March 18, 20206 yr comment_260471 Apropos de stat de carantina la domociliu, timp la dispozitie si chestii de facut pe care le-am amanat mereu...Voi ce aveti de facut? Si, mai ales, cum va faceti chef ? Ca mie imi lipseste total... Adi, imi place maxim faza cu tesutul si peticitul, insa eu sunt absolut afoana la din astea. Voi nu lucrati de acasa? Aveti tot timpul liber? Eu am acelasi program ca la serviciu si destul de munca... Report
March 18, 20206 yr comment_260472 Și eu m-am oferit să ajut niște bătrîni (mamă, socri, mătuși) să-și plătească facturile și să le iau medicamentele pe 2-3 luni, și acum stau să mă gîndesc dacă le mai plătesc sau fug în lume cu banii Undi vrei a fuji amu ca s-or închis granițele?? Apropos de stat de carantina la domociliu, timp la dispozitie si chestii de facut pe care le-am amanat mereu...Voi ce aveti de facut? Si, mai ales, cum va faceti chef ? Ca mie imi lipseste total... Adi, imi place maxim faza cu tesutul si peticitul, insa eu sunt absolut afoana la din astea. Voi nu lucrati de acasa? Aveti tot timpul liber? Eu am acelasi program ca la serviciu si destul de munca...Ba da si asta mă face să lucrez zi lumină. Si cum acu sint toți acasă și n-au ce face scot problemele de sub praf și am mai mult de facut decît în mod normal și cum azi nu merge internetul mor și de draci ? Report
March 18, 20206 yr comment_260473 Și eu m-am oferit să ajut niște bătrîni (mamă, socri, mătuși) să-și plătească facturile și să le iau medicamentele pe 2-3 luni, și acum stau să mă gîndesc dacă le mai plătesc sau fug în lume cu banii Undi vrei a fuji amu ca s-or închis granițele?? Oho, am atîtea idei! Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac. Dar nu cu banii de facturi Report
March 18, 20206 yr comment_260474 vezi ce bine ti-a prins sa mergi la karaoke, pe toate le stii nu ne-a intrebat de-astea, tu!de stopat stiu de cand eram tanara si saraca.mi-amintesc ca tb sa mergem la o nunta, si dupa ce ca darul in sine era o dauna totala ptr noi, am mai ars cu fierul de calcat si maneca de la costumul cu care tb sa se-mbrace omul. si era unicul!!!mi-a dat idee bunica sa-l duc la stopat si stiu ca am platit mult pe lucrarea in sine, ca se platea la cm2eu stopez, niste varza calita cu un picior de porc fiert in prealabil, am facut si piftie cu partea pedichiurata, a porcului, nu a mea, dar am uitat sa pun condimente si usturoi in zeama. ce premiu imi dati? premiu-ntai cu gelatina...aaaa, asta... lecitina!!! Voi nu lucrati de acasa? Aveti tot timpul liber? Eu am acelasi program ca la serviciu si destul de munca... la mine nu-i posibil WFH, saracie mare la noi!in plus, au anuntat ca pe perioada starii de urgenta vom lucra o zi mai putin pe saptamana, cu diminuarea proportionala a salariului, yeah, right!transportatorii sunt f afectati practic voi lua bani la fel ca si colegii care stau acasa ca sa faca scoala cu copiii... doar ca noi vom prelua si sarcinile lor. la mine-n birou e fifty-fifty, unu' plecat, unu' ramas, iar cel ramas va munci cat doi. seems legit! Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac. si omului ii trecuse prin minte ideea, in Poiana s-au dus extrem de mult preturile in jos.doar ca mi se pare prea mare aroganta. pe scurt, e nasoala situatia. edit, ca-s nevorbita ramura in care lucrez eu e transporturi - fir contact, adica ne ocupam de linia aeriana electrificata, majoritatea colegilor fiind electricieni inalta-forta, ma rog, astia directi sunt ingineri de energetica.si tocmai mi-au trimis un meme de-asta care tot circula pe net btw situatia asta in care ne aflam. cica electricienii atrag atentia ca nu e suficienta izolarea, trebuie si impamantare! pe mine m-a amuzat. Edited March 18, 20206 yr by moatza Report
March 18, 20206 yr comment_260476 Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac. si omului ii trecuse prin minte ideea, in Poiana s-au dus extrem de mult preturile in jos.doar ca mi se pare prea mare aroganta. Eu aș pleca în ”expediție” cu un rucsac în spate, cu un laptop, să zicem că aș mai și munci cîte ceva de pe unde sînt, fără organizare, fără să știu pe unde o să ajung și cît o să stau, locuri prin care nu am fost încă prin țară, așa cam vreo lună-două. Report
March 18, 20206 yr comment_260477 Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac. si omului ii trecuse prin minte ideea, in Poiana s-au dus extrem de mult preturile in jos.doar ca mi se pare prea mare aroganta. Eu aș pleca în ”expediție” cu un rucsac în spate, cu un laptop, să zicem că aș mai și munci cîte ceva de pe unde sînt, fără organizare, fără să știu pe unde o să ajung și cît o să stau, locuri prin care nu am fost încă prin țară, așa cam vreo lună-două. ooo, total irealizabil in cazul nostru, avem prea multe obligatii sociale. Report
March 18, 20206 yr comment_260478 Eu nu vreau sa bag pe nimeni in panica sau ceva doamne' feri',dar despre inconstienti,am vazut mai multe clipuri diferite ce circula pe facebook,am ales unul,ce-i drept nu e de pe la noi,si poate o fi mai vechi,dar multi teribilisti in vanatoare de likuri',iau exemple si copie,se filmeaza si distribuie cum scuipa pe fructe si legume sau alte produse...se cred f.'' cooll''',cate specimene din astea or fi si printre noi(pacientul care scuipa medicii de exemplu) https://www.facebook.com/sejdo.kurtisov/videos/10222178787968310/ https://www.ilfattoquotidiano.it/2020/03/18/coronavirus-si-toglie-la-mascherina-sputa-sulla-frutta-e-ride-e-un-incosciente-criminale-video-segnalato-alle-autorita/5741144/ Edited March 18, 20206 yr by Geany Report
March 18, 20206 yr comment_260480 mi-amintesc ca tb sa mergem la o nunta, si dupa ce ca darul in sine era o dauna totala ptr noi, am mai ars cu fierul de calcat si maneca de la costumul cu care tb sa se-mbrace omul. si era unicul!!!mi-a dat idee bunica sa-l duc la stopat si stiu ca am platit mult pe lucrarea in sine, ca se platea la cm2de astea nu facui dar ciorapi la remaiat da, ca aveam de toate culorile si nu-mi puteam permite sa-i pierd pentru un fir tras Report
March 18, 20206 yr comment_260481 Daca mai ziceti de lipsa de curent si net, io nu mai trec pe-aici si nu mai vb cu voi!Tre sa gandim pozitiv ca sa atragem energii pozitive.N-a visat vreuna ca a castigat la loterie?Ps: ce daca n-ati jucat?? Cica nu e momentul potrivit sa ne inconjuram de oameni pozitivi :P Report
March 18, 20206 yr comment_260482 Adi sa stii ca la ceva similar ma gindeam si eu ieri cind i-am vazut coatele tinarului, ambele izite, ca evident ca sta numa in alea 4 toale si nu vrea sa cumpere nica, asa ca, pentru o pereche de blugi nedespartita am cumparat petece de-alea care se lipesc cu fierul de calcat. Si aseara i-am zis ca o sa-i pun alea in cot, pentru stat in casa is bune. Facem un pic de schimb, vine Marco la noi si o trimitem pe Sophia la voi. Termina intr-o clipita toate boutique-rile ce le aveti pe acolo, plus daca gaseste vreo Sephora in cale. Iar ca bonus cand ajungeti acasa gasiti si un colet doua on line. Report
March 18, 20206 yr comment_260483 Hai ca tot vroiam s-o punem de-o nunta cind erau mici si cind ne-am vazut nu mai tin minte de ce el n-a venit Report
March 19, 20206 yr comment_260484 au facut si la noi ore speciale cind pot sa faca cumparaturi numai seniorii (o ora la deschidere) + bancile au decis de azi ca cei in dificultate pot amina platile la ipoteca pentru 6 luni + o distilerie de alcool locala a decis sa produca dezinfectant pentru miini (Lapo, nu e cu Alexandrion, e cu gin, vodca, whisky, din astea) si sa-l dea pe gratis celora care nu isi pot permite sa-l cumpere ( 3 CAD) Report
March 19, 20206 yr comment_260485 NYC are o populație de 8.4 milioane de oameni. O sa fie o grozăvie.Astăzi au crescut numerele considerabil, adică au testat mai mult. Cica unul din cazuri e un om la strazii care a stat prin adăposturi speciale. Pe insula unde suntem noi avem 430 din care 47 in localitatea unde sunt eu :| Sa mai ies maine sa mai merg la munca?!? Report
March 19, 20206 yr comment_260486 Hai ca tot vroiam s-o punem de-o nunta cind erau mici si cind ne-am vazut nu mai tin minte de ce el n-a venit Pai nu stii ca el era mai retinut si pe vremea aia. Dar las bine ca am noi cuscrele. Report
March 19, 20206 yr comment_260487 au facut si la noi ore speciale cind pot sa faca cumparaturi numai seniorii (o ora la deschidere) + bancile au decis de azi ca cei in dificultate pot amina platile la ipoteca pentru 6 luni + o distilerie de alcool locala a decis sa produca dezinfectant pentru miini (Lapo, nu e cu Alexandrion, e cu gin, vodca, whisky, din astea) si sa-l dea pe gratis celora care nu isi pot permite sa-l cumpere ( 3 CAD)Dex, esti in Canada, in ce oras? Report
March 19, 20206 yr comment_260488 Mrs F - in Toronto mi-sWow - nu poti lua concediu? eu nu m-as duce.. si niste vesti bune pentru dansatori, s-a deschis "club quarantine" online (ClubQ cautati pe instagram), pe zoom, in principal se danseaza, au si DJ mincare avem, de baut e, club e, life is good Report
March 19, 20206 yr comment_260489 Nici nu trebuie să trec granița ca să mă plimb cît mi-ar plăcea mie. Și dacă mai ține perioada asta, chiar asta o să fac. si omului ii trecuse prin minte ideea, in Poiana s-au dus extrem de mult preturile in jos.doar ca mi se pare prea mare aroganta. Eu aș pleca în ”expediție” cu un rucsac în spate, cu un laptop, să zicem că aș mai și munci cîte ceva de pe unde sînt, fără organizare, fără să știu pe unde o să ajung și cît o să stau, locuri prin care nu am fost încă prin țară, așa cam vreo lună-două. ooo, total irealizabil in cazul nostru, avem prea multe obligatii sociale. Deocamdată și la noi e la fel, dar nu pot să nu mă gîndesc cum să fac să fie posibil Report
March 19, 20206 yr comment_260491 Buna dimineata. La noi iar e frumos, cu soare, dar frig. Era -1 grad dimineata.Au inceput sa infloreaca magnoliile. Multa sanatate si ganduri bune tuturor. Report
March 19, 20206 yr comment_260492 Neatza! La noi magnoliile sunt maro, arse de ger! Am primit la serviciu doua măști, din pânza, cica sa le dezinfectam noi cu clor și să le folosim. :P Report
March 19, 20206 yr comment_260495 Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii. De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț. Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi). Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi. Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime. La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic. Report
March 19, 20206 yr comment_260496 Pentru ca tot ati vorbit de cusut, goblenuri, pentru cine ma cunoaste bine stie ca nu am rabdarea unui chinez batran. Mi-am comandat un pistol pentru aplicat strassu-ri. Vreau sa personalizez toate maieurile, si tricourile de la antrenament. Ieri am facut 3, aplicate una cate una cu penseta. Report
March 19, 20206 yr comment_260499 Pentru ca tot ati vorbit de cusut, goblenuri, pentru cine ma cunoaste bine stie ca nu am rabdarea unui chinez batran. Mi-am comandat un pistol pentru aplicat strassu-ri. Vreau sa personalizez toate maieurile, si tricourile de la antrenament. Ieri am facut 3, aplicate una cate una cu penseta. Betooooon! Vreau si eu! Am o gramada de chestiute cu strassuri, inclusiv maieuase. La unul i-au sarit de la prima spalare, inainte sa il imbrac, deci cand l-am clatit la mana. Lili, daca tu nu mai ai rabdare, apai io is catastofa, nene! Dar am cateva lucruri faine in dulap, pe care le-a, purtat maxim o singura data , care s-au strcat, cate un mic defect, gen o gaurica, strassuri/margelute sarite etc. Si le aman de ani de zile. Am zis ca o pedepsesc pe maica-mea cand pun gheara pe ea, ce vorbesti, aia e mai catastrofa ca mine. Cica sa ii dau mancare de facut, geamur de spalat da' nu din astea. Asa ca tot asa am ramas cu ele. E timpul sa ma ocup de ele. Ma intreba cineva pe aici: Si profii au home office, da, dar se duc si la scoala. In Germania un prof trebuie sa faca si "de garda", da da. Plus alte jdemii de extrajoburi pe langa aia de predat... M-am trezit la 4 cu durere de cap, usturatura in gat, frig...am dat caldura la maxim si m-am dat pe net. Am gasit cate una alta, surse de incredere:https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/face-mask-coronavirus-covid-19-facts-checked https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/can-i-have-sex-a-guide-to-intimacy-during-the-coronavirus-outbreak https://www.urban.ro/video-spectaculos-prin-al-doilea-cel-mai-mare-muzeu-din-lume/?fbclid=IwAR1DyEOTtbSrzQgmkV_wYHPc_hpBm7hr_vP_DIgTm_X7P7QnjnYgCPB66sQ Report
March 19, 20206 yr comment_260502 De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț. exact, de bun simt.dar tu stii ce personaje s-au revarsat din autocarele care au ajuns zilele astea?crezi ca s-au intors cei care aveau un rost, care munceau legal, care aveau asigurari de sanatate pe-acolo? or fi si de-astia, dar putini.majoritatea sunt cei care nu s-au putut integra nici acolo, nici aici, din cei care nu vor sa munceasca niciunde.astia tb sa traiasca, ce vor face in tara cand totul se prabuseste de la o zi la alta?infractionalitatea si criminalitatea au luat deja startul. Report
March 19, 20206 yr comment_260503 Gata, de azi lucrez de acasa! Mi-au dat laptop, dar nu stiu sa butonez la el , noroc ca mi-am adus si tastatura. Inca nu m-au conectat la telefon, dar urmeaza. Lily, ce chestie faina! O colega imi aratase niste "tablouri" facute dupa metoda asta, ca un fel de goblenuri facute din strassuri, am vrut sa-mi comand si eu un set, mai mult de curiozitate, dar m-am gandit ca or fi cam kitsch. Unele arata totusi fain, daca te intereseaza, cauta dupa "diamond painting", e un fel de "paint by numbers" cu margele . Report
March 19, 20206 yr comment_260505 Am mai auzit chestia cu asigurarea de sanatate. Vroiam sa lamuresc chestia asta, pentru Italia normal. Nu exista asigurare medicala, in sensul ca toti au dreptul la servicii medicale. Chiar si cine nu lucreaza, chiar si cine nu are permis de sedere. Deci faptul ca pleaca din Italia pentru ca nu lucrau si/sau nu au asigurare medicala, cade. Am citit de situatii in care cine lucra de exemplu la un hotel restaurant unde era asigurata casa si masa.Hotelul s-a inchis, au ramas pe drumuri.Multe familii de romani din Italia s-au mobilitat au creat un grup pe Fb, gazduiesc provizoriu cine are nevoie. Consulatul roman ar trebui sa se ocupe in astfel de cazuri cred. Report