Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Stellina, nu-i, bre, nici o supararehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif ! Zau! Eu, in general, nu mananc cocaturi de gen cozonac, paine, chec.Daca e cocatura, musai sa aiba crema.D-aia m-am profilat pe sfintii muntenesti.Zeama lunga e daca o fac lunga.Eu nu pun multa apa si iese cam ca laptele cu colarezi, doar ca-i cu apa.Asta era ideea.

Va pup, si pe tine si pe Motzulina, sa va treaca daca v-am suparat!https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/11.gif https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/6.gif

Ziua buna tuturor .

La mine e "pe gata" pranzul , asa ca iau o pauza mica aici la han si mai beau o cafea .

Azi am in plan o raita prin oras , in cautare de costum de baie :floare: , pe 28 martie plec in tari mai calde . Costumul de anul trecut a intrat la apa :D ... da , nu m-am ingrasat eu , nu , nu

Zoazo, tu stii vorba rumânului...cu gustul omului...apoi, nici o suparare, doar ca ...iaca eu o sa impac si capra si varza , si nu fac de niciunul...ca nu am timp, si nici nu vreau sa ma indop eu :floare:, asa ca am sa balesc la monitor, la ce oti pune voi dragelor...si ramane pe alta data . mamutza mea, Dzeu ierte-o facea niste minuni de *sfintisori* unsi cu miere si tavaliti prin nuca...wow ce buni mai erau.

Iar despre alea alea...cu creme , eu prefer in general doar ganache, nu cremele cu unt...asa ca vezi inca odata vorba se adevereste=)) ,

ba mai mult tatal meu zicea ereu, si adevarat este ...* e frumos ce-mi place mie*...

Stellina, nu-i, bre, nici o supararehttps://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/24.gif ! Zau! Eu, in general, nu mananc cocaturi de gen cozonac, paine, chec.Daca e cocatura, musai sa aiba crema.

+1 Nici eu nu mananc coci: chec, cozonac, paine, patiserie. Rar si daca e ceva mai mult cu nuca, crema (FARA UNT! cioco, vanilie, caramel...) cu fructe, ciocolata ... exact cum zici. Dar si aia sfinti tot fainosi, asa ca nici de aia nu mananc.

E frumos ce-mi place si mie! :floare:

Ziua buna tuturor .

La mine e "pe gata" pranzul , asa ca iau o pauza mica aici la han si mai beau o cafea .

Azi am in plan o raita prin oras , in cautare de costum de baie :floare: , pe 28 martie plec in tari mai calde . Costumul de anul trecut a intrat la apa :D ... da , nu m-am ingrasat eu , nu , nu

Izuk :D ! Deci pleci in Egipt? Sa ai o vacanta super! Mai sunt 3 saptamani si vine vacanta ... iuuhuuu

Tine dieta pana in 28, in 3 sapt daca iti pui mintea poti sa scapi de vreo 3-4 kg macar ... Nu te incanta Dex-toxul?

Noi am fost deja in parc 2h, acu picea sta sa adoarma. Plec pana la serviciu sa-mi iau masina, dupa care ma bag la SPA: vreau sa incep o cutie de namol si apoi baie in cada ... sau oare invers ca-s porii deschisi ?

Imi trimite socrella sarmale de curcan si snitele iuhuuuu :D Iar mananc ca nebuna ... :D Anyyyy poti sa ma certi! :floare:

A fost asa caldut (12 grade) si un soare in parc! Superba ziua! Am o baba frumoasaaaaa :D

Daniella, m-am uitat si eu pe net aseara la iRobot-ul asta.Am vazut ca sunt modelele pe mp de curatat, cea mai mare suprafata ar fi 80mp.

Carpatica, din cate am vazut eu la specificatii nici asta nu e f silentios ca are 70db,cam cat are unul normal.Eu ca sa-mi faca unul din asta curatenie ar tb sa plec in reprize de cate 3 ori/zi de acasa :D ,plus ca apoi mi-ar lua inca juma de ora sa aspir scarile, asa ca tot la aspiratul normal ajung :floare:

Ma duc sa-mi fac bagajele sa ma duc la Any ca nu-mi place deloc vremea de afara :D

Juma de ora sa aspiri scarile??? Moamaaaa, dar cate scari ai?

pai da, dar nu mai trebuie sa aspiri tu toata casa. Daca stai pe net si iti pui si o muzica, nu auzi decibelii...

Eu nu am mai mult de 80 mp /etaj. Deci e numai bun. Singura treaba, ca va aspira o zi un etaj, o zi un etaj, tot e bine, daca face treaba singur e prea bine!

Stella, spune.mi si mie ce face Dayson? Si asta se plimba singurel? Cat vin 500fr in eur?

Bate un vant urat si nu mai merg la mama! :floare:

Asa ca o sa prajesc un carnat f. bun cu cartofi prajiti,branza de burduf si salata de ardei copti :D

post-405-13308614979512_thumb.jpg

Zoazo, tu stii vorba rumânului...cu gustul omului...apoi, nici o suparare, doar ca ...iaca eu o sa impac si capra si varza , si nu fac de niciunul...ca nu am timp, si nici nu vreau sa ma indop eu https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/smile.gif, asa ca am sa balesc la monitor, la ce oti pune voi dragelor...si ramane pe alta data . mamutza mea, Dzeu ierte-o facea niste minuni de *sfintisori* unsi cu miere si tavaliti prin nuca...wow ce buni mai erau.

Iar despre alea alea...cu creme , eu prefer in general doar ganache, nu cremele cu unt...asa ca vezi inca odata vorba se adevereste=)) ,

ba mai mult tatal meu zicea ereu, si adevarat este ...* e frumos ce-mi place mie*...

Asa e, Stellino! Gusturile... Eu voi facea putini muntenesti, ca nu-mpart si eu cu aluaturile dospite mai usor, asa!

Cremele, mie-mi plac alea cu lamaie, cu rom, in special cea de la Alba-ca-zapada, adica stil budinca fiarta, in care eu uit constant sa pun unt.https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/crying.gif

Drept pentru care, acum va servesc cu...Galanii lui Eataly! Buni....https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/eusa_drool.gif

post-73-1330863289835_thumb.jpg

eu va las niste gogosi si ma duc sa-mi faca masaj la picioare, doar doar o starni ceva

post-49-13308671792292_thumb.jpg

Pai deja ai starnit pofta mea! Norocul meu e cu Eataly si cu Any, pupa-le-as io pa ele de fete bune, cu Galanii lor!

Wow, Mirelo, gogosi...arata supercaliflagilistic...

Daniello, 500 franci ch , la ora asta fac cca 410 de iuroi cativa in plus, cativa in minus...dar cred mai degraba in plus...

Face ce face orice aspirator :floare: aka aspira bine, unde-l manui...al meu nu e independent :D, e fara colector de hartie, si praful se strange intr-o ...chestie de plastic, parte integranta din aspirator, si dupa umplere, doar rastorni la gunopi, si eventual stergi cu o carpa uscata, sau usor umezita ...

Dani, CFG=Control Financiar de Gestiune -controleaza gestionarii si fac un inventar pe sarite. Avem Audit Intern de 2 ori/an si Audit Extern 1/an. Noi nu suntem bugetari, dar avem raspandire mare in teritoriu, multe unitati si avem serviciu serios de AI. Garda vine in general la Sucursale, noi furnizam informatii, situatii cerute, de-astea.

Zozo, de ce sa ma supar? Zemuri nu bag de niciun fel, unul de-ala de patiserie cu aluat de cozonac as manca, dar nu am de unde asa ca probabil voi cumpara vreo cativa si-i voi unge eu din belsug .

Si de ce zici ca nu bagi cocaturi, galani aia prajiti-s crema de lamaie? :D

chestiile astea crocante sunt moartea mea

Mirela e tot 2 in 1 :floare: nu s-a-mplinit. Stai ca nu mai e mult, vezi tu! :D

Buey Giani, arata bine carnatul ala, si-mi pare ca miroase asa frumos! mie mi-ar placea crud.

Da' Moatzo tare bun carnatul,miroase super ,picant usturoiat ,afumat exact cat trebuie :floare: am luat de la un stand din piata cu produse traditionale destea bio sau ceva de genu' nu stiu ca nu ma intereseaza pe mine aspectul asta dar mi-a placut cum arata asa ca l-am achizitionat 26 roni kg.,mai era si varianta groasa ,semiafumat,si oltenesc cu carne amestec si cu oaie,dar mi-a placut asta,o sa mai iau si trebuie sa mai studiez standul ala ca mai avea si slaninuta si pastrama si alte produse ce aratau tare bine,sotului i-a placut de numa :D

Hello la han :floare: !

Dani, ti-am zis ca ai gatit o gramada azi, acu' pot sa zic ca ai si halit o gramada. Treaba ta :D .

Eu am scos la dezghetat o punga de ragù pe maine, o friptura ceva, vad eu.

asa e

daaa, ia sa vad ce faci ...vazusi ca ti-am dat ideea si cu cartofii "prajiti" in vasutul de lut. In ala poti gati numai pt d-l Any, o singura portie (paste si alte chestii care ingrasa). Daca faci numai o portie esti sigura ca dumneata nu mananci!

Si d-l Any tras prin inel?

N-am mai facut nimic, azi ne-am trezit tarziu, apoi am luat micul dejun - eu lapte cu cereale si dl. Any tarta cu ciocolata.

Apoi ne-am imbracat comod si ne-am dus la mare :D .

Diseara fac carnea, iar pe maine am deci ragù.

Da, dl Any arata superb :D :D .

A fost foarte cald, de iesit la plimbare in trening (adica de mers de colo pana colo, de ajuns pan la mare, etc).

As fi vrut s-ajung la mare dar am facut altele. Poate maine dimineata daca are chef dl.Any.

dar cat ai pana la mare ? 200m? :D mi-a spus taormineza ca ea de la 1 aprilie face plaja...

Ai sa razi...vara doar trec strada, iar acum fac 10 minute cu masina.

Ma duc sa-mi fac bagajele sa ma duc la Any ca nu-mi place deloc vremea de afara :D

O duminica placuta va urez

Ciuda ciuda :D , azi a fost iar super fain afara!

Stellina, nu-i, bre, nici o suparare ! Zau! Eu, in general, nu mananc cocaturi de gen cozonac, paine, chec.Daca e cocatura, musai sa aiba crema.

+1 Nici eu nu mananc coci: chec, cozonac, paine, patiserie. Rar si daca e ceva mai mult cu nuca, crema (FARA UNT! cioco, vanilie, caramel...) cu fructe, ciocolata ... exact cum zici. Dar si aia sfinti tot fainosi, asa ca nici de aia nu mananc.

E frumos ce-mi place si mie!

Nici dl.Any de ex nu mananca checuri, pandispan, de astea ca cica-i stau in gat, nu aluneca. E ciocolatos rau si-i place orice e cu ciocolata, crema de cioco, etc.

Dar sfinti si cozonac mananca.

Noi am fost deja in parc 2h, acu picea sta sa adoarma. Plec pana la serviciu sa-mi iau masina, dupa care ma bag la SPA: vreau sa incep o cutie de namol si apoi baie in cada ... sau oare invers ca-s porii deschisi ?

Imi trimite socrella sarmale de curcan si snitele iuhuuuu Iar mananc ca nebuna ... Anyyyy poti sa ma certi!

A fost asa caldut (12 grade) si un soare in parc! Superba ziua! Am o baba frumoasaaaaa :D

Ce frumos din partea socrellei, a mea nu-mi trimite decat foarte foarte rar, mai des ii trimit eu.

Dl.Any a zis chiar ca-i invers la noi, in loc sa ne trimita ea, le trimit eu lor!

Dani, CFG=Control Financiar de Gestiune -controleaza gestionarii si fac un inventar pe sarite. Avem Audit Intern de 2 ori/an si Audit Extern 1/an. Noi nu suntem bugetari, dar avem raspandire mare in teritoriu, multe unitati si avem serviciu serios de AI. Garda vine in general la Sucursale, noi furnizam informatii, situatii cerute, de-astea.

Zozo, de ce sa ma supar? Zemuri nu bag de niciun fel, unul de-ala de patiserie cu aluat de cozonac as manca, dar nu am de unde asa ca probabil voi cumpara vreo cativa si-i voi unge eu din belsug .

Si de ce zici ca nu bagi cocaturi, galani aia prajiti-s crema de lamaie? :P

chestiile astea crocante sunt moartea mea

Pricep. Ce sunteti? SA? Scuze de ignoranta :rolleyes:

Ce numai galani? mai adineauri ne-a terminat cu trandafirasii, cu palmierii, cu trandafirii sarati. Or fi fost exclusiv pt Stefan ... ? :rolleyes: Toate avem pasarele la cap cu mancarurile ... pe aici ... :71:

Dani , Dex-tox nu e de mine . De fapt eu nu pot tine nici o dieta , nu am ambitie . Mie imi place sa gatesc , dar si sa mananc , asa ca ...dieta ar trebui sa fie una pt toata familia . Ori nu cre ca al meu sot este interesat , desi nici el nu e bash suplu .

De mers vom merge in Gran Canaria , nu Egipt , pentru ca am 2 cu probleme ....sotul care si-a uitat pasaportul in Romania si Iza al carei pasaport expira in 4 luni , iar Egiptul cere minim 6 luni valabilitate . Oricum , cred ca e mai bine asa , e mai sigur .

Da, dl Any arata superb :P :rolleyes: .

[i]Vezi cat face :rolleyes: Nu pun la indoiala ca si arata cum zici,mai ales ca banuiesc ca al teu e cu muuuult mai slabut decat al meu,care-i un pic mai pufos.Dar eu daca vad la mine un colacel,gata imi pare ca-s cea mai supraponderala pe pamant,iar la el,chiar daca-s si mai multi,eu nu vad,sau nu vad sa-i strice.Da, dragostea... :71:

[/i]

Ce frumos din partea socrellei, a mea nu-mi trimite decat foarte foarte rar, mai des ii trimit eu.

chiar ca-i invers la noi, in loc sa ne trimita ea, le trimit eu lor!

[i]Si la mine a fost la fel,atunci cand eram mai aproape unii de altii.Dar nici nu prea aveam mari asteptari,caci dupa cum recunoscuse si ea,nu-i place sa gateasca si gata,iar daca o face,atunci e ceva super simplu,super rapid si daca se poate,din pachetele,borcanase,conserve.Ceea ce la mine... :P

[/i]

Dani , Dex-tox nu e de mine . De fapt eu nu pot tine nici o dieta , nu am ambitie . Mie imi place sa gatesc , dar si sa mananc , asa ca ...dieta ar trebui sa fie una pt toata familia . Ori nu cre ca al meu sot este interesat , desi nici el nu e bash suplu .

De mers vom merge in Gran Canaria , nu Egipt , pentru ca am 2 cu probleme ....sotul care si-a uitat pasaportul in Romania si Iza al carei pasaport expira in 4 luni , iar Egiptul cere minim 6 luni valabilitate . Oricum , cred ca e mai bine asa , e mai sigur .

Pai la cate minunatii gatesti nici n-are cum sa nu-ti placa,mai ales ca Iza nu te ajuta deloc in directia asta,din cate-am inteles.Asa ca,tu le faci tu si le 'tragi' :rolleyes:

Nu stiu unde anume mergeti dar eu zic ca n-o sa regretati ,mai ales ca Egiptul e cu probleme.Avem o cunostinta care-a mers cred deja de vreo 5-6 ori in Canaria si e mereu impresionata,deci nu merge ea degeaba acolo.

Da, dl Any arata superb :P :rolleyes: .

[i]Vezi cat face :rolleyes: Nu pun la indoiala ca si arata cum zici,mai ales ca banuiesc ca al teu e cu muuuult mai slabut decat al meu,care-i un pic mai pufos.Dar eu daca vad la mine un colacel,gata imi pare ca-s cea mai supraponderala pe pamant,iar la el,chiar daca-s si mai multi,eu nu vad,sau nu vad sa-i strice.Da, dragostea... :71:

[/i]

chiar ca-i invers la noi, in loc sa ne trimita ea, le trimit eu lor!

[i]Si la mine a fost la fel,atunci cand eram mai aproape unii de altii.Dar nici nu prea aveam mari asteptari,caci dupa cum recunoscuse si ea,nu-i place sa gateasca si gata,iar daca o face,atunci e ceva super simplu,super rapid si daca se poate,din pachetele,borcanase,conserve.Ceea ce la mine... :P

[/i]

La mine e altfel, adica noi ne zicem unul altuia daca vedem vreun colacel, "vezi ca te-ai ingrasat, tre' sa slabesti!"

Socrella mea gateste foarte bine orice face.

Nu astept nici eu sa-mi trimita, sa fim sanatosi.

De mers vom merge in Gran Canaria , nu Egipt

o alegere foarte bună, tocmai vorbeam săptămîna trecută cu un taxiemtrist orginar din egipt şi care a fost acolo luna trecută . povestea că securitatea persoanelor este 0, nu există guvern, poliţia nu are nici o putere, fiecare face ce-l taie capul, poţi fi tilhărit la drumul mare şi in plină zi. in faţa lui, ocupanţii unui VW au fost opriţi şi siliţi să "vindă" maşina pe loc unor tilhari, au plecat pe jos. el a scăpat, că avea hyundai inchiriat.

La mine e altfel, adica noi ne zicem unul altuia daca vedem vreun colacel, "vezi ca te-ai ingrasat, tre' sa slabesti!"

Socrella mea gateste foarte bine orice face.

Nu astept nici eu sa-mi trimita, sa fim sanatosi.

Da' voi va si mai ingrasati? Caci eu am inteles ca voi sunteti norocosii care se pot bucura de arta culinara fara vre-un impact vizibil :rolleyes: Stiu ca esti la dieta,dar ma gandeam ca esti mai exigenta cu tine,de aia.

Aaaa,pai stai ca nici n-am avut in vedere ca ai astepta,ziceam ca n-am ce astepta eu pentru ca efectiv cartofi pireu din pachetele pot sa-mi fac si eu(ceea ce e nevar nevar )dar la alte cine stie ce complicatziuni nu se baga.

La tine ziceai ca gateste bine,deci are cu ce sa te uimeasca,dar de'. :rolleyes:

Dar cum nu ne-au crescut mainile din...ne descurcam noi foarte bine,din cate vad,altfel ,nu am fi pe-aici.Zic asta pentru ca stiu caz in care nu zice ca nu vrea,nu-i place(ceea ce macar admite soacra mea) dar ca nu poate si nu e demuuuuuuult minora.

Si pe mine ma speria putin situatia pe care o stiam eu acolo , de aia intrebam atunci pe aici , ma gandeam ca-mi va spune cineva "ceva" care sa ma faca sa renunt :rolleyes: Dar m-a ajutat DD :rolleyes: