January 20, 20206 yr comment_259240 Blackie si Moatza Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, ca lui Rachel si ca lui Blackie. Ca sa va mai spun ca acum muuuulti ani eram la cumparaturi. Era iarna si aveam un sarafan dintr-un material mai greut , insa fara captuseala. Dress fin, nu din ala opac, culoarea piciorului si cizma pana la genunchi. Peste aveam un cojocel pana la genunchi si o geanta pe umar. Eh...din cauza frictiunii intre greutatea cojocului si a gentii cu saraful de desdesubt, mi s-a ridicat pana la sold aproape intr-o parte...practic aveam bulanul gol, sarafanul era ridicat pana sus. Aveam cojocul, e drept, adica din spate nu se vedea, dar din fata foarte bine. Ajunsa la casa era un domn pe care il stiam , foarte politicos el si de data asta vad ca se uita cu ochi foarte sugestiv la mine si cu un zambet ... ciudat. Ma uit la el, multumesc, iau cardul, cumparaturile, pun in sacose, plec. Abia afara a, realizat cand brusc mi s-a facut frig doar la un picor pana sus la sold Asa ca, Moata! Si-or mai clatit si baietii ochii putin, sa fie primit Report
January 20, 20206 yr comment_259241 Blackie si Moatza Acelasi lucru mi s-a intamplat si mie, ca lui Rachel si ca lui Blackie. Ca sa va mai spun ca acum muuuulti ani eram la cumparaturi. Era iarna si aveam un sarafan dintr-un material mai greut , insa fara captuseala. Dress fin, nu din ala opac, culoarea piciorului si cizma pana la genunchi. Peste aveam un cojocel pana la genunchi si o geanta pe umar. Eh...din cauza frictiunii intre greutatea cojocului si a gentii cu saraful de desdesubt, mi s-a ridicat pana la sold aproape intr-o parte...practic aveam bulanul gol, sarafanul era ridicat pana sus. Aveam cojocul, e drept, adica din spate nu se vedea, dar din fata foarte bine. Ajunsa la casa era un domn pe care il stiam , foarte politicos el si de data asta vad ca se uita cu ochi foarte sugestiv la mine si cu un zambet ... ciudat. Ma uit la el, multumesc, iau cardul, cumparaturile, pun in sacose, plec. Abia afara a, realizat cand brusc mi s-a facut frig doar la un picor pana sus la sold Asa ca, Moata! Si-or mai clatit si baietii ochii putin, sa fie primit Chiar, sa fie primit . Si daca tot am dat-o pe marturisiri din astea rusinoase, sa va mai zic una (desi cumva am impresia ca am mai povestit despre asta aici? oare avem un topic cu patanii din astea? ) Pe cand aveam vreo 30 si un pic de ani a fost o perioada din viata mea cand jonglam cu slujba, cursuri, copil la scoala in clasele primare plus pregatitul de emigrare in Canada. Asa ca eram tot timpul, pe fuga, dar la propriu fuga, adica peste tot ma deplasam in viteza pentru ca aveam foarte putin timp intre o activitate si urmatoarea. In plus aveam un sef care nu admitea sa aparem la birou fara tocuri si tinuta office. Si in goana asta a mea, intr-ina din zile ma gaseam la metrou la Unirii, in cizme cu toc si o fusta in bie ( cred ca asa ii zice? ) cu captuseala de satin, ceva alunecos oricum. Si cum eram in capul scarilor gata sa cobr spre peronul de metrou m-a strafuulgerat un gand: "numai sa nu cad" mi-am zis. Ceea ce bineinteles ca s-a intamplat.Mi-a alunecat tocul pe marginea treptei, am cazut in cur si am luat-o la vale hop hop din treapta in treapta, pe sezut. Dar asta n-a fost tot, pe masura ce eu mergeam la vale, fusta tinea sa ramana in urma, asa ca se tot ridica. Pana am reusit sa ma opresc, fusta era undeva pe la talie ridicata . Am reusit sa ma ridic, m-am scuturat ca o gaina tocmai calcata de cocos , si am continuat cu fruntea sus si cheptul inainte ca o doamna ce sint.Asa ca Moatzo curaj ca se putea si mai rau ! Report
January 20, 20206 yr comment_259246 Blackie si Moatza ati facut din blue Monday, happy Monday Edited January 20, 20206 yr by alpha Report
January 20, 20206 yr comment_259247 Blakie si Moatza ati facut din blue Monday, happy Mondayasa e Report
January 20, 20206 yr comment_259248 Bai, sunteti, adica suntem niste amazoane simpatice si unice! Si legastenice - EU! Scuzati ca am scris iar cu copitele-mi de faun...Vai de capul meu cate momente din astea nu am mai avut. Imaginati-va ca pe noi astia din meseria noastra ne scaneaza sute de ochi in fiecare zi. Sa va mai spun de cate ori se intampla sa ne intindem cerneluri de pe degete pe fata, creta pe haine si din astea? Eu ii intreb pe ai mei de ce se uita picior peste picior la mine si rad. Le spun mereu sa imi spuna daca mi-a ramas patrunjelu-ntre dinti ori din astea. Asa ca, fete. le trecem la categoria: riscurile meseriei Report
January 20, 20206 yr comment_259250 vai, mi-ai amintit de ceva, Lori! acum vreo 4-5ani,am dat in Barcelona de un targ de duminica de haine SH, unele pareau chiar noi...enfin, mi-a facut cu ochiul o pereche de manusi din piele lungi pana aproape de cot. erau o marime mica si dintr-o piele fina si moale, necaptusite, absolut deloc uzate, pareau noi, ce mai!erau destul de pretioase ele-asa, adica unde sa port eu manusi pana la cot? dar erau asa misto ca le-am luat.dupa aia mi-am luat si o jacheta cu o croiala mai ciudatica, larga cumva, dar scurta pana in talie si cu maneci mai jos de cot, dar nu cat tb de lungi, adica numa' buna ptr manusile mele lungi - de fapt cu gandul asta mi-am luat-o.si da DD si se face mai frig, atat cat sa-mi pun manusile si aveam in ziua aia treaba la AJOFM - somaj ptr straniere.intru eu, un birou plin de cucoane, f cald in birou, io cu suferintele mele calduroase - cum stiti! - n-aveam prea mult de stat, dar oricum ma trecusera transpiratiile, manusile nu le-am dat jos din mana, neam! de caldura, ma mai stersesem delicat pe obaji de vreo doua ori... la un moment dat mi s-a parut ca se uita cam chioras la mine cucoana cu care vorbeam - ma gandeam: ii plac si ei manusile, normal!ei, termin io treaba acolo dar tb sa mai merg si prin alte parti, asa ca zic: hai sa ma duc aici la baie, la cucoane.fraticaaa, cand intru la toalete si ma vad in oglinda...eram pe fata numai vopsea neagra de la manusi, cum ma stersesem eu de la caldura, asa, delicat m-am dat cu apa, cu servetele umede, nimic! acum si rosie ca racul de-atata frecat, am tulit-o in masina si direct acasa! m-am sters cu acetona pe fata si pe maini - pana la cot, bine-inteles , nu inainte de-a arunca prea-frumoasele mele manusi! Report
January 20, 20206 yr comment_259252 Rasu plansu...tu chiar erai buna sa joci in Friends. Daca nu ai vazut inca serialul si iti place sa razi sanatos, ti-l recomand sa il vezi din scoarta-n scoarta. Uita-te de la minutul 1:46. Mai multe nu dezvalui din episod. Geniali! https://www.youtube.com/watch?v=JAiVIk9GUW0 Oricum mie mi se pare ca societatea romaneasca, in special in provincie e foarte foarte inchistata...cum apare unul altfel, cum e aratat cu degetul de ai spune ca cine stie ce personaj de circ o fi. Si asta are de-a face tot cu trecutul nostru comunist, sa fii mereu la patru ace, etc. Imi aduc aminte ca in liceu daca imi prindeam ciorapul de ceva si se tragea firul, aveam senzatia ca intru in pamant. Pffff... Report
January 20, 20206 yr comment_259253 Imi aduc aminte ca in liceu daca imi prindeam ciorapul de ceva si se tragea firul, aveam senzatia ca intru in pamant. Pffff... si ce? acum ai fi confortabila cu ciorapul cu firul dus?ca-n tinerete ai mai multe complexe, ca atunci traiesti celemai mari tragedii din paharul cu apa, da! ca atunci nu vrei s-o dai in bara, chiar crezi ca nu ai dreptul asta, vrei sa fii placuta, iubita, admirata, validata. peste ani, cand ai aratat ce ai avut de aratat, cand nu mai ai nimic de demonstrat, poti sa te relaxezi, ok! dar nu chiar asa de tare incat sa nu-ti pese de firul dus de la ciorapi. iar relaxarea vestimentara eu n-o inteleg prin a te arunca in fiecare zi intr-o pereche de blugi, vreun pulover/tricou lalai si gata! mie asta pur si simplu nu mi se potriveste. Report
January 20, 20206 yr comment_259258 Hi hi! Moatzo',imi pare rau de patania ta,dar pana la urma e nostima ca mai toate o patim,mai devreme sau mai tarziu intr-un fel sau altul,asta e sigur Avea mama o prietena si colega la uzina ,in 90 la cutremur biata de ea era la toaleta ,cum a inceput cutremurul erau pereti doar din ferestre uriase din sticla ,care au inceput sa explodeze ca la bombardament,normal ca toata lumea s-a panicat si s-a bulucit spre iesire,prietena mamii saraca cum si-a tras ea toate la repezeala la toaleta a iesit in curte cu toata fusta prinsa la spate in chiloti,acolo erau angajati sute de oameni ce iesisera toti si barbati si femei,cata rusine i-a mai fost,ii era rusine sa mai mearga la serviciu saraca de ea ,dar bine inteles ca a trecut peste,poate acum se amuza de patanie,dar stiu ca venise la noi si plangea saraca de ea asa de ciuda ii era! Report
January 20, 20206 yr comment_259261 iar relaxarea vestimentara eu n-o inteleg prin a te arunca in fiecare zi intr-o pereche de blugi, vreun pulover/tricou lalai si gata! Aceasta-s ioooo! Dacă aș putea, numai așa m-aș îmbrăca. Din cînd în cînd într-o rochiță, mai ales vara, atunci prefer rochițele din cîrpă-cîrpă, bumbac, in, hai și mătase dacă e. Dar de iarnă și toamnă în blugi și cămasă, tricou, pulover. Nu-mi plac fustele drepte, sacourile!!!! și nici pantalonii de stofă, nu mă îmbrac așa decît cînd îmi aduc aminte că am dat bani pe ele și le țin în șifonier, în ideea că vreodată mă voi schimba și-mi va plăcea stilul Au mai apărut niște sacouri mai puțin țepoase, din lînă, necăptușite, mîneci suflecate, alea îmi mai plac și le port, dar tot stilul blugi și tricou mă caracterizează Report
January 21, 20206 yr comment_259262 La noi a nins sâmbătă și a venit și un val de frig. Dar cum eu nu am stare așa ca mi-am luat haine groase și la plimbare cu mine.Tare frumos! Și așa o liniște! Report
January 21, 20206 yr comment_259264 Imi aduc aminte ca in liceu daca imi prindeam ciorapul de ceva si se tragea firul, aveam senzatia ca intru in pamant. Pffff... si ce? acum ai fi confortabila cu ciorapul cu firul dus?ca-n tinerete ai mai multe complexe, ca atunci traiesti celemai mari tragedii din paharul cu apa, da! ca atunci nu vrei s-o dai in bara, chiar crezi ca nu ai dreptul asta, vrei sa fii placuta, iubita, admirata, validata. peste ani, cand ai aratat ce ai avut de aratat, cand nu mai ai nimic de demonstrat, poti sa te relaxezi, ok! dar nu chiar asa de tare incat sa nu-ti pese de firul dus de la ciorapi. Pi buni? Neah, nici vorba...nu ma regasesc neam! Ci frica de mama si de " Vai, te-a vazut ala, alaltu, ma faci de ras!!!" pfffff. Pentru ca, draga mea draga, cucuoanele de provincie romaneasca din asta se hraneau, cu asta isi alimentau viata, cu gaurile din ciorapii altora necalificate pentru clasa elevata de cucoane (gen mama, care a lucrat o viata in comert si pe la galantarul careia se perinda toata floarea cea vestita - doctori, avocati, ingineri ale caror progenituri erau "clocite" intelectual in aceeasi cosarca de catre aceleasi closti - profii, si ei cu raportul la mama, clar!) a unicului targ in care m-am nascut. Si si cucoanele de capitala tot din asta se hraneau respectiv se hranesc doar ca la o scara mult mai rafinata, desigur. Ca doar e capitala Si ca sa raspund la intrebare: Confortabil nu, ca imi sta pe creier cand se duce un fir, mai ales daca sunt in exercitiul functiunii, pentru ca stiu ca ii distrage, mai ales pe astia micii : "Profaaaaaa, vi s-a rupt ciorapu. Si eu: Poate vreti vreun test din ce am mancat io pana acu." Si le trece rapid de ciorapu meu. Acum, fara gluma, Moata, in privinta asta lumea vestica este foarte relaxata. Si, chiar daca am o gaura in pantalon cand merg pe strada, mi se falfaie, ca sa folosesc un jargon din liceu . Bine, ma seaca, normal, dar ce gandeste lumea despre mine...problema ei. iar relaxarea vestimentara eu n-o inteleg prin a te arunca in fiecare zi intr-o pereche de blugi, vreun pulover/tricou lalai si gata! mie asta pur si simplu nu mi se potriveste. Categoric nu in fiecare zi. De fapt...na, tot conditionat de meserie, nici nu mai stiu cand am purtat blugi ultima oara, desi imi plac maxim si i-am purtat o adolescenta si studentie intreaga, in adolescenta mai ales cu camasi de-ale tatei, vesta de pe vremea adolescentei mamei, cruce la gat, par in vant, Metallica si Queen in cap spre disperarea maxima a maica-mii Insa, vreau sa va spun ca am colegi si colege care doar asa apar la job, dar asta in nici un caz nu ii face mai putin iubiti ori respectati de catre pustimea de la noi Report
January 21, 20206 yr comment_259265 La noi a nins sâmbătă și a venit și un val de frig. Dar cum eu nu am stare așa ca mi-am luat haine groase și la plimbare cu mine.Tare frumos! Și așa o liniște! Ce faaaaain, Wowy! Pe care plaja? Report
January 21, 20206 yr comment_259270 Ce faaaaain, Wowy! Pe care plaja? Nu e o plaja propriu zisa- este Caumsett State ParkPe acolo imi fac eu plimbarile si iarna si vara. Vara nu au salvamari pe plaja asta, asa ce nu vine lumea la plaja aici, dar vin la pescuit, la plimbare.. Report
January 21, 20206 yr comment_259281 Oare la noi vine primavara? Si saptamana asta si cealalta temperaturi ziua in jur de 1o grade. Si cu toate astea vin niste facturi de zici ca fac 40 se grade in casa Report
January 21, 20206 yr comment_259282 iar relaxarea vestimentara eu n-o inteleg prin a te arunca in fiecare zi intr-o pereche de blugi Categoric nu in fiecare zi. am avut o colega inginera, o tipa desteapta si cu mult bun-simt.lucra in tehnic, numai cu barbati.odata, demult, la un 8martie ne-a dat sefu' drumul acasa mai repede, considerabil scazut programul, de fapt facusem doar prezenta si cam atat.colegii barbati carcoteau cum ca a doua zi, aia cu 40 de mucenici, 40 de pahare, e randul lor sa plece.ca sa-i impace, colega inginera i-a intrebat: ce vreti sa va aduc maine?la care unu' care o placea si-a ajuns si mare sef ulterior: nimic, da' sa vii si tu in fusta colega purta doar blugi. Lori, eu zic cucoane peiorativ, sa stii ca, de fapt, cunosc mai mult doamne Edited January 21, 20206 yr by moatza Report
January 22, 20206 yr comment_259289 iar relaxarea vestimentara eu n-o inteleg prin a te arunca in fiecare zi intr-o pereche de blugi Categoric nu in fiecare zi. am avut o colega inginera, o tipa desteapta si cu mult bun-simt.lucra in tehnic, numai cu barbati.odata, demult, la un 8martie ne-a dat sefu' drumul acasa mai repede, considerabil scazut programul, de fapt facusem doar prezenta si cam atat.colegii barbati carcoteau cum ca a doua zi, aia cu 40 de mucenici, 40 de pahare, e randul lor sa plece.ca sa-i impace, colega inginera i-a intrebat: ce vreti sa va aduc maine?la care unu' care o placea si-a ajuns si mare sef ulterior: nimic, da' sa vii si tu in fusta colega purta doar blugi. Lori, eu zic cucoane peiorativ, sa stii ca, de fapt, cunosc mai mult doamne Eu te-am inteles foarte bine, Moatza . Eu fac diferenta clara intre doamne si cucoane. O doamna veritabila nu are nevoie de perle Chanel ca sa fie doamna. La fel, o madama cu perle , taior si parfum Chanel la purtator poate ramane o viata intreaga cucoana, oricat s-ar stradui ea sa fie doamna...Vorbesc despre astea Cat despre barbatii care isi permit sa dea indicatii ori sa judece o femeie dupa modul in care se imbraca...dismissed. Atata timp cat la locul de munca nu este prevazut (scris ori nu) un dress code clar, nimeni nu are dreptul sa faca asemenea remarca. Din punctul meu de vedere este o ofensa declarata si dovada de lipsa de profesionalism la adresa acelei persoane. O data, in trecut, un individ care se dadea un domn, dar care s-a dovedit repede a fi in realitate un misogin cu un caracter minuscul si grave complexe de inferioritate, mi-a zis ceva de genul ca :"Vai, daca eu as vedea o femeie frumoasa dar cu tivul descusut la rochie, nu i-as acorda nici cea mai mica atentie..." Mdhah... Mi s-a spus ori chiar reprosat ca sunt prea anvangardista si provocanta pentru societatea noastra traditionalista si conformista...in ciuda modernismului aparent al femeii. Ah, dar despre asta as putea dezbate fara limite. Report
January 22, 20206 yr comment_259290 Mi-am adus aminte de seful liceului la care am fost, casatorit cu doi copii mari, printre care si o fata. Aveam o colega , Petra, care facuse deja 40 , casatorita de multi ani si care isi dorea foarte mult un copil. Eram intr-o plimbare cu toti colegii si Petra era intr-un grup de colege , el mai in spate si o aude cum povesteste ca inca isi doreste sa ramana si sa aiba copilull mult dorit si el ii striga din spate: Frau Neue, cum, inca nu ati renuntat la idee? Pai daca il faceti, va pote spune direct bunica. El chiar credea ca face o gluma...saraca fata, saracii colegi. A fost atat, dar atat de penibil...Una peste alta, neata! Report
January 22, 20206 yr comment_259291 Bărbații ăștia încă mai au impresia că femeile se îmbracă pentru ei, de-aia cred că trebuie să comenteze în legătură cu asta Pe mine m-a iritat mereu stilul ăla de discuție ”ești femeie!”, adică ”vezi, ai grijă, tu trebuie să faci mereu mai mult decît bărbații”. Să păstrezi biroul curat, să le aduni hîrtiile pe care le împrăștie, să faci cafeaua, să le aduci de mîncare, de-astea... ce fac femeile în medii profesionale, nu? A fost un film cu Sarah Jessica Parker, se angajase undeva pe un post foarte calificat, iar un coleg se bucura ”ce bine că avem o femeie în echipă, idioții ăștia habar n-au să facă o cafea ca lumea”. Gen... M-am angajat la fix 18 ani pe un șantier, inclusiv femeile de acolo îmi dădeau indicații ce ”trebuie să facă o femeie”, deși era vorba de inginere, tehniciene cu mare vechime și experiență etc., dar care erau cele care mai întîi duceau cafeaua la directori, la prînz opreau activitatea și făceau mîncare, coordonau curățenia prin birouri etc. Numai pe mine mă aștepta șeful cu cafeaua gata făcută Singura indicație a lui clară a fost de la început ”nu te băga în cîrd cu astea”. Ia uite, că e prima dată că mi-am adus aminte de chestia asta în... 31 de ani. Domnul Cercel... Iar în legătură cu ”vino și tu în fustă”, n-am a spune decît că, uite, chiar prin felul ăsta de a se îmbrăca, mai mult în blugi, le-a incitat mai mult imaginația și și-ar fi dorit să vadă ce nu le oferea, decît dacă apărea toată ziua în fustă și fără fir dus la ciorapi. Mai puțin înseamnă mai mult. Report
January 22, 20206 yr comment_259292 Oare la noi vine primavara? Si saptamana asta si cealalta temperaturi ziua in jur de 1o grade.Ai vrea tu! Dar, ai rabdare, inca n-a venit iarna... Report
January 22, 20206 yr comment_259293 Cat despre barbatii care isi permit sa dea indicatii ori sa judece o femeie dupa modul in care se imbraca...dismissed. Atata timp cat la locul de munca nu este prevazut (scris ori nu) un dress code clar, nimeni nu are dreptul sa faca asemenea remarca. Din punctul meu de vedere este o ofensa declarata si dovada de lipsa de profesionalism la adresa acelei persoane. nooo, in cazul asta imi pari un pic prea vehementa.el o placea f mult, era mai mult o nazuinta, o dorinta din partea lui Iar în legătură cu ”vino și tu în fustă”, n-am a spune decît că, uite, chiar prin felul ăsta de a se îmbrăca, mai mult în blugi, le-a incitat mai mult imaginația și și-ar fi dorit să vadă ce nu le oferea, da' deloc! nu mi-o amintesc decat in blugi. si era chiar frumoasa, ceva in genul tau, inalta si bine proportionata, dar bruneta. soarta... mai tarziu a avut un accident de masina soldat (aproape) c-o infirmitate si nu mai putea purta fusta Report
January 22, 20206 yr comment_259294 Oare la noi vine primavara? Si saptamana asta si cealalta temperaturi ziua in jur de 1o grade.Ai vrea tu! Dar, ai rabdare, inca n-a venit iarna... De asta imi este cel mai frica, sa avem in luna aprilie sau mai, iarna! Hai neatza! Azi am baut o cafea cu lapte, asa ca ma urmaresc sa vad daca am reactii ciudate! Intre timp am facut si un ceai medicinal dar nu va servesc, asteptsa iau un ceai mai bun! Sa avem o zi buna! Report
January 22, 20206 yr comment_259298 Bărbații ăștia încă mai au impresia că femeile se îmbracă pentru ei, (...) Si nu-i asa? Report
January 22, 20206 yr comment_259300 Bărbații ăștia încă mai au impresia că femeile se îmbracă pentru ei, (...) Si nu-i asa? Mmnu În ceea ce mă privește, nu, de fapt. De obicei mă îmbrac cu ce-mi place mie, dar și cu gîndul că o femeie sau mai multe mă vor analiza din punctul de vedere al ținutei. Nu vreau să fie nepotrivit. Degeaba ești și elegantă și sexy dacă nu te va băga nimeni în seamă, pentru că femeile fug de alte femei îmbrăcate ”pentru bărbați”. Să fim sincere pînă la capăt. Mai ales dacă sînt însoțite de bărbați. Am constatat că bărbații nu au nicio pretenție de la haine, ci de la cine le poartă și de la felul în care sînt purtate. Deci dacă ești discret și decent îmbrăcată, neostentativ, ai de cîștigat atenția și a femeilor, care nu vor fugi de tine, și a bărbaților, care oricum te vor admira din alte puncte de vedere. De-aia și consider că hainele sînt cea mai proastă investiție, mai ales că la un momnet dat le și scoți Report