Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Giani, e vremea de-un party cu baie prelungita, ia masuri!

Io-s la concurs, pauza dupa prima runda, punctaj maxim pana acum, dar prima e cea mai usoara.

Vezi cum te gandesti tu la noi, ne scrii si de la concurs :) =))

O seara frumoasa tuturor! Geany insanatosire grabnica draga mea, mai bine pune-o de-un vin fiert!

Io-s la concurs, pauza dupa prima runda, punctaj maxim pana acum, dar prima e cea mai usoara.

Vezi cum te gandesti tu la noi, ne scrii si de la concurs ;) =))

O seara frumoasa tuturor! Geany insanatosire grabnica draga mea, mai bine pune-o de-un vin fiert!

N-am vin,adica am, dar e alb dintr-asta cumparat din comert,nu cred ca merge fiert ,in plus nu am companie,cu cine sa-l impart :) (domnul Geany e de serviciu ,si maine ramane in continuare la 8 ore ca au treaba acolo,vineri iar o sa trebuiasca sa mearga pana la unitate ,asa ca sunt cam singurica cu Ale,si mie imi vine sa zambesc,nici nu le-am spus alor mei de problema mea ca sa nu se ingrijoreze,ca am vb. si cu mama la telefon ca in fiecare zi ,dar uite ca voua v-am spus,chiar daca trasa de manecuta,si ma gandeam, ce frumos!!!! Poate si voi de multe ori sunteti suparate ,stresate de la serviciu,sau alte probleme,financiare,medicale,mici suparari etc,si poate nu le spuneti alor vostri dar le spuneti aici :D si asta chiar ca e ceva f. frumos!!) cum spuneam pana maine sper sa-mi treaca daca nu ma duc pana la farmacie sa-mi iau nospa ,nu am mai luat de cand eram insarcinata ,tot durerile astea de spate erau,acum e suportabil dar fara sa ma gandesc vreau sa ma aplec sa mai pigulesc vreo scama de pe jos,sau sa iau ceva de pe raftul de jos,sau sa arunc ceva la gunoi si ma taie deodata o durere ca un cutit prin spate ,si-mi spun''auci!!!Mosule ce baba esti'' ;) ,noroc,ca Ale' azi nu a fost pretentios a zis ca vrea ou ochi,m-am gandit ca e o idee buna asa ca mi-am facut si eu unul,am mancat cu branza si o salatica,asa ca nici macar nu am gatit azi,dar maine se schimba datele problemei trebuie musai sa ma remontez,am in plan un pui cu sos (ostropel),nu e mare smecherie dar trebuie sa ies sa cumpar puiul,oricum o iesire o sa-mi prinda bine! Multumesc pt. gandul bun :)

Geany sper ca o sa te simți bine cât mai repede!

Moatza țin pumnii sa câștigați concursul!

O seara frumoasa tuturor!

Geany sper ca o sa te simți bine cât mai repede!

Moatza țin pumnii sa câștigați concursul!

O seara frumoasa tuturor!

:) Merci mult! Nu va ingrijorati mai mult decat trebuie,daca nu ma tragea Moatza de manecuta nici nu asi fi mentionat si poate ca nici nu merita mentionat,cu siguranta ca femei mai trecem prin dintr-astea ,eu nu prea bolesc de felul meu ,dar acum chiar e neplacuta ,urasc perioada aia din luna din tot sufletul meu , =)) cine a inventat-o ''am reclamatii'' :) :D

Vezi cum te gandesti tu la noi, ne scrii si de la concurs :-* :occasion14:

N-am vin,adica am, dar e alb dintr-asta cumparat din comert,nu cred ca merge fiert ,in plus nu am companie,cu cine sa-l impart :toothy9; (domnul Geany e de serviciu ,si maine ramane in continuare la 8 ore ca au treaba acolo,vineri iar o sa trebuiasca sa mearga pana la unitate ,asa ca sunt cam singurica cu Ale,si mie imi vine sa zambesc,nici nu le-am spus alor mei de problema mea ca sa nu se ingrijoreze,ca am vb. si cu mama la telefon ca in fiecare zi ,dar uite ca voua v-am spus,chiar daca trasa de manecuta,si ma gandeam, ce frumos!!!! Poate si voi de multe ori sunteti suparate ,stresate de la serviciu,sau alte probleme,financiare,medicale,mici suparari etc,si poate nu le spuneti alor vostri dar le spuneti aici :hug: si asta chiar ca e ceva f. frumos!!) cum spuneam pana maine sper sa-mi treaca daca nu ma duc pana la farmacie sa-mi iau nospa ,nu am mai luat de cand eram insarcinata ,tot durerile astea de spate erau,acum e suportabil dar fara sa ma gandesc vreau sa ma aplec sa mai pigulesc vreo scama de pe jos,sau sa iau ceva de pe raftul de jos,sau sa arunc ceva la gunoi si ma taie deodata o durere ca un cutit prin spate ,si-mi spun''auci!!!Mosule ce baba esti'' =)) ,noroc,ca Ale' azi nu a fost pretentios a zis ca vrea ou ochi,m-am gandit ca e o idee buna asa ca mi-am facut si eu unul,am mancat cu branza si o salatica,asa ca nici macar nu am gatit azi,dar maine se schimba datele problemei trebuie musai sa ma remontez,am in plan un pui cu sos (ostropel),nu e mare smecherie dar trebuie sa ies sa cumpar puiul,oricum o iesire o sa-mi prinda bine! Multumesc pt. gandul bun :-*

Macar nu trebuie sa-l fugaresti . Insanatosire grabnica iti doresc si eu.

Aici ne-a ingropat din nou in zapada,trotuare nu mai exista sint doar munti de zapada. Pentru prima data in ultimii nu stiu cati ani au fost inchise nu doar scoli si gradinite ci si universitatile. Am avut treaba la banca, chestii care nu se puteau face online , si 2 banci diferite aveau cate un singur ghiseu deschis pentru ca oamenii nu au putut ajunge la munca. Din fericire nici clientii nu au ajuns asa ca nu a fost coada. Serviciile guvernului federal si provincial au fost inchise. Vedem maine ce o mai fi.

Am dat zapada mai mult de o ora,deja nu mai avem unde sa o punem pentru ca pe laturi unde am depozitat pana acum e cat un stat de om. Acum asteptam cu interes cand or sa treaca tractorasele care curata zapada de pe trotuare si o vor impinge in driveway.

post-178-0-82115800-1550100367_thumb.jpg

Aici ne-a ingropat din nou in zapada,trotuare nu mai exista sint doar munti de zapada. Pentru prima data in ultimii nu stiu cati ani au fost inchise nu doar scoli si gradinite ci si universitatile. Am avut treaba la banca, chestii care nu se puteau face online , si 2 banci diferite aveau cate un singur ghiseu deschis pentru ca oamenii nu au putut ajunge la munca. Din fericire nici clientii nu au ajuns asa ca nu a fost coada. Serviciile guvernului federal si provincial au fost inchise. Vedem maine ce o mai fi.

Am dat zapada mai mult de o ora,deja nu mai avem unde sa o punem pentru ca pe laturi unde am depozitat pana acum e cat un stat de om. Acum asteptam cu interes cand or sa treaca tractorasele care curata zapada de pe trotuare si o vor impinge in driveway.

post-178-0-82115800-1550100367_thumb.jpg

Eu vreau la tine in peisaj.

Dau zapada pentru tot cartierul. :occasion14:

wow, blackie, ce-i la voi!!!

noi aseara am cam rasolit-o la niste intrebari cu miza mai mare, nu ne-am pus de-acord asupra raspunsului corect...si-am iesit pe locul 3 din 20 de echipe. onorabil, dar n-am fost primii si parca am vazut asa...un pic de incrancenare...dar, hei! am venit sa ne relaxam, nu sa fim motz neaparat...ca de obicei, io-s mai relaxata :toothy9; eee, oricum, mi-a placut, mai vreau.

io tot audit, acum intern. si deja am listele cu ce tb sa pregatesv ptr auditul extern :occasion14:

hello, hello!

Make way, make way, doctor's here!!! Unde e bolnava? Treci la tratament:a66dab24c6a91e3698c941872f2086f1.jpg

Plus un cocktail de relaxare:604361e0b960fe789c20c34ec8dbe55a.jpg

Backie, wow!!! A loooooooove winters! Lov'em!

La noi e asa, io is cu capul prastie, din cauza de febra fanului, ovcorz https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/mad.gif Abia ma tarai, as dormi nonstop, zici ca am lana in cap in loc de creier...

Moata, go buzoienii, go!!! Imi place mucho cum va dixtratz voi acolo! https://www.smilies.4-user.de/include/Sport/smilie_sp_134.gif

51741882_390436321690021_7233671163593883648_n.jpg

Haha Blaky,nu ma faceti sa rad ca nu pot de durere ,incerc un zambetel mai stramb ashea' :D ,daca ar fi fost sa-l si alerg (pe pui ) nu asi mai fi gatit pui in veci ! (nu de alta da' imi face impresiune' daca-l cunosc personal :hug: ) Moamma!! ce nameti pe la voi,la noi iar a ploua intruna !!

Merci Laponel draga,asa dureri de spate si exacta asa in felul asta si situate chiar in zona aia nu am mai avut din ultimul trimestru de sarcina de acum 13 ani si doctorita mi-a recomandat atunci repaus total la pat si nospa,acum nu mai e cazul,mi-a scazut durerea cu 50% dar inca e destul de puternica,la pat nu stau nici moarta =)) asa ca astept sa treaca.

Va arat hotarul dintre ceva bun si ceva f. bun :toothy9; (pizza mea alba cu ceapa si masline ulei de masline etc,e mai inaltuta asa decat de o pizza normala,cam panne pizza sau pizza panne ca mereu ma incurc, si jumatatea lui Ale' cu sos de rosii si mozzarella ) pe principiul ''comfort food'' (abea ieri tot din acelasi principiu am mancat ultima amandina care se plimbase pe toate rafturile din frigider ca ma tot impiedicam de ea :-* )

post-405-0-01063100-1550146595_thumb.jpg

Poze facute direct de la locul comiterii faptei si pe intunericeala care e...Si direct din ceaun puiul cu sos a lui domnul Geany,pe care-l va manca maine cel mai probabil ca dupa ce iese de la serviciu azi merge cu colegii la o ciorba de burta (probabil sarbatoresc valentine-s day :-* ) pe mine nu ma deranjeaza deloc nu mai gatesc maine .

post-405-0-13674100-1550146756_thumb.jpg

O zi mununata tuturor! :occasion14: :-* si multumesc pt. grija pe care mi-o purtati!

Buey Giani, io cred ca tu ai durerile alea de la amandine :occasion14:

pai nu? ce-ai schimbat tu in ultimul timp ca sa ai dureri ...asa, deodata?

le-ai sorbit din priviri si te-a durut in...spate!

Nu stiu fata draga :hug: dar zau ca fu nashpa rau,de atata timp pe forum nu cred ca m-am plans vreodata de probleme de sanatate,acum incerc si eu sa gasesc explicatii,am iesit alaltaieri pe burnita aia si la noi printre blocuri se face o aparaie unica,nu ai pe unde sa ocolesti sau ceva ,asa ca mi-a intrat apa in ghete ,asa ca uda la picioare si cu problema lunara ,oi fi racit cumva,2 mi-am schimbat steriletul si doctorita mi-a vorbit o gramada despre simptomele premenopauzei ,mie pe o ureche mi-a intrat pe alta mi-a iesit si mi-a spus ca deacum incolo trebuie sa merg la control anual =)) urasc,chestia asta ,in fine,sper sa fi fost doar luna asta asa ca daca nu innebunesc pe bune :toothy9;

Nu stiu fata draga :hug: dar zau ca fu nashpa rau,de atata timp pe forum nu cred ca m-am plans vreodata de probleme de sanatate,acum incerc si eu sa gasesc explicatii,am iesit alaltaieri pe burnita aia si la noi printre blocuri se face o aparaie unica,nu ai pe unde sa ocolesti sau ceva ,asa ca mi-a intrat apa in ghete ,asa ca uda la picioare si cu problema lunara ,oi fi racit cumva,2 mi-am schimbat steriletul si doctorita mi-a vorbit o gramada despre simptomele premenopauzei ,mie pe o ureche mi-a intrat pe alta mi-a iesit si mi-a spus ca deacum incolo trebuie sa merg la control anual =)) urasc,chestia asta ,in fine,sper sa fi fost doar luna asta asa ca daca nu innebunesc pe bune :toothy9;

Bingo! Geany nu stiu cati ani ai tu dar daca te apropii de stadiul asta poti avea dureri mari de spate inainte si in perioada menstruatiei. Iti zice Stan patitul. Nu ignora mersul la doctor si controlul anual.

Eataly cu drag te-as primi, vecinii cred ca ar pune mana de la mana pentru un bilet de avion :-)

Am patruzeci si patru :occasion14: dar mi-a spus doctorita ca premenopauza poate in unele cazuri sa faca trecerea mai lin,si sa dureze mai putin,in alte cazuri e mai lunga si mai antipatica,depinde de la caz la caz nu stiu :toothy9;
Mi-a trecut durerea de spate :71: ,am incercat sa-mi amintesc ce-mi mai spusese doctorita despre premenopauza si simptome ,am crezut ca va mai trece mult timp pana atunci si ca acum nu e important,dar acum nu mai sunt chiar atat de sigura .In familie la noi asta e subiect tabu,nici buninicile nu au vorbit deloc cu copii despre asta la fel si parintii mei f. pudici,nu au vorbit deloc cu noi despre probleme de genul asta ,am incercat sa o trag pe mama de limba sa-mi spuna cum a fost la ea,mi-a spus scurt ca s-a intamplat la 50 de ani ,fara bufeuri sau alte simptome pe care sa le simta ,punct.Si-mi venea sa rad ca era gluma aia ,''cica tatal unei adolescente (genul sta cu pushca pregatita) ii spune sotiei ca ar fi timpul sa-i faca fetei discursul despre sex si protectie,etc,sotia ii raspunde ca fata inca e mica,ei ii e rusine,daca vrea sa-i spuna el.Si isi cheama tatal fiica si o ia pe departe cu discursul despre primavara cum umbla albinutele din floare in floare si le polenizeaza si animalele fac puisori si etc,fata il asculta plictisita.A doua zi ca de obicei citeste pe ascuns jurnalul fetei in care scrie scurt ''Azi am vorbit cu tata despre sex. E varza!'' =)) =)) Asa si eu ''Mammmaa esti varza !!'' =))

Geanino ce-mi plac povestile tale, cu gluma de rigoare atasata.

Pizza super faina la fel si oala aceea vaaaaaaai o paine de om ar trebui acolo.

Buna ziua tuturor!!!

Geanino ce-mi plac povestile tale, cu gluma de rigoare atasata.

Pizza super faina la fel si oala aceea vaaaaaaai o paine de om ar trebui acolo.

Buna ziua tuturor!!!

Hi hi! daa!! Buna Anutz'! =)) =)) ,simt ca am renascut,soare azi la noi :71:

buey Giani, tu esti meteosensibila, de-asta te-ai luptat cu durerile.

io ceva program administrativ, in asta intra si verificarea netului :rolleyes:

Draga Moatzo' daca sunt meteo..deaia de spui tu e nashpa,ca eu sincer,mai ales vara cand sunt caldurile alea chiar imi placea o zi noroasa cu ploicica si etc,dar daca de acum vine la pachet cu durerile astea, =))

Eii!! nu chiar toata lumea doarme Anutz',cel putin nu inca :P ,hi hi hi! azi e prima zi din an cand am mancat pe balcon http://www.meteoblue.com/ro/vreme/prognoza/săptămâna/bacău_românia_685948 ,14 grade la noi ,zau ca e zi frumoasa de primavara...Domnul Geany a vrut sa incerce alt sortiment de carnati proaspeti tot de acolo,verdict f. buni si astia spune el,care e f. pretentios,poza cu ei pt. Laponel in mod special(sper ca e bine nepotelul tau draga mea =)) )

post-405-0-67959400-1550410927_thumb.jpg

In tigaia mea cea noua,asa se parpalesc ei acolo in treaba lor

post-405-0-10733000-1550410951_thumb.jpg

Cartofei noi taiati jumatati de felii in ceaunel

post-405-0-82555100-1550411020_thumb.jpg

Branza framantata luata tot de acolo ,e bunutza...

post-405-0-80452000-1550411061_thumb.jpg

Salata de rosii chiar bune,puteti sa nu ma credeti sau sa ma bateti dar zau ca sunt bune rau

post-405-0-33538000-1550411081_thumb.jpg

Si cam asta e

post-405-0-18013400-1550411149_thumb.jpg

Si sexiune' cu eclerul cumparat de care va spuneam ca le place ,e dulce rau in rest nimic,iar glazura e dintraia' din zahar cum au si amandinele dar nu mi-a iesit mie in poza cum trebuie dar zau ca aia e...

post-405-0-99560800-1550411240_thumb.jpg

Pesti multi si buni proaspeti am vazut de apa dulce musai trebuie sa-i fac lui domnul Geany dar trebuie sa fie si el acasa ca aia asa ii vrea dati prin malai si prajiti serviti cu mujdei si trebuie musai sa fie calzi atunci,ca si acum i-am gatit si pt. pachet la serviciu,ca numai pe drumuri a fost saracul,dar marti sau miercuri sigur ii fac ,ca deabea asteapta ,de cand ii promit i s-au lungit si lui urechile :P in rest scuzati greselile ca eu nu stau cu dexul langa mine sa scriu ce am gatit azi :D si va urez o zi minunata tuturor! :o

Buna dimineata tuturor!

Mai dar toata lumea doarme?? Nici o miscare nimic.

Lori ce face nepotelul? Cum se simte?

Am scris la topic, azi a mancat un covrig. Intr-o saptamana intreaga , este a doua oara cand mananca mancare solida, altfel doar pe perfuzii...Este , cred, traumatizat de toate investigatiile si anestezia generala pentru punctie in coloana, si cred ca il si dor locurile unde a fost intepat sa ii preleve maduva. Mi se rupe inima de el, eu nu cred ca as fi fost asa de tare ca sora-mea, care si ea e varza...Azi a mai inviat, nu a vrut decat sa se uite la niste desene, in rest e foarte irascibil, nu vrea sa vorbeasca cu nimeni, nici pe mine nu m-a lasat pe camera, nici macar sa ma uit la el. Sper din inima sa isi revina repede si sa dea doctorii de cap ce e in neregula...

Auleu, Geany, m-ai terminat cu nebuniile de carnaciori...Arata de-ca-dent!

Edited by Lapona Enigel

Dragul de el Laponel'! sa stii ca ,copii sunt f. rezistenti,mult mai rezistenti decat adultii ,eu ce am tras cu cel mare cand era mic''o sa povestesc si la morti'' scuzati-mi expresia ,inca de la nastere am stat o luna cu el in maternitate ca avea doar 2000 de gr. la nastere la 7 luni si dupa nastere copii mai pierd in greutate,nu ne externau pe atunci decat dupa 2600 de gr. greutate ,si in spital fie a fost intepat de tzantar ca sunt 2 variante fie i s-a dat mai apoi dupa externare, dupa ce ne-am internat cu febra aspirina(la inceputul lui 91' se obisnuia) a dezvoltat sindrom Ray asa ni s-a spus cel putin,scaune melenice(sange digerat) voma in zatz' de cafea(idem) febra mare cu convulsii,febra pana la stele care nu cobora deloc,mi s-a spus fara menajamente ca in cateva ore se duce...nu s-a dus nicaieri are acum 28 de ani mancal-ar mama :) :P
Draga Lori, sanatate multa si recuperare rapida ndpotelului tau! ❤❤❤

Fetelor, va multumesc pentru sustinere! Azi se pare ca e mai bine, sa vedem ce spun cei de la spital...

Mino, welcome back, girl! https://www.smilies.4-user.de/include/Winken/smilie_winke_118.gif https://www.smilies.4-user.de/include/Froehlich/happy-times-smiley-emoticon.gif