Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Examenul de stat = licenta (y)

mersi Elena, eu am dat doua pe vremea mea in '95, distincte, de aia nu mi se parea ca ar fi acelasi lucru

Deci recapitulind, fiind vreme de razboi si viata universitara mergind inainte cu ajutorul mijloacelor tehnologice, examenul de terminare al celor 3 ani de inginerie s-a dat pe skype si a constat intr-o prezentare de Power Point care era rezumatul tezei care sta si acu la tipografie, pe care evident ca profesorul a aprobat-o in prealabil si tot tacimul. Sarbatoarea va fi cind se va termina toata povestea asta.

Dupa acesti 3 ani care nu-ti dau titlu de inginer ci de doctor in inginerie (cu care parerea mea proprie si personala nu faci o mare brinza) urmeaza alti 2, in momentul ala diploma va fi echivalenta cu cea de 5 de pe vremuri si da titlul de inginer si asa mai departe.

Masterul in toata povestea asta e alta mincare de peste si n-are nici o legatura, e de sine statator.

E mai clar acu? :biggrin:

Buna ziua, ca dimineata a trecut.

Cladirea in care avem biroul are inchiriat subsolul si parterul (adica pe unde trece toata lumea, de la toate birourile) unei clinici. Nu-i prea placuta atmosfera nici in conditii normale, acum si mai si.

Asa ca ne-am mutat cu lucrul acasa. Am redecorat ca sa am unde instala calculatorul. biggrin.gif

Starea vremii: frig, dar se insenineaza.

La noi ieri seara umblau pe strazi cu portavoce, cu anuntul de stat in casa. N-au intrat pana pe strada noastra asa ca i-am auzit de departe si nu era foarte sinistru.

Sper sa se cuminteasca lumea si sa o ajungem si noi din urma pe blacky, cu vesti bune.

Multa sanatate tuturor! Si sa scriem aici sa ne tinem de urat. occasion14.gif

E mai clar acu? :biggrin:

Aaa, da' de ce se intampla la data asta? Adica anul scolar nu se termina mai prin vara? Ca la noi examenul asta se tine dupa incheierea anului scolar, adica undeva la sfarsitul lui iunie.

Dar e misto ca ei incep direct cu titlul de doctor in inginerie...ohoho!?

Sper sa se cuminteasca lumea si sa o ajungem si noi din urma pe blacky, cu vesti bune.

Adevaru-i ca populatia din satul meu e fix la fel cu cea din satul lui Blackie, la fel de educata si intelegatoare☹️

Ieri un tanar din Buzau care era in izolare- venit din Franta- a luat masina, a facut accident si acum l-au dus in carantina supravegheata

azi in Quebec (cu preponderenta la Montreal) a fost o crestere mare de pozitivi, ceva de la 200 la 600 si s-a declarat starea de urgenta... Canada este pe traiectoria de dublat numerele la 3 zile, cel mai bine stau coreeni si japonezi care dubleaza la 5 zile

La Montreal a aparut testarea de “drive through”, pot fi testati in jur de 2500 de oameni pe zi. Eu cred ca asta ar fi explicatia ca, peste noapte, a crescut asa mult numarul de cazuri. Aici e articolul cu un video https://montreal.ctvnews.ca/mobile/drive-thru-covid-19-screening-clinic-opens-at-place-des-festivals-in-montreal-1.4863367

Aaa, da' de ce se intampla la data asta? Adica anul scolar nu se termina mai prin vara? Ca la noi examenul asta se tine dupa incheierea anului scolar, adica undeva la sfarsitul lui iunie.

Dar e misto ca ei incep direct cu titlul de doctor in inginerie...ohoho!?

absolut nu, aici e autonomie universitara

sint o multime de saptamini pe an in care se dau examenele astea de incheiere, nu se pot face toate o data pentru ca sint foarte multi

acu imi merge internetu ca melcu si nu ma pot uita sa-ti dau numere de exemplu dar merg pe banda rulanta, impartiti fiecare pe felul de inginerie respectiv si apoi pe literele inizialei numelui de familie

discutia asta pe care el a facut-o pe skype de regula are loc la o data, cu comisia si ei iar in alta zi are loc proclamarea, la care pot participa familia si prietenii

totul e strict organizat iar acu nu mai pot sta nici in incinta Politehnicii pentru ca era prea mult scandal, asa ca se muta in piata din fata :biggrin:

angajam bodygarzi pentru ordine, e prezenta salvarea pentru fluxul mare de persoane care e, un balamuc total foarte des exagerat parerea mea, da asta-i omu n-ai ce-i face

Buna fetelor!

In Spania este dezastru :biggrin: ...poate ati vazut la stiri...Este o nebunie curata, in comparatie cu Italia pe zile suntem mai rau si numarul creste, creste...Nu este timp nici sa se ingroape/arde mortii, au inceput sa ii depoziteze in Madrid intr-un patinoar :unsure: Noi suntem bine, ne protejam cat putem, eu am devenit un pic paranoica, m-am ars la o mana de atata frecat prin casa cu clor, amoniac si spirt. Cunosc oameni infectati, dar nu auzisem de nici o moarte, ieri am aflat ca a murit tatal unei colege de serviciu, azi de un cunoscut al unei prietene...

Incep sa lipseasca masti, materiale de protectie...Am colegi care au imprimante 3D si fac acasa masti de protectie pentru spitale, la fel si departamentul de robotica de la mine de la serviciu, cei de la Zara au intrerupt productia ca sa coasa masti si lenjerii pentru spitale, foarte multa lume le coase acasa si le trimit la spitale. Armata a montat un spital cu 5000 de paturi inntr-un complex de expozitii (Ifema).

S-a prelungit starea de criza inca 15 zile, desi toata lumea crede ca va fi mult mai mult timp. Foarte multe firme au declarat somaj tehnic si au trimis mii de persoane acasa (Iberia, Mango, Burger King, Zara...).

Nici nu mai stiu ce sa mai zic, ieri am citit ceva, o gluma pe net si am inceput sa rad, pentru ca sa imi dea rasul in plans, cum se spune si sa o tin asa o ora.....

Este greu; sanatate multa si aveti grija de voi!

Am editat sa va spun doar Stati in casa!! Este important, ma apuca groaza cand ma gandesc ce ar insemna asta in Romania cu sistemul nostru sanitar...Va rog din suflet, stati in casa! Pentru voi, pentru batranii vostrii, pentru copii, pentru cine vreti voi, dar nu iesiti...Nu se intampla nimic daca nu facem sport, daca respiram doar pe fereastra, daca mancam 2-3 zile fara paine, daca ne urcam pe pereti...

Edited by Titirimundi

Noi suntem bine,

asta-i important, sa ramaneti sanatosi!

vai, vai, ce-am putut sa citesc :biggrin:

Este greu; sanatate multa si aveti grija de voi!

Am editat sa va spun doar Stati in casa!! Este important, ma apuca groaza cand ma gandesc ce ar insemna asta in Romania cu sistemul nostru sanitar...Va rog din suflet, stati in casa! Pentru voi, pentru batranii vostrii, pentru copii, pentru cine vreti voi, dar nu iesiti...Nu se intampla nimic daca nu facem sport, daca respiram doar pe fereastra, daca mancam 2-3 zile fara paine, daca ne urcam pe pereti...

Sanatate si voua!

O sa fie greu, dar o scoatem noi la capat! un pupic.gif virtual!

PS- cine vrea sa faca sport, se poate si in casa. Aseara am facut o ora - low impact high intensity - de pe youtube. Am febra musculara :)

Hello! Saptamana asta mi-am luat medical dar de luni trebuie sa ma duc la munca ca nu imi prelungeste medicalul si nici nu se aude ca ar inchide fabrica. Asa ca nu am cum sa stau in casa. Ce o fi o fi, dumnezeu cu mila!
Se pare ca presa, ca si mine, s-a cam grabit cu vestile pozitive. Dupa 2 zile in care numarul noilor cazuri pozitive parea in scadere, azi a fost numar record de noi cazuri :). Nu mai zic nici eu nimic. Sanatate multa tuturor si aveti grija de voi si de cei dragi.

Hello! Saptamana asta mi-am luat medical dar de luni trebuie sa ma duc la munca ca nu imi prelungeste medicalul si nici nu se aude ca ar inchide fabrica. Asa ca nu am cum sa stau in casa. Ce o fi o fi, dumnezeu cu mila!

Te inteleg Mino, sunt situatii cand nu ai ce face...Ai grija de tine, incearca sa mergi cu manusi si masca (eu mi-am facut singura cateva masti) si nu te apropia foarte mult de ceilalti.

Eu vorbesc de cei ce ies asa "sa le vada curu' cararea" (scuzati expresia) cum spunea Taica al meu. Aici au fost amendati batrani (culmea!) care se plimbau 2-3 ore cu o punga de cumparaturi goala, ieseau sa cumpere de la 5 km o paine (in fiecare zi) sau altii care culmea, se sufocau in casa si ieseau sa alerge putin. De parca ceilalti nu ne sufocam...Ne sufocam, ne doare spatele, avem atacuri de panica, dar strangem din dinti, plangem o ora si mergem inainte.

Pentru ca asa TREBUIE, pentru ca este ceva ce ne priveste pe toti, pentru ca nu foloseste la nimic ca eu sa stau inchisa in casa si tu (vb la modul general) sa te plimbi si apoi sa colapsezi Urgentele pentru ca, ce sa vezi ai temperatura si te doare capul.

titi, baga un ochi la topicul cu bauturi, noi ne mai incurajam cu cite o dusca de alcool iar unii baga si suplimente de cinepa la micul dejun sau chiar la gustare (boni si moatza hello.gif)

Buna ziua ?

Si la noi s-au inchis toate ne-esentialele. Raman deschise magazinele alimentare, farmacii si alte unitati cu profil medical, fabricile, constructiile, transportul, benzinarii, etc

Scolile raman inchise pana pe 19 aprilie cel putin

Maine sau poimaine trebuie sa ma sune cu rezultatul Andreei, sper sa fie negativ.

De astazi toate spitalele private sunt trecute in regim public.Doua nave militare sunt centre de testare, scoala de politie si cateva stadioane + centrele mai mici care sunt de obicei unitati de invatamant.

In toate satele sau marginea oraselor, unde sunt case mai izolate, politia asigura aprovizionarea cu alimente si medicamente a celor peste 60 de ani care nu au alte posibilitati, respectiv nu au familie aproape sau vecini mai tineri care sa-i ajute.

Cateva distileriii produc dezinfectant pt spitale si ONeills - mare producator de echipament sportiv- a trecut la productia de scrubs

Eu stau acasa si, de plictiseala, fac curatenie si gatesc intr-una. Pe cand se termina nebunia eu o sa fiu obeza si cainele o sa-si stranga singur perii de pe covor ? Azi i-am tinut prima prelegere. Da, purtam conversatii complete si constructive.

Andreea da examene pe net, Antonia ma saluta in bucatarie ca pleaca la scoala in sufragerie

Cam astea sunt stirile din Tralee ?

Edited by alpha

M-am bucurat degeaba ca sta sotul acasa - azi a primit telefon ca nu se mai inchde firma :) . Dupa cate imi povesteste, la ei au fost cazuri de colegi care au venit la serviciu din concedii dupa o saptamana sau imediat, in ciuda avertismentelor...

Iar asta cu inchiderea firmelor care nu sunt esentiale, o mare porcarie - ditamai lista care-s "esentiale", ca te intrebi daca nu trebuia sa faca o lista cu care nu-s, ca era mai scurta... Cred ca de aici si confuzia initiala cand s-a anuntat prima data ce poate ramane deschis.

https://www.ontario.ca/page/list-essential-workplaces#section-6

Dexter, occasion14.gif

Tocmai ce am vorbit cu mama, si mi-am amintit de ce spunea Moata cu invatamantul la distanta la noi...Nepotica mea e in clasa I, si au pe fiecare zi o ora de scoala "virtuala", invatatoarea le trimite un link si se conecteaza toti la un fel de videoconferinta si fac o ora de scoala :). Bine, azi s-au conectat doar 4 copilasi, dar totusi...hai, ca se poate! Si noi suntem dintr-un sat mic...pe langa Topoloveni, in Arges.

In plus, le trimite fise si teme pe fiecare zi, au grupuri de parinti cu profesoara pe Whatssap...Saraca mami, spunea ca avea emotii vazand ecranul asa, cu toti conectati ca o clasa virtuala :)

Nepotica mea sta cu mama mea (bunica ei), asa ca ea e mami si face lectii cu fata love3.gif

Titi, sunt care fac si doua, si trei ore de scoala in felul asta.

Am auzit si diverse opinii, ca si-asa suntem intr-o situatie stresanta si copiii nu ar trebui sa aiba o grija in plus

Ca parintii sunt depasiti de propria lor munca si nu mai pot prelua si sarcina asta

Ca nu se pot conecta - voit sau nu

Ca tb sa ne concentram pe supravietuire, las-o naibii de scoala acum

Ca tb sa lasam copiii sa faca ce vor in perioada asta, ca si-asa o suporta greu doar inchisi in casa

Ca, din contra, tb sa miman in continuare normalitatea, si scoala face parte din ea

multe, multe!

Nici n-ar tb sa ma intereseze, dar pur si simplu nu pot! Mi se pare asa de importanta educatia, singura care face diferenta, singura care-ti poate oferi o baza adevarata ptr viata. Poate copiii astia de azi vor schimba ceva in bine si ptr noi.

Opinia generala a fost c-ar tb luate pensiile nesimtite si speciale si impartite educatorilor copiilor nostri. Abia acum si-au dat seama si parintii cat de solicitanta e profesia de dascal.

Titi, sunt care fac si doua, si trei ore de scoala in felul asta.

Am auzit si diverse opinii, ca si-asa suntem intr-o situatie stresanta si copiii nu ar trebui sa aiba o grija in plus

Ca parintii sunt depasiti de propria lor munca si nu mai pot prelua si sarcina asta

Ca nu se pot conecta - voit sau nu

Ca tb sa ne concentram pe supravietuire, las-o naibii de scoala acum

Ca tb sa lasam copiii sa faca ce vor in perioada asta, ca si-asa o suporta greu doar inchisi in casa

Ca, din contra, tb sa miman in continuare normalitatea, si scoala face parte din ea

multe, multe!

Nici n-ar tb sa ma intereseze, dar pur si simplu nu pot! Mi se pare asa de importanta educatia, singura care face diferenta, singura care-ti poate oferi o baza adevarata ptr viata. Poate copiii astia de azi vor schimba ceva in bine si ptr noi.

Opinia generala a fost c-ar tb luate pensiile nesimtite si speciale si impartite educatorilor copiilor nostri. Abia acum si-au dat seama si parintii cat de solicitanta e profesia de dascal.

Sunt foarte de acord cu tine!

La noi Trump cică vrea țara înapoi in funcțiune pana de Paste - haha! Cât umor poate avea omul asta (\me sarcastica)

Edited by Wowerful

toti sefii politici fac videoconferinte, evita sa adune multe persoane la un loc, si Trump al vostru face conferinte de presa cu prezenta fizica a ziaristilor...am ramas uimita!

toti sefii politici fac videoconferinte, evita sa adune multe persoane la un loc, si Trump al vostru face conferinte de presa cu prezenta fizica a ziaristilor...am ramas uimita!

Si cu toti ailalti in spatele lui la fiecare conferinta, de parca ar fi un tablou antic! Unul langa altul la cativa cm.

E atat de arogant si plin de el ca mi-e rau numai cand il vad.

N-am inteles inca daca e pe bune sau se face.

Incearca sa nu alarmeze oamenii sau chiar crede in prostiile pe care le zice.

Edited by any_annette

Well, nu vrea sa cada de acord cu democrații. Și vrea el sa para mai cu Moț.

Nu pot urmări conferințele lui de presa. E mai mult decât Pot eu tolera.

Ma uit doar la Cuomo care este guvernatorul statului NY- un om cu bun simt.

Mai este Fauci care este doctor imunologist care de asemenea știe ce vorbește și care mai ca l-a contrazis in direct pe Trump.

Atat de multă aroganta este greu de găsit...

Aseară am sărit the Grey Goose, dar azi e musai sa văd ce pot sa fac. Sticla este neîncepută.

Maine merg la serviciu...

Stiu ca nu este bine sa dorești cuiva răul, dar as vrea sa aibă și Trump o doza de virus din asta și sa vadă cum e.

In conferințe numește virusul “Chinese virus”. Mie mi se pare urata treaba asta.. e iritant!

Si inteleg ca nu vrem sa inducem panica, ca vrem sa calmam populatia, dar cu ce zice el, deja trece la alt nivel. Tot am incercat sa ignor dar nu mai pot :)

Edited by Wowerful

Buna dimineata.

La noi nu mai vrea sa treaca iarna. sad.gif Nu mai ninge dar tot frig si innorat este.

Mi-e tare dat peste cap programul, cu lucrul de acasa. Inca nu mi-am intrat in "forma maxima". Fiind acasa imi tot vine sa ma duc la Maia sa o strang in brate, sa mai dau o tura pe la frigider, in general sa fac orice altceva. sleep.gif

Revin mai dupa pranz, la "ce am gatit azi".

Multa sanatate tuturor!

Fiind acasa imi tot vine sa ma duc la Maia sa o strang in brate, sa mai dau o tura pe la frigider,

una calda, una rece :)

la noi s-a hotarat diminuarea saptamanii de lucru cu o zi, salariu proportional.

neplacut, dar cred c-am sa supravietuiesc, daca doar asta va fi supararea.

sunt fericita ca-s singura in birou, din mai multe considerente, dar mai ales acela ca nu-s nevoita sa aud si temerile altcuiva. e suficient ca fac terapie cu maica-mea zilnic!

omu' meu are o munca care-l obliga sa ia legatura cu multi oameni si asta ma face un pic axioasa. mai ales ca el e un tip f volubil, vocal si sociabil. mi-a zis ca-i plin orasul de masini de politie, sunt pregatiti ptr controale ref la restrictiile nou-anuntate.

mda, incerc sa nu aprofundez toate cate-mi trec prin minte...

voi?