April 13, 20179 yr comment_241595 dacă aveți o rețetă de borș de miel încercată spuneți-mi și mie că o am pe listă și am și borș adevărat Mama il face ca pe orice bors normal, doar ca-i pune si tarhon murat,leustean proaspat si matele curatate si taiate marunt. Report
April 13, 20179 yr comment_241596 hello, hello!toata lumea vorbeste de miei si cozonaci, vine Pastele, clar! Dexu, si eu fac tot ca o ciorba normala, dar neaparat cu leustean. In zona se foloseste tarhonul, dar noi nu suntem obisnuiti cu aroma si nu punem. Intr-un an am pus si matzele, dar toti le-au ocolit, asa ca nu mai pun.Am mancat la nasa mea o ciorba de miel f buna, dreasa la sfarsit cu smantana si galbenusuri, ca la ciorba de burta - f gustoasa! Ar merge f bine daca ai o carne slaba si degresezi bine supa. Am reusit sa curat f bine matzele si burta si as incerca, mai mult ca experiment, sa fac o tocana cu ele. Am citit ca s-ar face prin Ardeal si ma roade curiozitatea.Cand eram copil, mi-amintesc ca am mancat la o matusa la tara matze de ied fripte pe gratar, iar anul trecut am facut kokoreci, cum am mancat la Istanbul. Omu' tot imi zice c-ar vrea sa mai facem Altfel, racorica si se preconizeaza nori si ceva stropi ptr duminica. N-aveam prevazute iesiri in natura, asa ca mi-e egal.Toate bune, spor si glorie, bineinteles Report
April 13, 20179 yr comment_241597 Cred ca toata cheia la ciorba de miel este sa pui cozile de la ceapa verde si mult leustean.Si eu pun tot orez la final. De dres n-o dreg, dar isi pune fiecare smantana, ca la mine in familie, nu toti suporta ciorba cu smantana. Report
April 13, 20179 yr comment_241598 Da,si matusa Marlena (cand am facuto eu tot la indicatiile ei am facut-o)o face ne dreasa cu smantana(fiecare isi pune),ea pune orez si leustean(ca tarhon la noi nu prea se foloseste),dar stie ca se pune tarhon,eu atunci nu-mi mai amintesc daca am am pus sau nu(ca fu in urma cu multi ani) La noi e soare cald si frumos,ce bine ar fi sa fie asa si in prima zi de paste sa iesim la mormant Deja am achizitionat branza pt. pasca si tot ce trebuie,ouale,maine sa iau carnea tocata pt. sarmale si verdeata,smantana si ce o mai trebui,incet-incet se apropie . O zi faina tuturor! Report
April 13, 20179 yr comment_241600 Mda'! spusesem ca anul asta vopsesc numa oua rosii,ca daca sunt diferite culori Ale' nu vrea sa dea nici unul,toate sunt preferatele lui pff!! ma lasai convinsa de fata de la chiosc sa incerc abtzipilduri termo'nush'cum' ...Zic''fac unul de proba''..Mda' le-am incercat pe toate parca vad ca iar avem razboi televizat cu Ale' anul asta Moo'!! da' ce priceputa-mi sunt la incondeiat oua Report
April 13, 20179 yr comment_241601 multumesc de sfaturi, m-am lămurit, leuștean am, dar uscat, sper să nu dăuneze. la o adică am și tarhon in oțet.Zoazorela mi-a dat idei cu pasca fără aluat, am un magazin de unde iau ricotta caldă, cred că dacă o scurg bine de zer e perfectă pentru pască. Report
April 13, 20179 yr comment_241602 Moo'!! da' ce priceputa-mi sunt la incondeiat oua io te-am intrecut! sunt next level, 3D si am drept model cozonacii prietenei mele, asa tre sa iasa si ai mei nb! Report
April 13, 20179 yr comment_241603 Fix abtzipilduri de alea am vrut si eu Motz' dar nu am gasit decat de astea (ce-i drept nici nu am cautat prea mult ) Faini cozonacii prietenii tale ,de cate ori vad cozonaci mi se face ciuda ca nu am facut Report
April 14, 20179 yr comment_241604 hai, toate bune, glorie, alea-alea, au plecat P&G? Moatza , uite acum plecam. Paste fericit! Peter Report
April 14, 20179 yr comment_241605 Deci a innebunit lumea oameni buni http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/bataie-pe-cozonaci-intr-un-supermarket-din-iasi-mai-multe-persoane-s-au-asezat-la-coada-de-la-5-dimineata.html azi inca de dimineata la prima ora si la noi cozi interminabile,desi am luat din timp tot ce se poate lua din timp,totusi carnea imi place sa o iau prospata sa nu o mai pun la congi si sa o dezghet mai apoi,painea,branza(cas nu am mai gasit nici o firmitura),verdeata etc...cozi peste cozi,spui ca se da deageaba frate,eu pana dupa paste,nu mai cumpar nik,nu mai stau la nici o coada Report
April 14, 20179 yr comment_241606 hai, toate bune, glorie, alea-alea, au plecat P&G? Moatza , uite acum plecam. Paste fericit! Peter Drum bun, zile frumoase si voua! hello, hello, bat clopotele la biserica, cred ca se-nvarte lumea in jurul bisericii sau cum zicea fi-miu cand era mic, m-am plimbat rotund cu maia (ca-l dusese bunica-sa la prohod). azi s-a-ndurat imparatia si a liberat muieretu' de prin birouri, asa ca avusei un spor, nush ce-i cu mine, zau!facui bors, stufat, drob, doi cozonaci, doua torturi, curatai o multime de zarzavat/verdeturi, oliac' de ordine si constatai ca-mi murira laudatorii. gata, nu mai zic nik numa' pe asta: Giani, au iesit niste pufosenii de cozonaci, a fost un pic aluatul moale (iar m-am distrat cand am citit explicatia ta despre consistenta justa -ce-i aia?), dar l-am lasat asa cu toate ca m-am chinuit la impletit. f reusiti, au aerarea justa Sa traiesti cu reteta ta cu tot! hai, va pup, sa fiti sanatosi in familiile voastre, sa treceti cu bine si sarbatorile astea, cu belsug si voie buna, glorie, alea-alea! Report
April 14, 20179 yr comment_241607 ...adica sa fie potrivit de tare aluatul,nici prea-prea nici foarte-foarte Ma bucur mult ca ti-au iesit bine Motzulin' Report
April 14, 20179 yr comment_241608 Raportez si eu:Am ajuns la Braila pe la 5 pm, ca pe mine m-au torturat sa-mi iau concediu (si uite-asa prapadesc io bunatate de concediu pe cate-o zi!Dar daca n-am naveta...). Am batut trei magazine sa iau cuptor cu microunde pentru mama, mi-au facut obligatoriu legitimatie la Selgros.Pe la 6 eram acasa.Am facut doua pasti de-alea fara aluat si-am vopsit 30 de oua. Si PUNCT, ca-s franta.Daca maine nu ploua, merg la cimitir, la tata. Luni dimineata plecam la Bucuresti!Va doresc tuturor Sarbatori Pascale cu sanatate, pace, lumina si liniste! Report
April 15, 20179 yr comment_241610 Sarmalute coapte bine in cuptor la foc mic-mititel (sunt in craticioara micuta in straturi-straturi) Pasca cu branza iute+ dulce Detalii.. Eu am cam terminat Report
April 15, 20179 yr comment_241611 Sunteți brave! Eu am reușit ieri înainte de meciul de volei (Mara) să pregătesc carnea și varza pentru sarmale sparte/varză a la Cluj. Aseară, după meci, am băgat instalația la cuptor. Și cam atât. Mai vedem în seara asta ce-o mai fi... Report
April 17, 20179 yr comment_241630 Hristos a înviat și sărbători fericite în a doua zi de Paști! cine merge la udat? (obicei ardelenesc) Report
April 18, 20179 yr comment_241633 Ninge si sunt grade minus la mine. Ma tem ptr. rasaduri si ptr. florile merelor si ptr. mugurii de vita de vie... Peter Report