December 6, 200916 yr comment_5929 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Report
December 6, 200916 yr comment_5955 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa... Report
December 6, 200916 yr comment_5959 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa... Aha ..pai sa il fac mai subtire m-am gandit si io.. Fara drojdie..habar nu aveam ca se poate face...Multam fain Report
December 6, 200916 yr comment_5965 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Ori nu pui drojdie, ori faci blatul subtire-subtire si umplutura multa-multa... Aha ..pai sa il fac mai subtire m-am gandit si io.. Fara drojdie..habar nu aveam ca se poate face...Multam fain Cu placere!Cum sa nu se poata fara drojdie???? Daca vrei musai, pune, dar mult mai putina! Report
December 6, 200916 yr Author comment_5980 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Epuras, nu e normal sa iasa asa. Deci, dupa ce framînti prima oara, lasi la crescut între 2h si 24h în functie de temperatura (24h daca pui la frigider). Cînd recuperezi aluatul, trebuie sa-l strivesti bine cu mîna pe planseta presarata cu faina, ca sa spargi bulele mari de gaz formate în timpul fermentatiei. Dupa asta întinzi imediat aluatul pîna la +/-4mm de grosime, îl garnisesti si îl dai la cuptor, fara sa astepti. În mod normal, vei obtine un aluat crocant, subtire, fara sa fie tare ca talpa. Report
December 6, 200916 yr comment_6004 Va rog frumos sa-mi vindeti si mie un pont....cum pot sa fac pt ca blatul de pizza sa nu imi creasca f mult..nu stiu cum reusesc dar imi iese mult prea "pufos" pt gustul meu..Vreau si io unul mai plat... Epuras, nu e normal sa iasa asa. Deci, dupa ce framînti prima oara, lasi la crescut între 2h si 24h în functie de temperatura (24h daca pui la frigider). Cînd recuperezi aluatul, trebuie sa-l strivesti bine cu mîna pe planseta presarata cu faina, ca sa spargi bulele mari de gaz formate în timpul fermentatiei. Dupa asta întinzi imediat aluatul pîna la +/-4mm de grosime, îl garnisesti si îl dai la cuptor, fara sa astepti. În mod normal, vei obtine un aluat crocant, subtire, fara sa fie tare ca talpa. Yupiii Am descoperit unde era greseala...Ma"c sa fac si io asa...Sa traiesti sefu" Report
December 7, 200916 yr comment_6640 J,"ala micu"..cu clop?Îl si eu !(zilele trecute,mi-am tras un diashow,cu pozele alea vechi,unde J are clop,si Alex flambeaza nush ce..cre'ca banane ) da, ala eh, vremuri de demult daaaaar ia-n te uita dom' bucatar, ce gospodina fusei 8-) n-am avut jambon, am pus pepperoni ca era prezent in frigider, in rest am respectat cu sfintenie instructiunile-ti. Report
December 10, 200916 yr comment_7636 Buna' ma numesc Geanina' sunt din Bacau si am lucrat 2 ani in Italia Am servit de multe ori pizza in diverse pizzerii si am reusit sa-mi formez gustul(educat palatul)care pana atunci ca multi romani sensul de pizza era sa pui tot frigideru''pe un aluat de paine'' Acum imi vine a rade cind mai sunt invitata pe la cate cineva sau vreau sa servesc pizza la cate-un restaurant cu specific romanesc,aia nu e pizza'e altceva dar nu pizza Ajunsa in tara am tot dus dorul acelui fel de blat in primul rand ca topingul fiecare cum ii place .Ei il fac in cuptoare la foc de lemne,clar ca':ezact' efectul ala no sa-mi iasa,dar se apropie foarte mult daca intind blatul cu sucitorul ajutindu-ma de putina faina,exact cum a procedat si Alexandru dar il transfer pe''fundul''tavii infainate.Ca atunci cind coc pe dosul tavii foile pt.''ALBACAZAPADA''Efectul :blat subtire crocant seamana cu pizza coapta pe vatra. Inca o data ''BINE V-AM GASIT''am invatat o multime de chestii de la voi,si cum in viata nu e bine numai sa iei,mai tre' sa si dai''sper sa pot si eu fi de ajutor cuiva cu umila mea experienta. :roll: Report
December 10, 200916 yr Author comment_7639 Buna' ma numesc Geanina' sunt din bacau si am lucrat 2 ani in Italia Am servit de multe ori pizza in diverse pizzerii si am reusit sa-mi formez gustul(educat palatul)care pina atunci ca multi romini sensul de piiza era sa pui tot frigideru''pe un aluat de piine'' Acum imi vine a ride cind mai sunt invitata pe la cite cineva sau vreau sa servesc pizza la cite-un restaurant cu specific rominesc,aia nu e piizaa'e alceva da nu pizza Ajunsa in tara am tot dus dorul acelui fel de blat in primul rind ca topingul fiecare cum ii place .Ei il fac in cuptoare la foc de lemne,clar ca':ezact' efectul ala no sa-mi iasa,dar se apropie foarte mult daca intind blatul cu sucitorul ajutindu-ma de putina faina,exact cum a procedat si Alexandru dar il transfer pe''fundul''tavii infainate.Ca atunci cind coc pe dosul tavii foile pt.''ALBACAZAPADA''Efectul :blat subtire crocant seamana cu pizza coapta pe vatra. Inca o data ''BINE V-AM GASIT''am invatat o multime de chestii de la voi,si cum in viata nu e bine numai sa iei,mai tre sa si dai''sper sa pot si eu fi de ajutor cuiva cu umila mea experienta. :roll: Bine ai venit, Geanina! Acum ca ai pomenit de tava, îmi dau seama ca am uitat sa precizez : eu las tava în cuptor, sa se încinga în acelasi timp cu cuptorul, si transfer pizza de pe planseta direct în tava. Astfel, fundul "blatului" devine si mai crocant. Multumesc ca mi-ai amintit. Report
December 10, 200916 yr comment_7678 INDRAZNESC SA POSTEZ SI EU O:''SPECIALITATE'' TIP ''PANE PIZZA''SUB FORMA DE FLOARE AM VRUT EU SA IASACEVA CA UN TRANDAFIR SI FIECARE SA-SI RUPA PETALEEU MI-S F INVENTIVA DE FELUL MEU Report
December 10, 200916 yr comment_7685 SCUZE DA MI-AM PRINS URECHILE'' E PRIMA OARA CIND POSTEZ SI IN MATERIE DE IT SUNT 0/ Report
December 10, 200916 yr comment_7704 GATA MO' SALVAT FICIOR'MIU MINCALA'R MAMA NU ALA MIC DIN AVATAR ALA MAROIU''19 ANI''SPER SA INVAT SI EU DAR IS TOTAL NEGATA Report
December 10, 200916 yr comment_7905 Ce bine ca am aflat trucuri noi de pizzereala. O sa o incerc si eu duminica: imi place capra si tapenade si mozzarella. Si ma gandesc ca am o forma ca o tabla gaurita pe care mi-o vandusera pentru cartofi la cuptor dar cred ca e mai adecvata pentru pizza. Mersi cred ca va fi prima mea pizza buna Report
December 10, 200916 yr comment_7921 Geanina,merci de tipsurile pentru pizza!Era sa pic jos cînd am citit ca fiu-tu te-a ajutat cu postatul Noroc ca am citit mai departe Report
December 11, 200916 yr comment_8228 Geanina,merci de tipsurile pentru pizza!Era sa pic jos cînd am citit ca fiu-tu te-a ajutat cu postatul Noroc ca am citit mai departe No numa nu pica jos ! Am o nepotica in clasa II_a si are doar de curind calculator si internet ! Fata, de unde invata astia micii asa repede d-le ?! Pai cind o aud ce chestii imi poveste,pe unde umbla, cum isi descarca...Si eu de 2 saptamini imediat ,ma chinui sa invat sa micsorez poze sa pot posta cite ceva si eu ... Alta generatie.... :oops: Report
February 5, 201016 yr comment_19068 [center]Nu maninc foarte des pizza (ci doar o data la 2 luni ) D'Artagnandru, sa traiesti si sa mai vii cu retete de-astea bune ! http://img15.imageshack.us/img15/6675/pizzalexcoapta.jpg http://img24.imageshack.us/img24/5337/pizzalexofelie.jpg am repetat-o azi la cerere expresa http://img205.imageshack.us/img205/8813/pizzalexcoapta2.jpg http://img688.imageshack.us/img688/9342/pizzalexofelie2.jpg[/center] Report
September 10, 201016 yr comment_56100 [center]ne mentinem parerea: e buuuna pizza asta ! [cu o intirziere de citeva luni am refacut-o inlocuind maslinele negre cu cele verzi si sarind coarda ... peste mozzarella (am uitat s-o cumpar )] http://img259.imageshack.us/img259/2639/mypizza.jpg [/center] Report
January 23, 201115 yr comment_73669 [center]n-am avut chef de framintat ca am stat cu nasul prins in filme, asa ca vorba lui Frank "I did it my waaaay" (... din 4 buc. de pita am scos 4 mini-pizza http://i1011.photobucket.com/albums/af231/xuxeliciousz/Girl%20Emoticons/df832e51.gif) http://img838.imageshack.us/img838/4795/minipizza1.jpg http://img195.imageshack.us/img195/4448/minipizza2.jpg [/center] Report
February 10, 201115 yr comment_76758 Privind pizzele voastre mi s-a facut pofta si am purces la treaba. Am facut o pizza "tip Montignac" cu indice glicemic scazut. Pentru cei interesati coca am facut-o asa: 400g fainuri integrale (adica: 300g faina secara, 50g tarate, 50g germeni de grau uscati si macinati), 250 ml apa, 1 lg ulei, 1 plic drojdie 7g, putina fructoza si putina sare. E pentru tava de aragaz. A stat cam 3 sferturi de ora pe caloriferul electric, a dospit ca nebuna. Nici a mea n-a iesit patrata asa cum ar fi trebuit. Noua ne-a placut mult. Report
February 10, 201115 yr comment_76765 Privind pizzele voastre mi s-a facut pofta si am purces la treaba. Am facut o pizza "tip Montignac" cu indice glicemic scazut. Pentru cei interesati coca am facut-o asa: 400g fainuri integrale (adica: 300g faina secara, 50g tarate, 50g germeni de grau uscati si macinati), 250 ml apa, 1 lg ulei, 1 plic drojdie 7g, putina fructoza si putina sare. E pentru tava de aragaz. A stat cam 3 sferturi de ora pe caloriferul electric, a dospit ca nebuna. Nici a mea n-a iesit patrata asa cum ar fi trebuit. Noua ne-a placut mult. moaaama ce a crescut din faina aia integrala! oare merge si la MP o paine facuta cu ingredientele pe care le-ai datt? Report
February 10, 201115 yr comment_76772 ...moaaama ce a crescut din faina aia integrala! oare merge si la MP o paine facuta cu ingredientele pe care le-ai datt? N-am MP insa tot din reteta aceasta fac paine la cuptor si iese foarte buna. Sa nu te astepti sa fie pufoasa ca painea alba, e mai indesata, insa e foarte gustoasa. Am folosit drojdie la plic Dr. Oetker ce mi-o trimis maica-mea in pachet din Romania. Nu vad de ce n-ar iesi la masina de paine. Edit: la retetele astea cu tarate, germeni, seminte si alte alea, trebuie sa pui ceva mai multa apa decat la faina alba obisnuita. Orienteaza-te dupa cata am pus eu ca a fost perfect. La 600g amestec pui 375 ml apa, la 800 pui 500 ml etc. Eu le stiu face "din ochi", cel mai bine e sa pui lichidul treptat. Nu trebuie sa fie vartoasa, ba chiar se lipeste binisor de maini...Imi pare rau ca n-am facut poza cu coca inainte si dupa dospit. Asa ti-ai fi dat seama foarte usor. Report
February 12, 201115 yr comment_76905 multumesc Laura o sa incerc Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic! Report
February 12, 201115 yr Author comment_76908 multumesc Laura o sa incerc Alexandru, deci tu nu urmezi procedura obisnuita de pizza:blat, sos de rosii, mozzarella si apoi topingurile preferate? ci pui cascaval, rosii, topinguri si in final mozzarela la sfarsit si deci bagi si prosciuto crudo la cuptor, io credeam ca se pune numai la sf sa nu se usuce Multumesc! o sa incerc si eu varianta asta cu tipsurile voastre de la acest topic! Eh, daca as avea un cuptor adevarat de pizza, n-ar mai trebui sa recurg la figura cu cascavalul dedesubt.În cuptoarele alea blatul nu are timp sa se înmoaie cu sosul.Cuptorul meu în schimb depaseste cu greu 250°C, departe sub temperatura unui cuptor de pizza, si asta fara sa mai vorbim de putere.De aia, nici prosciuto nu risca mare lucru, poate doar asa, sa prinda un gust de prajit pe la margini Report