Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Super, Foxyy! Sa aveti un weekend fabulos cu multa distractie si voie buna!

si noi la fel, fiecare isi prepara propriul bagaj (eu si pe al piciulinei) si ne mai consultam. Modelul meu e cam asa: eu habar nu am sa fac un bagaj :D , adica mai mai ca nu leg (vorba lui frati-miu de pe vremea cand ma ducea/lua el de la aeroport) sifonierul cu chingi si plec cu el. Deci eu pun si de vreme rea, si de vreme buna, si de serata eleganta si casual, si sport, inot, plaja si de dispozitie vesela si de nevoie de melancolie si de fericire, sau tristete. La toate astea, asortez incaltari pe culori si stil, se cam strang... + posete + accesorii. Idem si bagajul bebelusei (10 sepci asortate, 5 per pantofi, 10 dresuri etc :toothy9; . De fiecare data insa in Italia inainte de plecare merg la hipermarket sa fac cumparaturi ca suntem indragostiti de produsele lor traditionale. Si bine inteles ca nu prea mai am unde baga prea multe (Adica o valiza mare goala e cam neincapatoare pentru toate ce as vrea eu sa iau...., invariabil tb sa mai renunt la cate ceva. Oricum de fiecare data vin cu multe valize budusite si grele ca pamantul! Acu, cand am plecat la Napoli, primul meu bagaj facut corect: am purtat tot (de regula nu apucam sa port decat jum) si mi-am luat doar un trolley mic la dus, e mare performanta pt mine.

Tati ia minim necesar si ma bate la cap sa fac la fel, dar eu nu reusesc prea bine ...

In schimb eu sunt cu planificarea pana in cel mai mic amanunt (rezervari, obictive, plan de vizite/obiective pe zile, ore, locuri. Tati are grija doar de pasapoarte si da aprobarile finale :D Adica eu caut variantele cele mai bune el isi da acordul, da?

Acum la Napoli nu am avut timp, ca am fost plina de treburi pana in ult moment....si l-am pus pe tati ...de aia ne.am descurcat asa de "bine"

asa, ca mi-am amintit ce mai vroiam sa scriu :D si-a schimbat lumea avatarele si acu' tre' sa fiu si mai atenta cine si ce a scris. am ametit de tot https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/wacko.gif

daaaa! dupa ce aveam de citit o gramada, mai erau o gramada de "figuri noi"...

ma duc la nani ca pic de somn ... :toothy9;

any, te-am vazut si te salut! am mancat calamarata, noroc ca mi-ai zis, deliciu! o sa pun sper maine foto ... Poate am un pic mai mult timp si fac un topic de culinareala in vacante (o fi existand deja?), desi se anunta o alta zi din acelea ... asa ca nu promit nik... :toothy9;

Ha ha ha! Ce ma bucur ca v-am amuzat...deci chiar e amuzant nu ca mi sa nazare numa' mie' :toothy9; tre' sa-i zic sotului asta'... :D

Ma nush' daca are binoclu,cred ca la serviciu are (cu masca de gaza cu pusca si astea'...tre' sa-l intreb ca n-o fi siecret national acu')da acasa are un intreg arsenal,cert e ca are lanterna si mare scandal si cearta a iesit cu lanterna(v-am mai povestit eu)acu' sa zic paia dreapta cred ca avea si el dreptatea lui atunci da nu mai spuneti la nimeni ca eu o tin pa mea nu stiu nu cunosc...Aveam prostul obicei ca-i luam din ranita de misiuni baterii de la lanterna si mini radio sa pun la bub la jucarii,da' cand stiam ca am facut pozna luam repedea a doua zi altele indarat si el nu stia,cum o fost cum n-o fost trebuia sa plece o data in misiune si da sa aprinza lanterna baerii mortus',da vina pe je',io' ca nu,era tarziu ,ne-am certat rau ,am izbit lanterna fisurat cadranu,el sa imbraca nervos si umbla ca bezmeticu' sa caute baterii,a gasit le-a pus a mers rapanu' de lanterna si dupa ce am izbito io',(rezistenta nene daia buna)am dormit cur in cur in noaptea aia,si a plecat,moama ce dor ne mai era unu dealtu si ne pupaceam prin telefon pana s-a intors :D ,daia zic,olea de telenovica,olea de zbatut din pleoape,olea di botic,si ce frumoasa e inpacarea dupaia :D si aici ajungem la partea cu cine conduce (el cred ca el ...pfff!!! s-o creada el... :D )

Gata am bla bla distul Dani' mi-ai facut o pofta de pizzette fripte si de pizza...Va ofer si voua is fierbinti...

post-405-13232938250525_thumb.jpg

Pizza nu-i ca a lui Dani da e buna si asta...

post-405-13232938300615_thumb.jpg

Hai va pup (si eu is cu capu' asa ca aveti intelegere)

any, te-am vazut si salut! am mancat calamarata, noroc ca mi-ai zis, deliciu! o sa pun sper maine foto ... Poate am un pic mai mult timp si fac un topic de culinareala in vacante (o fi existand deja?), desi se anunta o alta zi din acelea ... asa ca nu promit nik... :toothy9;

Bine-ai revenit Daniella, chiar vroiam sa te intreb ce ti-ai luat de la Napoli in materie de culinareala si ce ai mancat bun :D ?

Am citit rapid asa, ca fac biscuiti la ora asta, citesc mai pe indelete mai acus.

Buna dimineata la han

Un breakfast tropical si de la mine

post-86-13232960429388_thumb.jpg

Bine ai revenit Daniella - ma bucur pentru tine ca ai avut un concediu fain. Bea cum s-a comportat?

Carmaw si Geany mi-ati amintit ca trebuie sa incep sa impachetez si eu - noi plecam peste 12 zile si vom fii plecati pentru 10 zile. Conducem 2000km dus 2000km intors si oprim de-a lungul coastei de est a Australiei unde ne place. Eu nu am vrut nici un booking, nimic pentru ca nu vreau sa depindem de nici un program. In schimb m-am ocupat de traseu in amanunt. La dus oprim si vizitam 1-2 prieteni pe drum , facem Craciunul cu unul din ei, apoi revelionul noi trei pe o insula tare faina si apoi ne intoarcem prin interiorul tarii ca drumul e mai scurt.

Azi trebuie sa merg sa ne luam costume de baie :toothy9;

Aseara ne-a dus The Husband la restaurant ca am fost 2 sarbatorite - sfanta de mine :D si Annabelle a facut 19 saptamani. Annabelle a fost in elementul ei ca aveau acolo un brad mare cu muuulte luminite si ea nu se mai satura sa le admire.

[

PS stai ca acuma deschisei ochii....tu stti la munte... unde tot la Campina?

Na ca om fi vecine!

:floare:

Nu ,de la greci ,zapada,ma gandeam ca in drumul spre casa gasesti pe undeva ;)

Da,din Campina sunt...

Gata punem de o intilneala nu ??....ourra!

scriem pe pm da?

Caci nu cred ca mai exista cineva din campina sau facem o strigare la INTILNELI??

Cum zici. :floare:

Buna dimineata la han

Un breakfast tropical si de la mine

Buna dimineata!

Buna mancare! :floare: Mai aduc si eu cate ceva, in caz ca se termina micul dejun adus de Cristina:

post-46-13233217809117_thumb.jpg

post-46-13233217868568_thumb.jpg

Am sosit devreme la scarbi', da' o sa si plec devreme, sa fac ceva ciumparaturi.

O zi frumoasa tuturor! :floare:

Buna dimineata, am ciugulit rapidulescu cate ceva, si calare pe matura ;

Drum bun calatorilor si calatorie placuta.

eu stau la mine-n sat si vin prietenii pe aici :floare:, ca eu mi-s de garda la cântàri.

o zi faina la *tulemond*.

Cristina , te invidiez :floare: pentru cumparatul de costum de baie si revelion pèe insula ;) mai ales ca aici e friiiiiiig, si ieri am avut si incalzirea "in pana" aaaaaa., facui eu foc la semineu, dar noroc de nenea reparatorul ca a venit si a facut ceva, musai se reintoarce azi, sa mai verifice una alta.

• Author

Salutare la toata lumea :floare: ;)

Si la noi e frig, ba ninge ba ploua, azi am liber ca e sarbatoare si niste vecini sau apucat de la 6 dimineata sa lucreze cu bormasina ;) :floare:

Gata punem de o intilneala nu ??....ourra!

scriem pe pm da?

Caci nu cred ca mai exista cineva din campina sau facem o strigare la INTILNELI??

Cum zici. :floare:

de ce nu? pana acum nu am intilnit nici o fata de aici.chiar m-as bucura si mi-ar ace placere :floare:

Neata, am tot citit si eu in urma si nu mai stiu ce si cui am vrut sa scriu.

Oricum, Daniella, bine ai revenit, mi-a facut pofta ce ai scris (si nu doar la pizza ma refer). Sotul meu era foarte bine organizat la facut bagajul, dar cred ca l-am invatat eu prost ca acum le lasa toate pe mine (de fapt, nici n-as fi linistita altfel, mai ales cu 2 fete), eu aleg in general locatiile pentru vacante, in schimb el pune la punct drumul in cele mai mici amanunte. Ne completam bine, zic eu.

Oau, Cristina, cand aud de costume de baie si insule m-apuca instantaneu dorul de duca. Foarte faina vacanta ati planuit, ma bucur pentru voi si pentru printesa voastra.

Stella, sa ai si tu o zi frumoasa si spor la trebi.

Buna seara, buna seara! iaca vin cu sanioara si cu daruri proaspete, bucurosi de oaspete?

asta mi-a rams scris de aseara

Deci Nicoletooo (Tanti Cuieta, zis si Zozo), La multi ani! ia spune: ”S-a dat Sf. Nicolae jos din cui”?

Multumesc mult, Daniello!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif Daaa!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/angryfire.gif, da' mi-a adus si bobonici!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/laugh.gif

De unde ai tu sanioara si pe unde te plimbi cu ea? Ca-i uscat-toaca!

Fetelor neata...gata iar sunt in priza alte bagaje alte organizari scriu totul ca e de coma cu plecarea

Acum am facut compozitia cu biscuitii aia cu brinza o las la frigider si trebuie sa dau tel coafezei sa ma primeasca si pe mine acum...ca omu a fixat rdv cu niste oameni...si eu nu vreau sa i sperii!!

Cind vin ii pun la cuptor daca am curajul pun poze(la tava pun biscuitii sau francezii nu stiu ma mai gindesc:)))

Citesc dar scuzati ma nu sunt propta cu scrisul!

Neconditionat pupici la fete!!

Hait ca sa sculat omu si mi zice ca verifica el totul....unde esti tu Tepes Doamne???

PS am o frumoasa razbunare pt el(cadoul lui pt mos Craciun va fi factura télé,ap,cafea si altele....)

Na ca a iesit si soarele si sunt deja 17 grade

Superb!!

:floare:

ps .... sariti a intrat omu in blide...zbang ...verificarea!

• Author

Pun niste poze :floare:

Daca bubu lui geani va servit cu taietei noi va servim cu fursecuri

post-665-13233317007002_thumb.jpg

Mos nicolae nu a stiut cum sa indese cadourile in ghetute asa ca legat ghetutele de cadouri

post-665-13233318231587_thumb.jpg

Fiecare isi studiaza cadoul, dulciurile nu i-au interesat

post-665-13233319158329_thumb.jpg

• Author
Fox sarumina :floare: abia astept sa te citesc si pe tine pe la burticoase

Daca bubu lui geani va servit cu taietei noi va servim cu fursecuri

dragii de ei, ce harnicuti sunt. si ce repede cresc!!!! sa fie sanatosi, Sisi :floare:

'neata la han.

aduc si eu un ceai azi, ca de mult nu am mai adus nimic

post-84-13233337674688_thumb.jpg

any, te-am vazut si salut! am mancat calamarata, noroc ca mi-ai zis, deliciu! o sa pun sper maine foto ... Poate am un pic mai mult timp si fac un topic de culinareala in vacante (o fi existand deja?), desi se anunta o alta zi din acelea ... asa ca nu promit nik... :happy4:

Bine-ai revenit Daniella, chiar vroiam sa te intreb ce ti-ai luat de la Napoli in materie de culinareala si ce ai mancat bun :) ?

Am citit rapid asa, ca fac biscuiti la ora asta, citesc mai pe indelete mai acus.

Aaaa in materie de culinaerala, cam ce iau eu de obicei de la hipermarket (de obicei de la COOP, dar de data asta nu am inchiriat masina asa ca nu am putut ajunge cu bus decat pana la Auchean):

- otet balsamic, maslinos, borcanele de peste diverse pt picea (Ca aici nu le gasesc)

- apoi merg la raionul de gastronomie (ca nu stiam pe aici un caseificio ca sa iau mai neaose) si iau asa:

• - cateva bucati de parmezan, vreo 6-7 ca de astea fac si la mame cadou (mama mea si mama lui)
  • - salamuri uscate din regiune (Napoli, Sicilia etc)
  • - masline de alea mari verzi si carnoase cum sunt in zona
  • - masline de alea murate mix cu ciuperci, carciofi, ardei
  • - branzeturi (nu ma pricep prea bine, asa ca iau ce imi pica la mana si mi se pare mai proaspat), cate o bucatica din fiecare: taleggio, asiago, gorgonzola, burrino (BTW cum se foloseste - nu am mai avut si acu vazui ca are un sul de unt inauntrul branzei), pecorino, provolone, provolone picante, si de alea in forma de para, dar nu mai stiu cum le zice
  • - carnati mici uscati insirati pe sfoara (Astia se pot folosi la ceva, sau doar asa se mananca ca si mezel?
  • - porchetta (prima oara ca am mancat)
  • - dupa care cer 200g feliat transparent din fiecare: prosciuto crudo/cotto/culatello/mortadella si un salam uscat

- fragollino (3 sticle de cadou - cu fragute intregi inauntru - sfizio) era o promoterita care mi le-a vandut ca oferta la 5,9 €/sticla

- un cozonac cu fistic (nu am mai mancat niciodata si daca ai zis Any ca e bun l.am luat) 7,5 €

As mai fi luat si paste de alea locale traditionalesi multe sottoogli/sottoacetti/citrice locale dar nu se mai putea k plesneau valizele. De regula iau si pasta de dinti si cosmeticale ca cele de la noi sunt apa de ploaie, dar acum nu aveam loc si ceva stoc mai am, sper sa imi ajunga pana la inceput de februarie cand plec iar in delegatie sus la Carpi.

A si i-am luat picei 2 jucarii mari cu care am venit in mana, ca nu incapeau in valize: o masinuta mare de lopateaza din picioare si se plimba cu ea si un bebe care sta intr-un balansoar. Masinuta i-am dat-o sambata cnd am ajuns ca nu mai rabdam pana la Craciun, sa se bucure si ea. Bebelul a ramas de Mos Craciun.

Daniella, scamorza?

http://www.google.ch/search?rlz=1C1AVSX_enCH383CH383&gcx=w&q=scamorza&um=1&ie=UTF-8&hl=fr&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=4nrgTvDkI4bbsgbBiLD2CA&biw=1920&bih=965&sei=6HrgTry3Eoap8QOz4uXWBA

eu stiu cum vin din puglia...doar bunica mai lipseste din bagaje, si se 'nerveaza sosul meu ca cica nu pot sa iau toata puglia cu mine :happy4: , chiar toata nu da câte oleac asa ...iaca se poate :)

ps si noi venim cu trasina , burdusita de fructe si legume :) , in plus de paste ,oloiuri, faina ( rimacinata :) ), si alte minuni