January 10, 20206 yr comment_258909 Hello, hello! E vineri si aproape weekend! Eu termin concediul medical iar saptamana viitoare sunt concediu de odihna. La noi se munceste doar in cateva sectoare, toti incepem de pe 20 ianuarie. Cine stie ce “bucurii” ne asteapta anul asta, cu siguranta restructurari. Asa ca voi savura in tihna saptamana de concediu. Azi am facut o cafea lunga, sa vad cum reactionez la ea! Report
January 10, 20206 yr comment_258910 Multa sanatate draga Mino' si odihna placuta,sa-ti priasca! La noi azi e soare dar e frig,am facut putina curatenie,spalat cateva lucrusoare la mana si acum parrttyy!! baie lunga relaxanta acum am iesit sunt fiarta ,m-am muiat de tot sa vad ce o vrea Ale' sa manance ca nu prea mai am vlaga O zi faina tuturor! Report
January 10, 20206 yr comment_258911 Mersi Geany! Tu ai grija cu baile clocotite ca nu sunt chiar ok, mai ales daca e tesiunea putin mai mare! Mama si-a pierdut cunostiinta si am ajuns cu ea la Urgenta din cauza unei bai clocotite si pe fondul unor alte probleme ale ei. S-a invatat minte si nu mai face baile clocotite de atunci. Ce faci bun, daca aveti party? Report
January 10, 20206 yr comment_258913 Hello, hello! E vineri si aproape weekend! Eu termin concediul medical iar saptamana viitoare sunt concediu de odihna. La noi se munceste doar in cateva sectoare, toti incepem de pe 20 ianuarie. Cine stie ce “bucurii” ne asteapta anul asta, cu siguranta restructurari. Asa ca voi savura in tihna saptamana de concediu. Azi am facut o cafea lunga, sa vad cum reactionez la ea! Asta e cafeaua lunga? Ce tare Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu Report
January 10, 20206 yr comment_258914 Stiu f. bine draga Mino' ,e un obicei prost de care nu pot sa ma dezbar de la noi din familie doar bunica Jana si verisoarele mele avem acest obicei ,merci pt. sfat si pt. grija o sa trebuiasca sa renunt si eu dar tot aman momentul A zis Ale' ca vrea shaorma,am scos piept de pui la dezghetat dar o sa dureze putin pana se dezgheata,faza buna e ca e deja feliute pe care le-am ambalat individual,o sa i le parpalesc pe tigaia cu riduri,apoi il maruntesc din cutit,lipii am integrale de la carefour,alea ne plac noua,tot congelate dar le-am pus cate una si se dezgheata repede ,maio' ii fac eu rapida la minut dintr-un ou cu mixerul vertical dar oricum ii pun putina,cartofii prajiti ,eu o sa mananc una cu multa salata de varza in ea doar 2 -3 bucatele de cartofi si carnita la gratar ,iar sosul de maio o sa-l lungesc cu iaurt si putin usturoi in rest la party,mai avem pt. mai tarziu popcorn seminte cipsuri si dulciuri eu o bere! P.S Edit...pozica doveditoare,astea sunt pt. deseara cand ne vom uita impreuna la tv,sper sa gasim ceva interesant pe discovery history sau travel,sau vreun film bun,daca nu avem smart tv. si dam de pe internet Si a lui Ale' Edited January 10, 20206 yr by Geany Report
January 10, 20206 yr comment_258915 Asta e cafeaua lunga? Ce tare Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu de obicei imi place mare, tare si a dracu.....adica fara zahar, dar o ia inima la trap acum, asa ca ma reorientez. Report
January 10, 20206 yr comment_258917 Hello! Happy Friday! Saptamana asta a fost grea ca a fost de readaptare la scarbiciu. Dar am supravietuit. Asta conteaza! Sanatate multa mino si sa te bucuri de zile tihnite de concediu!Geany, eu tot te urmaresc sa vad ce mai gatesti ca sa ma inspir. Shaorma inca nu am incercat. Ar fi interesant sa vedem cum ar reactiona boborul la asa ceva. Poate ii incerc cat de curand In rest torul bine. Am avut un frig de vreo doua zile, acum vremea e in incalzire. Duminica se anunta 16C dar cu sanse de ploaie- bleah! Asta e cafeaua lunga? Ce tare Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu Eu o iau ca tare imi mai place! Report
January 10, 20206 yr comment_258918 Ba bucur nespus daca te inspir draga Woaw',o sa-ti dau atunci mai multe detalii despre cum fac eu ...in primul rand e f. versatila ,nu trebuie musai sa le faci pe toate la fel,cunosti gusturile copiilor si pe ale sotului tau asa ca fa-le fiecaruia cum consideri tu ca i-ar place lui cel mai mult(sos dulce sau picant,salata de varza sau verde sau deloc,castraveciori murati felite etc,) cel mai important e sa ai lipii bune,noua ne plac astea cu graham de la carefour Lipiile din faina alba mi s-a intamplat sa le gasesc usor acrisoare ,astea chiar sunt f. f. bune,ieftine,eu le iau si le pun pe fiecare in punguta ei(pungute de plastic )la congelator,cand vreau imi scot cate am nevoie, cand totul e gata,trebuie doar asamblate incalzesc cate una in tigaia in care fac clatite,fara a unge tigaia cu nimic,asa pe uscat,pe o parte si pe alta ca pe clatite,dispun lipa pe folia de aluminiu deja intinsa pe masa,pun sosurile cartofii parjiti,carnita gratarita facuta fasii si salata,rulez,repede repede sa nu mi se raceasca) iata si pe a mea Folia de aluminiu am refolosito pe cea de la Ale',ca nimik nu se risipeste Report
January 10, 20206 yr comment_258919 De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav ) Report
January 10, 20206 yr comment_258920 De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav )Si cu sarbatorile la mijloc?! Tre sa ma mut inapoi! Report
January 10, 20206 yr comment_258921 De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav )De ce? Nu-ti mai place mancarea romaneasca?Sau organismul tau o considera dietetica? Report
January 10, 20206 yr comment_258922 Asta e cafeaua lunga? Ce tare Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu de obicei imi place mare, tare si a dracu.....adica fara zahar, dar o ia inima la trap acum, asa ca ma reorientez. Cred si eu ca ti-o ia inima la trap in conditiile astea Zuzea!Dom'ne...n-am avut bafta la pescuit azi...asa ca mi-am luat pusca la schinari si am plecat la vanatoare. Aveam eu o rata blanda, de casa in congelator , dar am uitat sa o scot la dezghetat...si ce sa vezi? Mi-a suras norocul si am puscat una salbatica. Mi-a trecut si de mama poftei fripturii dupa ce m-am cocosat la ea doua ore ca sa ii scot toate tuleiele, maica! In orice caz, e mult mai gustoasa ca aia domestica si nu e deloc grasa. Urmatoarea o vanez peste cinci ani Dupa vreo 15 ani de cand am vazut eu prima oara o reteta de sos de qumquat am ajuns, in sfarsit, sa cumpar si eu si sa le gust. Acre ca naiba, bleah bleah! Atata doar ca miros foarte puternic si misto a portocala, foarte fain! Si-acu ce fac cu ele? Le pun la cocktail ceva? Idei?Imi plac mult tare lamaile astea crete si mari care sunt netratate si miros absolut divin si cred ca urmatorul desert mai elaborat pe care il voi face va fi cu o crema de lamaie ceva, ca trebuie sa le incerc si eu. Report
January 10, 20206 yr comment_258923 De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav )De ce? Nu-ti mai place mancarea romaneasca?Sau organismul tau o considera dietetica? N-am putut manca, desi venisem croit sa ma umflu cu carnati si alte alea. Sarmale... cred ca mai mult de 7, in total, n-am mancat. Report
January 10, 20206 yr comment_258924 Hello! Happy Friday! Saptamana asta a fost grea ca a fost de readaptare la scarbiciu. Dar am supravietuit. Asta conteaza! Sanatate multa mino si sa te bucuri de zile tihnite de concediu!Geany, eu tot te urmaresc sa vad ce mai gatesti ca sa ma inspir. Shaorma inca nu am incercat. Ar fi interesant sa vedem cum ar reactiona boborul la asa ceva. Poate ii incerc cat de curand In rest torul bine. Am avut un frig de vreo doua zile, acum vremea e in incalzire. Duminica se anunta 16C dar cu sanse de ploaie- bleah! Asta e cafeaua lunga? Ce tare Ia sa dau si eu una scurta, tare, neagra si a dracu Eu o iau ca tare imi mai place!Am citit "eu o iau tare, ca imi place" Mino e de vina O vreme de rahatus la noi, nori gri , grei, josi, apasatori, ploaie mocaneasca si rece...same old, same old. Ba bucur nespus daca te inspir draga Woaw',o sa-ti dau atunci mai multe detalii despre cum fac eu ...in primul rand e f. versatila ,nu trebuie musai sa le faci pe toate la fel,cunosti gusturile copiilor si pe ale sotului tau asa ca fa-le fiecaruia cum consideri tu ca i-ar place lui cel mai mult(sos dulce sau picant,salata de varza sau verde sau deloc,castraveciori murati felite etc,) cel mai important e sa ai lipii bune,noua ne plac astea cu graham de la carefour Lipiile din faina alba mi s-a intamplat sa le gasesc usor acrisoare ,astea chiar sunt f. f. bune,ieftine,eu le iau si le pun pe fiecare in punguta ei(pungute de plastic )la congelator,cand vreau imi scot cate am nevoie, cand totul e gata,trebuie doar asamblate incalzesc cate una in tigaia in care fac clatite,fara a unge tigaia cu nimic,asa pe uscat,pe o parte si pe alta ca pe clatite,dispun lipa pe folia de aluminiu deja intinsa pe masa,pun sosurile cartofii parjiti,carnita gratarita facuta fasii si salata,rulez,repede repede sa nu mi se raceasca) iata si pe a mea Folia de aluminiu am refolosito pe cea de la Ale',ca nimik nu se risipeste Destrabalare pura, bai baieti! Asa va vreu! Eu am facut "party" aznoapte, a se citi am pazit peretii. La 4 am putut adormi... Vroiam sa va arat ultima aparitie in materie de decor deserturi de la magazinul de fite: Report
January 10, 20206 yr comment_258925 Laponel s-ar putea ca insomnia ta sa aiba legatura cu luna plina,in seara asta sa te tii ca avem eclipsahttps://www.desteptarea.ro/eclipsa-de-luna-prin-penumbra-2/ Report
January 10, 20206 yr comment_258927 Da...are. Mereu mi se intampla, ata ete. Stau si urlu la luna Stiu ca e eclipsa in seara asta, a inceput la ora 19.00 ora RO si are punctul culminant la ora 22.10. Ascult Europa FM, ce ma unge la suflet limba noastra draga . Asadar, fetele de acasa, sa aveti cer senin! De cand an ajuns in RO, pe la jumatea lu' decembrie, si pana astazi (tot in RO, am slabit aproape 5 chile. Nu, nu-s bolnav )Si cu sarbatorile la mijloc?! Tre sa ma mut inapoi! HAI! Jur pe rosu ca daca se muta cineva de aici inapoi, ma mut si io! Report
January 10, 20206 yr comment_258930 Draga Laponel despre fructele cele cu miros de portocala pe care nu stiai cum sa le folosesti,ma intreb daca nu te-ar interesa asta https://forum.artaculinara.ro/topic/2466-lichior-quarante-quatre/ ma gandesc ca poate merge..eu vazusem reteta de mult pe euforia cuisin ,si m-am bucurat sa o vad aici pe forum,eu totusi nu am facut niciodata nici asta si nici altceva,in afara de vin fiert si dintrala nu am mai facut de un car de ani dar apropo ar merge astea si intr-un vin fiert,stii intepate cu cuisoare ma gandesc,cam astea ar fi ideile mele Report
January 11, 20206 yr comment_258933 Mmmm, foarte interesanta chestia asta! Mersi mult pentru link, Geany! Report
January 11, 20206 yr comment_258941 Cu placere Laponel',si daca nu o faci pe asta mai poti folosi fructele intr-o sangria (hi hi hi,amintirile mele cu sangria https://forum.artaculinara.ro/topic/2266-la-hanul-arta-culinara/page__st__39340__gopid__237672&?do=findComment&comment=237672)... Sa va mai inveselesc putin cu o glumita ...Cica un neamt angajeaza un roman sa-i vopseasca gardul,ii da 3 galeti de vopsea si o pensula si ii spune,ca daca i se va face foame sau sete sa se serveasca din frigider cu ce o vrea dar orice ar face sa nu dezlege sau sa dea drumul sa scape calul din grajdul din fundul curtii,si pleaca neamtul cu masina lui bengoasa...romanul se apuca de treaba, vopseste gardul cu o galeata de vopsea si ia pauza de masa,mananca din frigiderul neamtului tot ce a vrut dar de bauta doar apa minerala si suc era....Hmmm!! isi spune romanasul,e prea multa vopsea,vand o galeata si-mi iau ceva de baut,daca nu-mi ajunge vopseaua o mai inmultesc eu cu apa vad eu si tot termin de vopsit gardul...suna un preten' tot roman,ii vinde rapid galeata cu vopsea,se duce la magazin isi cumpara de baut,si se apuca de vopsit,cat a lungit el vopseaua ,nu i-a ajuns sa termine de vopsit gardul.isi zice..stiu ce fac,manjesc calul pe la bot cu vopsea,ii dau drumul si spun ca a mancat calul vopseaua...se intoarce neamtul,romanasul ii spune povestea,neamtul nervos ia pusca si se indreapta furios spre cal sa-l impuste...''Ce faci mai omule?! omori bietul animal pt. o galeata de vopsea?!'' intreaba romanul speriat...la care neamtul nervos ii raspunde'' vezi vila asta?! tot cu muncitori romani am construito,a mancat calul asta 50 de saci de ciment,2 pachete de gresie si faianta,2 ferestre termopan,un flex si o bormasina,2 galeti de var lavabil '' .... Report
January 11, 20206 yr comment_258942 Glumita, zici? Realitate curata, soro! Acum ani de zile eram la o amica in Bed&Breakfast-ul ei mic, privat, pitoresc si cochet langa Brasov, abia il deschisese. La micul dejun pe care il servea in sura presarata cu fan proaspat pe jos cunosc un cuplu de nemti, proaspat mutati in Harman. Zic: Ah, si ati venit in vizita la M.? Ei: Nu, stam aici vreo saptamana, desi casa noastra e la doua strazi...Ne-am decis sa luam o pauza de la constructia ei, ca altfel ne duceam cu capul. Stiti, muncim doar cu muncitori romani. Mai erau doi nemti tineri, energici si pusi pe treaba, din München. Abia descoperisera piata romaneasca unde veneau sa vanda bere nemteasca originala. Au inceput si ei sa povesteasca despre peripetiile lor cu birocratia, vama, transportul, drumurile, firmele din Romania...cred ca atunci a fost singura data din viata mea cand m-am simtit foarte foarte mica Report
January 11, 20206 yr comment_258944 Ma gandisem inainte sa scriu ''glumita '' sa schimb nationalitatea personajelor,dar nu ar mai fi avut acelasi impact asa ca am decis sa v-o spun exact asa cum am auzit-o eu ...hi hi hi!..pana la urma pana si faptul ca angajatorul era neamtz',spune multe ca pana la urma neamtul e neamt frate nu te pui cu el ,el a stiut exact cat material trebuia pt. lucrarea respectiva..iar romanasii nostri,nu toti,dar unii dintre ei sunt chiar inventivi rau ,hai sa o recunoastem pe aia dreapta acum ca mi-am luat-o in cap va mai spun una,da' sa nu o luati ca fiind rasista sau ceva,doamne feri' departe de mine gandul...eu doar o transmit asa cum am auzit-o ... Cica un ardelean si un ungur merg cu trenul...Ungurul il intreaba pe ardelean ''Ce scrie la ferestra ?!''..ardeleanul ii raspunde scrie in limba engleza'' nu deschideti fereastra sau usa in timpul mersului'' ,''si mai jos ce scrie ?!'' intreaba ungurul...''Acelasi lucru in limba franceza'' raspunde ardeleanul...''Si mai jos ce scrie?!'' intreaba ungurul...''Acelasi lucru in limba romana'' raspunde ardeleanul...''Si in iunghiureste' de ce nu scrie?!'' intreaba ungurul...''Apoi,voi aveti voie!'' raspunde ardeleanul ... Report
January 11, 20206 yr comment_258945 Stai, bre bland, ca nu ti-o dat nimeni in cap ori te-o facut rasista Gluma-i gluma, partea nasoala e ca e si realitate. E bine totusi ca mai putem lua realiatea cu umor. Si da, asta e cealalta calitate a romanului pe langa faptul ca e sugubat si siret tare Report
January 11, 20206 yr comment_258946 Daa!! eu una sunt f. mandra ca sunt romanca ...nu exista padure fara uscaturi,toate natiile le au pe ale lor...dar noi romanii suntem speciali.Eu personal in Italia in cercul in care m-am invartit eu,am auzit numai lucruri bune si cuvinte de lauda despre angajatii romani,ba chiar ca cei care au furat si au fost necinstiti la locul de munca au fost chiar italieni deci nu se poate face o statistica,ala e asa ala e altfel ,sunt oameni si oameni peste tot! Report
January 12, 20206 yr comment_258974 https://a1.ro/news/social/cristina-topescu-a-murit-id948697.html Report
January 13, 20206 yr comment_258978 Neatza! Ce trist e ce s-a intamplat cu Cistina Topescu. Dumnexeu sa o ierte si sa o odihneasca acolo unde a ajuns! Report