March 19, 20206 yr comment_260506 Am mai auzit chestia cu asigurarea de sanatate. Vroiam sa lamuresc chestia asta, pentru Italia normal. Nu exista asigurare medicala, in sensul ca toti au dreptul la servicii medicale. Chiar si cine nu lucreaza, chiar si cine nu are permis de sedere. Deci faptul ca pleaca din Italia pentru ca nu lucrau si/sau nu au asigurare medicala, cade. Am citit de situatii in care cine lucra de exemplu la un hotel restaurant unde era asigurata casa si masa.Hotelul s-a inchis, au ramas pe drumuri.Multe familii de romani din Italia s-au mobilitat au creat un grup pe Fb, gazduiesc provizoriu cine are nevoie. Consulatul roman ar trebui sa se ocupe in astfel de cazuri cred. wow, cat de bogat e statul italian sa acorde asistenta medicala chiar daca nu ai contribuit cu nimic? pare ireal.nu cumva e vorba de asistenta medicala de urgenta?tot nu-mi vine sa cred: adica daca eu vin la tine in vizita si vreau sa ma operez de ...amigdale, se poate? Lili, crede-ma, oamenii aia pe care i-am vazut eu la tv SIGUR nu muncisera vreodata la vreun hotel. erau tigani-tigani, ele aveau fuste lungi si ei erau genul cocalar jegos. io nu-i suport, pot sa iau si ban ptr ce zic, nu retractez. nu-i suport, frate! erau fix cersetorii de la toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat. toti hotzii de buzunare. toti impertinentii care fac cate-un mis-mas ca sa traiasca azi simaine mai vad eu ce invart.mi-e sila de ei si ma gandesc ca Romania are pacate mari de-a reusit sa se pricopseasca cu-asemenea vietuitoare. stiu ca nu era responsabilitatea vestului sa-i civilizeze, dar de vreme ce nu s-a reusit nimic cu ei nici acolo, chiar cred ca sunt o subspecie mutanta a bipezilor rezonabili. Report
March 19, 20206 yr comment_260507 Lili, crede-ma, oamenii aia pe care i-am vazut eu la tv SIGUR nu muncisera vreodata la vreun hotel. erau tigani-tigani, ele aveau fuste lungi si ei erau genul cocalar jegos. io nu-i suport, pot sa iau si ban ptr ce zic, nu retractez. nu-i suport, frate! erau fix cersetorii de la toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat. toti hotzii de buzunare. toti impertinentii care fac cate-un mis-mas ca sa traiasca azi simaine mai vad eu ce invart.mi-e sila de ei si ma gandesc ca Romania are pacate mari de-a reusit sa se pricopseasca cu-asemenea vietuitoare. stiu ca nu era responsabilitatea vestului sa-i civilizeze, dar de vreme ce nu s-a reusit nimic cu ei nici acolo, chiar cred ca sunt o subspecie mutanta a bipezilor rezonabili. + 1 Vreau si eu ban pt. asta daca e...am vazut si eu ,exemplu in acest clip video din acest articol daca dati play,eu nici nu am avut rabdare sa-l ascult ca l-am inchis https://www.stiripesurse.ro/video-o-romanca-blocata-la-granita-ameninta-romanii-voi-o-sa-muriti-voi-sunteti-caini-pentru-noi-handicapatilor-romani-prosti_1441916.html Report
March 19, 20206 yr comment_260508 Pentru ca tot ati vorbit de cusut, goblenuri, pentru cine ma cunoaste bine stie ca nu am rabdarea unui chinez batran. Mi-am comandat un pistol pentru aplicat strassu-ri. Vreau sa personalizez toate maieurile, si tricourile de la antrenament. Ieri am facut 3, aplicate una cate una cu penseta. Betooooon! Vreau si eu! Am o gramada de chestiute cu strassuri, inclusiv maieuase. La unul i-au sarit de la prima spalare, inainte sa il imbrac, deci cand l-am clatit la mana. Lili, daca tu nu mai ai rabdare, apai io is catastofa, nene! Dar am cateva lucruri faine in dulap, pe care le-a, purtat maxim o singura data , care s-au strcat, cate un mic defect, gen o gaurica, strassuri/margelute sarite etc. Si le aman de ani de zile. Am zis ca o pedepsesc pe maica-mea cand pun gheara pe ea, ce vorbesti, aia e mai catastrofa ca mine. Cica sa ii dau mancare de facut, geamur de spalat da' nu din astea. Asa ca tot asa am ramas cu ele. E timpul sa ma ocup de ele. Ma intreba cineva pe aici: Si profii au home office, da, dar se duc si la scoala. In Germania un prof trebuie sa faca si "de garda", da da. Plus alte jdemii de extrajoburi pe langa aia de predat... M-am trezit la 4 cu durere de cap, usturatura in gat, frig...am dat caldura la maxim si m-am dat pe net. Am gasit cate una alta, surse de incredere:https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/face-mask-coronavirus-covid-19-facts-checked https://www.theguardian.com/world/2020/mar/18/can-i-have-sex-a-guide-to-intimacy-during-the-coronavirus-outbreak https://www.urban.ro/video-spectaculos-prin-al-doilea-cel-mai-mare-muzeu-din-lume/?fbclid=IwAR1DyEOTtbSrzQgmkV_wYHPc_hpBm7hr_vP_DIgTm_X7P7QnjnYgCPB66sQ Ieri era cald in casa, iar eu tremuram de frig, ma zgaraia in gat ca si acum.de altfel, dar este din cauză ca am stat in curent. Altfel nu am fost nicaieri si la serviciu sunt colegii cu care ma intalnesc zilnic. Noua celor cu boli respiratorii cronice ne este suficienta o viroza obisnuita sa fim dati peste cap. Report
March 19, 20206 yr comment_260509 Am mai auzit chestia cu asigurarea de sanatate. Vroiam sa lamuresc chestia asta, pentru Italia normal. Nu exista asigurare medicala, in sensul ca toti au dreptul la servicii medicale. Chiar si cine nu lucreaza, chiar si cine nu are permis de sedere. Deci faptul ca pleaca din Italia pentru ca nu lucrau si/sau nu au asigurare medicala, cade. Am citit de situatii in care cine lucra de exemplu la un hotel restaurant unde era asigurata casa si masa.Hotelul s-a inchis, au ramas pe drumuri.Multe familii de romani din Italia s-au mobilitat au creat un grup pe Fb, gazduiesc provizoriu cine are nevoie. Consulatul roman ar trebui sa se ocupe in astfel de cazuri cred. wow, cat de bogat e statul italian sa acorde asistenta medicala chiar daca nu ai contribuit cu nimic? pare ireal.nu cumva e vorba de asistenta medicala de urgenta?tot nu-mi vine sa cred: adica daca eu vin la tine in vizita si vreau sa ma operez de ...amigdale, se poate? Lili, crede-ma, oamenii aia pe care i-am vazut eu la tv SIGUR nu muncisera vreodata la vreun hotel. erau tigani-tigani, ele aveau fuste lungi si ei erau genul cocalar jegos. io nu-i suport, pot sa iau si ban ptr ce zic, nu retractez. nu-i suport, frate! erau fix cersetorii de la toate obiectivele turistice pe care le-am vizitat. toti hotzii de buzunare. toti impertinentii care fac cate-un mis-mas ca sa traiasca azi simaine mai vad eu ce invart.mi-e sila de ei si ma gandesc ca Romania are pacate mari de-a reusit sa se pricopseasca cu-asemenea vietuitoare. stiu ca nu era responsabilitatea vestului sa-i civilizeze, dar de vreme ce nu s-a reusit nimic cu ei nici acolo, chiar cred ca sunt o subspecie mutanta a bipezilor rezonabili. Da Motzulina poti sa te operezi de amigdale. Sunt multi care isi aduc parintii aici la tratamente. Anul trecut am tot umblat prin spitale, multi marocani, tunisieni cu parintii.Si ai nostrii normal. I-am vazut si eu pe "ai nostrii" la granita, subliniez ca nu am intervenit in apararea lor.?? Vroiam doar sa clarific situatia cu asigurarea medicala.Normal ca exista si asigurare privata etc, dar da daca vrei sa vi sa te operezi de amigdale aici poti.Sunt lungi cozile in asteptare, dar poti. Report
March 19, 20206 yr comment_260510 Lili, sa n-avem nevoie, dar e bine de stiut. totusi niste plati extra tre sa fie, ptr ca-mi amintesc de niste vecini de-ai soacra-mii.il luase fii-su pe al batran sa-l opereze la ureche, ca n-auzea.si a fost necesar sa plateasca cam 1000 euro.mie mi se parea rezonabil, dar stiu ca n-au platit si nu l-au operat, a murit moshu' surd. Report
March 19, 20206 yr comment_260511 La spital sau clinica privata platesti.Da. Soacra-mea a venit sa stea 3 luni cu nepoata-mea, dupa ce i-au facut domiciliul i-au trimis acasa prima vizita la mamografie.Intra automat in programul gratuit de preventie. Asta-i un exemplu asa, pe moment. Report
March 19, 20206 yr comment_260512 La spital sau clinica privata platesti.Da. Soacra-mea a venit sa stea 3 luni cu nepoata-mea, dupa ce i-au facut domiciliul i-au trimis acasa prima vizita la mamografie.Intra automat in programul gratuit de preventie. Asta-i un exemplu asa, pe moment.Este interesant ce spui. Noi avem card de permis de sedere in Luxembourg insa sintem angajati ai uniunii europene, deci nu ai unei firme luxembourgheze si nu avem card medical luxembourghez. Orice control, analiza, interventie medicala o platim din buzunar si ne-o remburseaza asigurarea privata platita de angajator. Report
March 19, 20206 yr comment_260513 La spital sau clinica privata platesti.Da. mi-amintesc perfect ca era vorba de 1000 de euro.mi-e greu sa cred ca la privat in Italia, ar fi costat operatia - care nu era una simpla, de apendicita, de exemplu - doar 1000 de euro.de fapt, nici la noi nu e doar 1000 de euro una de apendicita, la privat zic. Report
March 19, 20206 yr comment_260514 In Romania exista card international de sanatate, dar asta stiti nu e nimic nou, daca cineva care vine aici in vacanta de exemplu si are nevoie sa fie internat in spital, are nevoie de operatie etc, se face fara probleme, important e sa aiba cardul de care ziceam. Edited March 19, 20206 yr by any_annette Report
March 19, 20206 yr comment_260515 Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme deSanatate de acest fel. Report
March 19, 20206 yr comment_260516 Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme deSanatate de acest fel.Merci, uite asa invatam cate ceva nou.Ps. Eu nu incercam in nici un caz sa contrazic ce spuneti, descriam doar o alta situatie. Report
March 19, 20206 yr comment_260517 Eu am deschis subiectul, pentru ca am citit de chestia cu asigurarea medicala.Cel putin in Italia pana si "ai nostrii" care nu muncesc unde ar fi mai bine tratati, decat in Italia. Se intorc ca nu mai sunt turisti de jecmanit, lumea sta acasa nu mai sparg apertamente, la metrou nu-i nimeni sa buzunareasca etc.?? Gata, de azi lucrez de acasa! Mi-au dat laptop, dar nu stiu sa butonez la el , noroc ca mi-am adus si tastatura. Inca nu m-au conectat la telefon, dar urmeaza. Lily, ce chestie faina! O colega imi aratase niste "tablouri" facute dupa metoda asta, ca un fel de goblenuri facute din strassuri, am vrut sa-mi comand si eu un set, mai mult de curiozitate, dar m-am gandit ca or fi cam kitsch. Unele arata totusi fain, daca te intereseaza, cauta dupa "diamond painting", e un fel de "paint by numbers" cu margele . Super, ma duc sa caut. Report
March 19, 20206 yr comment_260518 Apropo de turism, stiu ca nimanui nu-i sta capul la asta, o sa scriu totusi pentru ca poate foloseste cuiva informatia. In perioada imediat urmatoare aveam niste rezervari, toate luate fara posibilitata de anulare. BlueAir mi-a dat un voucher in valoarea biletului platit sau posibilitatea de a reprograma zborul la o data pe care mi-o aleg, dupa ce situatia va reveni la normal. Voucherul e valabil un an. Airbnb si travelocity mi-au returnat valoarea integrala a rezervarilor. Trebuie sa spun sa sint foarte impresionata de modul in care toate cele 3 companii au manageriat situatia asta. Report
March 19, 20206 yr comment_260519 Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii. De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț. Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi). Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi. Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime. La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic. Am explicat în postarea inițială de ce pentru că nu avem o strategie coerentă care să îi facă pe oameni să aibă încredere. Să zicem că te anunță cineva că vei ține închisă afacerea 3 luni, că trăiești din rezerve, că rata îmbolnăvirilor scade pînă la nu știu cît, că apoi îți reiei activitatea și te repui pe picioare. Nu are nimeni niciun calcul de acest fel, amînarea e pe termen nelimitat, și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile. În acest timp alte state adoptă alte soluții, nu știu dacă mai e valabilă decizia Olandei de a nu face izolare și întreruperea activității, dar pare și asta o variantă, nu? Deci oamenii își pun întrebări. Nu înseamnă că susțin ieșirea din casă, nu săriți pe mine, mie îmi place tare să stau acasă Report
March 19, 20206 yr comment_260521 Dar pe restul cred că o să fie foarte greu să-i determini să stea acasă. În seara asta am ieșit la o alergare, era deja noapte și mi-era frică să mă duc pe plajă, am putut să alerg pe bulevardul principal al Constanței care era pustiu la ora la care altădată ar fi fost circulație intensă, barurile și restaurantele ar fi fost pline. O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. Știu că riscul e să murim, dar probabil că deja sîntem expuși la acest risc mai devreme sau mai tîrziu, că tratament eficient nu văd să fie sau să se știe, pînă apare un vaccin puțin probbail că putem amîna îmbolnăvirile... nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii. De ce sa nu stea?Noi stam, desi pana saptamana trecuta viata noastra se desfasura 60% din timp afara din casa. Stau majoritatea oamenilor cu bun simț. Incercam metoda asta.Ok, se asteptau la o pandemie dar nu cred ca poti programa cum si in ce fel va evolua virusul(sau ce fel de virus putea fi). Daca metoda chinezeasca de autoizolare a functionat, hai sa o incercam si noi. Circula tot felul de teorii ale conspiratilor, riscam sa pierdem din vedere, miile de victime. La tăți ne e greu, dar fara sacrificiu nu rezolvam nimic. Am explicat în postarea inițială de ce pentru că nu avem o strategie coerentă care să îi facă pe oameni să aibă încredere. Să zicem că te anunță cineva că vei ține închisă afacerea 3 luni, că trăiești din rezerve, că rata îmbolnăvirilor scade pînă la nu știu cît, că apoi îți reiei activitatea și te repui pe picioare. Nu are nimeni niciun calcul de acest fel, amînarea e pe termen nelimitat, și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile. În acest timp alte state adoptă alte soluții, nu știu dacă mai e valabilă decizia Olandei de a nu face izolare și întreruperea activității, dar pare și asta o variantă, nu? Deci oamenii își pun întrebări. Nu înseamnă că susțin ieșirea din casă, nu săriți pe mine, mie îmi place tare să stau acasă Sa stii ca si eu m-am intrebat cat dureaza pana vor incepe protestele sociale? Report
March 19, 20206 yr comment_260522 O să ajungem să fim săraci, depresivi și izolați. nu prea am încredere că statele astea ale noastre știu ce fac acum. Aș vrea să văd că au o strategie bazată pe niște calcule, pe niște studii, că doar se așteptau la o pandemie, deocamdată văd că toți bîjbîie ca orbii. Eu nu cred ca s-a gandit cineva ca un virus poate genera o problema atat de complexa. Adica nu au crezut ca chiar se poate intampla. Asa ceva e subiect de film cu incasari mari si actori in voga, cu eroi care salveaza pana la urma lumea, cu binele care triumfa... nu poate fi o realitate pe care s-o traiesc eu - cred ca asa a gandit majoritatea.Apoi, cand a inceput, toata lumea vedea China undeva, departe, se intampla la ei fiindca mananca toate kkturile, o fi adevarat? nu poate fi asa grav...bai, dar ce fac astia? ii inchid in case? vai, ce abuzuri! fac spital in 10 zile? sigur, iar e o demonstratie de forta a acestei economii originale, o tara, doua sisteme...tot n-am crezut ca va fi si problema noastra.De unde strategii? simulari, prognoze, modele economice pentru situatii de criza? Dezastrul a evoluat extrem de repede, inainte de-a declara pandemia cred ca s-au uitat in dictionar sa vada daca asta-i termenul corect.Si-apoi fiecare a facut ce l-a taiat capul. și dacă eu mă pot încrede în aceste recomandări stricte și voi lupta cu toate angoasele mele în ceea ce privește viitorul, unii nu vor avea răbdare și nu își vor putea controla impulsurile. abia cand a scris Blackie, am inteles ce vrei sa zici. Sa stii ca si eu m-am intrebat cat dureaza pana vor incepe protestele sociale? Parerea mea ca nu vor incepe pana nu se va potoli cat de cat situatia.Proteste inseamna mase mari de oameni adunati gramada si indiferent cate temeri privind viitorul are lumea, cea mai mare temere ramane tot moartea. Report
March 19, 20206 yr comment_260524 Ca sa nu mai vorbim de munca la negru.Toti au dreptul la sanatate.Nu stiu daca-i unic, dar printre putinele sisteme deSanatate de acest fel. Azi mi-a spus cineva cum ca Italia ar avea unul din cele mai puternice sisteme de sanatate...eu am ramas putin uimita, credeam ca Elvetia e aia . Dar, departe de mine sa fiu experta in asa ceva... Lili, asadar, daca am inteles bine, cineva venit din Romania cu card de sanatate international, poate beneficia de servicii medicale? Card de sanatate adica din ala de arata ca romanul contribuie in tara lui la finantele sistemului de sanatate? Am inteles bine? Si: Indiferent de amploarea si complexitatea serviciului medical, se acorda bolnavului egal ce? Adica, indiferent ca te-a luat raceala ori ai nevoie urgenta de operatie pe cord (fereasca!), te trateaza oricum? Intreb pentru ca aici fara asigurare nu faci nici o branza. Desigur, poti sa vii din alta tara sa iti faci tratamente aici, de exemplu sora mea are o cunostinta al carei parinte a venit sa se trateze de cancer la plamani in Bayern. Insa clinica nu l-a luat in tratament fara dovezi ca si-l poate plati. Eu a trebuit sa fiu operata acum patru ani de ceva foarte rar. Toate serviciile medicale , spitalizarea, etc. s-au ridicat cam la 20 mii. Fara sa fiu contributoare la asigurare, eram pe cloud no. 9 acuma ... Am fost internata o saptamana. In Italia statul alimenteaza deci bugetul sanatatii? Report
March 19, 20206 yr comment_260525 Lori ce pot eu sa-ti spun e ca ai mei au fost internati amandoi aici, acum cativa ani(in ani diferiti, cu probleme diferite si nu au fost operati) nu au platit nimic absolut. Au avut apoi si retete date de medici pe care le-am luat compensate. Mama a facut fisioterapie la spital gratis daca imi aduc bine aminte.Ei aveau acest card international de sanatate pe care si-l faceau mereu inainte sa vina aici. Edited March 19, 20206 yr by any_annette Report
March 19, 20206 yr comment_260527 Am inteles, e vorba de asigurare de sanatate internationala pe care o poti incheia in tara inainte sa pleci. Banuiesc ca sunt de diverse modele si , cu cat e mai scumpa, cu atat e mai ampla...banuiesc doar, ca nu stiu...In SUA mi se intamplase sa fac o otita urata de tot, de am ajuns la urgente. Nu aveam asigurare, evident. 1 minute de uitat scurt in ureche, acolo unde asteptam cu altii gramada, ca a iesit medicul sa se uite. Ce-ai, ai folosit Q tips? Naspa, ia pastilele astea doua, iti dau o reteta, asta-i tot. 600 dolari a costat toata daravela, o dimineata intreaga de asteptat si niste dureri infioratoare. In Germania e musai si obligatoriu sa ai...altfel , ai imbarligat-o. Report
March 20, 20206 yr comment_260530 Cand plecam la plimbare prin Europa, intotdeauna imi scoteam asigurarea in format fizic. Adica o foaie de hartie A4 cu un numar, numele si parca mai indicau si o lege, o prevedere ... era ca o adeverinta oarecare. Adica mi se parea ca e ceva doar ca sa fie, nici macar nu era un card plastifiat.Si tot intotdeauna imi faceam o asigurare privata de calatorie, care avea si componenta medicala...bine ca n-a fost nevoie.Deci din ce spun doamnele din Italia, mi se pare ca e rai acolo.Pe de alta parte, de ce se face mereu apel la donatii ca sa mearga copii, dar si adulti, la tratamente in strainatate, inclusiv in Italia? Report
March 20, 20206 yr comment_260532 Neatza! Azi stau acasa fara plata. De luni sper sa iau medical, doar sa nu mai intru in contact cu colegi. Vad ca fabrica inca lucreaza, ceeace e bine intr-un fel. Cum spuneam ieri, frigul a ars magnoliile, caisii, zarzarii si posibil corcodusii. Report
March 20, 20206 yr comment_260540 Am gasit aici detalii. Am gasit aici detalii. Nu am reusit sa subliniez ultimul punct al depliantului. Report
March 20, 20206 yr comment_260542 Buna dimuneata!Moatza, nu impart berea cu dumeta ca poate's infectioasa. Copilul mai mic a acuzat dureri de cap si gat pt cateva zile, apoi i-a trecut. Copilul mai mare acuza dureri similare + tuseste din cand in cand, o dor picioarele si spatele. Drept pentru care astept telefon sa o cheme la test si stam in casa. Poate fi o raceala, sau nu.Ieri au fost 191 testati pozitiv. Salt mare de la zilele anterioare Report