Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Foxxy, eu am auzit la tv ca s-a modernizat Antipa, tu ai fost acuma, de curand? Auzeam de ceva ecrane inteligente, interactive...n-am dat prea multa atentie ca nu intentionez vizite.

Acu' vreo 2-3 saptamani am fost. Nici nu mai stiu exact cand...

N-am vazut ecrane inteligente / interactive pe acolo, da' poate n-oi fi fost io antena (????).

A fost o chestie tare interesanta, care i-a cam dat fiorii puslamalutei de nepot: au facut una bucata traseu cu podele de sticla. Iar dedesubt erau fel si fel de chetricele si de fosile. Normal ca omuletu' mergea tarsaind bocancii si tinandu-se bine-bine de balustrada! :D Da' i-a cam placut pe acolo, ca a dat vreo 4 ture..... :)

Moatza...minunat!! :D

Uite eu am preparat cadoul omului dar cred ca din cauza destinatiei nu ajunge...pacat....uitati va!

http://www.perenoelportable.tv/accueil

haios!

Pt fetele cu copii ar fi fost bun dar DE CE NU AJUNGE???

Foxy vrei sa incerci tu te rog?

Ma tem ca nu pricep ce ma rogi. Ce-ar trebui sa-ncerc?

Am beut 2 stacane de cacao cu lapte, da' nu ma prind cu ce te-as putea ajuta. Sorry! :)

Dau un pahar de cacao cu lapte, ca sa-mi explici mai pe-ntelesu' meu!

post-46-13230326446788_thumb.jpg

Care mai doreste, care mai pofteste?

post-46-13230326520744_thumb.jpg

Azi am bantuit aproape toata ziua. Am reusit sa-l fac pe jupan sa mergem la Romexpo, crezand ca dam acolo peste cine stie ce mare targ, da' am fost cam dezamagiti. Ziceau ca ar fi mai multe targuri acolo si speram ca or sa fie si muuuuulte produse expuse. Au fost ca MU, ca restu' s-au prapadit pe traseu.

Produsele traditionale erau relativ aceleasi, ca si-n magazine sau pe la alte targuri.... Muschi afumat, pastrama, carnati, branzeturi, miere..... si ceva ornamente-bijuterii facute manual.

Produsele de Craciun (ornamente, mosi si tot asa) erau cam putele. Nu zic ca lipseau cu desavarsire, ca nu-i chiar asa. Da' trebuia sa dai de multe ori cu tunu' ca sa dibuiesti ceva. :D

Erau ceva lucruri mai interesante la targul de jucarii. Am si luat pentru nepotel niste chestii. Aveau jucarii, hainute.... Nu foarte multe, dar erau. Poate o idee cam scumpute pentru gustul meu, da' na.... e targ, tre' sa scoti banu' daca vrei ceva de-acol'. :D

Am gasit s-un targ de antichitati. Multe chestii dragute si interesante, da' pretu' parca era pentru martieni! Un sfesnic costa 1490. De EURO!!!!!!!!!! :) Sa stea cu el acolo inca 1490 de ani, pan' s-or transforma si ei in sfesnice! :D E drept ca parea a fi din argint. Da' totusi....

Mai era o tava, cu 6 paharele s-un clondir, pentru tuica. Frumusele, cu oares'ce modele pe ele... 200 de lei! :D Pare regret, mi-s prea calica, nu dau atata amar de banaret, indiferent de material sau de frumusetea tavii / paharelor / clondirului.

Partea asta a targului mi-a lasat un gust amar.... Noi nu prea ne potriveam in peisaj. Nu la preturile astea astronomice si nesimtite! :D

Am mai nimerit peste inca o expozitie, cu specific international. Erau standuri cu marfuri din tari diferite: Mexic, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Austria... Fel si fel de produse, mai mult sau mai putin comestibile. Haine, costume traditionale, ornamente, mancaruri specifice acelor tari / regiuni. Interesant. :D

Intr-un final ne-am carabanelu' de acolo.

Pe bulevardul Aviatorilor, am gasit un targ de vechituri cu lucruri interesante, relativ accesibile. Am luat o fructiera. Doar atat. Desi mi s-ar mai fi legat de laboanta inca cateva lucruri, dar am zis pas. Erau seturi de farfurii frumos gravate, dar parca cam prea scumpe pentru gustul meu. Un set de 6 farfurii adanci, 6 intinse (dar mai mici) si un platou erau 350 de lei... Neeeee. Or fi frumoase, dragute, de alea caut inca de cand eram in nemtia, da' parca mi-s mai dragi banutii din portofel. Daaaa, stiu: si frumoasa, si desteapta si devreme-acasa, si cu bani! Siiigur! Oricum, asta nu ma-mpiedica sa visez. :D

Am mai fost s-intr-un vizit. S-am recuperat de la nepoat-mea pachetu' (aka bagajele) trimise de mama pentru moi si incarcate de bunataturi: muraturi (harbuz, gogonele rosii si verzi) puse de noi asta toamna, mere aduse de pe meleaguri bucovinene (ce bine-i sa ai rude cu livada plina de meri!!!), neste beteala de pus in pom / prin casa, ceva busuioc uscat (cules de mama din gradina).

Normal ca bunelu' a facut prajituri pentru Craciun.... Ca io, nexam vreme. Vineri seara am facut haleala, sambata am avut motafiri, azi am umblat fleaura si maine seara ajung la 10 jumate acas', ca ma duc sa recuperez una bucata nepot si apoi stau cu el pan' apare sor-mea la interval. Da' marti ar cam fi musai sa-ncep sa fac ceva haleluri. Ca dupa aia iar n-am cand!

Daca tot v-am facut capu' calindari, va servesc si cu neste floricele de porumb, ca tot i-am facut jupanului acu' juma' de ora:

post-46-13230346792807_thumb.jpg

post-46-13230346852043_thumb.png

O seara placuta va doresc. Io ma pregatesc de nani-nani! :D

Mai Foxicesule, nu e vorba de a fi calica, dar serios, acum nu ne apucam sa dam bani aiurea !Numai ai de fura banii, nu au limita...ai de muncesc din greu...

Intrebare - LEGO, aveti idee cat costa in Bucuresti Ninjago - cele mai mari, cu mai multe personaje. Am fost sa iau piciului aici si cea mai ieftina e $90 (nu ma refer la cele mici, mici, unde sunt doar cateva personaje)

Mi se pare nesimtit de scump...

Mai Foxicesule, nu e vorba de a fi calica, dar serios, acum nu ne apucam sa dam bani aiurea !Numai ai de fura banii, nu au limita...ai de muncesc din greu...

Intrebare - LEGO, aveti idee cat costa in Bucuresti Ninjago - cele mai mari, cu mai multe personaje. Am fost sa iau piciului aici si cea mai ieftina e $90 (nu ma refer la cele mici, mici, unde sunt doar cateva personaje)

Mi se pare nesimtit de scump...

N-am idee la ce anume te referi, da' am scotocit putel pe net. Poate te lamuresc informatiile de aici.

Cat despre preturi.... Mai erau niste farfurii, vreo 12, cred. Intinse, normale (nu mici), cu niste modele pe mijloc. Dragute, asa c-am zis sa-ntreb (de curiozitate mai mult) cat costa. Madam de la tejghea mi-a trantit sec: 10 milioane! :) Am zis multam s-am plecat!

N-am idee la ce anume te referi, da' am scotocit putel pe net. Poate te lamuresc informatiile de aici.

Cat despre preturi.... Mai erau niste farfurii, vreo 12, cred. Intinse, normale (nu mici), cu niste modele pe mijloc. Dragute, asa c-am zis sa-ntreb (de curiozitate mai mult) cat costa. Madam de la tejghea mi-a trantit sec: 10 milioane! :) Am zis multam s-am plecat!

Astea sunt...cele mai mari sunt echivalentul in Can$$ de aici, cele mici insa sunt mai scumpe. Mama lor de ticalosi, scumpe sunt :D

Moatza...minunat!! :)

Uite eu am preparat cadoul omului dar cred ca din cauza destinatiei nu ajunge...pacat....uitati va!

http://www.perenoelportable.tv/accueil

haios!

Pt fetele cu copii ar fi fost bun dar DE CE NU AJUNGE???

Foxy vrei sa incerci tu te rog?

Ma tem ca nu pricep ce ma rogi. Ce-ar trebui sa-ncerc?

Am beut 2 stacane de cacao cu lapte, da' nu ma prind cu ce te-as putea ajuta. Sorry! :thumleft:

Dau un pahar de cacao cu lapte, ca sa-mi explici mai pe-ntelesu' meu!

Care mai doreste, care mai pofteste?

Foxylina tu ai accesat linkul??

Uite ...eu ziceam sa completezi si tu formularul mosului si sa vezi daca iti ajunge emailul ....caci eu am facut asta de 2 ori si nu am primit nimic nici un email.

O fi valabil numai pt F?

Te asigur ca linkul e haois si ca fetitei tale o sa i placa!

Hello, mai poate exista si in romana acest link, ca eu am vazut la o prietena pe FB in italiana.

O zi faina la doamne. A plecat acuma fratele spre zurich, si maine ia samaliotul la Bucale.

Asa ca de adio ne-a facut o salata "buf" cu deco de rigoare=)) sarmale cu kiept de ratza...puse deja in cutie la congi sa le am de Craciun si eu facui paine :thumleft:, din care puteti lua cu incredere ca a iesit buna :)

Ps va rog sa admirati gogosarii din decoratie, caci sunt gogosari "Geany" ; singura dilema e ca nu stiu daca am deschis borcanul de la Foxulina, sau de la Daniella, dar reteta e grozava. Merci mult fetelor..."de li cio si".

post-16-1323068059762_thumb.jpg

post-16-13230680803654_thumb.jpg

post-16-13230681033097_thumb.jpg

Oho! Buna dimi'! :thumleft:

post-405-13230690306335_thumb.jpg

Gata cu depresarea! Azi e cald afara ,toata lumea a plecat care la scoala ,gradi ,scarbiciu,eu am in plan sa ma ocup de Je' :P

Am luat dulciurile pt. mos Nicolaie sa le pun deseara in ghetute,deabea astept sa vad ce fatzuca o sa faca :P

Ce ma bucur ca mananci Stelino gogosari alla Je' chiar daca nu-i meritul meu,pup pe Fox si pe Dani' :)

Buna dimineata .

Foxule , da ' stiu ca te-ai mai plimbat draga ...ce bine de tine .

Stella , sa-ti traiasca fratello , ca priceput barbat este .

Eu , azi , nimic in plan. Maine e ziua nationala a Finlandei , sunt curioasa daca au ceva obiceiuri sau e totul mort ca de obicei de sarbatori.

Buna dimineata, la tot hanul!

Eu am avut niste zile mai triste (deces in familie), in rest toate sunt la fel!

Si va servesc si eu cu niste clatite facute aseara!

post-88-1323071045258_thumb.jpg

Aduc si eu cate ceva de haleala, pentru micul dejun:

post-46-13230715231602_thumb.jpg

post-46-13230715814837_thumb.jpg

Iau la schimb o clatita de la Giorgiana si putintica salata buf de la Stella. Si-o sarmaluta, de pofta! :thumleft:

O zi frumoasa si-o saptamana usoara si cat mai buna, tuturor!

Condoleante Giorgi.

Condoleante! https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

salut si eu in goana, pe toata lumea. https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/103.gif abea apuc sa ma tin de voi cu cititul.

Ingerasule, santatate multa.

Stella, toate ca toate, da' painea m-a dat gata la cum arata, parca e facuta in cuptor cu lemne :thumleft: .

Any :) , mai aveam un kil de rimacinata ( grano duro, care expira peste cateva zile, plus oleac de faina ptr pizza, ca nu mai facui...luate din italia ) asa ca am pus totul la gramafa, apa, drojdie uscata, sare si oleac de maslinos..."ulei de cot" cum zic frantzujii ( aka lucrata manual, ca nu am masina de framantat :P ) si am copt la cuptorul meu electric.

Stella, toate ca toate, da' painea m-a dat gata la cum arata, parca e facuta in cuptor cu lemne :) .

Any :P , mai aveam un kil de rimacinata ( grano duro, care expira peste cateva zile, plus oleac de faina ptr pizza, ca nu mai facui...luate din italia ) asa ca am pus totul la gramafa, apa, drojdie uscata, sare si oleac de maslinos..."ulei de cot" cum zic frantzujii ( aka lucrata manual, ca nu am masina de framantat :P ) si am copt la cuptorul meu electric.

Felicitarile mele :thumleft: ! E cea mai faina paine cu care am dat ochii in ultima vreme.

Giorgiana, condoleante!

Hello tuturor!

Stellino, de cand zice omu' meu sa-i prestez si lui niste salatzi, da' io...numa' cu gandul la dulciuri. va anunt ca am terminat fursecurile alea ciocolatoase si gata! nu mai fac. m-au destabilizat total. restul nu m-a interesat in mod deosebit.

:)azi poate fac biscuitii aia cu lamaie, ca ma bantuie.

eu l-am cadorisit aseara pe fi-miu, de mos nicolae. pleca si nu m-a lasat inima sa nu-i bag niste bani in adidasii prafuiti. macar de-ar fi fost curati! dar n-au apucat banii sa ia miros, ca i-a ginit repede. iar ala mare se uita c-o mutra de milog...i-am pus si lui in pantofi o pereche de papuci de la targu' de Craciun si m-am scos. acuma sa vaz si io. de la kinder mi-am luat adio, c-a plecat, sa vad cum actioneaza partea adversa.

de maine cica vine frigu', io vreau zapada. accept si ploaie, tare ma depreseaza seceta.

foxxy, este ca astia cred ca batem banii cu ciocanu'? ce preturi! si io m-am revoltat la ce-am vazut la noi. eu am luat un stomac de porc ptr toba, de-asta fac sigur!

ce rumena era painea aia la Stella, mda! :rolleyes: