Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Va uitati la Oscars diseara/la noapte? Brad Pitt, Joaquin Phoenix, Laura Dern, Renee, 1917 si Parasite, predictiile mele

Neatza! Nu m-am uitat dar tocmai ce am citit articole despre Oscar si se pare ca predictiile tale au fost ca ale lor, Dex!

alpha - e ceva despre un muzeu, right? :blush:

Muzeu, bata-l norocu'! laugh.gif

Dex, bune predictii La mine a-nceput abia dupa 1. Am stat pana pe la 12.30 de le-am vazut cãputurile si m-am dus la culcare ca n-am mai putut

Wow, Lori, ma bucur de vestile voastre bune. Multa sanatate tuturor.

Eu sunt groaznic de ocupata perioada asta, si am mai primit si niste vesti proaste (persoane nu apropiate, dar prin legaturi ) si nu sunt prea in forma. Si mai e si intuneric afara... sleep.gif

Va doresc zile bune si frumoase.

Buna dimineata si sanatate multa tuturor!

La noi au inflorit migdalii de cateva zile, asta e al nostru pe care il vad din bucatarie. O minunatie.

post-13-0-59045500-1581417440_thumb.jpg

post-13-0-46356300-1581417515_thumb.jpg

post-13-0-34466200-1581417525_thumb.jpg

Any, acum e timpul lor sau au inflorit mai devreme?

Inseamna ca stai in sudul Italiei.

Wow, ma bucur sincer ptr rezultatul bun, fii pozitiva, o energie buna ajuta f mult.

15°C aici dimineata ceea ce nu e deloc normal din punct de vedere calendaristic :appl:

ooo, dimineata? ca vara!

la mine au fost ieri dimineata -4C si azi 3C. acum sunt 10C dar bate vantul. ma gandesc cu groaza la temperaturile de la vara si, mai ales, la seceta prelungita.

Ce frumos Any! 105.gif

Aici nu se mai opreste furtuna! Nici nu mai stiu de cate zile a-nceput. Si e friiiiiig! sunt 5 grade pe termometru, vant puternic si rece, ploaie, grindina, lapovita...de toate!

Any, ce migdal frumos ai tu acolo! :appl: La mine vremea ca la Moatza, mai putin vantul care a batut ieri, acum e caldutz si innorat. Vreme de moleseala.

Ce frumos Any! Si la noi au iesit ghioceii si ma uitam la copaci ca au mugurasii umflati. Se anunta o primavara precoce si sper sa nu vina vreun inghet cand sunt copacii infloriti.

Multumesc moatza! Nu prea sunt eu asa pozitiva din fire, dar lucrez la asta. Am momente cand nu vreau sa vad sau sa vorbesc cu nimeni.

Si total inafara conversatiei - m-am hotarat- maine imi iau liber de la munca si ma duc la shopping :appl:

Ce frumos Any! Si la noi au iesit ghioceii si ma uitam la copaci ca au mugurasii umflati. Se anunta o primavara precoce si sper sa nu vina vreun inghet cand sunt copacii infloriti.

Multumesc moatza! Nu prea sunt eu asa pozitiva din fire, dar lucrez la asta. Am momente cand nu vreau sa vad sau sa vorbesc cu nimeni.

Si total inafara conversatiei - m-am hotarat- maine imi iau liber de la munca si ma duc la shopping :appl:

A very wise decision, lady W. 6.gif

Si eu m-am hotarat sa sarbatroresc vestile bune prin a-mi acorda un weekend in deplasare :appl: Incet incet, vreau sa imi revin la normal, sa calatoresc si sa fac ceea ce imi facea atata placere. Drept dovada ca in cuptor am saratele cu osanza si alte nebunii, reteta noua de la sor. Mi-a trimis mama osanza si branza de oi de la stana rudelor, asa ca, go for it. Afara e o vreme de iti vine sa te tai incet cu lama...de duminica uraganul Sabine matura teritorul Germaniei, in sus, in jos si de la vest la est. Au picat liniile telefonice/net, trenurile de mare viteza sunt cancelled, ieri au fost inchise foarte multe scoli in mai multe landuri.

Stay tuned, Armaggedon is coming...

Any, acum e timpul lor sau au inflorit mai devreme?

Inseamna ca stai in sudul Italiei.

Da, acum e timpul lor. Totdeauna in februarie. Deja e o saptamana ca e inflorit.

Multumesc fetelor, ma bucur ca va place.

That's the spirit! icon_cheers.gifENJOY!

Si eu m-am hotarat sa sarbatroresc vestile bune prin a-mi acorda un weekend in deplasare :appl:

ENJOY!! si dumneata laugh.gif

La noi e furtuna Ciara si vine Dennis dupa ea. In clipa asta ploua si da cu grindina in rafale. Stiti cum sunt ploile torentiale de vara? Ei, fix asa, doar ca e ploaie rece si grindina. Si vantul muta rafalele cand de la stanga, cand de la dreapta. A venit cineva din Dingle acu o juma de ora, a zis ca la noi e ca o zi de vara pe langa ce e la ei rolleyes.gif

Edited by alpha

Si total inafara conversatiei - m-am hotarat- maine imi iau liber de la munca si ma duc la shopping :)

Bravooo! Spor la shopping!

Si eu m-am hotarat sa sarbatroresc vestile bune prin a-mi acorda un weekend in deplasare :) Incet incet, vreau sa imi revin la normal, sa calatoresc si sa fac ceea ce imi facea atata placere. Drept dovada ca in cuptor am saratele cu osanza si alte nebunii, reteta noua de la sor. Mi-a trimis mama osanza si branza de oi de la stana rudelor, asa ca, go for it. Afara e o vreme de iti vine sa te tai incet cu lama...

Bravooo Lori! Plimbareala placuta, swetty :appl: Si daca tot evvremea asa urata si daca tot ai osanza, baga si niste cornulete fragede in cuptor! :) :appl:

La noi e furtuna Ciara si vine Dennis dupa ea. In clipa asta ploua si da cu grindina in rafale. Stiti cum sunt ploile torentiale de vara? Ei, fix asa, doar ca e ploaie rece si grindina. Si vantul muta rafalele cand de la stanga, cand de la dreapta. A venit cineva din Dingle acu o juma de ora, a zis ca la noi e ca o zi de vara pe langa ce e la ei rolleyes.gif

Valeu Alpha, eu nu mai vreau vreme urata, as vrea o vreme calduta, asa de luna mai, tot timpul! Pe telefon arata saptamana viitoare la ine 8 grade dimineata si 16 la pranz. Si cam asa vreo doua saptamani. Sper sa nu vina zapada de Paste ca acum vreo 3 ani.

Buna dimineata Lori, buna dimineata la hangite! SI multa sanatate ca e mai buna decat toate! M-am bucurat tare sa citesc vesti bune, numai voi stiti cu ce emotii asteptati rezultatele la analize... :appl:

Aici tot bate vantul, din furtuna Ciara o dam acusi in furtuna Dennis... Macar s-a mai marit ziua si inca nu am avut temperaturi sub 0 iarna asta ceea ce sper sa tina, ca mie nu mi-e dor delocdeloc de frig si zapada!

Buna! :71: Azi soare fara vant,caldut si furumos la noi =)) ...Sa va fac si pe voi poate sa zambiti putin :71: ...eram cu domnul Geany azi la rand la macelarie la noi.si 2 duoamne' in fatza noastra la rand vb .,una ii spune celeilalte ca ea va face azi lasagna ,cealalta i spune ca ea nu a facut niciodata,prima ii spune ca cel mai important este sosul beshamel',care desi suna f. pompos nu e altceva decat apa fiarta cu faina,''jeandra'' cum se mai spune la noi... =)) ...Domnul Geany' m-a intrebat daca mi-am luat notitze! :71: =))
Domnul Geany nu stie ca esti profesoara? Daca nu ar bate vantul asta subțirel si rece, ar fi frumos si la mine. Pana la 12 a fost chiar friguletz. Chiar mi-am facut un ceai acum si va invit si pe voi daca vreti.

post-343-0-45062600-1581602533_thumb.jpg

post-343-0-53860200-1581602546_thumb.jpg

:71: Draga Mino,nu sunt nici o profesoara,dar domnul Geany a si inceput cu ce e geandra in timp ce doamnele vb.https://dexonline.ro/definitie/geandr%C4%83,i-am dat coate cu scrashnit din dinti cu ''taci din gura'' =)) ...ca el deja el voia sa explice confuziunea'' doamnelor si nu l-am lasat ca zau ca nu-si are rostul :71:

:71: Draga Mino,nu sunt nici o profesoara,dar domnul Geany a si inceput cu ce e geandra in timp ce doamnele vb.https://dexonline.ro...ie/geandr%C4%83,i-am dat coate cu scrashnit din dinti cu ''taci din gura'' :71: ...ca el deja el voia sa explice confuziunea'' doamnelor si nu l-am lasat ca zau ca nu-si are rostul :71:

Off topic:

GEÁNDRĂ f. reg. Mămăligă pregătită foarte moale; terci. /Orig. nec.

La mine la tara se chema "cir":CIR s. n. (Reg.) Zeamă (îngroșată) scoasă din mămăliga care fierbe, înainte de a fi mestecată (și care se mănâncă separat); terci. – Din ucr. čyr.

Eu am revenit dar shopping-areala prea mare nu am facut ca nu am gasit cine stie ce pe gustul meu. Dar o bluza rosie tot mi-am luat! Chiar nu aveam nimic rosu ca focu' =))

de geandra nu am auzit, dar voi stiti ce e găgău? asta era specialitatea bunicului meu transilvan, găgău cu zeama de varză icon_thumleft.gif
Draga Wow nici eu pana la domnul Geany nu auzisem de geandra si tot mamaliguta moale sau cir inseamna si la el,si nu o suporta la propriu,la el mamaliga trebuie taiata cu atza' cum s-ar spune, :71: Dex nici de gagau nu am auzit,dar ma bucur sa aud si sa invat cu siguranta ,cand voi auzi denumirea voi fi f. mandra ca stiu macar ce inseamna :71: thank you ! =))

de geandra nu am auzit, dar voi stiti ce e găgău? asta era specialitatea bunicului meu transilvan, găgău cu zeama de varză icon_thumleft.gif

Eu nu am auzit nici de geandra nici de găgău...deci conform dexonline....

găgắu s.n. (reg.) mâncare din mămăligă prăjită în untură de porc; puricel.