Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Soacra-mea face mancare foarte buna, al meu nu e pretentios si chiar ma lauda de cate ori are ocazia, la fel si socrii mei.

Eu am invatat multe de la ai mei de-acasa, dar am invatat si de la socrii sa fac mancare ca aici.

Daca al meu mi-ar spune mvaii imi lipseste mancarea lui mamica si sa-mi zica in continuu, cred ca as sclera.

El chiar soacramii i-a spus ca nu-i lipseste mancarea ei, ca si eu gatesc pe gustul lui. Sper sa se fi bucurat soacra-mea :occasion14: !

Mda! Cred ca a jubilat socrela... :)

:occasion14: Asta-i pt. sotul lui Any! Bravo sotul lui Any... =))

:) :)

Cu mancarea romaneasca am incercat la socrii sa le propun si au mancat si le-au placut sarmalele.

Am facut salata de vinete dupa care al meu e innebunit (cand fac ar manca numai el tot), eram la mare am coborat la ei si le-am dat un castronel. Peste cateva zile l-am vazut in frigider, cred ca lipseau doar 2 lingurite din el, a ramas acolo zile in sir, chiar imi parea rau.

Apoi le-am dat zacusca facuta de mama, nu ca vreau sa ma laud dar mama face o zacusca extraordinara, mi-au zis ca felul asta de mancare e greoi pt ei, iar au strambat din nas.

Si la cate mancaruri greoaie au ei aici...in fine.

La fel, am vazut borcanul in frigider la soacra-mea, probabil dupa aia l-au aruncat, nu stiu.

Asa ca m-am invatat minte, nu le mai dau nimic cand primim pachet de la ai mei, imi pun frumos toate produsele in dulap, frigider, dupa caz si mananc eu cu al meu.

Prietenii nostri sunt in extaz cand le dau zacusca, salata de vinete, chiftelute cu ceapa si maioneza, al meu e innebunit dupa ciorba de perisoare, mici si cabanos.

Da si eu am avut aceiasi experienta acolo,am fost intrebata despre mancaruri traditionale de la noi si le-am povestit,cineva a adus din tara produse din porc,carnati de casa,toba caltabosi si tochitura deaia de la borcan,care eu mor dupa ea,si am facut tot la cerere ciorba de burta,s-a gustat dar raspuns:''prea greoi''...Ce bucurie,mai mult pt. mine,mai putin ciorba de burta care mie nu-mi place... :occasion14:

Cumnata-mii de ex ii place foarte mult salamul uscat ala de Bacau si de cate ori merg sau vin ai mei aduc, ala l-au mancat nu zic nu, dar ultima data nu am mai gasit.

La fel si cabanosul ii place, dar nu mai e cabanosul care a fost odata, asa ca ultima data am adus un carnat de la firma "Marcel" tot asa subtire ca si cabanosul.

Cumnata-mii de ex ii place foarte mult salamul uscat ala de Bacau si de cate ori merg sau vin ai mei aduc, ala l-au mancat nu zic nu, dar ultima data nu am mai gasit.

La fel si cabanosul ii place, dar nu mai e cabanosul care a fost odata, asa ca ultima data am adus un carnat de la firma "Marcel" tot asa subtire ca si cabanosul.

Salam de bacau crud uscat?! Cum ar fi CA'' ala de sibiu?!...

Si firma marcel m-a dezamagit a stricat in ultima vreme calitatea produselor,erau bune cand s-au lansat pe piata.. :occasion14:

Si eu am prieteni italieni ( din nord) innebuniti dupa salata de vinete, si sarmale:)

colegii mei de aici, ( unii, nu toti :occasion14: ) sunt morti dupa sarmale si mamaliga cu branza de burduf ( de aia buuuuuuna)

la fel si salata de vinete, si chifetelutzele ( in special copilasii )

eu fac o "bucatarie" mai amestecata , si romana, si italiana, si alte natii =))

de la italienii din sud am luat multe retete , pe care le fac des. in primul rand lasagna cu mozarella .

apoi diferite sosuri de paste, vinetele umplute si dovleceii umpluti ( fara carne) , peperonata etc etc.

Daa peperonata mi-a placut si mie,char ma gandeam ca nu am postat-o acum cand or iesi ardeii..Ca-s scumpi iarna...

post-405-12967639071585_thumb.jpg

dada, eu o mai si gratinez; pun cateva capere, parmezan si un pic de pesmet si la cuptor...buna..

Eu am invatat-o ca in poza ce am postat,dar suna f. bine si a ta Steluto draga...

ceva jen...poza e prost facuta, gustul e buuuuuuun =))

Neammm neammm!! Cred si eu ca e bun!!! Maii uneori ma sperii si eu...Am pofte de parca-s o gravid(uta)... :occasion14:

iote ca eu nu stiu firma asta Marcel.

Nepoata mea cea mare si una din cumnatele surorii mele sunt inebunite dupa salamul de Sibiu.

Adevarul e ca italienii(cei de moda veche) nu-s asa de deschisi la alte bucatarii.

Si ai mei mai mananca salata de vinete,dar nu cu ceapa sau maioneza.

Desi ce am observat e ca cei de jos de tot sunt mai deschisi decat cei de prin centru.

As bea un vin fiert, cine pofteste?macar virtual sa-l beau ca altfel ..

post-479-12967700258104_thumb.jpg

La noi de dimineata a fost soare,frumos, apoi a inceput sa ninga.Vreau primavara

Multumim izuk. fain micul dejun.

buna dimineata, iar o iau la talpasita, si mi-a zis copila ca se aluneca pe strada ...derdelus....offff

UUuu!!Ce bine arata,ia sa ma asez,coatele pe masa... :D

Buna dimineata fetelor! Sar'na pt. mic dejunul insorit si la aer Izuko!

Multumim izuk. fain micul dejun.

buna dimineata, iar o iau la talpasita, si mi-a zis copila ca se aluneca pe strada ...derdelus....offff

Off! Tot pe fuga Steluto! Bravo tie! :D Dar ai grija la ghetus ca nu-i de joaca. :D O zi minunata iti urez!. :D

Micul dejun este servit

http://i508.photobucket.com/albums/s328/pagadi66/ce3895c628258dae2827faf.jpg

unde ai gasit tu asa o gradina inverzita si insorita? hop si eu la mic dejun, vorba lui Geany, cu coatele pe masa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

deocamdata sunt tot in vizita si pe graba. dar promit ca am sa mai ajut si eu la gatit.

unde ai gasit tu asa o gradina inverzita si insorita? hop si eu la mic dejun, vorba lui Geany, cu coatele pe masa https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_biggrin.gif

Eii unde a gasit :D ...In spate la noi la han ''of cors'' :D :D

Buna dimineata!

Geany, salam uscat nu mai stiu ce marca era, dar nu era de Sibiu (stii ca este salam de Sibiu facut la Bacau daca nu ma-nsel).

Oricum era de Bacau.

Produse de la "Marcel" gasesc si aici la alimentara de langa bloc (au niste rafturi cu produse romanesti), am luat toba, binenteles ca nu e ca cea facuta in casa, insa mi-am facut pofta, la fel am luat o bucatica de slanina din aia fiarta si afumata foarte buna.

Sa-mi fac pofta, nu mananc in fiecare zi.

Dar, eu personal si al meu la fel suntem deschisi.

O prietena de-a noastra la Londra a mancat pizza, dimineata cappuccino cu corn.

Noi ceilalti am mancat de-ale lor, adica dimineata ceai cu ou, carnati si ce era acolo la micul dejun. N-am murit.

Cafea am baut de-aia de-a lor luuunga, americana, in pahar din ala mare de plastic de-o poti bea si pe strada.

E normal ca atunci cand mergi in alte locuri, alte culturi, etc, sa gusti, sa vezi cum e, macar din curiozitate, sa fii un pic elastic, sa te adaptezi.

Clatite,sunt calde... :D

post-405-12968142290049_thumb.jpg

Cu gem de :capsuni,de zmeura,dulceata de visine(preferata mea) :D ,nutella bubulet... :D

post-405-1296814275365_thumb.jpg

Pot si eu una ca si bubuletul?Si mai otzara inghetata de vanilie alaturi,mmm,sau banana...viseaza,diano,viseaza :D

Pot si eu una ca si bubuletul?Si mai otzara inghetata de vanilie alaturi,mmm,sau banana...viseaza,diano,viseaza :D

Hi hi hi! Sigur petunico,banana am da' inghetata nexam :D