September 27, 20196 yr comment_256004 "The knight before Christmas" ...Eu zic sa ne asiguram de pe-acum ca nu ramane inzapezit - asta am gasit azi dimineata in drum spre serviciu. In alta dezordine de idei, avem topic de decoratiuni interioare? ca m-am saturat de mancare , am niste pitici pe creier si nu mi-ar strica niste idei, sfaturi... Report
September 27, 20196 yr comment_256005 Neatza! Sa bem o cafea fierbinte, afara ploua cu galeata, in sfarsit. Vreme de stat la caldurica nu de plecat la munca. Report
September 27, 20196 yr comment_256006 Ca sa completam tabloul cromatic:Cin cin, sisthäz si o zi de vineri fara dureri de gat, tuse, etc. @ Adi: Avem, din cate imi aduc aminte. Daca il gasesc il atasez aici. Report
September 27, 20196 yr comment_256007 neatza, ploua marunt, tare-mi place! (Adriana, e buna ptr ten ) o cafea de la Raluca Report
September 27, 20196 yr comment_256009 La oamenii care nu le plac gomboții înseamnă că nu au avut parte de un bucătar bun. Am avut și eu experiențe proaste cu ei, făcuți de neaveniți în domeniu, dar am perseverat în a-i prepara eu însămi, iar acum cred că am ajuns aproape de perfecțiune eu, modesta... Report
September 27, 20196 yr comment_256010 La oamenii care nu le plac gomboții înseamnă că nu au avut parte de un bucătar bun. Am avut și eu experiențe proaste cu ei, făcuți de neaveniți în domeniu, dar am perseverat în a-i prepara eu însămi, iar acum cred că am ajuns aproape de perfecțiune eu, modesta...Eu acum,cu gusturile de acum,zau ca i-asi manca sunt sigura ca sunt buni,chiar sunt curioasa draga Carmella ce reteta de aluat ai tu?! Report
September 27, 20196 yr comment_256011 La oamenii care nu le plac gomboții înseamnă că nu au avut parte de un bucătar bun. Am avut și eu experiențe proaste cu ei, făcuți de neaveniți în domeniu, dar am perseverat în a-i prepara eu însămi, iar acum cred că am ajuns aproape de perfecțiune eu, modesta...Eu acum,cu gusturile de acum,zau ca i-asi manca sunt sigura ca sunt buni,chiar sunt curioasa draga Carmella ce reteta de aluat ai tu?! Până apare Carmella, iti las aici linkul de la gombotii ei, pe care eu îi stiu de la bunica sub denumirea de galuste. Adevarul este ca la noi in Moldova prunele se folosesc si la prăjituri nu doar la tuica, iar eu am mancat doar facute de bunica, probabil de aia nici nu am fost asa incantata de ele, iar acum am cumparat prune dar le-am mancat goale . Promit ca azi cumpar tot si le fac, mai ales ca metoda Carmellei de pesmet fara unt imi place mai mult. https://www.gardaculinara.ro/galuste-cu-prune-gomboti/ Report
September 27, 20196 yr comment_256012 AaAA!! Merci mult mult de tot draga Mino' vazusem retete care in aluat prevad ulei,si chiar nu stiam ,mie si alor mei le plac gnochi de cartofi deci...ce nu s-a mai facut in familia mea apropo de'...de exemplu papanasi,le-am facut hunilor si le-a placut la fel si pancakes,in schimb coltunasi faceau bunicile mele si am facut si eu si ne plac,asta din topul astora si paste nu mai spun fel de fel,chiar azi am facut spaghete carbonara pt. domnul Geany si cu sos picant all'arabiatta pt. Ale' ,eu am gustat din ambele deci avantaj je' Report
September 27, 20196 yr comment_256013 neatza, ploua marunt, tare-mi place! (Adriana, e buna ptr ten )poa' sa fie da' ma lipsescca mi se scurge machiajul si mi se pleosteste coafura galuste cu prune faceam si noi la Piatra-Neamt, sau caise da' imi placeau mai putinsi se fac si aici la Trieste cu diferenta ca se maninca precum fel I nu desert Report
September 27, 20196 yr comment_256014 Eu si 4 prietene avem pusculita - in fiecare saptamana punem 10 euro de caciula si, cand se aduna mai mult, plecam teleleu.superba ideeam facut si noi acu citva timp asa cevadar de azi o sa reincep ca mi-a venit o idee Report
September 27, 20196 yr comment_256015 "The knight before Christmas" ...Eu zic sa ne asiguram de pe-acum ca nu ramane inzapezit - asta am gasit azi dimineata in drum spre serviciu. In alta dezordine de idei, avem topic de decoratiuni interioare? ca m-am saturat de mancare , am niste pitici pe creier si nu mi-ar strica niste idei, sfaturi... I so, sooooo, love it! The Knight coming from Canterbury, actually Tot prin Canterbury am luat si o editie speciala a istoriei britanice, se numeste : Horrible Histories. Mor de ras! Recomand cu incredere tuturor mamicilor ale caror copii nu se simt atrasi de literatura, istorie etc. I sooooo looooove Brits! Tare tutzi mai sunt , dar si amuzanti maxim. Report
September 27, 20196 yr comment_256016 La oamenii care nu le plac gomboții înseamnă că nu au avut parte de un bucătar bun. Am avut și eu experiențe proaste cu ei, făcuți de neaveniți în domeniu, dar am perseverat în a-i prepara eu însămi, iar acum cred că am ajuns aproape de perfecțiune eu, modesta...Eu acum,cu gusturile de acum,zau ca i-asi manca sunt sigura ca sunt buni,chiar sunt curioasa draga Carmella ce reteta de aluat ai tu?! Până apare Carmella, iti las aici linkul de la gombotii ei, pe care eu îi stiu de la bunica sub denumirea de galuste. Adevarul este ca la noi in Moldova prunele se folosesc si la prăjituri nu doar la tuica, iar eu am mancat doar facute de bunica, probabil de aia nici nu am fost asa incantata de ele, iar acum am cumparat prune dar le-am mancat goale . Promit ca azi cumpar tot si le fac, mai ales ca metoda Carmellei de pesmet fara unt imi place mai mult. https://www.gardaculinara.ro/galuste-cu-prune-gomboti/ Merci că ai dat link, mino, io-s doar pe telefon și mi-e mai greu. Să știți că în ultimul an am făcut și cu pesmet rumenit în unt, dar unt doar cît să parfumeze pesmetul, nu e deloc "greu", cu zahăr brun și scorțișoară și un cuișor măcinate. O minune! Report
September 27, 20196 yr comment_256017 Carmella, eu folosesc mult telefonul, iar acasa doar de pe ipad. Calculatorul e in debara. Azi iar am luat prune, cartofi, dar nu am avut timp de galuste, dar am zis sa gust prunele sa vad cum sunt ca am luat un soi nou si am mancat jumatate din ele Edited September 27, 20196 yr by mino Report
September 27, 20196 yr comment_256018 Carmella, eu folosesc mult telefonul, iar acasa doar de pe ipad. Calculatorul e in debara. Azi iar am luat prune, cartofi, dar nu am avut timp de galuste, dar am zis sa gust prunele sa vad cum sunt ca am luat un soi nou si am mancat jumatate din ele Fierbe 3 cartofi în coajă în seara asta sau mîine dimineață. Pe la prînz mîine curăță cartofii de coajă și dă-i pe răzătoarea mică, mare sau zdrobește-i ca pentru piure. Seara pune un ou peste ei, sare și faină pînă legi un aluat. De aici încolo e simplu, mai simplu decît la gogoși. (De-alea nu fac eu, apropo). Faci găluște fierbi, cît fierb faci pesmetul, tăvălești, mănînci, te plîngi "vaaaai, cîte am mîncat!" Gata! Edit: am găsit și asta azi https://time.com/5684822/mattel-gender-neutral-doll/ Edited September 27, 20196 yr by Carmella Report
September 29, 20196 yr comment_256031 Neata buna!Ca de duminica, poftiti! neatza, ploua marunt, tare-mi place! (Adriana, e buna ptr ten ) o cafea de la Raluca Nush de la care Raluca, da' arata mbetoooon! Report
September 29, 20196 yr comment_256032 La oamenii care nu le plac gomboții înseamnă că nu au avut parte de un bucătar bun. Am avut și eu experiențe proaste cu ei, făcuți de neaveniți în domeniu, dar am perseverat în a-i prepara eu însămi, iar acum cred că am ajuns aproape de perfecțiune eu, modesta... Come again, please? Report
September 29, 20196 yr comment_256038 Carmella, eu folosesc mult telefonul, iar acasa doar de pe ipad. Calculatorul e in debara. Azi iar am luat prune, cartofi, dar nu am avut timp de galuste, dar am zis sa gust prunele sa vad cum sunt ca am luat un soi nou si am mancat jumatate din ele Fierbe 3 cartofi în coajă în seara asta sau mîine dimineață. Pe la prînz mîine curăță cartofii de coajă și dă-i pe răzătoarea mică, mare sau zdrobește-i ca pentru piure. Seara pune un ou peste ei, sare și faină pînă legi un aluat. De aici încolo e simplu, mai simplu decît la gogoși. (De-alea nu fac eu, apropo). Faci găluște fierbi, cît fierb faci pesmetul, tăvălești, mănînci, te plîngi "vaaaai, cîte am mîncat!" Gata! Edit: am găsit și asta azi https://time.com/5684822/mattel-gender-neutral-doll/ I-am executat fix asa....ei sunt ok, pufosi si buni dar mie tot nu imi place combinatia...deci pas pentru inca 40 de ani! Report
September 30, 20196 yr comment_256051 Buna! soare frumos la noi,pana joi zau ca asa se anunta ca de joi se strica vremea la noi si se ia iar apa ,iar tre' sa pun in cada cratite bidoane ,azi in meniu ciorbita de pui cu smantana ca asa fu cererea,alte noutatzuri' nu am,va pupez' si va urez o saptamana minunata Report
September 30, 20196 yr comment_256059 hello, hello, e-asa de misto afara ca de=as avea un buton magic, as opri timpul numai pe vreme de-asta. Ieri am fost la Focsani, trist...a murit si nasa noastra, era tare bolnava saraca! n-au trecut nici 9 luni de cand s-a prapadit nasul erau niste oameni minunati, inca tineri, care ar mai fi avut multe de facut spre bucuria tuturor celor de care se-nconjurau.cu toate ca aveau cariere medicale amandoi, de la ei puteai invata orice, cum sa apreciezi o mancare buna, dar si o muzica buna, o lectura placuta, dar si o pictura...erau firi artistice, creative...pictau, sculptau, am gravuri de la ei, nasa avea niste maine de aur, cosea, broda, aveau doua nave mari - machete - pe care singura le-a asamblat, stiau sa primeasca musafiri oricand, iubeau animalele, copiii - el era pediatru, niste oameni minunati, prea devreme dusi. 28C acum la mine, cum zice Giani, vara pana joi! Report
September 30, 20196 yr comment_256062 merci, Giani!am avut o relatie asa de frumoasa, chiar sunt f trista ca nu mai sunt Report
September 30, 20196 yr comment_256063 merci, Giani!am avut o relatie asa de frumoasa, chiar sunt f trista ca nu mai sunt E f. greu! mai ales cand ai o relatie apropiata,la noi a fost o ruptura ca si ei au divortat si zau ca am plans atunci cand am aflat desi cand lucrurile nu mai merg poate e mai bine asa dar zau ca imi lipseste relatia care a fost imi imaginez cum e cu deces ca e infinit mai greu . Report
September 30, 20196 yr comment_256071 hello, hello, e-asa de misto afara ca de=as avea un buton magic, as opri timpul numai pe vreme de-asta. Ieri am fost la Focsani, trist...a murit si nasa noastra, era tare bolnava saraca! n-au trecut nici 9 luni de cand s-a prapadit nasul erau niste oameni minunati, inca tineri, care ar mai fi avut multe de facut spre bucuria tuturor celor de care se-nconjurau.cu toate ca aveau cariere medicale amandoi, de la ei puteai invata orice, cum sa apreciezi o mancare buna, dar si o muzica buna, o lectura placuta, dar si o pictura...erau firi artistice, creative...pictau, sculptau, am gravuri de la ei, nasa avea niste maine de aur, cosea, broda, aveau doua nave mari - machete - pe care singura le-a asamblat, stiau sa primeasca musafiri oricand, iubeau animalele, copiii - el era pediatru, niste oameni minunati, prea devreme dusi. 28C acum la mine, cum zice Giani, vara pana joi! Chiar trist... Imi pare tare rau! Oamenii de valoare sunt pentru mine una din cele ma mari bucurii ale vietii. Sa ai sansa sa traiesti aproape de cei pe care ii iubesti si care te iubesc, sa poti sa petreci timp cu ei, sa ai mereu un schimb revelator de sentimente, experiente si lucruri comune este un mare lux! Odihneasca-se in pace unde sunt. Macar nu se mai chinuie de una singura aici... Report