Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Buna ziua, dupa ceva timp.. Am tot citit, da' recunosc cinstit: n-am prea avut chef de scris. E mai usor sa citesti, decat sa scrii.. :snorting:

Noi suntem bine, Pispi creste vazand cu ochii, e tare vesel si nu e plangacios. Face meclute (numele sau de scena e Mecluta Meclutescu Mecluteanu) si e fortos de nu se poate! :biggrin: Isi ridica singur bostanelul. Inca de cand avea 3 - 4 saptamani!

A inceput, de cateva zile, sa doarma mai mult timp noaptea (mai multe ore "legate"), probabil i s-o fi facut mila de noi (zice jupanu'). Ne pregatim pentru primele vaccinuri - 8 la numar. Va fi intepat de 2 ori.. :crying:

Jupanu' e tatic model: face cumparaturi, curatenie, da o mana de ajutor si la gatit.. Ca sa nu mai spun ca baia tot 'mnealui o pregateste si (aproape integral) executa! :71: Si uite-asa, io, in loc sa fiu cu nervii in pioneze si pungile de sub ochi pan' la buric.. cum eram avertizata de marea majoritate a parintilor. :tongue3: E drept ca nici eu nu ma agit. Pot sa fac ceva, bine. Nu pot, aia e.. Da, prefer sa dorm / stau, in loc sa ma agit. :toothy9;

Buni s-a reintors in garnizoana dumisale, dupa 6 saptamani de vizita. Copilotu' si-a sa muma si-au anuntat vizita pentru 1 mai.. Sa vedem care si cand mai apar la usa. :toothy9; Ca sa nu pomenesc de nepotu' care s-a trezit sa ne viziteze fix cand io ieseam din spital.. Avea niste planuri care s-au dus pe ape la vale, asa ca l-am gazduit o saptamana, pana s-a dumirit incotro s-o ia.

Legat de WA - pentru mine e mana cereasca.. Si-a tras si Buni tilifon dastapt, cu net si WA, asa ca putem convarza oricand, oricat! :headbang: Si ne mai si vedem!

Ne pregatim de-o plimbare. Desi cam picura, ne suim in masina si dam o tura de targ.. :71:

Va dorim o zi minunata! :thumleft:

Bravo Fox! sa va traiasca sa va bucurati de el! se pare ca te descurci excelent(nici nu ma indoiam dealtfel ) :thumleft: :snorting:

Buna ziua, dupa ceva timp.. Am tot citit, da' recunosc cinstit: n-am prea avut chef de scris. E mai usor sa citesti, decat sa scrii.. :snorting:

Noi suntem bine, Pispi creste vazand cu ochii, e tare vesel si nu e plangacios. Face meclute (numele sau de scena e Mecluta Meclutescu Mecluteanu) si e fortos de nu se poate! :biggrin: Isi ridica singur bostanelul. Inca de cand avea 3 - 4 saptamani!

A inceput, de cateva zile, sa doarma mai mult timp noaptea (mai multe ore "legate"), probabil i s-o fi facut mila de noi (zice jupanu'). Ne pregatim pentru primele vaccinuri - 8 la numar. Va fi intepat de 2 ori.. :crying:

Jupanu' e tatic model: face cumparaturi, curatenie, da o mana de ajutor si la gatit.. Ca sa nu mai spun ca baia tot 'mnealui o pregateste si (aproape integral) executa! :71: Si uite-asa, io, in loc sa fiu cu nervii in pioneze si pungile de sub ochi pan' la buric.. cum eram avertizata de marea majoritate a parintilor. :tongue3: E drept ca nici eu nu ma agit. Pot sa fac ceva, bine. Nu pot, aia e.. Da, prefer sa dorm / stau, in loc sa ma agit. :toothy9;

Buni s-a reintors in garnizoana dumisale, dupa 6 saptamani de vizita. Copilotu' si-a sa muma si-au anuntat vizita pentru 1 mai.. Sa vedem care si cand mai apar la usa. :toothy9; Ca sa nu pomenesc de nepotu' care s-a trezit sa ne viziteze fix cand io ieseam din spital.. Avea niste planuri care s-au dus pe ape la vale, asa ca l-am gazduit o saptamana, pana s-a dumirit incotro s-o ia.

Legat de WA - pentru mine e mana cereasca.. Si-a tras si Buni tilifon dastapt, cu net si WA, asa ca putem convarza oricand, oricat! :headbang: Si ne mai si vedem!

Ne pregatim de-o plimbare. Desi cam picura, ne suim in masina si dam o tura de targ.. :71:

Va dorim o zi minunata! :thumleft:

Uuuff,că rar te mai citesc!

Să fiți sănătoși! Tare mă bucură veștile de la tine!

Ia distreaza-te acum Foxyy, ca maine poimaine incepe sa mearga sa vezi ce alergi dupa el! Ma bucur ca nu e suparacios si va lasa sa mai dormiti!

Postat on Florile noastre Astazi, 08:31 AM

Buna dimineata, au inflorit silamine unelesialtele

In rest ma tine statulsi guvernulalerta siocupata,cacivor sa-miia din gradina ca sa faca drumla un tramvai....ceea ce e bine,dar nuvor sa-lpuna in mijloc ci chiar langa mine...asa ca ne agitam

In rest inca un pic pana la vacanta mare.

Miss e incantata de job,deapartaent de noul oras,detot in general,ceea ce ma face sipe mine happy

Puptulemond in corpore,un pupic special lui *Mecluta* fotocopia copilotului,si a Foxulinei...deci eu ias zice Foxymik sau Foxishor

Buna dimineata! :headbang: la noi e intunericios dar macar nu mai ploua,azi nu ma mai duc eu la mama ca de obicei sambata ci vine ea la mine cu tata,am pregatit doar niste aperitive,niste bruschete si un roze(numa de pamplizir ashea :tongue3: ),ca avem chef mai apoi sa iesim cu totii la localul nostru preferat ...Nu sarbatorim nimic,e asa,pur si simplu :snorting:

In noaptea asta trecem la ora de vara :thumleft:

O zi minunata tuturor! :biggrin:

La noi vreme frumoasa, nu cald dar cu mult soare.

Unele, alte si prin gradina si prin casa.

Si gatim

WE frumos de la noi. :thumleft: :snorting:

Peter

PS. AMR - 14

Buna dragilor! :hug: :-*

la noi cald si frumos azi ,asa ca am pus masina de spalat la treaba ^_^ ,azi in meniu pui cu smantana,ciupercute si marar ,eu doar cateva ciupercute sote,ca stiti voi... :rolleyes: mustrarile de ``cunostinta de cauza`` =))

A fost mama si tata in vizeta pe la mine cum va povestisem,si am pregatit doar pampliziruri,din pacate poza doar dupa ce au plecat ei,atat mai ramasese,...am taiat felii de paine bagheta,prajita doar f.f. putin ca ai mei au placa si nu prea pot ei cu painea prajita crocanta :floare: o parte unse cu unt si somon afumat,marar,o parte cum mi-a spus mai demult Piscotel,nu mai stiu pe la ce topic,ton de la conserva scurs,stropit cu zeama de lamaie ,si mixat cu unt moale,lasat din timp la temperatura camerei ,piper si ceapa rosie...le-a placut tot f. mult,servit cu spumant roze(pacat ca nu am pozat tot platoul inainte de devorare )dupa care am iesit cu totii la localul nostru preferat..

post-405-14906961250156_thumb.jpg

post-405-14906961305805_thumb.jpg

Draga de doamna din Italia de care stiti ,mi-a trimis un pachet (la 97 de ani ai sai si-a facut timp si pt asta,draga de ea) mi-a tris o carte despre pastele Italiene

post-405-14906961357644_thumb.jpg

Cu poze explicative

post-405-14906961424815_thumb.jpg

Si retete si tot

post-405-14906961471836_thumb.jpg

+ cafea,ulei de masline,paste barilla si dulciuri ...stiu ca ma laud si nu efrumos,dar zau ca ma face fericita de fiecare data :hug:

Cam asta e,va urez sa aveti o zi cel putin la fel de frumoasa ca a mea :floare:

Buna,azi e 1 aprilie si la noi e o zi superba cu soare,copacei infloriti,pasarele etc(pasarele si pe ramuri si nu numai :hug: ...pasarele la cap,mai!! ce credeati?! :rolleyes: )si e ziua tatii...nu ,nu e pacaleala,e nascut chiar pe 1 aprilie,asa ca ne pregatim de plecare,trecem pe la matusa sa o luam si pe ea (deabea astept sa ma joc toata ziua cu gaga mic :floare: ) si mergem cu totii sa o punem iar de paranghelie :floare:

O zi minunata va urez :hug:

Pe principiul suberek cu branza https://forum.artaculinara.ro/topic/1281-suberek/page__st__40 am facut cu branza iute de oi,ceapa rosie tocata marunt,marar verde si piper (in stanga ecranului asa cum vedeti voi) si cu branza iute de oi,presarata cu zahar esenta de rom si stafide in dreapta,super subtiri cum mi-a spus Carmella :floare:

post-405-14912121655494_thumb.jpg

Servite fierbinti alaturi de iaurt (de baut)

post-405-14912122034636_thumb.jpg

Pe maine,parca-parca asi planui o varza :rolleyes: abar` n-am,ma mai gandesc! :floare:

Hi hi hi! dupa tortinele lui Eataly cu care m-am jucat in fel si chip :notworthy: https://forum.artaculinara.ro/topic/1992-tortine-cu-gem/page__st__40__gopid__241562&?do=findComment&comment=241562

post-405-14914695877848_thumb.jpg

Azi gasii unt la oferta/reducere,din nou pe principiul urati da buni,incercare de cookis :tongue3: (ca-i plac lui Ale')din ochi ashea', un pachet de unt moale,(lasat la temp. camerei),un ou intreg,putin zahar,,esenta de vanilie si rom,ceva praf de copt ,ciocolata menaj maruntita din cutit,arahide idem,faina cat sa fac un aluat molcutz...

post-405-14914697992756_thumb.jpg

Da' daca pun eu niste cioco` topita pe ei ca mi-a ramas?! oare ce are sa fie?! :toothy6:

post-405-14914698066993_thumb.jpg

Urati,bre',urati rau..da buni'! :wub:

Frig azi la noi(-1 grad arata meteo blue acum) dar e soare se mai incalzeste mai tarziu.

Ale' mi-a dat comanda de lasagnia azi,asa ca sa vad cum execut :notworthy:

O saptamana faina tuturor! :toothy6:

P.S ...Si cum la noi ce spune Bossulika' e litera de lege,lasagnia... :tongue3:

post-405-14918201224268_thumb.jpg

Geany, draga, te destrabalezi rau de tot :notworthy:

Si noi, am avut ieri, placinta cu spanac si placinta cu branza, la cererea publicului.

Geany, draga, te destrabalezi rau de tot :notworthy:

Si noi, am avut ieri, placinta cu spanac si placinta cu branza, la cererea publicului.

:tongue3: si ai mei au pe gusturi,spanac si ciuperci domnu' Geany,ultimul platou cu crenvusti si gen pizza Ale' :toothy6:

Ca sa mai zic si eu ca citesc, citesc, dar voiam sa zic neaparat ceva! Geany, mare doamna doamna din Italia, si de aia are ea 97 de ani ca-si tine creierul ocupat sa-si aduca aminte si de oamenii dragi! Sper ca i-ai multumit intr-un mare fel ca merita!

In rest treburi, probleme, de Paste ma duc in Buzau, unde iar nu e moatza asa ca iar nu ne vedem... same old...

Ca sa mai zic si eu ca citesc, citesc, dar voiam sa zic neaparat ceva! Geany, mare doamna doamna din Italia, si de aia are ea 97 de ani ca-si tine creierul ocupat sa-si aduca aminte si de oamenii dragi! Sper ca i-ai multumit intr-un mare fel ca merita!

In rest treburi, probleme, de Paste ma duc in Buzau, unde iar nu e moatza asa ca iar nu ne vedem... same old...

Daa,asa este! sigur ca i-am multumit :notworthy: ...sarbatori fericite daca pleci si nu ne mai auzim :tongue3: :toothy6:

noi plecam de sambata seara la Focsani, rude, nasi, prieteni.

luni avem musafiri la noi acasa si gata!

hello, hello! la noi e gata operatiunea MOV, stiti voi, miel-oua-vin. altfel, cu inaltarea spirituala stam mai rau, spre deloc, deci iar prilej de chiolhanuri. as vrea sa fie si altfel, da'...nu simtzasc!

btw, voi ce faceti cu matzele si burta mielului?

in oras parca-i adunarea de la mecca, un drum de 4-5 min cu masina l-am facut ieri in 20min, mai sa intarzii la box. iar in magazine, te bati koor-in-koor cu carucioarele, aleluia.

Giani, ieri ti-am studiat iar reteta de cozonaci, mai fac o incercare spre deznadejdea familionului, care ma indeamna sa ma las de sportul asta si sa ma profilez doar pe torturi. nush de ce-oi fi insistand :notworthy:

Asa ca daca o iesi ceva, iti zic, daca nu - sa n-aduci vorba c-am sa consider ca esti tendentioasa :tongue3:

hai, toate bune, glorie, alea-alea, au plecat P&G?

Nu am pic de emotii, sigur iti iese Motz' ca l-ai mai facut,daca e sa am ceva emotii e sa nu mai spargi vreun castron preferat ,doamne feri' :toothy6:

La mine lista pt. pastele asta e cam ashea'

- Cozonac ................................................... X

(nu fac,ca nu se mananca si nu am nuci asa incat cumpar :notworthy: )

- Pasca ......................................................V

(fac cu branza iute + dulce si stafide ca asa ne place)

-Drob..........................................................X

(nu fac ca imi da mama si Matusa si oricum nu mananca decat domnu Geany)

-Sarmalute.......................................................V

(fac de primavara cu verdeturi in frunza de vitza)

-Friptura........................................................ :tongue3:

(mai vedem,inca nu stiu de care)

-Oua ............................................................. V

(vopsite numa rosii ca Ale' nu vrea dupaia sa dea nici unul,toate sunt preferatele lui :wub: )

-Cas de oi,ceapa verde ridichi,salata verde etc................V

Cam asta e tot,pe anul asta,ca avem de primit multe,mergem si la mama la masa si la matusa,eu le duc din ce fac eu ,ele imi dau din ce vor face ele si nu apucam sa mancam tot si e pacat,o sa dau si de pomana la cimitir,la iesirea la mormant,sper sa tina vremea cu noi sa fie frumos!

Moțu și Geanny, sunteți totale! M-am distrat la greu!

Luând-o pe puncte:

1. Mergem la Brăila, la mama

2. Cozonac nu facem,că nu mâncăm.Am primit eu unul cadou de la sindicat.Îl va împărți mama la cimitir.

3.Mama pune mațele de miel, bine curațate si spalate, taiate marunt, în borșul de miel.Restul...PA! (vorbești de stomac, nu?)

4.Pasca fără aluat, a lui Edith Frâncu.Fiindcă...nu are aluat! Nu mâncăm cocături!

5.Drob face mama

6.Vin-ne-am lăsat de băutură https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif

7.Friptură de miel

8.Ouă vopsesc eu sâmbăta.

9. Avem musafiri

10.Caș de care-o fi. Cepă verde...aș vrea eu. Are mama în grădină!

Las ca lista mea e si mai completa! Nu fac nimic. Ce-om gasi la Buzau, cu aia defilam, pasca din aia de care urasc eu cu mult aluat si cozonac pe care eu nu-l mananc decat daca da foamea in populatie, fara miel ca nu se mananca. Cand ma intorc ma opresc la mama care-mi da bors de miel, drob, friptura de miel, oua si pasca fara aluat! Daca mama nu le lasa pe toate pe ultimele zile, apucam s-o ajut cu ceva, dar asa , numai oua vopseste maine, in rest, le face sambata cand eu sunt deja in deplasare.
dacă aveți o rețetă de borș de miel încercată spuneți-mi și mie că o am pe listă și am și borș adevărat

Draga Dex eu nu am facut dar uite pe a lui Foaxa https://forum.artaculinara.ro/topic/743-ciorba-de-miel/ si https://forum.artaculinara.ro/topic/1291-ciorba-de-miel/...noi in familie nu facem doar matusa daca are de capatat ceva miel,stiu totusi ca am facut si eu pt. domnu Geany o data ,eu am facut ca la orice bors normal,curatat carnea,fiert, spumuit,pus ceapa,morcov,albitura (nu mai stiu de care am avut,rad. de patrunjel sau pastarnac ,telina),la sfarsit o mana de orez,borsul si verdeata proaspat tocata...stiu ca se mai pune tarhon cui ii place...cam atata stiu eu dar cum am zis ''nu le am cu asta''ca nu prestam :notworthy:

P.S Vezi si pe a lui Radu aici