Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Ha ha ha! :hungry: daa!! o stiam si eu pe asta cu ninge ca-n povesti...in povesti nu ninge doar in cea cu fetita cu chibriturile sau poate ceva cu craiasa zapezii bla-bla-bla nu mai stiu :pupic:

Maii!! cert e ca mie cel putin, cred ca tot de la mama mi se trage,cand ningea asa cu fulgi mari ,mereu ne spunea ca afara ninge ca-n povesti.O fi o expresie sau habar n-am de unde i se trage.Cert e ca ningea cu fulgi mari si pufosi,nu lapovita nu nimic,ce sa mai?! la mine nigea ca-n povesti bre!... =))

P.S Mi-am amintit de unde o stiam pe asta cu ninge ca-n povesti,poate in fetita cu chibriturile ,craiasa zapeii etc la Mircea Badea in gura presei http://www.antena3.ro/economic/media/mircea-badea-nu-mai-pot-cu-luna-decembrie-mai-e-mult-din-ea-148088.html...ca ma bantuia nu stiam unde mai auzisem discutia..

Buna seara. Am tras chiulul de la birou 2 zile, dar motivat - am fost la un curs - in interes de serviciu, normal! Azi, cand am iesit intr-o pauza, ne-a cam zburat vantul. Brrrr. Mi-am ras gluga pe bostanel si mi-am blestemat neuronu' amortit ca nu mi-a soptit sa-mi iau si manusile, inainte sa ies pe-afara. :hungry: Da' n-am stat mult. Cand era sa-nghetam, ne-am bagat inapoi in salita incalzita si ne-a fost bine.

Ieri in schimb - alta mancare de peste! Normal ca dupa curs (care biensur ca s-a terminat cu o ora mai devreme, nu ca azi, cand s-a terminat cu o ora jumate mai repede! :pupic:) ne-am dus in parc, sa ne holbam la veveriturile puse pe sotii:

post-46-1426802924658_thumb.jpg

post-46-14268029366222_thumb.jpg

post-46-14268029457237_thumb.jpg

Acum va spun somnic pufos :), mi se inchid ochisorii =)). E drept ca am sorbit gales niste Mojito.... :) Gata, ma bag in pat, s-a terminat cu huzureala, nu mai suna alarma la 7 (cum a sunat ieri si azi), ci la 5 jumate..... :) Macar e vineri si-avem zi scurta!!!!!! :)

Buna dimineata, racoare si soare! Veveritze n-avem in zona, ca sunt numai betoane, la mama e una ca ea sta mai langa parc!

Marti voi avea zugravit in bucatarie si holuri, incerc sa nu ma gandesc pana vine omul cu galeata si trafaletul ca m-apuca de dorul de fugit peste campii daca realizez ce inseamna operatiunea!

Buna dimineata la han. La mine floricelele sunt vesele, au ioesit chiar si primele lalele pitice...Sa vad dupa masa daca apuc sa pozez...acum nu am timp.

O zi faina la tulemond.

Foxulino, faine veveritele tale. :hungry:

Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca :pupic:

post-16-14268325595745_thumb.jpg

post-16-14268325888974_thumb.jpg

cat de dragalase sunt veveritele! Foxxy, nu a fost rau cursul asta, una peste alta! :pupic:

Moatza, anul trecut si eu am facut pesto cu seminte de floarea soarelui crude pe care le-am rumenti si a fost minunat gustul. Anul asta am pus pin, pt ca tot stransesem 3 pungulite desfacute, din care presaram un pic la humus, din an in paste cand fac ... asa ca tindeam sa le las sa expire, ... asa ca am scapat de ele. Tura urmatoare nu mai fac cu pin, ca nici eu nu iau asa o cantitate mare (o sa iau cand ajung la macelaria turcului o cutiuta micuta ... sa am doar asa ... pt odecor la o salatica, piureuri, humus... farafastacuri). Pt urmatorul pesto de leurda, am seminte de dovleac si dovleac cu floare crude amestecate ... pe astea le voi praji si folosi. Tie ti-a iesit hiperusturoiat moatzo? Dar sa vad cand apuc ca maine mi-am propus doua vizite ...deci se duce ziua ...

Geany, nu stii cum e cu craiasa zapezii, vezi daca ai baiat, nu stii cum e cu Elsa! =))

Stella, sanatate si liniste fratelui, iar voi sa va bucurati in continuare de deliciile si ajutorul lui cat mai des si mult! a venit cu masina in Puglia anul trecut, ca nu mi-ai mai zis?

o zi minunata! aici e soare bland si frigut....

Va doresc UN WEEKEND SPECIAL, dragele mele si dragii mei !:hungry:

Buna dimineata la han. La mine floricelele sunt vesele, au ioesit chiar si primele lalele pitice...Sa vad dupa masa daca apuc sa pozez...acum nu am timp.

O zi faina la tulemond.

Foxulino, faine veveritele tale. :occasion14:

Azi e ziua lui fratello. sa-mi traiasca :)

Sa-ti traieasca fratiorul, Stellin! Sa fie sanatos si-n putere, sa croseteze sarmale!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/occasion14.gif

Zoazo, spune-mi te rog, cu cat se vand verziturile la tine in piata? Merci :occasion14:

Dani, am vazut ca sunt, dar nu m-a interesat pretul! Al meu nu vrea sa pasca si doar pentru mine nu iau decat stevie!

Am vazut si leurda: 1 leu legatura, dar cam subtirica! Spanac si stevie n-am vazut.Doar urzici si leurda, dar aici, in Bolintin.In Bucuresti eu ajung cand se-nchide piata si nu stiu sa-ti zic!

Regret!

Spanacul era 6 lei kg luni, in we sigur ii creste pretul. Leurda este 1 leu, dar anemica rau, in piata Crangasi este dubla legatura la 1 leu. Loboda cat la Mega, 1 leu.Stevie n-am vazut ca as face niste sarmalute!

Merci ca mi-ai amintit de inceputul eclipsei, Fox!

Chiar Acum este eclipsa de soare ... scoateti nasul afara, dacaaveti pozibilitatea, sa o vedeti.

Coincid trei fenomene deosebite in 2015 : eclipsa partiala de soare, 20 martie (10:48-13:04, cu max la 11:56, ora RO), luna noua si Echinochtiul de Primavara- 21 martie 2015, orele 22:45 GMT (00:45 ora RO)!

Aici eclipsa in direct:

http://www.mediafax....l-live-14010963

Buna!! daa!! si de la noi s-a vazut perfect eclipsa,fara ochelari fara nimic,ca era pe fondul unui cer f. cenusiu printr-o pacla de nori...Bub' a fost extrem de incantat... :occasion14:

Azi am gasit lipii si-i fac shaorma ,deabea asteapta.

O zi faina tuturor!

Si la noi era noros tare, dar soarele se vedea bine. S-a vazut muscatura. Era frigatanie mare pt cum eram imbracata si nu am putut sa stau decat vreo 10 min. A inceput si sa picure la 12 si un pic. Eu, tot fara ochelari de eclipsa, dar cu ochelari de soare... m-am uitat nu mai mult de 30 sec x data. Insa cand m-am reintos la compu si m.am uitat in monitor vedeam ca o pata ... Intr-un minutel circa mi-a disparut pata. Totusi, rezulta ca nu-i chiar indicat sa te holbezi cu ochiul liber, chiar daca e cer noros.

Hello!!!

Va dati seama, fetelor, nu am vazut eclipsa, nu am avut cum sa evadez din birou. Si imi aduc aminte in 1999 am facut din ziua eclipsei de soare o zi de sarbatoare, EHE! Si ne-am uitat la eclipsa cu ochelarii pt.sudura.

Acum zis si eu ca in Caragiale cand era discutia despre cometa: " Școlarul Otopeanu (în picioare): Dom'le, mama-ntr-o seară, iarna trecută, a văzut ploaie de stele, afară...

Profesorul (impacientat): He!... că-z doară nu era să le vază-n bordei...

Școlarul: Și eu și cu taica eram culcați, și când a intrat mama în casă și ne-a spus să ieșim afară să vedem, taica n-a vrut.

Profesorul (mai impacient): Ha!

Școlarul: Zice taica: „Nu ies din plapumă pe gerul ăsta, să știu de bine că plouă și cârnați..." (Școlarii râd.)"

Asa si eu cu eclipsa de soare....

Un week-end minunat sa aveti!

Eu am scos nasul afara sa ma uit la soare, cat sa ma uit eu la el, numai bine ca ca a aparut un nor si a acoperit soarele am mai stat eu poate pleaca dar am inghetat si am zis ca gata cu eclipsa, sa mai vina prin iulie ca data trecuta! :occasion14:

Mai mult mi-e ciuda ca nu o sa vad luna mare, mare!

Tie ti-a iesit hiperusturoiat moatzo?

eu am facut de vreo 3 saptamani, cred. abia iesise leurda si erau frunzele mai mici si putin desfacute, floarea era abia ghicita, doar un fir mai pronuntat. am facut din doua legaturi grosute si-o mana buna de nuci. poate ptr ca era f tanara, n-a iesit usturata tare. ptr gustul meu e perfecta.

eu n-am vazut eclipsa, da' m-a terorizat eclisa inginerilor mei, ca s-a rupt una la serviciu si toata lumea era in alerta.

nota bene: *eclísă f., pl. e (fr. éclisse). Placă de fier [!] care unește o șină de cale ferată cu alta.

Stellin, sa-ti traiasca fratelo, mai rar asa ceva!

in rest, we glorios, alea-alea, noi ne ducem la Focsani sa degustam :occasion14: vinul ptr intalnirea de 30 de ani de la finalul liceului :)

Merci. Moatzo degustare placuta. Bre cu frantzuzismele impamanantenite pe soldomoldoveneascca eu-s patita, ca acu ceva ani fratello imi zise * tuuuuuu, mi s-o strîcat chiloasa la mashînî...trimiti-mi una...eu ? haaaaaaaaa, ce iashte chiloasa ??? ...el cum bre chiloasa, stii tàtâ lumea....breeeeeeeeee pana m-am prins ca era * culasse http://fr.wikipedia.org/wiki/Culasse_%28moteur%29 ...*

De la noi asa s-a vazut eclipsa(poze facute de cel mare) :)

post-405-14268742557849_thumb.jpg

S-a dus pe la maica-mea sa-i ceara o radiografie ,nu stia maica-mea ce voia sa faca el cu ea :occasion14:

post-405-14268742464546_thumb.jpg

Haha, nimeni n-a crapat usa la han bre?

Hello din mers. Aziu am lalait-o rau...ba facui si ditai siesta...eu cred ca "se cerea".

Diseara paste al pesto comanda miss...si diseara cica ne ducem noi doua la film :)

V-am zis: program de lalaiala. :occasion14:

Sa-ti fie di ghini' siesta Stelin' :)

Eu azi am fost ca de obicei la mama cu bub',acolo am facut oleaca de carnita la gratar cu cartofi natur si salata ,acasa pt. domnu' sot am comis varza calita cu carnati.A fost o zi frumoasa cu soare azi la noi,si cica se mai incalzeste asa ca :''vine vine priimavara!!!...'',nu mai ninge ca-n povesti :) ..Aaaa!! cel putin asa am auzit io' :occasion14:

Am avut o saptamana interesanta. Copiii au fost in vacanta asa ca i-am dus la film si la muzeele lor preferate unde avem si abonamente (Ontario Science Centre si Royal Ontario Museum). Eu nu conduc asa ca ne-am "dat" cu autobuzele si metrourile. La Ontario Science Centre ne ia o ora si jumatate sa ajungem cu mijloacele de transport in comun, dar copiilor le place ca in restul timpului mergem cu masina, cu tati.

Ieri, cand am ajuns cu autobuzul la statia de metrou, un alt autobuz venind din directia de unde venim noi avusese un accident cu aproximativ o ora inainte. Nu stiu ce numar avea autobuzul, insa ma gandeam ca daca am fi plecat devreme asa cum avusesem de gand am fi putut fi noi printre cei accidentati. Copiilor le place sa stea in spate, de data asta am stat in fata ca era aproape gol, si am vazut ca autobuzul a fost lovit in partea unde am fi stat noi.

Tot ieri, noaptea pe la 11, am auzit sirenele politiei - noi stam langa o strada intens circulata, pompierii aproape, asa ca sirenele nu-s ceva neobisnuit, insa am zis ca acum e ceva serios ca tot veneau una dupa alta. La stiri azi dimineata am aflat ca a fost schimb de focuri pe strada unde am stat noi cu 2 ani in urma, cica 40 de masini de politie au sosit la fata locului. Aceeasi strada a fost inundata serios imediat dupa ce ne-am mutat noi, in urma unor ploi.

Adi-edi, important e ca erati in busul "bun" si ca ati parasit "strada" cu bucluc.

Noapte buna

Da, asa am zis si eu.

Noapte "bunica" :occasion14: ! (vorba lu' nepoata-mea)