Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

La noi primul-ministru e in izolare si asteapta rezultatul testarii, maine se investeste guvernul Orban3.0 prin videocall,un senator e confirmat cu virus,tocmai participase la o petrecere cu 400 femei.

Vizibil strazile sunt mai goale, cu toate ca e o vreme superba, 24C cu soare.

ia sa ma dam si stiri bune, la mine in urbe o echipa de cercetatori de la un spital mare plus o echipa de la o universitate locala au izolat virusul covid-19. adica au generat dinamic tot genomul. asta va ajuta cercetatorii sa inteleaga mecanismele de transmitere si crearea unui vaccin.

apropo de spitale, Toronto general hospital este in primele 10 din lume, dar descoperirea s-a facut la alt spital. La noi spitalele sunt de stat dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

s-au inchis si la noi scolile pentru vacanta de primara + inca 2 saptamini

Hello! Am profitat de vremea frumoasa si am șters geamurile la balcon, ca puteam planta ridichi pe ele asa de prăfuite erau. Acum bate un vânt turbat afara, iar saptamana viitoare se anunța chiar ger, deci si anul asta zicem pas la zarzare. Am facut si ceva aprovizionare, desi erau rafturi multe goale, dar sper sa se aprovizioneze din nou. Pana una alta zic sa ne mai destindem putin, chiar daca este greu.

ia sa ma dam si stiri bune, la mine in urbe o echipa de cercetatori de la un spital mare plus o echipa de la o universitate locala au izolat virusul covid-19. adica au generat dinamic tot genomul. asta va ajuta cercetatorii sa inteleaga mecanismele de transmitere si crearea unui vaccin.

apropo de spitale, Toronto general hospital este in primele 10 din lume, dar descoperirea s-a facut la alt spital. La noi spitalele sunt de stat dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

s-au inchis si la noi scolile pentru vacanta de primara + inca 2 saptamini

Am vazut si eu coferinta de presa de la spitalu de care zici, Dex. Cel putin se incearca, si totul e sa incepi de undeva. Nu stiu cat de repede o sa vina cu o solutie, dar imi inspira incredere.

dar foarte multi bogatasi doneaza bani grei si fac cite o "aripa" sau centru care le poarta numele. De exemplu Peter Munk cardiac center, considerat printre cele ai bune din lume pentru operatii pe cord deschis.

la noi dau la biserici si-si rezerva cate-un perete ptr vreo icoana :lol:

icoana mare si inmormintare cu alai wacko.gif

am avut treaba in centru, acolo unde sunt zgirie norii aia mari si nu era mai nimeni pe strada...

am fost si la cumparaturi la Cosco si era destul de normal, lumea se aliniase la hirtie igienica si la apa... tocmai se terminase la raft si reinprospatau stocul.

asta cu hirtia ingienica nu o inteleg sa ma bati, virusul te ataca la caile respiratorii nu la cele ... excretorii Demon08.gif

tot eu: la noi s-a decretat ca nu e voie sa se intilneasca mai mult de 250 persoane, problem cea mai mare e la metrou, acum se intilnesc sa vada cum vor face sa aiba numai 250 in statii...

icoana mare si inmormintare cu alai wacko.gif

asta cu hirtia ingienica nu o inteleg sa ma bati, virusul te ataca la caile respiratorii nu la cele ... excretorii Demon08.gif

Daca se cumpara alimente ... ?

Adica, mananc, stomacul lucreaza, tre' sa cumpar si hartie igienica, ca frunze de brustur nu gasesc ?

Asa.mi explic eu

Neața! În Craiova e ok deocamdată, la magazinele mici de cartier e relativ lejer, se stă la distanță, la fel ca în farmacii sau la cozi la bancomate. În magazinele mari... altă mâncare de pește. La ce am văzut la ușă nici n-am avut curaj să intru. Stăm acasă, ieșim în curte, plantăm flori, prea rău din punctul ăsta de vedere nu ar fi. Dar lucratul de acasă cu 2 copii mici e horror și am mai și răcit (nu, n-am corona, e de la sinuzita cronică și de la schimbarea bruscă de temperatură). Deci... să gătim ca să nu ne mai gândim!

Deci... să gătim ca să nu ne mai gândim!

pentru ca asa cum se zice pe o poza care circula pe aici impreuna cu o mie de alte timpenii, vom iesi din asta rostogolindu-ne :lol:

ma duc sa-l asist pe Marco la facut tiramisu :lol:

Buna! la noi azi soare frumos dar dimineara un pic,cam racoare.Am fost ca de obicei cu domnul Geany la cumparaturi (nu vreti sa stiti ce bodoganeli a avut :lol: ) la profi micut la noi aici in spatele blocului,ulei nici un strop nu mai era,faina putina ,rafturi goale,coada lunga ,babaciuni se baga in fatza,domnul Geany moare incet :lol: langa e micuta macelarie unde luam mereu marfa proaspata si de buna calitate ca e afacere de familie(la nea' Costel) galantarul aproape gol,a spus ca nu mai are de unde se aproviziona cu marfa ca e data cu Tzaraita'',va mai primi miercuri dar putina,in limita stocului disponibil =)) ...Am luat si eu niste cotlet ca atata mai avea,fac un piure si cu salata si asta e !

Am primit mesaj ca deși nu avem cazuri, școala se va inchide săptămâna viitoare. Ma bucur și ma simt mai liniștita acum.

Eu o sa lucrez doar doua zile săptămâna asta. Așa ca avem liber la făcut experimente culinare :lol:

In rest- vreme însorita, mai rece ca ieri dat undeva la 11-12C.

Azi ne-am trezit mai greu cu toții. Băieții sunt răciți dar stau mai bine ca mine. Eu abia am început cu durere in gât. Dar e bine, nu ma plâng.

Noi in weekend mergem de multe ori la cumparaturi la 7 dimineata cand se deschide supermarketul, ca nu e lume. Azi am ajuns cu cateva minute dupa 7, parcarea era aglomerata ca la orele de varf, deja iesea lumea cu cosuri in care aveau doar hartie igienica. Zic hai sa luam si noi, mai era un pachet pe raft dar nu l-am luat ca am zis ca or fi altii care nu au deloc. Poate trebuia s-o fi luat... Am luat ce aveam pe lista dar si ce nu era pe lista, ca nu e de mers la cumparaturi pentru maruntisuri. Pe urma am mers la alt magazin care deschide la 8 sa luam legume, fructe, erau cozi la casierie, cand am iesit era coada afara ca nu mai lasau sa intre decat un anumit numar de persoane.

In vacanta de primavara mai mergeam cu copiii la muzeu si la film, hotarasem dinainte sa inceapa vacanta ca nu vom merge, si vad ca oricum s-au impus restrictii. Ma bucur ca s-au inchis si scolile si alte institutii, atractiile turistice. Nu stiu ce fac parintii cu copii mici, care nu pot lucra de acasa...

Nu stiu ce fac parintii cu copii mici, care nu pot lucra de acasa...

la noi a promulgat presedintele legea si urmeaza sa se publice in MO: parintii copiilor sub 12 ani pot sta acasa cu plata 75%. Obligatoriu si ptr cei de la stat si ptr mediul privat. Urmeaza sa se stabileasca nr de zile.

Chiar ma intreb de unde vor veni banii - au zis ca se compenseaza dintr-o contributie asiguratorie de munca, dar aia e 2.25% din fondul de salarii, iar cheltuiala asta este mult mai mare...nu stiu cum va fi.

Apoi cum vine treaba, cei ce raman preiau si sarcinile celor cu copii?

edit: adi-edi, mai multe muzee au pregatit expozitii virtuale in perioada asta, poate i-ar interesa pe copilasi.

Edited by moatza

Nu stiu ce fac parintii cu copii mici, care nu pot lucra de acasa...

la noi a promulgat presedintele legea si urmeaza sa se publice in MO: parintii copiilor sub 12 ani pot sta acasa cu plata 75%. Obligatoriu si ptr cei de la stat si ptr mediul privat. Urmeaza sa se stabileasca nr de zile.

Chiar ma intreb de unde vor veni banii - au zis ca se compenseaza dintr-o contributie asiguratorie de munca, dar aia e 2.25% din fondul de salarii, iar cheltuiala asta este mult mai mare...nu stiu cum va fi.

Apoi cum vine treaba, cei ce raman preiau si sarcinile celor cu copii?

edit: adi-edi, mai multe muzee au pregatit expozitii virtuale in perioada asta, poate i-ar interesa pe copilasi.

Merci, Moatza :lol: - ai mei nu mai sunt asa mici (13 si 16 ani) si petrec deja prea mult timp online, dar le voi sugera. As fi folosit prilejul asta mai mult sa-i scot din casa...

Am vorbit cu cumnata care e in Germania. Cică era in stare de șoc. Ea nu își făcea griji prea mari și acum scolile sunt închise pentru 5 săptămâni și ei trebuie sa lucreze de acasă.

Cică nu are idee cum o sa facă. Copiii lor au 5 și 2 ani..

Copilul meu turuie de dimineața. Ma doare capul și nu găsesc butonul de pauza- lol.

Confirm ca in 3 landuri se inchid scolile de luni pana la finalul vacantei de paste, deci mai mult de o luna.

Tarile vecine din est si sud cu Germania au inchis granitele. Vedem ce spun Beneluxul si Franta...sunt multi care fac naveta dintr-o tara in alta.

Parintii sunt disperati ca nu stiu ce sa faca acasa cu copiii, desi se pun la dispozitie si cursuri online.

Edited by Lapona Enigel

Neata lume!

2c8c8f9411593356d18a4e77780daa21.jpg

Asadar:

Danemarca, Polonia si Cehia au inchis categoric granitele oricaror veniti din zonele de risc, printre care se numara si Germania.

Polonia se arata foarte categorica in girarea situatiei de criza; cei de cetatenie poloneza au voie sa revina in tara insa vor sta in carantina 14 zile. Doar cei care traiesc intr-o tara si lucreaza in alta au voie sa treaca granitele , atata timp cat pot dovedi oficial ca fac parte din categoria mentionata. In afar de asta, circulatia bunurilor de larg consum este neafectata. Nu e voie la restaurant, doar takeaway.

Cancelareasa a dispus in Germania anularea oricaror reuniuni care ar fi presupus mai mult de 50 de persoane. Si aici se fac cumparaturi la greu, da, mai ales hartie igienica ( rau o fi mamica sa nu stii ce e traiul doar cu basics a.k.a. ziarul nostru cel de toate zilele cand se termina hartia igienica la toaleta ecologica a bunicilor happy.gif) . Oficialitatile germana spun sus si tare ca nu se prevede nici o criza in privinta aprovizionarii cu cele necesare.

Back to basics.

Spania are peste 5000 de infestati si cca. 190 morti, conform stirilor de ieri. Titi, poate ne spui tu mai multe?

Avand in vedere situatia economica destul de fragila a Spaniei, Portugaliei si Italiei - a caror economie nationala depinde in foarte mare masura de turism si industria agricola - e destul de delicata situatia.

In Germania toate landurile au inchis scolile si gradinitele, numarul de infestati conform statisticii Robert Koch Institut - institutia oficiala responsabila cu monitorizarea sanatatii populatiei in Germania - este de peste 3.795, insemnand cu 700 cazuri in plus fata de ziua anterioara. Populatia Germaniei numara aproape 83 milioane de locuitori. Pana aum s-au inregistrat 8 cazuri de deces puse pe baza acestui virus.

Surse: Stirile de ieri ale televiziunii nationale (ZDF) si siteul istitutului Robert Koch:

https://www.rki.de/DE/Content/InfAZ/N/Neuartiges_Coronavirus/Steckbrief.html

Edited by Lapona Enigel

Extra:

Prima infestare de masa cu un virus Corona a aparut , de fapt, in mai 2015. Virusul este MERS CoV adica Middle East Respiratory Syndrome. S-au inregistrat 180 de cazuri, majoritatea in Coreea de Sud si una in China. MERS CoV nu a avut putere mare de raspandire.

Virusul care a cauzat infestarea asta in masa este SARS CoV - severe acute respiratory syndrome Corona virus, asadar un virus care cauzeaza probleme severe si acute respiratorii, respectiv pneumonii. Nu este prima data cand acesta izbucneste.

Au mai fost doua izbucniri ale acestui virus, una in 2002 si una in 2004, dar care s-au stins de la sine, nu s-au raspandit global. Virusul este originar din China si s-a identificat in 2002 , are putere foarte mare de raspandire, iar in 2003 a existat pericolul unei pandemii.

Mai multe informatii gasiti aici:

https://www.nhs.uk/conditions/sars/

Ia, sa lasam prostiile si sa trecem la lucruri cu adevarat importante, zic!

Geaaaaaaaaaanyyyyy, hai cu tortul si cu sampania, fataaaa! La multi ani!

5dd39196c8634d29248452188bc73710.jpg

Bunaa!! merci mult draga Laponel :hug: :-* ,eu sunt singurica cu Ale' ca domnul Geany' e de scarbici',vine maine,voia sa vina mami ca de obicei dar nu am lasat-o,e mai bine sa stam cuminti in case asa cum ni s-a spus,afara e si f. rece bate un vant rece rau,nu am pregatit nimic,aveam o sampanie roze,dar o pastrez pt. cand v-a trece tot si atunci vom sarbatori.Nu am provizii facute ca asa ni s-a transmis sa nu facem provizii,dar frica mea e ca se vor inchide magazinasele mele de la scara blocului (sunt f. mici nu permite pastrarea distantei intre persoane) si k' din spate deja de 3 sapt. e f.f.f aglomerat,sta lumea la cozi de afara cu carucioarele,inauntru mai gasesti ce mai e ,mi-a zis mami si matusa ca si la ele in zona la fel e,nu stiu ce ne-o mai astepta :sad3:

Oricum,merci mult de urari :love3: