica(parca acum au aranjat),desi nu era prima data cand mergeam cu tocuri in zona aia, ca ala imi era traseul la munca,atunci am avut ghinion de nesansa, norocul meu a fost ca era cismarie in zona, mi-am luat tocul si mergand pe varfuri l-am pus pe nene sa-mi repare tocul pe loc ca tb sa ma intorc la munca Stiu ce spui, eu nu am pierdut tocul, dar se juleau tocurile sau se intepeneau intre doua pietre de caldaram, sau intrau in asfaltul moale, ... daca mergeai pe jos ...aleluia! ...acum ma gandesc eu ... ce moda la noi in Romania ...dupa atatea lipsuri ...vroiam sa fim la patru ace, ca scoase din cutie ... ... nu conta ca mergeam cu autobuzul si apoi juma de km perpedes. Cred ca toate am trecut prin asta, abia acum ne-am luminat ce inseamna sa te imbraci/incalti confortabil, nu? Report
May 19, 201115 yr comment_89567 De cativa ani eu port si la maini de regula unghiile mai scurtute decat pe vremuri. Imi place mai mult, e mai fin, adica asa:da, da, ti le-am vazut in pozele din concediu si mie imi plac asa, cu french din asta scurt. mi se pare si foarte elegant si practic. dar eu nu am timp/rabdare sa le fac acasa iar unde ma duc la salon nu reusesc nicicum sa o conving pe tanti sa imi faca liniuta asa subtire Report
May 19, 201115 yr comment_89572 De cativa ani eu port si la maini de regula unghiile mai scurtute decat pe vremuri. Imi place mai mult, e mai fin, adica asa:da, da, ti le-am vazut in pozele din concediu si mie imi plac asa, cu french din asta scurt. mi se pare si foarte elegant si practic. dar eu nu am timp/rabdare sa le fac acasa iar unde ma duc la salon nu reusesc nicicum sa o conving pe tanti sa imi faca liniuta asa subtire aceeasi problema si la mine: nu am timp decat la cartier sa merg (ar fi culmea sa merg pana in centru pt o manechiura) si primele dati se uita aia in crucis cand ii spun sa-mi faca dungulita subtire, totusi au inceput sa priceapa ca e rege clientul pe banii lui: deci mi le face (face si proba si mi-o sterge dc nu-mi place, dar nu sunt eu asa de carcotasa pe cat de dragute au devenit). Dar la noi se da spaga mare, in zona voastra stiu ca nu prea ...asa ca la cartier ma stiu toate ca vin ca o vijelie si vreau si manechiura si coafat in acelasi timp, sau alte asemenea scamatorii norocul meu ca patroana e una tinerica (de altfel si manechiuristele) si mai deschisa la minte si i-a placut dunga subtire si dreapta si a zis: ia sa-mi faci si mie asa imi da 2 straturi de liniute albe, 2 de pasta, 1 de lac si la sfarsit ulei de uscare ... imi tine 2 saptamani (mai ales dc merg cu ojele mele).Si la picioare imi fac la fel. singura treaba ca astea aici la cartier nici pilitul nu-mi place cum il fac... (pilesc muchia si din suprafata superioara a unghiei ... pe deasupra, nu sh'cum sa zic). Am facut infarct aproape cand una (surdo-muta) mi-a pilit pe deasupra complet unghiile de la picioare (Eu vorbeam la tel ...si cand m-am prins degeaba i-am spus ... nu ma auzea ... ). Acum am gasit pe una care pileste normal (perpendicular pe unghie, sau inclinata in unghi dedesubt). Report