August 15, 201115 yr comment_100213 da, de obicei trebuie sa fii acasa tu (sotul nu). vad ca sant la fel regulile. nu poti alege ce vrei aici, copii care sant disponibili ti se dau. multi sant considerati 'rai' ca nu prea stiu ce e familie, au fost abuzati, au nevoie de rabdare si timp petrecut cu ei de-aia cer ca mama sa fie casnica. noi avem si idei de exchange students, e bine pt fete sa invete si despre alte culturi, etc. asta peste cativa ani buni, sa fie ele mai maricele...acum cu nr 3 o lasam pe mai tarziu decat planuisem Report
August 15, 201115 yr comment_100214 aici ti se face un profil ca parinte foster si se tine f mult cont de ceea ce preferi tu, pentru ca in felul asta copilul va primi cea mai buna ingrijire posibila. Daca eu simt ca am puterea si rabdarea sa cresc un bebelus, iar ei imi trimit un adolescent cu tulburari de comportament, nu cred ca o sa iasa ceva bun din toata afacerea. te-ai interesat in amanunt? Stiu sigur ca aici specifici printre primele detalii ce grupa de varsta preferi/doresti. De ex nu se accepta, daca ai copii prescolari, da te inscrii pentru scolari. Deci copiii foster trebuie sa fie mai mic decat cei pe care ii ai tu in casa deja. Care e faza cu exchange students? Report
August 15, 201115 yr comment_100216 ii ai pt 1 an, sant elevi de liceu sau studenti. apartin de obicei de scoala unde invata copii tai si majoritatea provin di familii nevoiase, mai greu cu banii pt chirie. in schimb te ajuta si ei cu curatenia, cumparaturile, babysitting, etc... Report
August 15, 201115 yr comment_100218 Interesant! Nu am auzit de asa ceva pana acum, credeam ca e vorba de copii din alte tari . Report
August 15, 201115 yr comment_100219 sant , m-am exprimat eu ca duda...sant copii straini, indonezia, cambodgia, camerun, sudan, japonia, etc... Report
August 15, 201115 yr comment_100273 Daniella , tu ai manere la biberon? Ca asa poate sa-l tzina mult mai usor. Elena IUBESTE sa bea singura. Si sticlele de apa ( am 2 ) i le pun langa ea si bea cand vrea. Numai noaptea trebuie sa-i dau eu. Am incercat sa-i las sticla-n pat ca poate bea singura . Cand da de sticla o bea toata si apoi se joaca cu ea si adio somn! Azi am mancat cas de carne de vita cu cartofi piure si salata de rosii ( rosii , ulei de masline si busuioc) Eu cred ca ar trebui sa deschidem un topic separat cu retzete de mancare , ce zicetzi fetelor? nu am biberon cu manere, am alea de la aventam o cana cu cioc cu manere, dar nu vrea sa bea din ea, e drept ca in ultimul timp nu am mai incercat, am zis bogdaproste ca a vrut sa primeasca biberonul ca nu puteam sa o mai intarc! ce e ala cas de carne? da, topic de retete nu ar fi rau, eu inca ii dau pastoace (carnea macinata si legumele eventual pasate grobazi i.am dat ciorba de peste (legumele) acrita cu bors si leustean, cu mamaliguta... manca de numa ... cand vede ca noi mancam, nu mai vrea mancarea ei, vrea sa-i dai ceva ce mananci tu, orice deschide gura si mananca precum puiul, fara sa guste, cum face cu pastoacele ei i-am mai dat mure, struguri ... pe la tara Report
August 16, 201115 yr comment_100302 Cris aseara a mancat fasole cu carnati irlandezi . Nici vorba sa se sature . A mancat pe rupte. Eu incercam sa nu-i mai dau, dar el tot venea peste mine. Apoi a mancat pepene rosu. De dimineata a mancat biscuiti cu lapte de cocos si o lingurita mica de seminte de in macinate. A mancat f bine, i-a placut. Apoi am taiat un pepene galben si a mancat putin si din ala. Report
August 16, 201115 yr comment_100308 eu cand i-am dat sa guste pepene rosu si galben nu i-au placut, i-a scos afara. Vad ca ii plac fructele acre, in vie baga nasu in ciorchine si tragea strugurii verzi, agurida ... si ii manca rapid ... de nu apucam sa ii scot din gura! am gustat si eu erau acri... Report
August 16, 201115 yr Author comment_100310 Daniella , tu ai manere la biberon? Ca asa poate sa-l tzina mult mai usor. Elena IUBESTE sa bea singura. Si sticlele de apa ( am 2 ) i le pun langa ea si bea cand vrea. Numai noaptea trebuie sa-i dau eu. Am incercat sa-i las sticla-n pat ca poate bea singura . Cand da de sticla o bea toata si apoi se joaca cu ea si adio somn! Azi am mancat cas de carne de vita cu cartofi piure si salata de rosii ( rosii , ulei de masline si busuioc) Eu cred ca ar trebui sa deschidem un topic separat cu retzete de mancare , ce zicetzi fetelor? nu am biberon cu manere, am alea de la aventam o cana cu cioc cu manere, dar nu vrea sa bea din ea, e drept ca in ultimul timp nu am mai incercat, am zis bogdaproste ca a vrut sa primeasca biberonul ca nu puteam sa o mai intarc! ce e ala cas de carne? da, topic de retete nu ar fi rau, eu inca ii dau pastoace (carnea macinata si legumele eventual pasate grobazi i.am dat ciorba de peste (legumele) acrita cu bors si leustean, cu mamaliguta... manca de numa ... cand vede ca noi mancam, nu mai vrea mancarea ei, vrea sa-i dai ceva ce mananci tu, orice deschide gura si mananca precum puiul, fara sa guste, cum face cu pastoacele ei i-am mai dat mure, struguri ... pe la tara vezi ca sunt manere separat de cumparat la Avent , si io tot dinalea am. Cas de carne ii zicea cand eram in Ro , aici e Fleischkäse , Leberkäse http://de.wikipedia.org/wiki/Leberk%C3%A4se aduce cu un fel de parizer copt in tava. Cel normal e PLIN de grasime. Am avut o retzeta de la Dan@ pe culinar si am adaptat-o: carne de vita macra si lapte. Bun , a Elenei nu iese asa frumos , se strange , se deformeaza , dar se poate taia felii. Report
August 16, 201115 yr comment_100312 cana aia de o am cu cioc, are intr-adevar manere care se scot, o sa ma uit daca se potrivesc la bibe. aha, adica este un fel de drob, casul asta din carne!? Voi ati trecut pe hrana de adulti, eu inca ...fiind plecata in vacanta, sunt la pastoace din borcanele... Report
August 16, 201115 yr Author comment_100313 I-am facut cartofi cu conopida si branza Philadelphia la cuptor. N-a vrut. Ori i-o fi fost somn....ori cartofii si conopida or fost de vina ,ca face fitze la ambele. Report
August 16, 201115 yr comment_100314 branza asta Philadelphia (parca citisem o data pe ea si pt noi ca adulti era acceptabila) o fi naturala? vine peste o saptamana acasa si ma gandesc ce sa incep sa ii dau si eu mai aproape de mancaruri normale de adulti, ca numai pe masa noastra sta cu ochii si daca noi mancam nu vrea de ale ei, in schimb accepta orice ii dam de la noi (ciorbita, catravete, rosie, ardei, mamaliga). Fetele, ce branzeturi ar fi naturale si bune pentru copiii de 12 luni-1 an?Eu in telemea nu mai am pic de incredere de cand am gasit musca in cea cumparata de la sibieni, plus ca sunt atatea magazine sibiene in Bucuresti, mai mult decat productia din judetul Sibiu la un loc ...ceva-i putred ...au facut un brand, dar de cand cu musca aleluia, nu mai cumpar de la ei! Nu-i posibil sa nu aiba norme de igiena pana intr-acolo! Am organizat petrecerea de rupere a turtei si sarbatorirea unui an de la nasterea Beutzei pe 16-18 septembrie la munte, langa Bran, la o pensiune. Pe 3 nu am gasit, nu e nimic liber pana nu incep scolile. O sa fim vreo 30 + vreo 8 copii. Sper sa fie fain si fara pretentii, tinuta de munte, gratar, gasca. Report
August 16, 201115 yr Author comment_100321 Telemea eu nu i-as da , ca-i din lapte crud , nepasteurizat... Report
August 16, 201115 yr comment_100326 pai asta zic, telemea nu mai mananc nici eu, ca fie is neigienice, fie is cu porcarii de adaosuri (lapte praf, amidon, rahaturi). Dar ce ramane sa le dam ca branzeturi? Report
August 17, 201115 yr comment_100380 Ce-a mai mancat Cris:- aseara pateu cu paine proaspata facuta in casa (pateu din ala fain, fara porcarii in el) (asta asa, completare la borcanelul lui)- dimineata oaties cu seminte de in macinate, banana bucatita si lapte de cocos (foarte foarte bun, am mancat eu ce a ramas de la el ) Report
August 17, 201115 yr Author comment_100409 Azi a papat d-ra somn la abur cu dovlecei. Chiar incantata de somn n-a fost . Mai bune-s perisoarele de pui sau casul din carne de vita . Azi am luat crap proaspat. Maine primeste crap. Sa vedem... Sau , sa nu-i dau 2 zile una dupa alta peste? Maine merge iar la cresa , daca totul este bine Report
August 17, 201115 yr comment_100430 Azi a papat d-ra somn la abur cu dovlecei. Chiar incantata de somn n-a fost . Mai bune-s perisoarele de pui sau casul din carne de vita . Azi am luat crap proaspat. Maine primeste crap. Sa vedem... Sau , sa nu-i dau 2 zile una dupa alta peste? Maine merge iar la cresa , daca totul este bine cauta pe net cat mercur au si daca e ok poti sa-i dai 2 zile la rand. mai ales daca il mananca, nu o manca un peste intreg copila ca sa-ti faci pb si alel mele mancau si inca mananca peste cu placere. si daca luam fish&chips e facut stil tempura ala, deep fried dar fetele mele dau coaja aia jos si mananca doar pesele de dedesubt ...nu mananca si grasimea aia. ma bucura Report
August 18, 201115 yr Author comment_100437 Angelina , si pestele de apa dulce are mercur???? Ca io d-ala de apa sarata nu vreau sa-i dau . O sa caut pe net sa vad daca are si asta de apa dulce mercur... Report
August 18, 201115 yr Author comment_100439 sorry , acum am vazut ca au totzi...mare tuta-s!!! Doar in apa sunt cantitatzi mici de mercur , e normal sa aiba si pestii.... Nu gasesc nici un tabel cu cat mercur au fiecare....daca gaseste careva vreo info , please , help Report
August 18, 201115 yr comment_100474 Mutti, somnul este un peste lenes, de aceea este gras si se hraneste si cu mortaciuni. In plus traieste in ape adanci cu fundul malos. Poate suna dur si destul de probabil toti rapitorii se hranesc cu pesti bolnavi, rozatoare, resturi de prada de la alti rapitori si cu mortaciuni (cadavre de pasari/pesti). Eu il evit si pt mine (il mananc rar, proaspat si cumpar doar din cei mici (circa 1 kg/bucata). Momeala preferata somnului este ficatul de pui aflata in stare de putrefactie. Aici se recomanda sa incepi cu pesti cu carne alba (indiferent ca sunt de apa dulce sau sarata/oceanici), cu carnea delicata si slaba: salau, pastrav, cod, merluciu- sunt considerati pesti slabi, si se pot oferi bebelusului de 2-3 ori pe saptamana. Report
August 19, 201115 yr comment_100479 Eu inca nu i-am dat peste, mai astept putinMutti vreau si eu reteta de la casul de carne Report
August 19, 201115 yr Author comment_100485 Daniella , daca ar fi sa ne luam dupa asta....ce mananca porcul? Report
August 19, 201115 yr Author comment_100486 Sissi , pana deschidem topic separat , iata cum il fac: Pieptul de curcan taiat bucatzele il pun in vasul de la Stabmixer , adaog ceva sare si lapte rece si amestec pana se face pasta. Apoi cateva linguri de ulei de rapitza. 2 linguri , nu mai mult. Cand s-a fcaut pasta moale , asa ca o crema de unt , se pune intr-o forma ( cu hartie de copt) si se da la cuptor. Tot asa procedez si cu carnea de vita , numai ca o macin inainte. Report