January 2, 20206 yr comment_258751 20 e minimul legal si la noi, indiferent de vechime. Edited January 2, 20206 yr by moatza Report
January 2, 20206 yr comment_258752 20 e minimul legal si la noi, indiferent de vechime.La noi nu exista minim legal. Report
January 2, 20206 yr comment_258753 20 e minimul legal si la noi, indiferent de vechime.La noi nu exista minim legal. pai am intrebat ptr ca zicea cineva stabilit acolo ca are doar 2 saptamani CO.restul prin contract cu angajatorul, dar inca nu era cazul ca era nou-angajata. Report
January 2, 20206 yr comment_258754 dar concediu de odihna cat aveti? Buna seara si la multi ani! Sa avem cu totii un an nou bun! Aici 22 zile lucratoare sunt obligatorii oriunde. Eu anul asta am 22 + 3 ( ceñe 3 se cheama aici "pentru interes personal" - difera de la an la an, dar sunt minim 2); deci 25 lucratoare. Iulie si august lucram doar pana la 3 si de pe 23 dec pana pe 2 ian liberi (fara sa se scada din concediu). Apoi mai sunt si sarbatorile, anul asta 10 zile imprastiate de-a lungul anului. Nu ma plang... Report
January 2, 20206 yr comment_258755 dar concediu de odihna cat aveti? Buna seara si la multi ani! Sa avem cu totii un an nou bun! Aici 22 zile lucratoare sunt obligatorii oriunde. Eu anul asta am 22 + 3 ( ceñe 3 se cheama aici "pentru interes personal" - difera de la an la an, dar sunt minim 2); deci 25 lucratoare. Iulie si august lucram doar pana la 3 si de pe 23 dec pana pe 2 ian liberi (fara sa se scada din concediu). Apoi mai sunt si sarbatorile, anul asta 10 zile imprastiate de-a lungul anului. Nu ma plang... ooo, super la voi! de la cat pana la 3, vara? dar concediul medical e platit? Report
January 2, 20206 yr comment_258756 De la 8 la 3 vara, cu 15 minute pauza (oficiala ). In restul anului 08:30 - 18:00 cu o ora pauza de masa. Avem insa flexibilitate, intrarea intre 08:00 si 09:30 si iesirea in functie de cand ai intrat...ideea e sa faci 8h si jumatate zilnic. Vinerea 08:00 - 14:00 (la fel, flexibil) Si daca am mentionat ora de masa, aici ne platesc 11 eur zilnic pentru mancare, avem un card si se incarca zilnic cu 11 eur, daca nu ii cheltui intr-o zi, ziua urmatoare nu ii mai ai, nu se acumuleaza, ziua urmatoare ai din nou 11. Inainte aveam tichete, dar au schimbat de vreo 2 ani...erea mai bine, puteam sa mai strang si plateam toata vara cu ele pe la terase Iulie, august si vinerea nu ne platesc masa.Nu spun astea sa ma laud, nu e nimic de lauda, mai toata lumea are cam aceleasi conditii ("lumea" prin care ma invart eu)Concediul medical este platit de stat la 80%; unele firme completeaza pana la 100% ca sa poti lua salariul intreg. Dupa o luna de medical incep sa te sune cei de la stat care se ocupa cu asta sa te intrebe cum esti, daca pot sa te ajute cu ceva sa te faci bine inainte si sa te intorici mai repede...Daca spre exemplu esti in medical ca ai spatele intepenit, te cheama la fizioterapie ca sa accelereze cumva intoarcerea (nu ca i-ar interesa prea mult bunastarea ta Eu, dupa operatie am stat in medical 3 luni, m-au sunat dupa o luna, le-am spus ce am si gata, m-au lasat in pace...oricum nu ma puteau ajuta cu nimic. Acum am inteles ca vor sa ne dea o zi de "lucrat de acasa" pe saptamana, nu e oficial dar sper ca va fi curand. Se practica mult chestia aici pe aici in ultimul timp... Report
January 2, 20206 yr comment_258757 ce stat social e Spania!ce spui tu e doar ptr bugetari (cei ce lucreaza ptr guvern, cum zice Dex) sau ptr toti, indiferent de angajator? inteleg exact ce spui, Titi, aici nu-i vorba de lauda. e interesant sa stii despre conditiile de munca din lume. Report
January 2, 20206 yr comment_258758 ce stat social e Spania!ce spui tu e doar ptr bugetari (cei ce lucreaza ptr guvern, cum zice Dex) sau ptr toti, indiferent de angajator? inteleg exact ce spui, Titi, aici nu-i vorba de lauda. e interesant sa stii despre conditiile de munca din lume. Nu...la bugetari e mult mai bine! Adevarul este ca e foarte greu spre imposibil sa ajungi bugetar aici... Eu lucrez intr-o firma privata. Stiu ca intr-un fel sunt o privilegiata, avem conditii bune la munca mea, sunt oameni care nu le au (vorbesc de cele in plus fata de ce spune legea si de cei care lucreaza legal), dar se poate si exista si mult mai bine.... Report
January 3, 20206 yr comment_258759 Noi suntem cei mai asupriti! doar 9 zile libere. Bancile au inca 3 - Good Friday si 28-29 decembrieMinim 20 zile lucratoare concediu daca lucrezi 5 zile pe saptamana, minim 24 daca lucrezi 6 zile pe saptamanaWednesday Jan 1st 2020. New Year’s DayTuesday 17th March 2020 – St Patricks DayMonday 13th April 2020 – Easter MondayMonday May 4th – May DayMonday June 1st 2020- June Bank HolidayMonday August 3rd 2020 – August Bank HolidayMonday October 26th 2020 – October Bank HolidayFriday 25th December 2020 – Christmas DaySaturday 26th December 2020 – St Stephens Day Report
January 3, 20206 yr comment_258760 Europa e un loc bun de trait, in concluzie. Hello, hello, io am trecut la blide, nu ne-au dat astia si la pachet.Noroc ca frigiderul si congelatorul sunt pregatite corespunzator.Mi-a ramas o multime de varza murata taiata - de la sarmale, asa ca am mai luat una mica proaspata si am prestat varza cu ceva carnati, separat. De fapt, e aproape gata, la cuptor. Aseara am fiert doua pulpe mari de gaina, ceva legume si-a iesit o supa dementiala. M-am scos, cum s-ar zice.hai, un prim we MMXX glorios! Report
January 3, 20206 yr comment_258761 Dacă vă interesează și pentru mai tîrziu https://www.businessinsider.com/best-countries-to-retire-in-2020-according-to-expats-cost-of-living Report
January 3, 20206 yr comment_258762 Yelleu, ladiz! La Heathrow dadui peste noua ordine mondiala...In'he cute? Din pacate nu am avut mereu telefonul cu mine pe strazi ca sa va arat si exemple live. Ai de steaua si destinu umanitatii...Si pentru eventualii fani ai serialului, le-am adus ceva Din pacate nu am mai apucat sa gust, se pare ca a fost o editie speciala de Craciun. Pentru ceioase am adus : Eu raman cu cafegioaicele Report
January 3, 20206 yr comment_258765 Hello, hello! Am intrat si eu in cratiti, supa cu galuste si pui cu spanac este cerinta! Lori, eu nu's nici in car nici in teleguță cu ceai/cafea asa ca imi fac ba ceai, ba o cafea mica din care am baut doua zile. Nu stiu ce am dar nu merge cafeaua, prima oara in viata mi se intampla asta! Report
January 3, 20206 yr comment_258766 Dacă vă interesează și pentru mai tîrziu https://www.businessinsider.com/best-countries-to-retire-in-2020-according-to-expats-cost-of-living am mai intrat pe site-uri de-astea unde se vorbea despre cost of living. pe unul chiar puteai contibui cu preturi din zona ta, erau niste produse si servicii standard si notai tu cat costa. interesant de facut comparatii.din pacate, ptr romanul average nu e fezabila mutarea la pensie intr-o tara "calda". pui cu spanac este cerinta! vesnica admiratie, auzi: spanac la liber-alese! la mine nici la impuse nu merge, fac scandal si-abia-abia se uita la el. Report
January 3, 20206 yr comment_258769 pui cu spanac este cerinta! vesnica admiratie, auzi: spanac la liber-alese! la mine nici la impuse nu merge, fac scandal si-abia-abia se uita la el. De cand nu vrea sa se ingrase omul, este admis si acest fel de mancare dar doar facut ca o mancarica cu sos de rosii si putin usturoi, altfel eu as manca doar cu smantana! Imbatranim si ne prostim Edited January 3, 20206 yr by mino Report
January 3, 20206 yr comment_258771 este admis si acest fel de mancare asa, intr-o marinimie nonsalanta: hai, treaca de la mine! m-a distrat exprimarea Report
January 3, 20206 yr comment_258773 este admis si acest fel de mancare asa, intr-o marinimie nonsalanta: hai, treaca de la mine! m-a distrat exprimarea Doar nu iti inchipuiai ca-i Popey, doar el e singurul care vrea spanac fara sa strambe macar putin din nas Report
January 3, 20206 yr comment_258775 Europa e un loc bun de trait, in concluzie. Da! Asa este!Azi m-am trezit de cu noapte pentru ca un anume cineva a sforait ca niciodata! Cu ocazia asta am avut timp sa fac de toate dis de dimineata. Acum ma simt de parca e ora 11 si nu 8. Dar e vineri! Edited January 3, 20206 yr by Wowerful Report
January 3, 20206 yr comment_258776 Wowy, iti recoamnd cu toata inima: dopuri de ceara naturala. Glorie aluia de le-a inventat. Intre timp le folosesc si la zbor. No, eu am venit cu o raceala babana inapoi...ca cine a topait si a iesit infierbantata pe terasa sa vada artificiile de la Big Ben? Pai...toti. Dar asa e Tilica, mai fraiera. Aia e. Report
January 3, 20206 yr comment_258777 Wowy, iti recoamnd cu toata inima: dopuri de ceara naturala. Glorie aluia de le-a inventat. Eu am doar dintr-un burete, sa zic asa. De ceara nu am auzit, ia sa caut prin farmacii. Ca eu din nu stiu ce motiv sforai mai ales cand sunt obosita, cica nu stiu ce muschi nu isi mai face treaba, asa ca omul isi pune dopuri si pentru sforaitul meu si pentru zgomotul de la masinile care trec pe sub geam! Report
January 3, 20206 yr comment_258780 Cauta la DM, Mino, acolo ar trebui sa se gaseasca. Am si din alea din burete/spuma rece, silicon etc. Nici vorba sa fie asa bune ca astea de ceara. Daca nu gasiti, luati lumanari de ceara de albine 100%, framantati bine ceara, inveliti in niste vata, et voilà! Marimea lor trebuie ajustate in asa fel incat sa intre in canalul auditiv dar sa nu le pierdeti pe acolo si sa nu exercite nici un fel de presiune. Daca sunt mari, preseaza timpanul si va fi incomod, apoi le veti pierde pe parcursul noptii. Tot asa, aveti grija sa nu produceti vacuum, caci si asta afecteaza timpanul. Eu nu sufar sforaitul...ma trezesc si din al meu Daca sunt extrem de obosita, ori, mai rau, am consumat alcool si fumat...grav! Report
January 3, 20206 yr comment_258781 Europa e un loc bun de trait, in concluzie. pe la noi circula vorba ca cel mai bine e sa ai salariile din nord america si concediile/timpul liber din europa Report
January 3, 20206 yr comment_258783 Din Mexic, Canada ori US? Care sunt salariile medii si minime din Canada? Nu il sun pe unchiu-meu, ca ma apuca dimineata cu ala pe camera.Dar cele din US? Edited January 3, 20206 yr by Lapona Enigel Report
January 3, 20206 yr comment_258786 Din Mexic, Canada ori US? Care sunt salariile medii si minime din Canada? Nu il sun pe unchiu-meu, ca ma apuca dimineata cu ala pe camera.Dar cele din US? In US salariul mediu calculat e undeva la $55k pe an, dar discutia e mai lunga. Minimul este undeva la $25k? dar nu stiu sigur.Din nou- variaza de la stat la stat. Report
January 3, 20206 yr comment_258787 depinde de provincie, In mine minimul (legal) este 14 CAD pe ora (29400 anual) si medium este cam 53000. Mexicul nu se pune Report