Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Arta Culinara

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

La hanul "Arta culinara"

Featured Replies

Multumesc doamnelor pentru sfaturi, n-am pus zahar la solutia de murat, am pus 1 litru otet+ 1 litru de apa+ 2 linguri de sare+ piper boabe+foide dafin+boabe de mustar. Arata tare frumos acolo in borcane, sper sa fie la fel de bune:) Am facut si jeleul de strguri al Mayei.. nemaipomenit de bun. Multumesc. Si am copt ardei si vinete pentru inca o portie de zacusca pe care o combin maine:) Cam atat de prin partile astea. Predau legatura, pupicei!
Merci Geany, Piatra Uriasului e aproape de noi. M-ai surprins placut ca stii zona atat de bine :toothy9; :toothy6: :notworthy:

Merci Geany, Piatra Uriasului e aproape de noi. M-ai surprins placut ca stii zona atat de bine :P :toothy6: :notworthy:

Intradevar frumoasa zona! :toothy9;

:D Paii sa-ti povestesc,bunicii sotului erau din zona,asa ca sotul a copilarit pe acolo,bunicii sunt morti demult,le-au mai ramas cunostinte pe acolo,socrela a plecat de mica la Bacau la studii si aici a ramas (e invatatoare,aici s-a casatotit ,din fericire pt. mine nu?! :D )asa ca am mers acolo sa aprindem o lumanare la bunici acum 8 ani si inca o data cu bub' acum vreo 3 ani .Si mie imi place natura f. mult ,dar nu prea sunt plimbareata de felul meu (ma cam invart in jurul habitatului' meu naturel' :P )imi place sa ma pot duce dimineata si sa ma intorc seara acasa :hungry:

Neatza! Azi o zi frumoasa aici sper ca se va incalzi!Ca mi-am luat sosete, de aia!

:hungry: Uite Flori' si niste poze de acolo cu bub'

Din spate :notworthy:

post-405-13484648160412_thumb.jpg

Din fata :toothy6:

post-405-1348464821322_thumb.jpg

Pe pod.

post-405-13484648280819_thumb.jpg

Apa Asau ,in spate copii se scalada ,(socrela in spate plangea ca si ea se scalda acolo de copila)

post-405-13484648388166_thumb.jpg

Aici pe chinet',vb. la telefon cu mama :D

post-405-13484648447972_thumb.jpg

Hi hi ce chelios mai era bub'

post-405-13484648506326_thumb.jpg

Greu la deal-greu la vale :toothy9;

post-405-13484648588053_thumb.jpg

Oamenii inca mai construiau dupa viitura ce a facut dezastru peacolo ,(sotul a fost cu unitatea de interventie atunci ) :P

post-405-13484648659473_thumb.jpg

post-405-13484648723612_thumb.jpg

Neatza! Azi o zi frumoasa aici sper ca se va incalzi!Ca mi-am luat sosete, de aia!

Buna dimineata! La noi s-a mai incalzit ,vineri a fost jale,acum nici nu mai stim cum sa ne imbracam ca dimineata si seara se lasa rece ,la amiaza e f. cald,acum se raceste cel mai usor :toothy6:

Am vazut la tv. ca au aparut ghebele 14 lei kg. :toothy9;

O zi faina tuturor! :notworthy:

Neaţa bună https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/icon_cheers.gif

Şi la noi e frumos, chiar dacă răcoare. Ieri mă uitam în zare si se vedeau munţii ninşi.

Hi hi Geany, ce mic era bub https://forum.artaculinara.ro/public/style_emoticons/default/rolleyes.gif

Neata fetele mele ...am capul vraistie caci omu ca in fiece duminica s a culcat la 4 dim( si a pus ca in fiece luni alta pagina pe site)...si s a tot invirtit in pat

Si aici e racoare dimineata acum e soare sa vedem ce o sa fac azi dar sigur nu gatesc!

pup fetele dragi :floare:

Buna ziua la Han!

Eu mi-am pierdut dimineata pe la liceu, am reusit sa vorbesc cu directoarea, o doamna tare draguta, insa transferurile nu se pot efectua decat din semestrul al doilea. Si nu numai mie mi-a spus asta, mai erau vreo doi parinti care tot asta doreau. Ata e!

Exceptie, daca ai relatii, pile, cunostinte la Inspectorat sau la Minister. Si cum nu am de astea.....

M-am certat si cu omul ca nu, trebuia sa vorbesc intai cu diriginta de la clasa unde vrea el sa se mute si se rezolva asa, cum sa se rezolve, cine conduce liceul, cine este mai mare si poate sa ia o decizie? eu stiu ca directorul, nu profesorul. Ma rog!?

Uite, pe Koral, pe doamna profesoara, trebuia sa o intreb ce si cum cu mutarea dintr-o clasa in alta. Poate cine stie ma aude?!

O zi frumoasa va doresc si o saptamana usoara!

Si ceva pe fuga ca imi este foame!

post-88-1348485405603_thumb.jpg

post-88-13484854007287_thumb.jpg

post-88-13484854151795_thumb.jpg

post-88-13484854219507_thumb.jpg

post-88-13484854268307_thumb.jpg

post-88-13484854100015_thumb.jpg

La bub' e clasa 0 A si clasa 0 B si ne-a intrebat educatoarea in prima zi daca cineva doreste sa mute copilul sa spuna atunci ,unii s-au mutat unii au venit si gata :floare: dar la ei e gradinita,poate fiecare liceu are ''politica '' lui .

Azi iar au avut pana la 11 si nu ne-au lasat pe noi parintii sa urcam am asteptata la usa scolii si au iesit buluc copii,am stat cu bub' la topogane,se juca cu un copil,apoi mamele si copii au plecat unul dupa altul ,il intreb pe baietel unde e mami lui?! a zis ca nu a venit ;) m-am dus si am batut ca disperata in usile de termopan bine inchise nimeni nu se sinchisea ca nu e voie in scoala:'' bree'' copilul asta e singur!!sunteti cu capu'?!'' :crying: nu gasesc corect la noi e si periculos ca e strada si calea ferata acolo doamne fereste,cum sa dai drumul la copii de gradi asa ca de la tarla?! ca m-am si nervat' :floare:

must????????????

De cel putin 10 ani nu am baut ;)

gata cu chiftelele acum imi fac limonada si o sa ma apuc de mincare pt Choupylica

Verberico, cum stai cu sanatatea? Eu cand pun mana pe cativa ciorchini de la tara, de aia mai care nu-s de soi, ii bag in storcator si imi fac iute 2 pahare de must. Si sambata am facut si am dat fetii ... s-a manjit pe ea si mobila si canapelele .. nu-i bai, sterge/spala mami ... tot invat sa ma destresez si sa nu ma mai nevrozez ... la fel si fel de faze, mai ales cand sunt din cele periculoase/neigienice pt mamzelnitus ...dar greu la deal cu capu'plin de stres.

Vreau si eu niste metode de a deveni mai nesimtitoare si mai relaxata, ca zau, eu nu stiu sa ma relaxez, minut de minut sunt ca o pisica zbarlita si cu gandul sa am grija in 10 parti ...

In rest aici, cum au spus si fetele, cat e soarele pe cer e cald bine, mai ales dupa 12, dar cand apubne soare, brusc se racoreste semnificativ.

Ieri, pe la pranzul al mare (am plecat pe la 13) am fost la Giurgiu la un restaurant pescaresc pe faleza, imi fusese recomandat si am citit si postari pe net, cum ca merita, ca fiind singurul restaurant de peste care nu e de crescatorie din tarisoara asta, in afara de cele din delta.

Nu stiu eu daca e chiar asa (ca toti pestii de la noi din restaurante/pescarii sunt de crescatorie) ...dar de bun a fost mai ... divers ... la gust ... D-l Daniella a luat cega la gratar cu mamaliguta si mujdei si s-a decalrat satisfacut (E un peste mai fad, fara iz puternic de peste, ... zic pentru cei mai putin cunoscatori), el nefiind amator de peste decat daca NU ARE OASE si NU MIROASE puternic A PESTE - ambele conditii indeplinite. Eu am luat invariabil: bors de peste cu ardei iute si saramura. Bune si cum spuneam parca aveau alt gust. Nu-mi dau seama daca la belciugatele e tot de crescatorie, dar si acolo si borsul si saramura sunt exceptionale.

Apoi am facut o plimbarica pe faleza Dunarii si intorsi acasa amost in parc la IOR, am nimerit la Teatrul Masca - pitica a stat ochi si urechi. Apoi iar plimbarica prin parc. Dimineata am facut un ganache cu merisoare, stafide si fulgi de migdale, si un mix de fructe ... la paharele - si cam asta toata gateala pt ieri.

Va doresc o zi si o saptamana relaxante si cu spor!

PS: Mai Geany, clasa 0, sau pregatitoare, nu e tot una? cea de dinainte de inceperea clasei 1 la scoala? Frumoase peisaje si sturlubatic bubsorul mic si chilugit!

Floricica, mai undura-te si pune cateva poze de la plaja ta! Ce vara faina ...asa mi-ar placea si mie ... Doar ca nu pot fara umbra la plaja, eu. :floare:

Da Dany,e una si aceeasi clasa 0 cu grupa pregatitoare ,oricum cica vor sa o scoata :floare: boala sa-i mai inteleaga ,ca tampesc copii astia de cap ;)

Hi hi! Apropo de beshtii' tai (stii ca eu sunt mare fan :crying: )chiar a inceput sezon nou la Cireasa de pe tort si asta a fost in delta,asa ca ma gandisem eu sa-i fac sotului ,o saramura de peste iar pt. mine sa fac cu pui,sa vad daca vrea :floare:

Geany, nu au voie sa de drumul unui copil, fara sa-l ia un adult, vorbim de copii mici, de 5-6 ani! Eu zic sa faci scandal!

Dany, sa va fie de bine plimbarea! As pofti si eu niste cega!

Ma gandesc sa mobilizez mai multi parinti si sa mergem gashca' la doana'directoare :floare: da daca nu ma duc si singura ca nu-s rusinoasa de felul meu ;)

Neata

Oana ce pregatiri frumose.....ca de obicei o harnicuta!!

Cristina mult noroc pt capatarea pasaportului!

In rest numai de bine aseara am fost la taverna....o noapte groaznica cu vise rele!

Acum sunt pe terasa cu o cafea si mi fac planuri pt ziua de azi!

Un frumos sfirsit de saptamina va doresc!

:notworthy:

Multumesc :floare:

hello everybody!

Oana, La Multi Ani inca o data, felicitari de pregatiri ! foarte frumos totul si foaaaaarte apetisant!

Stellina, spor la trebi si sa iesi la raport... B)

Eu nu am bagat de seama frigul si ploaia ...e clar, daca zac 12 ore intr-un birou, ca nici nu mai stiu ce vreme e afara. Stiu ca miercuri m-am imbracat intr-un hanorac, jeans subtiri si bascheti si am murit de cald cand am plecat sa duc seful de la birou la hotel, la 8 jum seara erau 23,5 grade. Joi am fost in rochitica + camasuta subtirica, ambele de jeans, cracii goi si sandalete foarte decoltate. Totul bine si soare pana seara cand am ajuns acasa (Fost si la cumpraturi). Ieri, habar nu am cum a fost pe afara, m-am uschit la 19 sa vad o piesa de teatru, dar nu as fi stiut ca a plouat, daca nu ziceati voi ca a plouat si acum realizez ca la un moment dat trebuie sa fi fost asa, ca mi-am gasit pe masa din curte pachetul de tigari baltind de apa si pe masa ... un lac...

Cristina, si eu sunt sigura ca Anabelle e o norocoasa si primeste pasaportul in time. Anyway in caz de ceva il lasati pe grandpa' acasa cu nepotica, iar tu ca omul al muncii trebuie sa iti faci oleak de siesta. Cum e Anabelle acum? Trage de toate alea, e obositor de supravegheat?

Mutti, nu cred ca neaparat trebuie sa ii invete cineva sa faca una alta, desi e clar ca la gradi vad ei destule pe care nu le vad acasa ..., unele le mai descopera din joaca si le place. Educatoare si daca e una la 3 poate sa aiba scapari ... Adevarul ca si eu am ramas masca, auzind ca l-a muscat pe Matei. Mai vine cu cate o vanataie pe frunte... asta e ...sunt copii...

Geany, imi place sa te vad muraturind si povestind, parca intru si eu in atmosfera de toamna. Imi pare bine ca ai facut "demonstratia" ca eu habar nu aveam ca se pun asa toate la butoi. Faine muraturile puse asa la gramada, am impresia ca si socrella face asa, tot imi spunea, dar eu nu stiam cum vine treaba. La noi nu se obisnuieste. Mama pune separat la borcane mari de sticla in general: castraveti la saramura, gogosari la otet, varza la butoi de plastic, gogonele la saramura (cred) separat.

Eu nu pun nimic, ca la noi nu se mananca :notworthy: ... decat daca ma sacrific tot eu cu ele si nu am nici un chef sa fac iar burta ca cimpoiul.

Acum mamaie are o meteahna, cum vine la noi in fiecare zi de la 6 cand o aduce tati pe Bea de la gradi, pana cand ajungem noi de la servciu (in jur de 9-10), vine si cu "ceva" de mancare. Si uite asa ... ce am eu in figider, mancare, cumparaturi aruncam ... ca s-a primit proaspat.... Bun curand ma lecuiesc si de cumprat, ca si iaurturi, fagaras, branza tot ramane nemancat ... Eh, mi-oi baga mintile in cap sa fac si eu economie!

Acum, am casa vraiste. Ar trebui sa ma urnesc sa fac ordine si curatenie peste tot. Dar sunt asa de obosita ca as zacea 2 zile in varful patului fara sa fac nimic si abia asa as fi complet refacuta pana luni dimineata sa o iau din nou de coada. Ia sa vedem ce o vrea picea sa facem ... cred ca ma ajuta ea la ordine si curatenie si rezolvam degraba ... :floare:

Sambata trecuta la fel am zis, ca zac si nu fac nimic, dar de unde ca am bagat 3 feluri de mancare in 1 ora (o tortilla cu dovlecei pt. je, o pizza pt d-l Daniella, 2 monoportii de fusili cu 4 branzeturi pt domnul) si toata ziua am dereticat, am strans rufe si impachetat, spalat alte 4 masini, pe care da, duminica noaptea mi le-a plouat torential... . Doar pe la 18 am reusit sa adorm vreo ora, iar pe seara am fost in oras la "Zilele Bucurestiului" si apoi la un party, intors pe la 2 noaptea acasa. Duminica am dus picea la salina, la Slanic Prahova. Nu-i mai trece tusea si nasul de mai bine de o luna... nici medicamente nu i-am dat!

O zi fantastica, cu spor, relax, liniste, armonie si belsug pe mese va doresc! Si pe langa, ce va mai doriti voi...

Uffffff! Ce ocupata mai esti si tu! Am crezut ca numai eu nu mai am timp de nik..

Daaa! Floricico,e tare frumos la noi prin imprejurimi si la magura si pe bistrita si la Comanesti am eu poze prin arhiva mea dar trebuie sa le caut ca am cutii vechi de pantofi pline cu d.vd-uri cu foto :notworthy:

post-405-13483882878093_thumb.jpg

post-405-13483882976271_thumb.jpg

Pote ies ghebele deacum daca a plouat si a dat racorica B) ce-mi mai place la cules in padure,anul trecut nu s-au facut :floare:

vreau si eu!

:notworthy:

post-405-13483891664061_thumb.jpg

nu am mai baut must, de vreo 9 ani..ufffff!! Ce as gusta din mustul tau!

Saluatre la Han!

Dani, mi-ai adus aminte sa mai mananc si peste , cred ca am uitat de el de vreo 2 saptamani :notworthy: Imi mai fac si eu suc din struguri dar ca mustul nu e deloc!

Geany, fa-ti curaj si fa scandal!

Urasc lunea, nici chef de scris nu am :floare:

Va pup!!

Hello la han. Azi a plouat la fel si azi noapte, egri, posomorat, frigutz si umed...bleah.

Am un munte colosal de calcat :floare: ceea ce ma deprima si mai tare.

in rest martzanul doarme ca porcu' pe fotel, eu facui azi peste ( scos filetele de pe 3 dorade, si din capete si cozi facui o mica ciorba pe diseara ...yummi)

pup tulemond.Gianino, felicitari ca te-ai ocupat de copilas.

adevarul e ca si aici ies ca zabaucii din clase, si fiecare parinte, bunica , matusa etc isi asteapta copilul, cei de la afterschool raman la programul lor, dar nu verifica nimeni ca fiecare prunc e luat in primire .

cateodata anumite mame se grupeaza si iau mai multi copii cu ele ( pe jos sau cu trasina)

mai sunt si elevi mai mari care acompaniaza micii vecini ( se numeste pedibus)si primesc ceva bani pentru asta :notworthy:.

oricum exista in dreptul fiecarei traversari din jurul scolii o tanti/nene,(patrouilleuses scolaires) care sunt acolo cca 30-40 min sa faca sa traverseze copii indeplina securitate strad; opresc masinile( ca politistii din *borcan* pe vremea copilariei mele) si semanlizeaza copiilor cand si cat timp pot traversa.

http://www.ville-geneve.ch/actualites/detail/article/1348060551-ville-soutient-journee-internationale-pied-ecole/

o seara cat mai placuta va doresc.

Motzulina :notworthy: , mai merge la cracii goi pana la sfarsit de septembrie si anul acesta B) ?

chiar nu stiu, dar n-as vrea ciorapi in septembrie.

daca reusesc fara la 10C dimineata la Praga, poate-mi iese pana la sfarsit.

iote niste degetzele :floare: obosite de 12km de mers, am refacut pedichiura in ton cu sandalele de vacanta

post-100-13485186712517_thumb.jpg

salutari din KarlovyVary!

post-100-13485187306096_thumb.jpg

salutari din Praga!

post-100-13485187636825_thumb.jpg

joi ma-ntorc, vineri am examen de promovare, oare pot fara ciorapi? ia sa vad, cum va fi vremea?

Giorgi, sigur nu-i o toana de-a lui Alex, asta cu transferul? mi se pare prea mare diferenta dintre materiile studiate la profilul lui fata de cele de la mate/info. La astea de real se face mate la greu, si-n conditiile actuale de bac...dac-ar fi al meu n-as sari repede sa-i fac hatarul. Stiu ca o colega a vrut sa-si transfere odorul la o alta clasa/alt profil si tb ca fi-su sa aiba media mai mare decat a ultimului din clasa in care urma sa se transfere plus tb sa dea o diferenta, ceva. asta cu diferenta era o formalitate, ma gandesc, dar tot era un stres. A renuntat pana la urma.

S-ar putea ca la sfarsitul semestrului sa se razgandeasca singur.

in rest, va pup pe toate, sanatate!

am bagat un ochi p-aci, ca nu pot fara voi.

Geany, nu au voie sa de drumul unui copil, fara sa-l ia un adult, vorbim de copii mici, de 5-6 ani! Eu zic sa faci scandal!

Dany, sa va fie de bine plimbarea! As pofti si eu niste cega!

Merci! Daca nu aveti program intr-un we si e vreme buna, Giurgiul e la o aruncatura de 1 ora de Bucuresti (depinde desigur de punctul de plecare) si restaurantul l-am gasit usor, fara sa avem adresa: e chiar in port. Noua ni s-a parut bun pestele, servirea buna, ambientul destul de placut. Pestele din preparatele lor nu e asa de dulce ca cel obisnuit (se crescatorie) si are carnea mai ferma. Au si o placinta cu mere si inghetata minunata :blush: . De la masa, poti contempla Dunarea si ambarcatiunile ancorate sau in treacat, precum si malul vecin, cu blocurile bulgarilor.

Buna cega, dar cam scuputza: 17 lei /100 g. :-h Eu de banii gratarului lui, am mancat si borsul si saramura. In fine, in 2 ne-a costat 114 lei (fara alcool) si pentru o masa de peste, nu mai stiu de cand nu am mai platit asa de putin. Deci pe cai... , daca nu te incumeti sa-ti faci poftele acasa cu 3 feluri de peste pe gustul fiecaruia. Daca vi se pare departe, mie si la belciugatele, jos la restaurantul vechi de la lac, mi se par geniale borsul si saramura. :-h

O salatica ceva?! :blush:

Daaaaaaaaaaa!! Eu daca nu am o salta ,ceva, imi sta in gat carnea :-h

+1 ! si in plus pot manca in cantitati industriale salate asortate ca cele din foto (nemancand paine/fainoase si dulciuri ...e mult pana ma satur :-h )

Uffffff! Ce ocupata mai esti si tu! Am crezut ca numai eu nu mai am timp de nik..

Daaa, se ivesc tot timpul de facut diverse, ca aproape nici nu mai apuc sa deschid netul cu zilele/saptamanile ... in plus, plimbareala de we toata vara, aduce o gramada de treaba (bagaje - impachetat, despachetat, rufe de spalat si impachetat, plus dereticatul prin casa tot ramane la coada ... ). Multumesc lui DD ca suntem dintre cei care calatorim mult, mai mult decat altii si amandorura si picei ne place asta. :blush: