March 25, 20206 yr comment_260793 Maica-mea era acum vreo 2 zile tare dornica sa ia lumea-n piept. Nu a iesit din casa de ceva timp, dar spunea ca daca tot trebuie sa iasa cu gunoiul, se duce "un pic" si la cumparaturi. I-am zis ca o parasc la politie , sora-mea ii face cumparaturile (stau in acelasi bloc dar scari diferite), dar nu s-au mai vizitat de cand cu chestia asta. Nu s-a dus, in cele din urma.Eu louiesc peste drum de statia de ambulanta (si pompieri), ma gandeam ca daca inca le vad masinile in garaj in majoritatea timpului, e de bine...Eu nu pot sa fac altceva in timp ce lucrez de acasa, am program ca la serviciu, poate doar sa pun o masina de haine la spalat, chestii din astea rapide. Dar... pot sa port si tricoul pe care l-am purtat ieri "la birou", daca vreau pot manca slana cu ceapa in timp ce lucrez , si sa zbier la restul familiei daca-i cazul . Noroc ca nu facem video-conferinte, tocmai arata la TV o femeie se duce la WC in timp ce se pregatea de sedinta online, nu si-a dat seama ca era deja conectata si o vede toata lumea cum se aseaza pe tron . Report
March 25, 20206 yr comment_260797 tocmai arata la TV o femeie se duce la WC in timp ce se pregatea de sedinta online, nu si-a dat seama ca era deja conectata si o vede toata lumea cum se aseaza pe tron . Am pățit-o și eu la un curs online, am crezut că nu-l vedem decît noi pe lector, se ținea seara, eu am făcut baie, mi-am pus halatul pe mine, prosopul în cap așa cum ți-l pui după baie, și m-am conectat Cînd am văzut ce zîmbet larg a afișat vorbitorul mi-am dat seama că sînt foarte vizibilă, m-am scurs ușor în fotoliu și-am tulit-o la îmbrăcat Acum se nasc tot felul de chestii inedite, am văzut și-n filmulețe. Eu le-am spus părinților noștri că îi sun cînd vin, să lase deschis și să stea în camerele lor, că vorbim dup-aia. Dar tot mai ies ei de-acolo și strigă cîte ceva cînd aud că am venit. Eu plec ușurel și pe tăcute, să nu las viruși dacă i-oi avea, și dup-aia îi sun și mă cert cu ei de la distanță, că bine-nțeles că te provoacă cu tot felul de chestii absolut insignifiante acum, dar care lor li se par foarte importante. Report
March 26, 20206 yr comment_260826 Neatza! Deci, ce facem azi? Eu am in plan sa imi aranjez debaraua din bucatarie si apoi sa termin de asezat perdeaua si mocheta. Sunt tare mândră de cum au ieșit pereții văruiți de mine. De mult timp plănuim sa fac asta dar nu aveam timp asa ca am profitat. Pana una, alta, să mai uitam putin de vremurile actuale: https://youtube.com/watch?v=p6cFqSzcPtw Report
March 26, 20206 yr comment_260837 hello, care-i viata voastra?azi am hotarat sa fac o mica plimbare ca aveam nevoie de ceva aer, sper, curat.am plecat cu omu' cu masina pana la piata, el s-a dus la munca, eu dupa niste cumparaturi.nu m-a oprit nimeni sa ma-ntrebe de declaratie, nici n-am vazut politie/armata pe strazi. e drept ca era f putina lume, cateva masini.piata taraneasca era deschisa, marfuri de sezon pe tarabe erau, nu arhiplina piata, dar aveai ce lua.magazinele de carne/peste din jurul pietii aveau marfa, am observat ca s=au mai scumpit putin alimentele. pe usa unui magazin era afis mare ca vinde faina varsata cu 3lei/kg si drojdie proaspata varsata 16lei/kg. eu drojdie la kil n-am vazut pana acum.farmaciile/magazinele tip plafar erau deschise, fara clienti, bancile, posta functionau. am intrat intr-o farmacie si un plafar, lumea e atenta si respecta distanta, nu intra inauntru daca deja sunt doi cumparatori.erau si cateva magazine cu marfuri industriale deschise...cred ca la vanzare erau patronii, niciun cumparator. se duce naibii totul.cica ar fi ceva clienti la magazinele de bricolaj si amenajari, probabil ca lumea care avea programata vreo zugraveala, plus bugetul aferent, isi face treaba.in rest, toti cunoscutii mei prefera sa nu faca cheltuieli in perioada asta ptr ca nu se stie cum vor evolua lucrurile. bine, nici nu ma-nvart intre oameni bogati.ministrul sanatatii si-a dat demisia, la fel multi doctori isi iau concedii medicale ptr fel de fel de boli inchipuite - sa le fie rusine, din partea mea sunt niste dezertori. daca ar face toti asa unde-am ajunge?Cercel si Firea au anuntat ca se va testa un esention reprezentativ de cateva mii de bucuresteni ptr a intelege modul cum se propaga intracomunitar virusul, multe spitale sunt pe butuci din cauza pozitivilor intre cadrele medicale.incerc sa scriu zilnic impresiile mele despre ceea ce traiesc si astept sa ziceti cum e mersul si pe la voi. edit: au aparut jafurile, furturile din locuinte, talhariile, ptr ca miilor de conationali intorsi, care se ocupau cu asta si in strainatate, le e foame.am trecut pe langa un grup de trei tineri smecherasi, erau tigani toti, unul dintre ei striga tare, cu niste bani in mana: uite, ba, am bani, ma, am si de-o suta si cincizeci. mi s-a parut ceva in neregula si am grabit pasul, mai ales ca e f putina lume pe strazi. . Edited March 26, 20206 yr by moatza Report
March 26, 20206 yr comment_260838 Aveti grija si cu scosul banilor la bancomat, daca e cazul. In Petrosani au injunghiat un om ca sa ii ia baniiMaine cred ca ma duc si eu in oras. Ma bate gandul sa iau niste vopsea sa- mi zugravesc dormitorul. Ma mai gandesc Report
March 26, 20206 yr comment_260841 Eu nu mai iesisem din casa de mai bine de trei zile,cand nu trebuia declaratia pe propria raspundere ,(am mancat cartofi,oua,carnaciori de astea,azi am facut omleta ,cu branza,cu salata, de exemplu,ieri paste cu sos de rosii picant) azi am iesit sa duc gunoiul si apoi la magazinasul meu de langa bloc la cumparaturi,pe geam era scris ca nu este permis decat accesul unei singure persoane in magazin,nu era nimeni deci nici o coada nimic,doar eu si vanzatoarea,inauntru mirosea clor,dezinfectant ,vanzatoarea cu masca si manusi,dotat cu dezinfectant pt. maini pt. clienti,erau de toate,mai putin drojdie ca peste tot,preturile sunt putin crescute dar nu de acum ci de cand cu criza asta,cam cate 1 leu in plus la faina ,ulei,zahar,de astea ...imi spusese mama ca la ea la piata era usturoiul 30 de lei kg. la noi la magazinas era 18 lei kg.,poate in piata era din cel romanesc de la tarani,ma gandesc,sau nu stiu ce sa zic ,in rest maine iar nu mai ies deloc,poimaine tot de la magazinas sa vad ce or vrea hunii sa le fac,fie o ciorbita de ceva,ce oi gasi,fie o mancare de fasole cu ceva afumatura prin ea,si iar nu oi mai iesi vreo 3 zile ,Ale' nu iese deloc,dar domnul Geany merge la serviciu si cu autobuzul si acolo stau la comun 24 de ore ,dar mna' asta e Report
March 26, 20206 yr comment_260842 Giani, la noi in piata, usturoi de la Ramnic, 14lei/kg Alpha, e o problema cu infractionalitatea. Voi nu va imaginati ce figuranti au venit inapoi... Edited March 26, 20206 yr by moatza Report
March 26, 20206 yr comment_260844 Am vazut cate ceva pe net. Am cautat pt ca am tot vazut referiri la intoarcerea diasporei si nu pricepeam ce se intampla. M-am lamurit repede Aici se intorc medici si asistente. Azi au venit vreo 80 din Australia. Sunt multi care vor sa vina, dar e greu cu transportulAm auzit si ce se intampla cu preturile si este scandalos! Report
March 27, 20206 yr comment_260848 Azi cand a venit domnul Geany de la scarbici',mi-a adus formulare pt. declaratie ,ma simt mai linistita sa stiu ca le am decat scris de mana,el are completat pe telefon si modifica mereu doar data ,eu nu am telefon de asta ,al meu e vechi cu taste ,asa ca o sa umblu cu hartia dupa mine ,dar oricum nu am eu de gand sa ies decat f. rar si atunci doar pana sa duc gunoiul si la magazinasul meu de langa scara blocului,dar cum spuneam si aia f.f. rar ! In rest la noi soare cucu bau,bate un vanticel,domnul Geany are pofta de mamaliguta cu branza,Ale' vrea shaorma ,asa ca stam cuminti in casa si parrttyy!!! ... O zi faina tuturor!!! Report
March 27, 20206 yr comment_260850 Buna ziua lume. La noi azi e soare, dar nu vrea nici cum sa se incalzeasca. Zici ca tine vremea cu virusul asta! In rest nu prea am noutati. Toate cam la fel aici, in preajma noastra. Va salut cu drag si va trimit tuturor ganduri bune. Report
March 27, 20206 yr comment_260852 Uf, tocmai am primit telefon de la sefa ca a trebuit sa o trimita in somaj pe o colega, plus inca doi din Montreal... Asta in conditiile in care un coleg si-a dat demisia si a plecat acum o saptamana, de clientii lui se ocupa cine poate (mai mult eu, am facut si ore suplimentare pe care nu mi le vor plati veci), iar acum asta... Ma gadeam la colegul care a plecat, ca a fost tare neinspirat sa-si schimbe jobul acum, dar probabil ca tot l-ar fi trimis in somaj daca ramanea... Report
March 27, 20206 yr comment_260853 Uf, tocmai am primit telefon de la sefa ca a trebuit sa o trimita in somaj pe o colega, plus inca doi din Montreal... Asta in conditiile in care un coleg si-a dat demisia si a plecat acum o saptamana, de clientii lui se ocupa cine poate (mai mult eu, am facut si ore suplimentare pe care nu mi le vor plati veci), iar acum asta... Ma gadeam la colegul care a plecat, ca a fost tare neinspirat sa-si schimbe jobul acum, dar probabil ca tot l-ar fi trimis in somaj daca ramanea... Am si eu membru de familie in situatia asta si stau cu inima putin in batista... Report
March 28, 20206 yr comment_260860 Azi am fost la plimbare vreo 15 minute, nu ne-am intalnit pe acelasi trotuar cu nimeni. Am ajuns la o intersectie si se apropiau din alta directie 3 pustani care scosesera cainele la plimbare, se parea ca voiau sa vina spre noi dar cand ne-au vazut s-au oprit si au vrut sa se intoarca; noi am trecut strada asa ca i-am lasat in pace. Va pun niste poze sa vedeti ce pustiu e... Cred ca e prima data cand ne plimbam pe straduta asta, in mod normal cred ca e plin de copii la street hochey si baschet, am vazut multe cosuri si porti. Am gasit multi ghiocei, unii aveau langa case ronduri intregi, sper sa avem si noi, in timp. La TV acum spune despre lanturi de magazine care si-au trimis in somaj intre 75% si 90% din angajati... Report
March 28, 20206 yr comment_260874 Dragilor,(nu stiu cat de multa importanta mai are,in contextul actual) dar in aceasta noapte trecem la ora de vara,ora 3 devine ora 4 https://www.realitatea.net/stiri/actual/ora-de-vara_5e7f583d419458635361e772 Report
March 28, 20206 yr comment_260877 Dragilor,(nu stiu cat de multa importanta mai are,in contextul actual) dar in aceasta noapte trecem la ora de vara,ora 3 devine ora 4 https://www.realitatea.net/stiri/actual/ora-de-vara_5e7f583d419458635361e772 Are, sa nu piarda serialul preferat cei care nu au Netflix ...Maica-mea era un pic confuza ca nu stia cum se schimba, cica la TV nu a vazut decat o singura data si n-a fost atenta, in timp ce in alti ani spuneau de nenumarate ori . Report
March 29, 20206 yr comment_260878 Hi hi hi!!!...hai sa ne mai si ''dixtram'' nitel ...Ce face Geany',in carantina,ca sa nu-si faca creierul pe bigudiuri?!'' ....isi da de treaba...Vazui mai demult,da' nu chiar asa de demult,distribuit pe faceebookul' lui domnul Geany',reteta de ''drojdie'' facuta in casa,(ca e penurie mare de drojdie pe la noi),si zicea ashea',100 de ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura de faina,se pune totul intr-un castronel si se lasa la loc caldut peste noapte...Aseara tarziu imi rontaiam unghiile uitandu-ma la survivor( ca-i place si lui Ale',aia luau bataie,in timpul asta jucam macao cu Ale' si domnul Geany',luam bataie si la alea,asa ca adrenalina la maxim ) asa ca ma-nervez maxim,si-mi desfac o bere...si mi-a luminat ideea,s-a aprins beculetul, cam palpaia el ashea', da' asta e ... Ingredinte,un castron,100 ml. de bere,1 lingurita de miere sau zahar,1 lingura plina vf. de faina... Amestecat tot,lasat peste noapte Dimineata am observat ca se ridicase berea deasupra,la fund era depusa acea faina (nu mi-au iesit pozele neam',dar eu va arat) Am scurs berea de deasupra in lighenasul in care pusesem deja cam 200 ml. de apa calda,1 lingurita plina de sare mare,cam 50 ml. de lapte,si asa arata ce era depozitat la fundul castronelului,, Am pus si pe asta,si am framantat un aluat potrivit de moale ca de paine/ pizza,dar eu Toma necredinciosul,zic daca nu merge jmecheria' sa pun o data cu faina si 1 lingurita de praf de copt,am desprins la urma de pe maini cu putin ulei asa arata aluatul.. Zice ca trebuie lasat si asta la crescut 1 ora sau chiar 2 daca e timp la loc caldut,eu nexam,l-am lasat fix 30 de min.,ca mi-a placut cum arata,si pt. ce aveam eu in cap am considerat ca e ok atat, Am impartit aluatul in 4,si am pus in tava unsa cu ulei 4 ,turtite,focacitze',lipiute,abar' n-am nici eu ce... Le-am mai lasat si in tava vreo 10-20 min.pana am incalzit cuptorul ,am apasat cu degetele in ele, Si asa arata capodoperul'',(cand erau aproape gata,le-am pensulat cu niste ulei de masline,asi mai fi presarat eu putin rosmarin,sare mare si piper proaspat,dar a si urlat domnul Geany de dincolo''sa nu pui ''parfumuri!!'' ) Ruptiune fierbinte Am halit cu maxim interes cu ciorbita de fasole,dar mai intai facut testarea,umplut cu niste cascaval si salam... Concluzie eu cred ca merge si facut o pizza de aia cu blat subtire copt pe dosul tavii infainate,turtite pe plita,scovergi(adica discuri prajite in ulei) etc,tot prefer drojdia daca am,da' daca n-am Edited March 29, 20206 yr by Geany Report
March 29, 20206 yr comment_260881 Bravo Geany! Ma doare capul de stat in pat si in casa. Am vizitat balcoanele, sufrageria, acum mi-am facut stabiliment in bucatarie unde fac un gratarel sa mancam. Edited March 29, 20206 yr by mino Report
March 29, 20206 yr comment_260882 Eu eram obisnuita cu statul in casa in cursul zilei,dar dimineata cat era Ale' la scoala,mergeam la magazine la mine in zona la cumparaturi,apoi faceam curat in casa si ma bagam in bucatarie ,la bucatarit...acum da! e putin mai altfel,nu suferim f. mult dar nici chiar usor nu e Report
March 29, 20206 yr comment_260884 Sincer, durerea de cap o am de fapt de la ganduri, mama e singura, vorbesc cu ea, dar ...e greu. De Maine merg la munca, sper sa fiu bine. De pe 13 intru in concediu. Eu imi gasesc de treaba in casa, nu imi fac probleme, dar mor de grija mamii care e tare incapatanata si sper sa nu-i apara atacurile de panica. Report
March 29, 20206 yr comment_260886 Toti cei in varsta sunt asa! ai mei am noroc,ca mama e f. in putere si tare ducareatza'' de felul ei,dar am stat cu gura pe ea si eu si sor-mea din Italia,si si-a facut de mana declaratie,stie ca nu are voie decat intre orele 11 si 13 si alea nu in fiecare zi ca daca nu isi ia amenda (tata e cel mai zgarcit om in viata asa ca nu are incotro trebuie sa respecte ) au chiar peste drum un profi,in spatele blocului un penny si piata chiar alaturi cu un carefour,asa ca are de toate fix la 2 pasi la propriu' . Report
March 29, 20206 yr comment_260888 Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui Report
March 29, 20206 yr comment_260890 Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui Mare lucru ca sunt doi, singuratatea este foarte grea. Eu am si mama si soacra singure si fac naveta intre ele. Report
March 29, 20206 yr comment_260891 Hahaha! si sa va mai povestesc,ai mei parinti stau singuri in apartament cu 2 camere,au 2 televizoare asa ca fiecare cu camera lui cu tv-ul lui,mama se uita pe serialele ei,tata numa pe stiri toata ziua,mama se plange ca tata nu aude bine si da tv-ul la maxim si ea nu mai aude,el ii reproseaza ca si ea e toata ziua la telefon si vb. tare si nici el nu-si poate auzi stirile lui Mare lucru ca sunt doi, singuratatea este foarte grea. Eu am si mama si soacra singure si fac naveta intre ele.Daa!! asa e draga Mino! ... Chit ca se cearta si se-mpung' toata ziua Report
March 29, 20206 yr comment_260892 Giani, ce draga-mi esti, ai, n-ai motive, tu tot pozitiva esti si gasesti speranta-n toate! Mino, eu fac terapie cu mama in fiecare zi. Dupa prima zi de carantina impusa, ma suna cu plansete si tanguieli... am luat-o si eu mai tare, i-am zis vreo doua ca sa aiba la ce se gandi, si-acuma mama-i schimbata si vorbeste normal, fara suspine. Da' i greu!Mi-amintesc ca nasa mea, asistenta medicala, zicea ca niciodata nu trebuie sa plangi cu cel ce are predispozitie la asa ceva. Sa-i prezinti lucrurile realist ca sa inteleaga ca e multa lume care sufera si jalea n-ajuta cu nimic. La mine-a mers.Azi asculta slujba cand am sunat-o si mi-a zis s-o las, s-o sun mai tarziu. Era patrunsa. Report
March 29, 20206 yr comment_260903 Giani, ce draga-mi esti, ai, n-ai motive, tu tot pozitiva esti si gasesti speranta-n toate! Si voi imi sunteti f. dragi! Paaii,ma gandesc,ca oricum nu are nici un sens sa ma depresez',si cum mie nu-mi place sa fac nici un efort degeaba ,deci mai bine nu! ... Report